خلع ید | تخلیه ید

4/5 - (64 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

خلع ید چیست ؟

خلع ید یک دعوای حقوقی در مورد اموال غیرمنقول (خانه، زمین، باغ) است و امکان شکایت کیفری در آن وجود ندارد. در مفهوم ساده دعوای خلع ید هنگامی مطرح می گردد که شخصی بطور غیرقانونی در مال غیرمنقول دیگری تصرف نماید و صاحب مال بخواهد مال خود را از دست متصرف خارج کند. ماده ۳۰۸ قانون مدنی: «غصب استیلا بر حق غیر است به نحو عدوان». واژه خلع ید در قانون مدنی ذکر نشده اما این ماده خلع ید را تصرف غاصبانه معرفی می کند که درواقع همان خلع ید است.

خلع ید

به زبان ساده تر می توان گفت چنانچه ملک مالکی (اعم از اراضی و ابنیه) به هر دلیلی در تصرف شخص دیگری باشد و مالک راضـی به ادامـه تصرفات متصرف نباشد میتواند با تقدیم دادخواست خلع ید به مرجع قضائی درخواست اخراج متصرف از ملک خویش را بنماید.

سه شرط لازم برای طرح دعوای خلع ید چیست؟ (دفاع در دعوای خلع ید)

  • مالک بودن خواهان (ارایه سند رسمی مالکیت الزامی است. اعم از سند ثبتی یا دادنامه دادگاه مبنی بر مالک بودن خواهان)
  • تصرف خوانده
  • غیرقانونی و غیرمجاز بودن تصرف (غصبی)

وجود این سه شرط باید از سوی دادگاه احراز و معلوم گردد.

تفاوت دعوای خلع ید و تخلیه ید چیست؟

گفتیم که دعوای خلع ید در مورد ملکی مطرح می شود که مورد تصرف غیرقانونی شخص دیگر قرار گرفته باشد و بخواهیم غاصب را از ملک اخراج کنیم؛ اما اگر بین مالک و شخص متصرف قراردادی مثل قرارداد اجاره وجود داشته باشد که در آن قرارداد زمان تخلیه ملک معین شده است اما متصرف یا مستأجر ملک را تخلیه نکند می توان علیه او دعوای تخلیه ید مطرح نمود. همینطور ممکن است شخصی به دیگری اجازه استفاده از ملک خود را بدهد و بعد بخواهد اجازه خود را پس بگیرد در اینجا هم باید دعوای تخلیه ید مطرح کند. دعوای خلع ید فقط در مورد اموال غیرمنقول قابل طرح است اما دعوای تخلیه ید هم در مورد اموال منقول و هم در مورد اموال غیرمنقول قابلیت طرح دارد. اگر شخصی درواقع خواهان خلع ید باشد اما در دادخواست خود خواسته خود را تخلیه ید مطرح کند قرار عدم استماع دعوی صادر می شود.

تفاوت دعوای خلع ید با دعوای تصرف عدوانی چیست؟

در دعوای خلع ید خواهان باید مالکیت خود را با ارایه سند رسمی اثبات کند و درواقع اولین اقدام او پس از طرح دعوی اثبات مالکیت است اما در دعوای تصرف عدوانی اثبات مالکیت از سوی خواهان لازم نیست و خواهان فقط باید ثابت کند که سابقه تصرف او نسبت به متصرف فعلی مقدم است و زودتر از او انجام شده است. (اثبات سبق تصرف)

به طور کلی تفاوت خلع ید با تصرف عدوانی عبارتنداز:

۱- در دعوای تصرف عدوانی رعایت تشریفات دادرسی لازم نمی باشد و رسیدگی خارج از نوبت انجام می شود. در حالیکه در خلع ید رعایت تشریفات دادرسی لازم است.
۲ – دعوای خلع ید تنها به صورت حقوقی قابل طرح است ولی دعوای تصرف عدوانی به دو شکل حقوقی و کیفری قابل طرح و بررسی است.
۳- در دعوای خلع ید تنها مالک، وکیل یا قائم مقام مالک و یا نماینده حقوقی وی می تواند طرح دعوی نماید، در حالیکه در دعوای تصرف عدوانی خواهان نیازی نیست که مالک باشد، صرف سبق تصرف خواهان کافیست. حتی اگر مستأجر – مباشر – خادم – رعیت یا کارگر باشد.
۴- در دعوای خلع ید حتما باید رای قطعی شود و درخواست اجرا باید صورت گیرد. در صورتیکه در دعوای تصرف عدوانی حکم تصرف بلافاصله قابل اجراست و نیاز به قطعی شدن ندارد.
۵- هزینه دادرسی در دعوای خلع ید با توجه به اموال غیر منقول مالی است و بر مبنای ارزش معاملاتی املاک در منطقه محاسبه می شود، در صورتیکه هزینه دادرسی در دعوای تصرف عدوانی متناسب با دعاوی غیر مالی محاسبه خواهد شد.

خلع ید

رسیدگی به دعوای خلع ید در دادگاه چگونه است؟

دعوای خلع ید دعوای حقوقی و در صلاحیت دادگاه است و چون مربوط به مال غیرمنقول می‌باشد، در صلاحیت شورای حل اختلاف نیست حتی اگر تقویم خواسته بر اساس قیمت منطقه‌ای ملک، کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد. (شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی تا ۲۰ میلیون تومان را دارد)  دادگاه هم صالح به رسیدگی است که در محل مال غیرمنقول وجود دارد. یکسری دعاوی هم مرتبط با این دعوا است؛ ‌مثل قلع و قمع، اجرت‌المثل و مطالبه خسارت که همه مالی هستند و باید تقویم (ارزش‌گذاری) شوند، هرچند خواهان آن را علی‌الحساب تقویم(ارزش‌گذاری)‌کرده باشد. بدین‌ترتیب هزینه دادرسی هر یک از این دعاوی جداگانه محاسبه و گرفته می‌شود.

نکته مهمی که باید مدنظر قرار بگیرد آن است که دعاوی مرتبط اگر بعضی در صلاحیت دادگاه و برخی دیگر در صلاحیت شورای حل اختلاف باشند، همه آنها با هم در دادگاه رسیدگی می‌شوند؛ مثل دعاوی که در بالا نام برده شد، اگر همراه با دعوای خلع ید مطرح شود با هم در دادگاه مطرح می‌شوند.

 

اجرای حکم خلع ید چگونه است؟

با صدور حکم قطعی (یعنی قابل اجرا) در دعوای خلع ید و ابلاغ آن به خواهان، وی باید اجرای آن را از بخش اجرای احکام مدنی درخواست کند و اجراییه صادر شود. سپس مأمور اجرا یا دادورز اقدام به عملیات اجرایی می کند. بنابراین نحوه اجرای حکم خلع ید همانند سایر احکام مدنی است.

 

خلع ید از ملک مشاع

فرض کنید دو برادر که خانه پدری را به ارث می برند در عین حال که بر هر ذره و آجر آن مالکیت دارند ولی بر هیچ بخشی نمی توانند ادعای مالکیت مستقل داشته باشند . به همین جهت است که هیچ یک از مالکین مشاع بدون اذن دیگران حق تصرف در مال مشترک را ندارند . در مورد خلع ید از ملک مشاع  طبق ماده ۴۳ قانون آیین دادرسی مدنی در این باره مقرر می‌دارد: ‌« در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از آن صادر شده باشد، از تمام ملک خلع ید می‌شود؛ ولی تصرف محکوم له در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.»

منظوراز مقررات املاک مشاعی مواد ۵۷۶ و۵۸۲ قانون مدنی می باشد که تصرف هر شریک در ملک مشاع را منوط به اذن سایر شرکا دانسته و در صورت نبود اذن، متصرف ضامن است. بنابراین محکوم‌له در دعوای خلع ید به مـعـنـای اخـص در مـلک مشاع هنگامی می‌تواند تقاضای تحویل ملک متنازع‌فیه را به خود نماید که از سایر شرکا اذن داشته باشد.

در طرح دعاوی خلع ید از ملک مشاع نکات زیر را در نطر داشته باشید :

  • در ملک مشاعی طرح دعوی علیه تمامی شرکا ضروری نمی باشد
    دعوی خلع ید باید علیه متصرف یا متصرفین ملک مشاعی طرح شود ، خواه متصرف شریک مشاعی باشد خواه مالکیتی بر ملک مشاعی نداشته باشد.
  • در ملک مشاعی طرح دعوی علیه همه متصرفین ضروری نیست
    هرگاه چند نفر خواه دارای مالکیت مشاعی و خواه فاقد آن ملکی را متصرف باشند با توجه به ماده۲ قانون آئین دادرسی مدنی این خواهان است که محدوده رسیدگی دادگاه را معلوم می کند ولی در این صورت خلع ید از سایر متصرفین نیازمند طرح دعوی جداگانه می باشد.
  • طرح دعوی از سوی یک یا چند تن از مالکین مشاعی جهت رسیدگی به دعوی کافی می باشد
    ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی بیان می دارد «در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد …» ملاحظه می شود قانون گذار در این ماده صدور حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع و به درخواست احد از مالکین مشاعی را پیش بینی کرده است. باید توجه داشت که اگرچه دعوی خلع یدی که از سوی یکی از شرکا طرح شده است قابل استماع است اما در صورت مطالبه اجرت المثل ، تنها به نسبت مالکیت همان یک نفر رای به پرداخت اجرت المثل صادر می گردد .

وکیل خلع ید

مدارک مورد نیاز و مزایای گرفتن وکیل در دعوای خلع ید چیست؟

مدارک:

– تصویر مصدق سند مالکیت (اجباری)

– به همراه داشتن کارت ملی جهت احراز هویت و کارت عابر بانک جهت پرداخت هزینۀ دادرسی الزامی است.

– استماع شهادت شهود و مطلعین؛

– درخواست جلب نظر کارشناس؛

– شماره پرونده استنادی؛

– تحقیقات محلی؛

– معاینه محلی.

مزایای وکیل گرفتن:

-کاهش مدت زمان طرح دعوی؛

-عدم نیاز به حضور مالک هنگام اجرای حکم خلع ید؛

-عدم نیاز به اخذ دستور تخلیه از شورای حل اختلاف توسط مالک؛

-امکان دریافت خسارت و اجرت المثل (اجاره مدت زمانی که از ملک استفاده شده) از متصرف توسط وکیل؛

-توقیف اموال متصرف بعد از محکومیت وی به منظور مطالبه ضررو زیان از سوی وکیل؛

-امکان استخدام فقط یک نفر وکیل برای شرکای ملکی که مورد تصرف قرار گرفته است.

مستأجر پس از اتمام قرارداد ملک را تخلیه نکرده است چگونه باید دادخواست تخلیه داد ؟

اگر مستأجر ملک را تخلیه نکند باید با سند مالکیت و قرارداد استجاری بدواً به شورای حل اختلاف و یا برحسب مورد به دادگاه مراجعه گردد.

در صورتی که دادخواست خلع ید توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟

زمانی که فروشنده یا سازنده ملک به تعهد خود جهت اخذ پایان کار اقدام نکند می توان الزام وی را از دادگاه اخذمسلماً با تخصصی بودن هر نوع شغل اگر تقاضای خلع ید توسط وکیل مطرح شود. مزایای ایشان نسبت به افراد عادی اشراف به قوانین و اثبات حق شاکی و دفاع از موضع وی و سرانجام رّد ادعای غاصب است.

آیا بدون سند رسمی می شود دادخواست خلع ید داد؟

قانونگذار در صراحت مواد ۲۲-۴۶-۴۷-۴۸ قانون ثبت اسناد مالک را کسی می شناسد که سند مالکیت به نام او صادر شود فلذا برای دعوی خلع ید نیاز به ثبوت مالکیت می باشد.

آیا در مرحله ی انحصار وراثت می توان خلع ید را انجام داد؟

تا زمانیکه حصر وراثت صادر و افراد ورثه مشخص نشوند اجرای هر خواسته ای منوط به تعداد ورثه و احراز سمت آنان تحت عنوان وراث و هم چنین ماترک باقیمانده از متوفی میباشد.

آیا دادخواست خلع ید از طریق شکایت کیفری پیگیری می شود ؟

خیر، خلع ید یک اقدام غیرکیفری و ترافعی بوده که در محاکم حقوقی اقامه و انجام می پذیرد.

آیا وکالت بلاعزل با فوت یا حجر یکی از طرفین از بین خواهد رفت یا خیر ؟

با توجه به اینکه وکالت جز عقود جایز می باشد و می دانیم که عقود جایز با فوت و حجر طرفین از بین می رود، حی اگر حق عزل وکیل از موکل سلب شده باشد باز هم چنین وکالتی با فوت و حجر طرفین از بین خواهد رفت.

آیا امکان انتقال سرقفلی وجود دارد؟

بله چنین امکانی وجود دارد البته با شرایطی که در قانون روابط موجر و مستأجر سال ۱۳۵۶ ذکر گردیده است با این توضیح که در صورت امتناع مالک برای انتقال سرقفلی باید دادخواست تجویز انتقال منافع را تقدیم دادگاه نماید و درخواست انتقال بوسیله ی دادگاه مورد تأیدد قرار گیرد .

اگر شخصی همزمان به دو شخصی برای یک موضوع وکالت بلا عزل بدهد آیا هر دو وکالت مذکور معتبر می باشند؟

بله هردو وکالت معتبر می باشد، اما چنانچه یکی از وکلا موضوع وکالت را زودتر بر اساس وکالت نامه انجام دهد وکالت بعدی خود به خود منحل می گردد و از درجه ی اعتبار ساقط می شود زیرا موضوعی برای وکالت باقی نمی ماند.

آیا امکان طرح دعوی خلع ید و تصرف عدوانی به صورت همزمان وجود دارد؟

خیر امکان طرح همزمان دو دعوی وجود ندارد البته ماهیت دو دعوی نیز با هم متفاوت می باشد. زیرا همانطور که گفته شد دعوی خلع ید به استناد مالکیت قابل طرح می باشد این در حالی است که دعوی تصرف عدوانی به استناد تصرف سابق خواهان قابل طرح می باشد به این صورت که خواهان دعوای تصرف عدوانی باید بتواند اثبات نماید که ملک قبلاً در تصرف مشروع او بوده است و خوانده ی دعوی ملک را بطور غیر مشروع از تصرف وی خارج نموده است. بنابراین توجه داشته باشید که اگر قصد دارید چنین دعاوی مطرح کنید ابتدا دعوی تصرف عدوانی را مطرح نمائید و در صورت عدم حصول نتیجه چنانچه دارای مالک سند رسمی هستید دعوای خلع ید را مطرح نمایید.

نحوه اجرای حکم خلع ید مشاعی

طبق ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید می شود و تصرف هر یک از شرکاء در ملک مذکور مشمول مقررات املاک مشاعی است. یعنی یا باید برای فروش به توافق برسند یا برای استاده از ملک مشاعی به توافق برسند و در غیر اینصورت ملک پلمپ می شود.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • الی علی
    الی علی

    سلام و وقت به خیر. پدرم سال ۱۳۵۷ ملکی شامل یک دستگاه آپارتمان ۳۱ متری بانضمام انباری ۴۸ متری که در طبقه همکف و حیاط مشاع واقع شده بود را با سند خریداری کرده. سال ۱۳۸۸ یک همسایه طبقه سوم آپارتمان را خریده و امسال ۱۴۰۲بابت اجرت المثل و خلع ید از حیاط مشاعی از پدرم شکایت کرده و حکم دادگاه را مبنی بر خلع ید به نام پدرم صادر شده.سال ۱۳۹۲پدرم ملک را به من فروخته و همسایه اطلاع نداشته. الان حکم خلع ید به نام من که صاحب ملک هستم نیست. آیا حکم قابل اجرا است یا همسایه دوباره باید از من شکایت کند؟ لطفا راهنمایی بفرمایید. و در صورتیکه راه پله و محل رفت و آمد همسایه ها جدا است و راه حیاط مشاعی جدا است و ساختمان فاقد پارکینگ و آسانسور است و واحد های دیگر انباری ندارند.ملک من در حیاط واقع شده در صورت خلع ید من چطور باید به خانه و انباری رفت و آمد کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما باید دادخواست اعتراض ثالث نسبت به حکم صادره را طرح نمایید پیشنهاد می شود جهت طرح این دعوی حضوراً از وکیل مشورت اخذ نمایید.

  • علی احمدی
    علی احمدی

    سلام من احمدی جانبازجنگ. پدربزرگم وپدروعموهایم مردن اما ۲ملک ثبتی بصورت مشاع باقی ایست شرکاءاملاک راتصرف ودرختکاری نمودن برای برگرداندن ملک من چکارکنم همه نوهاهستند،ایاباوکالت ازطرف انهامیتوانم اقدام کنم راهش کامل توضیح بفرماید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      بله می توانید به عنوان ذی نفع حقوق خود یا موکلینیتان را مطالبه نمایید.

  • ویدا
    ویدا

    کارگاه سنگبری داریم که ارثیه پدر بزرگم .زمانی که پدربزرگم زنده بوده پدرم پیش ایشان کار می‌کرده در آن زمان پدربزرگم شریکی را برای پدرم مشخص می‌کنه و محل را به پدر من و آن شخص اجاره میده و بعد از سه سال پدر بزرگم فوت می‌کنه ( قرارداد مال سال ۱۳۷۵ ) و ورثه به مشکل میخورن و بنا به دلایلی پدر من از محل کار میاد بیرون و شریک پدرم ماندگار میشه تا همین الان . حال میخواهیم این آقا را بلند کنیم .حق کسب و پیشه ایشان را هم حاضریم پرداخت کنیم اما پذیرا نیست آیا میشه از قانون خلع ید استفاده کنیم و چقدر زمان میبره

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر برای ایشان حق کسب و پیشه ایجاد شده و فقط در موارد مندرج در قانون سال ۱۳۵۶ مو جر و مستأجر می توانید طرح دعوی تخلیه بنمایید.

  • میترا کدیور
    میترا کدیور

    سلام وقت بخیر بنده ۴/۵ دانگ از یک ملک مسکونی سند بنام دارم حالا همسرم در خواست کرده که ۳ دانگ که قبلا بنامم کرده هبه بوده و پشیمان شده آیا بنده میتوانم درخواست خلع ید یا فروش ۴/۵دانگ سهم خودم رو بکنم ؟؟؟ نا گفته نماند بنده و همسرم از بدو زندگی از صفر شروع کرده بودیم و من هم کارمند رسمی و حقوق بگیر و همه در امدم هم خرج خانه و زندگی شده …حتی دو بار ملک مذکور رو با هزینه خودم باز سازی کامل کردم . لطفا راهنماییم کنید ..سپاسگذارم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بهتر است که با در دست داشتن دادخواست همسرتان حضوراً مشورت اخذ نمایید . درخصوص قسمت دوم سوال امکان طرح دعوی خلع ید برای شما میسر است. برای اطلاعات بیشتر با دفتر مجموعه تماس حاصل نمایید.

  • جواد
    جواد

    با سلام
    بنده در آپارتمان با سند تفکیک شده در یک ساختمان دارم که فقط دو واحد دارد. همسایه حدود ۵۰ متر از پیلوت مشاعی را با گذاشتن در به شکل اختصاصی برای خودش استفاده میکند. در راه پله و پاگرد هم دو کمد گذاشته است
    بنده چه دعوایی باید اقامه کنم؟ خلع ید یا خلع ید مشاعی یا رفع مزاحمت؟
    ممنون از راهنماییتون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما می توانید دعوی رفع ممانعت از حق طرح نمایید.

  • منوچهری
    منوچهری

    با سلام من صاحب ۳دانگ از مغازه ای هستم که به شریکم که دوتا برادر(هر کدام ۱.۵دانگ سهم دارند)چندین سال اجاره دادم و نزدیک ۵ماه از مدت قرارداد جدید تمام شده ولی ریالی برای اجاره پرداخت نکرده از طرفی طی این چند سال سه خود را به شریک واگذار کردم معامله بهم زده و به غیر هم نمی زاره واگذار کنم از قاضی دستور فروش مزایده دارم میگیرم می تونن خلع ید بگیرم فعلا بسته بشه تا تعیین تکلیف کامل مغازه؟باتشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خلع ید در صورتی که سند رسمی نسبت به سهم شما صادر شود می توانید خلع ید مشاعی دریافت نمایید اما بدو کار نمی توانید دستور پلمپ مغازه را دریافت نمایید.

  • پسندیده
    پسندیده

    باسلام
    فردی در حدود سی سال پیش بدون اجازه در باغ بنده که محصور نبوده پایه بتونی برای کنتور برق منزلش که ۴۰ متری فاصله با آن را دارد نصب کرده است
    دو سال پیش با مجوز باغ را محصور و درب نصب کردم که پایه مذکور جلوی درب ورودی قرار گرفته است(البته برای راحتی ورود خودرو کمی درب داخل باغ گذاشتم و پایه داخل زمین من و در عقب نشینی که کردم قرار دارد)
    با وراث صاحب کنتور تلاش به حل توافقی رفع این مزاحمت کردم که نتیجه ای نداشت
    شکایت با عنوان رفع مزاحمت کردم که آن هم ثمری نداشت
    حال میخوام بدانم دادخواست مناسب برای دادگاه که منجر به تخریب آن پایه بشود کدام است
    آیا با دادخواست رجوع از حق اجازه ی نصب پایه کنتور شخصی و مطالبه خسارت می توانم به حق خود برسم یا خیر
    با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      دعوی جمع اوری پایه کنتور و اعاده به وضع سابق انجام شود.

  • محمدرضا
    محمدرضا

    سلام و عرض ادب
    دو ملک مسکونی را با هم تجمیع کردیم و قرارداد مشارکت در ساخت با یک سازنده منعقد کردیم بصورت ۶۰ درصد سهم مالکین و ۴۰ درصد سازنده. ساختمان و کل مشاعات تکمیل و آماده بهره‌برداری شده. سازنده کل واحدها را در اختیار گرفته و علیرغم اینکه سند را بنام وی انتقال نداده ایم، از تحویل ملک خودداری میکند و حتی مالک را به ساختمان هم راه نمیدهد و واحدهای خود را نیز اجاره داده و واحدهای ما خالی است. چطور میتوانیم او را از کل ملک مشاع خارج و استفاده را منوط به اذن کلیه شرکاء کنیم؟ البته قدرالسهمی از سند مالک دیگر (ملک تجمیع شده) نیز بنام سازنده شده.
    آیا دادخواست (تخلیه ید مشاعی) باید بدهیم؟ هزینه دادرسی آن در صورتی که ساختمان ۱۰ واحد و ارزش هر واحد حدود ۳ میلیارد باشد چقدر خواهد بود؟

  • رضا
    رضا

    سلام
    پدر بزرگ بنده برای زمین کشاورزی به خلع ید محکوم شده فقط با یک قولنامه ساده که شاهد هم ندارد بعد آن ملک را از طریق ثبت اسناد به پدرم فروخته و پدرم ۱۵سال جنگ و جدال با طرف مقابل از سوی دادگاه تجدیدنظر حکم گرفتن سند تک برگ برای زمین‌های را گرفته الان دادستان آن شهر عوض شده و از فامیلهای طرف مقابل است امسال آمده به زمین‌های کشاورزی و صورتجلسه تنظیم کرده و از طریق رییس دادگاه حکم بر کلاهبرداری پدرم را صادر کرده است خواهشا راهنمایی کنید چیکار کنیم ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      متن ارسالی حاوی پروند های متعددی است که سوالات و نکات مبهم بسیاری در پی دارد .که بدون ملاحظه پروندها اوراق و اسناد(اعم از عادی و رسمی)و روند رسیدگی ها و نبود راستی ازمایی امکان پاسخ نیست.

  • علی
    علی

    با سلام و احترام این مقاله شما باعث شد من مبلغ ۶۰۰ هزار تومن ضرر بدم چون در نکات دو بار نوشتین در خلع ید دعوی نسبت به تمامی شرکا ضروری نیست و نسبت به شخص متصرف کفایت میکند ولی اینگونه نیست ،در تمام دادگاه های حقوقی اگر حتی یک نفر از مالکین از قلم بیفتد دعوی رد خواهد شد ، من حتی با جلب ثالث هم نتوانستم دادگاه را قانع کنم و گفتند چون افراد ذکر شده در جلب ثالث جز خوانده های اصلی محسوب میشوند جلب ثالث نمیتواد این نقص را رفع کند و دادخواستم رد شد ولی من مجددا دادخواست دادم و اینبار تمامی مالکین رو در دادخواست ذکر کردم و اینبار نتیجه خلع ید حاصل شد. با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      تشکر از شما

  • علی اصغر
    علی اصغر

    سلام من یک واحد مسکن مهر دارم که شخص دیگری که از تعاونی اخراج شده است با رانت و …با جلب نظر کارشناس باز هم با رانت حکم رفع تصرف عدوانی گرفته ملک بنده را تصرف کرده ایا الان من دعوای اثبات مالکیت وخلع ید یا دعوای تخلیه ید مطرح کنم می تونم ملکم رو پس بگیرم.ممنون از مطالب خوب تون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      پاسخ کامل و دقیق نیازمند بررسی کامل دلایل. مدارک و سوابق قضایی است. در صورت تمایل میتوانید از دفتر وقت مشاوره حضوری بگیرید تشریف بیاورید.

  • اراد
    اراد

    باسلام
    پدر مرحومم یک مغازه و یک انباری رو قبل از انقلاب خریداری کرد بصورت کلیدی و قراردادی در کار نیست
    حالا مالک فعلی درخواست خلع ید کرده برای انباری توضیح اینکه مالک صرفا یک سند مادر از کل ملک در اختیار داره(سند عرصه و نه اعیانی و تفکیکی)
    که چند دهنه از مغازه ها هم بصورت سرقفلی در اختیار دیگرانه
    لطفا راهنمایی فرمایید میتونه قانونا خلع ید کنه!؟
    باتشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      دادخواست اثبات اجاره بدهید

  • هادی غفوری منش
    هادی غفوری منش

    ملک ارثی پدر بنده که فعلا چنتا مستاجر داره و در یکی از واحد ها هم یکی از برادران ساکنه.حالا برادر دیگرمان تقاضای خلع ید داده و اجرایی شده.ایا مستاجرها بلافاصله باید تخلیه کنند یا مهلت میدن بابت تخلیه.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      دستور یا حکم تخلیه طبق مفاد آن اجرا خواهد شد.

  • رومیسا
    رومیسا

    با سلام ، اینجانب ملکی را از طریق انتقال اجرایی دارای سند شده ام که از خوانده پرونده که صاحب ۶ دانگ بود ۴۲ % از ۱۰۰% سهم مالکیت را ملک شده و دارای سند رسمی می باشم در حال حاضر ملک در اختیار مستاجر میباشد که توسط مالک یا خوانده قبلی به رهن کامل رفته است در حال حاضر بنده میباست چکار کنم ؟ البته یک اظهار نامه با مهلت یکماه برای مستاجر فرستادم که مدت آن هم سپری شده است ، آیا تقاضای خلع ید بدهم؟ چطور میتوانم سهم خود را به فروش برسانم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      برای تخلیه ملک، باید در زمان انقضا قرارداد اجاره، تقاضای صدور دستور تخلیه نمایید.

  • بهنام
    بهنام

    با سلام و خسته نباشید
    یک واحد اپارتمان خریدم که مستاجر داره و ۶ ماه مهلت داره ، و از نوشتن اجاره نامه با من امتناع میکنه و از طرفی اجاره نامه قبلیش فقط یک شاهد امضاء کرده ، من هم فقط همین یک واحد رو دارم میخواستم این از خدمتتون بپرسم با این اوصاف پس از اتمام مهلت اجاره ، من میتونم حکم تخلیه فوری بگیرم و اینکه از شورای حل اختلاف باید پیگیری کنم یا دادگاه
    با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بعدازانقضامدت دادخواست دستورتخلیه بدهید

  • پری رحمانی
    پری رحمانی

    سلام پدرم یه ملک مسکونی دارن که۴/۵ملک برای خودشه و ۱٫۵ملک خلع ید شده و متاسفانه خودشم زندانه حکم تخلیه از کلانتری به مدت ۳روز داره واقعا آواره میشه
    مادرم از مهریه یه زمین داره از ۳۰سال پیش که بهش تعلق نگرفته الان امکان داره مادرم درخواست مهریه بده تا مهریشو از پدرم بگیره و پرونده به تاخیر بیافته تا فعلاخونه در مزایده قرار نگیره.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله

  • افراسیاب میرزایی
    افراسیاب میرزایی

    سلام.باغی توسط بنده خلع یدشده باحضورنیروانتظامی وکارشناس دادگستری به متصرف اعلام کردن باغ درتصرف شما ازاین تاریخ به شما تعلق ندارد.امامتصرف هنوزتوجه ای به حکم قطعی وریس پاسگاه وکارشناس دادگستری نکرده ودارد داخل باغ اقدام میکند.ماکه مالک باغ وملک هستیم باید چه اقدامی انجام بدیم.ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      میتوانید تصرف نمایید.

  • میلاد صادقی نیارکی
    میلاد صادقی نیارکی

    سلام حدود ۲سال پیش خونه خریدم مالک قبلی نشسته تا الان هرچی میگم پاشو برو نمیره قرار داد خرید دارم نه اجاره چطوری میتونم بیرونش کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،

      اگر سند به نام شماست دادخواست خلع ید بدهید در غیر اینصورت، دادخواست تحویل مبیع بدهید.

  • حسینی
    حسینی

    درود بر شما
    وقت بخیر
    من ۳ماهه از همسرم جدا شدم و برای کمک به ایشان تا اقدامات بعدی و ثابت شدن کارشان
    منزل مسکونی که بنام پدرم هست در اختیار ایشان قرار دادم به صورت شفاهی برای مدتی کوتاه
    اما الان ایشان به همراه خانواده درانجا ماندگار شدن و قصد تخلیه منزل را ندارن و درواقع تصاحب کردن
    برای تخلیه منزل و در اختیار گرفتن ان به صورت قانونی چه اقدامی انجام دهم
    سپاس از شما
    خداقوت

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      با طرح دادخواست خلع ید، موضوع را پیگیری نمایید.

  • امین
    امین

    با سلام.بنده با همسرم یک باب منزل آپارتمانی خریداری نمودیم که سه دانگ بنام من و سه دانگ بنام همسرم سند خورده است چند ماه قبل با همسرم و خانواده ایشان درگیر شدم و بنده در حال حاضر آنجا زندگی نمیکنم که شکایت کردم بابت اینکه خانه را به وی هبه کرده ام ولی دادگاه شکایتم را رد کرد آیا الان میتوانم با توجه به اینکه دوتا فرزند دارم و با مادرشان در منزل مشاع زندگی می‌کنند درخواست خلع ید کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      بله میتوانید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها :

  مشاوره تلفنی رایگان