طلاق و انواع آن

4.7/5 - (27 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

طلاق و انواع آن

طلاق به معنی جدا شدن دو همسر از یکدیگر با شرایطی خاص می باشد، عدم شناخت کافی در موقع ازدواج ، باعث بروز اختلافاتی بین زوجین خواهد شد که در بعضی از موارد تنها راه حل مسائل و مشکلات، طلاق است. طلاق دو قسم است: ۱- رجعی ۲- بائن

طلاق

طلاق رجعی

طلاقی را گویند که در آن در مدت عده زوج حق بازگشت به زوجه را داشته باشد. منظور از رجوع در طلاق رجعی این است که مرد در مدت عده بدون نیاز به عقد مجدد با عملی و یا لفظی به همسر مطلقه خود بفهماند که او را مجدداً به همسری قبول کرده است به شرط آنکه قصد رجوع داشته باشد.

طلاق بائن

طلاقی است که در آن مرد به هیچ عنوان حق بازگشت (رجوع) به همسرش را در مدت عده ندارد و در مدت عده زن و مرد نامحرم محسوب شده و دیگر مرد موظف به پرداخت نفقه نخواهد بود و در صورتی که بخواهد با آن زن مجدد ازدواج کند نیاز به عقد مجدد است.

نکته: عده را زمانی گویند که در آن زنی که از همسرش طلاق گرفته است برای مطمئن شدن از حامله نبودن از همسر خود حق ازدواج مجدد ندارد.

طلاق را برحسب نوع، تقاضاکننده، رضایت طرفین می توان به اشکال مختلفی تقسیم کرد که بارزترین آن تقسیم بندی طلاق براساس تقاضاکننده است که ممکن است: ۱- طلاق به درخواست زوج ۲- طلاق به درخواست زوجه ۳- طلاق توافقی باشد. در زیر به توضیح هر یک میپردازیم.

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن در سه صورت امکان پذیر است: اولین مورد اینکه دوام زوجیت موجب عسر و حرج و مخاطرات جانی، مالی، حیثیتی و غیره برای زن باشد، زوجه به استناد ماده ۱۱۴۶ ناظر به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی میتواند از محاکم مربوطه تقاضای طلاق را درخواست کند. دومین صورت، شرط وکالت در طلاق است، به این معنا که مرد اختیار خود در طلاق دادن را به خود زن واگذار می کند تا او بتواند راسا خود را طلاق دهد. سومین حالت اینست که در عقد نکاح شروط دوازده گانه ای وجود دارد که اگر شوهر این شروط را امضا کرده باشد در صورت عدم رعایت یکی از شروط ، زن با استناد به آنان می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند.

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف مرد

طلاق از طرف مرد بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی بیان میکند که مرد می تواند هر وقت بخواهد زن خود را طلاق بدهد، بنابراین حق طلاق با مرد است و صحت آن احتیاج به موافقت زن ندارد اگر زن راضی به طلاق نباشد مرد از قاعده همان ماده ۱۱۳۳ میتواند استفاده کند و با نصب مشاور رأی طلاق سرانجام صادر خواهد شد. طلاق از ناحیه مرد حتماً نیاز به جلسه دادرسی – مشاوره و حضور در دادگاه دارد در صورتیکه وکیل نداشته باشد. درخواست طلاق از طرف مرد توسط وکلای ره جویان عدالت نهایتاً ظرف شش ماه انجام می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک، طلاق به صورت غیابی، وضعیت حضانت، مهریه و نفقه زوجه و… لطفا ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.

طلاق از طرف مرد

طلاق توافقی ، شرایط و مراحل انجام آن

جهت کسب اطلاع بیشتر در خصوص طلاق توافقی و توافقات زوجین در این مورد، پیشنهاد میشود که ویدیو فوق را مشاهده نمایید.


طلاق توافقی


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • مینا
    مینا

    همسرم از ازدواج اولش دختر داره که۱۸ ساله شد،امسال،همسرم به اندازه ک میتونه بهش ماهانه ۱۵۰ میده ولی اون میگه بیشتر کن،همسرم براش مقدور نیس چون تو استخر کار میکرده والان تعطیل هست ۴ساله،گهگاهی جوشکاری باشه میره،حالا دختر همسرم بخواد شکایت کنه،برای نفقه چی میشه چه حکمی میاد مبلغش چطوره ماهانه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      به کارشناس ارجاع میشه و به نظر کارشناس بستگی داره

  • حسن
    حسن

    درود
    من در کشور سوئد زندگی می کنم. در سال ۱۳۹۱ از زنم که او هم ساکن سوئد بود و هست جدا شدم. در سال ۹۳ طلاق غیابی در ایران ثبت کرده. دلیل هم ناپدید شدن من بوده. در صورتیکه اشتباه است. من ناپدید نبودم. دختر ما هفته ای چند روز را با من می گذراند. آیا این طلاق قانونی ست؟ امکان ابطال آن وجود دارد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام اگر غیابی صادر شده باشه میتونید واخواهی کنید

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها : /

  مشاوره تلفنی رایگان