وکالت بلاعزل

3.9/5 - (50 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل حقوقی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

وکالت بلاعزل 

وکالت بلاعزل  مسئله ای است که بیشتر دادگاه ها با این موضوع سرو کار دارند و بایستی به معنای واقعی کلمه گفت و گو کنیم ابتدا کلیاتی را مطرح می کنیم : وکالت به مفهوم دادن نمایندگی است ، چیزی که در قانون مدنی از آن به نیابت یاد شده است نمایندگی بر پایه اعتماد داده می شود .وکالت عقدی است که شخصیت وکیل، علت عمده عقد است خواه وکالت در قرار دادها یا وکالت در دعاوی.

وکالت بلاعزل

وکالت بلاعزل سندی است محضری و رسمی که از طریق دفترخانه اسناد رسمی توسط موکل به وکیل داده میشود که در کار مشخصه ای که خلاف مفهوم ماده ۱۰ قانون مدنی نباشد اختیارات واسعه و تمام و کمال را تا اجرای موضوعیت وکالت انجام دهد و عزل آن توسط موکل جایز نبوده لکن قانونگذار میگوید اگر فرضاً دلائل و مدارک و شواهدی کامل دلالت بر عدول از وکالتنامه وجود داشته باشد باید به دادگاه مراجعه و پس از اثبات حق رأی به ابطال وکالتنامه داده شود.

انواع وکالت بلاعزل

دو نوع وکالت وجود دارد یکی وکالت در امور خاص و تعیین شده و دیگری وکالت جامع . در وکالت اولیه یعنی انجام کار یا امری خاص دقیقاً حدود و ثغور اختیارات تعیین شده است. لکن در وکالت جامع از نوع بلاعزل وکیل میتواند در کلیه امور زندگی موکل خود وارد عمل و استیفای حق و پیگیری نماید و در این نوع وکالتنامه ها تا مادام که موکل زنده است. وکالت بقوت خود باقی است و در صورت فوت وکالتنامه اعتباری نخواهد داشت.

وکالت بلاعزل در طلاق

وکالت بلاعزل در طلاق معمولاً توسط یکی از زوجین به دیگری از طریق دفاتر اسناد رسمی داده میشود که راجع به طلاق خلعی ، رجعی، بائن، مبالات، حق حضانت اطفال، راجع به مهریه، نفقه، اجرت المثل و هر نوع مورد دیگری دارند یکی از طرفین بدون نیاز به حضور دیگری مبادرت به طلاق از طریق محاکم نماید و اینگونه وکالتنامه های بلاعزل قابلیت اجرائی در تمام مراحل را دارند.

وکالت بلاعزل در فروش ملک

اگر وکالت بلاعزلی به کسی داده شود و وکیل اقدام به فروش مورد وکالت ( اعم از ملک یا خودرو) نماید و مبالغی از فروش آن اموال دریافت کند اما در متن وکالتنامه در مورد مبلغ دریافتی از محل فروش مورد وکالت تنظیم نشده باشد موکل( شخصی که به دیگری وکالت داده) می تواند دعوی به طرفیت وکیل خود اقامه نماید و حساب دوران وکالت را اخذ نماید.

وکالت بلاعزل بعد از فوت

طبق ماده ۶۷۹ قانون مدنی موکل می تواند هروقت بخواهد وکیل را عزل کند مگر اینکه وکالت وکیل و یا عدم عزل ضمن عقد لازمی شرط شده باشد با مرگ هر یک از طرفین در وکالت بلاعزل هم بقای آن منتفی می شود. زیرا ، اولا بند۳ ماده ۶۷۸ به طور مطلق فوت یا جنون وکیل یا موکل را موجب انقضای وکالت می داند ثانیا مطابق ماده ۹۵۴ همین قانون به عنوان قاعده حکم بر همه عقود جایز ، فوت احد طرفین موجب انفساخ عقد جایز خواهد شد. بدیهی است بلاعزل بودن وکالت و اسقاط حق عزل یا استعفاء ، ماهیت آن را تغییر نمی دهد و آن را به عقدی لازم تبدیل نخواهد کرد. صرفا موکل حق عزل وکیل را در مدت محدود یا نامحدود از خود ساقط نموده یا حق استعفای وکیل سلب شده است. ثالثا جوهر اذن و نیابت در وکالت در مرحله حدوث عقد وجود داشته ، در باقی آن هم مورد نیاز است و با فوت یکی از طرفین در نظام حقوقی ما نمی توان پذیرفت که کماکان اذن و نیابت باقی خواهد بود. بلکه ، اثر فوت هر یک از دو طرف ، انحلال عقد وکالت بلاعزل را در پی خواهد داشت .

وکالت بلاعزل در حضانت فرزند

اگرچه وکالت بلاعزل راجع به فرزندان از طرف یکی از زوجین به دیگری داده میشود . لکن طبق ماده ۱۰ قانون مدنی اگر قراردادهای خصوصی مغایر با قانون نباشند نافذ هستند بدین معنی که قانونگذار میگوید دختر تا ۹ سال قمری به بلوغ شرعی میرسد و حق انتخاب را با یکی از ابوین میتواند داشته باشد و پسر (اولاد ذکور) همین امتیازات در سنین ۱۵ سال قمری میرسد و در اینجاست که اگر تضادی بین وکالتنامه و حق انتخاب به وجود آید مرجع رسیدگی دادگاه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • سینا
    سینا

    با عرض سلام.
    بنده یک باب منزل مسکونی قبل از طرح دعوای مهریه بنام خواهرم سند رسمی انتقال دادم و وکالت بلاعزل گرفتم ازش آیا خانوم بنده میتواند از طریق این وکالت اقدام به باطل کردن سند رسمی کند.؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بهتر است که در این خصوص به صورت تلفنی یا حضوری اقدام به اخذ مشورت نمایید

  • سرحدی
    سرحدی

    باسلام
    من وکالت حق طلاق بلاعزل با مهریه دارم . اگر الان بخوام طلاق بگیرم با توجه به عدم حضور شوهرم دادگاه در مورد پرداخت مهریه چه تصمیمی می گیره؟
    ایشون چیزی بنامش سند نخورده ولی نظامیه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      دادگاه ها شرط استفاده از وکالت طلاق را بذل کل مهریه می دانند

  • مجید
    مجید

    با سلام پدرم وکالت بلاعزل خانه ای را به بنده واگذار کرده و در این‌مدت همسرم مهریه آش را طلب کرده آیا می‌تواند از طریق دادگاه خانه را توقیف کند و خانه را به مزایده بگذارند ضمن اینکه بنده جز این وکالت یک پلاک ثبتی هم بنام خودم دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      وکالت دلیل مالکیت نبوده و ملک وکالتی قابل توقیف نیست

  • فاطمه
    فاطمه

    سلام میشه فرزند دختر وکالت تام از پدر و مادری که جدا شدند و هرکدام ازدواج مجدد کردند بگیره؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      بله بلامانع است.

  • مریم
    مریم

    سلام و خسته نباشید
    برای گرفتن مدرک تحصیلی که شهر دیگه ای غیر از محل سکونتم هست میخواستم وکالت بدم به شخصی ، آیا سن قانونی ملاک هست ؟ چون کسی که میخوام وکالت بدم ۱۵ ساله هستن، ممنون بابت راهنمایی تون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله برای مراجعه به دفتر اسناد رسمی و دادن وکالت محضری نیازبه داشتن سن قانونی می باشد.

  • امید ملکی
    امید ملکی

    سلام من وهمسرم بحثمان شدو او بدون اجازه من به خانه چدرش رفته چندین بار رفتم که برش گردونم ولی پدرش میگوید باید وکالت بلعزل به من و مادرش بدهی تا برگرده ایا میشود این وکالت را درخصوص این که اگر همسرم را کتک بزنم یا به خانواده اش توهین کنم و یا قطع رابطه کنم با خانواده اش به انها بدهم که اگر این موارد بود با اثبات این ها بتونن اقدام کنن از طریق وکالت

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      سوال شما نامفهوم می باشد در خصوص ترک منزل توسط همسرتان شما می توانید مبادرت به طرح دعوی الزام به تمکین زوجه نمایید که در صورت عدم تمکین ناشزه محسوب و نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد. در خصوص وکالت اگرمنظور شما وکالت طلاق می باشد در صورت اعطای چنین وکالتی زن می تواند هر زمان که بخواهد بدون حضور شما با گرفتن وکیل دادگستری مبادرت به طرح طلاق توافقی نماید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان