شرایط تحقق ارث بری
ماده ۸۶۷ قانون مدنی اعلام میکند:
“ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند”
با توجه به این ماده وقتی شخصی به طور حقیقی فوت میکند و یا شخص به واقع فوت نکرده ولی بنا به موارد متعددی که قانون مقرر کرده دادگاه حکم فوت او را صادر میکند که به این حکم موت فرضی گفته میشود.در این دو فرض فوت حقیقی و فوت فرضی مسئله ارث بری مطرح میشود و وسوالاتی از این قبیل به ذهن متبادر میشود.
چه کسانی از شخص فوت شده ارث می برند؟
مطابق ماده ۸۶۱ قانون مدنی موجب ارث دو امر است:
الف) نسب
ب) سبب
قبل از مطالعه موارد زیر باید بدانید که شخصی از متوفی ارث میبرد که در زمان فوت او زنده بوده باشد.
کسانی که از شخص متوفی ارث میبرند:
الف) کسانی که نسبت خونی (نسبی) با متوفی دارند و به سه طبقه تقسیم میشوند:
۱طبقه اول ارث:.پدر ومادر، فرزندان، فرزندانِ فرزندان هرچقدر پایین رود.
۲٫طبقه دوم ارث :اجداد، خواهر و برادر و فرزندانِ خواهر و برادر.
۳.طبقه سوم ارث: عمه ها و عموها، دای ها و خاله های متوفی و فرزندانِ آنها.
ب) کسانی که رابطه سببی با هم دارند ( زن و شوهر)
نکته: در بین این طبقات اگر از طبقه اول ارث کسی باشد دیگر طبقات بعدی ارث نمیبرند برای مثال اگر شخصی که فوت کرده در زمان وفات پدر و مادرش یا هر یک از فرزندانش زنده باشد دیگر طبقه دوم و سوم ارث نخواهند برد.
در این بین باید دانست که زن وشوهر نیز ورثه یکدیگر محسوب می شوند و از همدیگر ارث میبرند، لازم به ذکر است که زن و شوهری که ازدواج دائمی دارند از یکدیگر ارث میبرند و در ازدواج موقت ارث وجود ندارد (ماده ۹۴۰ قانون مدنی).
اگر مردی بیشتر از یک زن دائم داشته باشد آیا همگی زنها از مرد ارث میبرند؟
بله همگی ارث میبرند. مطابق قانون مدنی زن یک هشتم از شوهر ارث میبرد و اگر زن متعدد داشته باشد یک هشتم کل اموال به طور مساوی بین آنها تقسیم میشود( ماده ۹۱۳و ۹۴۲ قانون مدنی).
اگر متوفی پدر و مادر و فرزند و همسر داشته باشد آیا همسر که جز طبقه اول نمیباشد از شوهر ارث میبرد؟ اگر طبقه اول نباشد و طبقه دوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد آیا همسر با طبقه دوم ارث میبرد؟ اگر طبقه اول و دوم نباشد و طبقه سوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد همسر با طبقه سوم ارث میبرد؟
همسر متوفی (زن و شوهر) در کنار همه طبقات همزمان ارث میبرند، همسر جزء لاینفک در ارث محسوب میشود و در صورت وجود هرکدام از طبقات همسر نیز همراه با آنها ارث میبرد. بطور مثال اگر مردی فوت کند و همسر و فرزند و پدرو مادر داشته باشد همسر او و بقیه این اشخاص که جز طبقه اول هستند ارث میبرند و طبقات بعدی از ارث محروم میشوند.
محرومیت از ارث
در قانون مدنی به طور مشخص آمده است که چه کسانی از ارث محروم میشوند یا چه چیزی باعث محرومیت از ارث میشود.مثلا کسی مورث خود را بکشد قاتل محروم از ارث میشود، ورثه اگر کافر باشد و شخص فوت شده مسلمان باشد کافر از مسلمان ارث نمیبرد. زنا زاده از پدر و مادر طبیعی خود و اقوام آنها ارث نمیبرد، بعد از لعان زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند.
آیا پدر و مادر میتوانند فرزندان خود را از ارث محروم کنند؟
خیر ، باید گفت قواعد ارث از قواعد امری است و کسی نمیتواند برخلاف آن عمل کند طبق ماده ۸۳۷ قانون مدنی کسی نمیتواند به موجب وصیت فرزند خود یا هر یک از ورثه را از ارث محروم کند و اگر چنین وصیتی هم شده باشد وصیت باطل است.
تکلیف مهریه زن بعد از فوت شوهر
مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد زن مالک مهریه میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند، با توجه به قانون مدنی اگر زنی قبل از فوت شوهر مهریه خود را نگرفته باشد بعد از فوت شوهر مهریه را از دارایی شوهر فوت شده میگیرد، طبق ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی مهریه زن دینی بر ذمه شوهر است و زن برای دریافت مهریه خود از دارایی شوهر نسبت به طلبکاران حق تقدم دارد.
اگر زن مهریه خود را بعد از فوت شوهر از ماترک(دارایی) شوهر بگیرد از ارث یک هشتم محروم میشود؟
خیر زن در صورت فوت شوهر هم مهریه و هم ارث یک هشتم خود را دریافت میکند. بدین صورت که ابتدا مهریه پرداخت می شود و سپس یک هشتم از اموال باقیمانده نیز بعنوان ارث به او می رسد. دلیل این موضوع هم آنست که طبق ماده ۸۶۸ قانون مدنی مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی شود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.
تقسیم ارث
حصر وراثت شیوه ای است که به وسیله آن ورثه متوفی مشخص میشود و در نتیجه تقسیم ارث به سهولت انجام میشود. مطابق ماده ۳۰۰ قانون امور حسبی «در صورت تعدد ورثه هر یک از آنها میتواند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر ورثه بخواهد». با توجه به مفهوم ماده ۳۰۰ ابتدا باید ورثه مشخص شود و بعد ارث بین آنها تقسیم شود و طریق قانونی تعیین ورثه حصر وراثت است .
پس بعد از فوت شخص ابتدا ورثه تعیین میشود، تعیین ورثه با حصر وراثت و گرفتن گواهی حصر وراثت به عمل می آید ولی در عمل ممکن است حصر وراثت صورت نگیرد و وراث با توافق ارث را بین خودشان تقسیم کنند و هیچگاه هم مشکلی پیش نیاید. ولی از نظر قانون و اعتبارات قانونی حصر وراثت باید انجام گیرد.
مراحل تقسیم ارث بین طبقات ارث
تقسیم ارث بین طبقات ارث پس از طی کردن چند مرحله انجام خواهد شد. این مراحل به ترتیب عبارتند از:
درخواست تقسیم ترکه بین طبقات ارث
در وهله اول، وراث متوفی باید درخواست تقسیم ترکه را از طریق یک وکیل به مرجع صالح ارائه دهند. در این شرایط میتوان از کمک وکلای ره جویان عدالت استفاده کرد.
دریافت گواهی انحصار وراثت
در حوزه تقسیم ارث باید به این نکته توجه داشت که هر یک از وراث به صورت جداگانه این امکان را خواهند داشت که درخواست تقسیم ارث را مطرح کرده و گواهی انحصار وراثت را دریافت کنند. در این شرایط وجود برخی مدارک مانند گواهی فوت متوفی، شناسنامه، استشهادیه تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی، شناسنامه وراث و عقدنامه در صورت متاهل بودن متوفی، الزامی است در غیر اینصورت از طریق استعلام می توان به هویت وراث دسترسی پیدا کرد.
نحوه تقسیم ارث
طبق مواد ۹۱۱ و ۹۲۰ قانون مدنی نحوه تقسیم ارث بین پسران و دختران و نیز بین برادران و خواهران بدین صورت است که پسر دو برابر دختر و برادر دوبرابر خواهر ارث می برند.
درخواست تقسیم ورثه را چه کسانی میدهند؟
ارث بین ورثه متوفی تقسیم می شود و اما چه کسانی می توانند درخواست تقسیم ورثه را دهند :
۱- هر یک از ورثه حق درخواست تقسیم سهم خود را دارد.
۲- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد.
۳- امین غایب و جنین.
۴- کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده.
۵- موصی له و وصی راجع به موصی به که وصیت به جز مشاع از ترکه شده (ماده ۳۰۱ قانون امور حسبی).
درخواست تقسیم ارث باید کتبی باشد ، نام و مشخصات درخواست کننده و شخص فوت شده، ورثه و اشخاص دیگری که ترکه باید بین آنها تقسیم شود، و سهم هر یک معین شود.
توضیحات کامل درباره ارث و طبقات ارث
درخواست تقسیم از چه مرجعی به عمل می آید؟
مطابق ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۳۰۶ قانون امور حسبی درخواست تقسیم از دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی به عمل می آید و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد دادگاه آخرین محل سکونت متوفی به عمل می آید.
ترتیب تقسیم
- افراز
- تقسیم به تعدیل
- تقسیم به رد
- اجبار به فروش و تقسیم ثمن
انحصار وراثت
«حصر وراثت طریقی برای تعیین و مشخص کردن وراث میباشد»
وارث بودن شخص باید در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد و گواهی نامه ای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر شود تا ورثه معلوم شود.
ورثه و سایر اشخاص ذی نفع میتوانند درخواست صدور گواهی انحصار وراثت دهند، مرجع درخواست گواهی حصر رواثت و مرجع صدور گواهی حصر وراثت شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی است و اگر اقامتگاه معلوم نباشد شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت موقت متوفی.
صدور گواهی انحصار وراثت در کمتر از ده روز
در صورت عدم همکاری یکی از وراث برای انحصار وراثت چه باید کرد؟
یکی از موضوعاتی که در هنگام انحصار وراثت برخی از خانواده ها با آن مواجه می شوند، عدم همکاری یکی از وراث می باشد. برخی از افراد با این کار سعی می کنند تا ارث بیشتری را نسبت به سهمیه قانونی خود درخواست کنند. بعضی مواقع مشاهده شده که به خاطر عدم اطلاع از قوانین و مقررات مربوطه، خانواده ها نیز به این خواسته نابجا تن می دهند.
طبق قوانین اگر در هنگام انحصار وراثت شخصی همکاری لازم را نداشته باشد و یا شناسنامه خود را در دسترس قرار ندهد، از طریق ثبت احوال استعلام گرفته می شود. بدین ترتیب حتی اگر شخصی قصد عدم همکاری داشته باشد نیازی نیست تا زیاد درگیر آن شوید. این موضوع حتی زمانی که مدارک یکی از افراد گم شده باشند یا شخصی در خارج از کشور باشد کاربرد دارد. در این زمینه اگر نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر داشته باشید می توانید با وکلای با تجربه ما در گروه وکلای ره جویان عدالت ارتباط برقرار کنید. تجربه بالای وکیل می تواند به شما کمک کند تا همه مراحل را با سرعت بیشتر و بدون اشتباه انجام دهید.
مراحل درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت
مراحل درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت
مرحله اول: هر یک از وراث میتوانند به تنهایی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و اقدام به دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت با توجه به طبقه وراث دریافت کنند و آن استشهادیه که در آن مشخصات متوفی و وراث آن درج شده به امضا دو شاهد مرد برسد و امضا شهود به تصدیق سردفتر اسناد رسمی برسد.
مرحله دوم: پس از دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت اگر متوفی تاریخ فوتش قبل از سال ۹۵ نباشد هر یک از وراث به تنهایی میتوانند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اقدام به ثبت در خواست در قالب دادخواست گواهی حصر وراثت نمایند گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث به اداره امور اقتصادی و دارایی آخرین محل اقامتگاه متوفی. (برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تا کنون اقدامی نکرده اند) .
مرحله سوم: مدارکی باید به فرم دادخواست صدور گواهی حصر وراثت ضمیمه شوند که عبارتند از:
۱- گواهی فوت متوفی که اداره ثبت احوال صادر میکند.
۲- کپی شناسنامه تمام وراث در صورت عدم دسترسی شورای حل اختلاف صالح اقدام به استعلام از ثبت احوال مینماید.
۳- کپی عقدنامه همسر دائمی
۴- فرم استشهادیه دال بر منحصر بودن وراث به اشخاص نام برده شده.
۵-گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵
مرحله چهارم: پس از ثبت دادخواست و در صورت نیاز به استعلام از اداره ثبت احوال جهت مشخص کردن وراث در صورتی که در خواست گواهی حصر وراثت به مبلغ نامحدود باشد شورا اقدام به نشر آگهی به صورت یک بار به مدت ۴۵ روز مینماید و پس از گذشت مدت ۴۵ روز در صورت عدم وجود معترض اقدام به صدور گواهی حصر وراثت به میزان نامحدود مینماید اما اگر وراث تقاضای گواهی حصر وراثت محدود داشته باشد بعد از گذشت یک هفته و بدون نشر آگهی شورا اقدام به صدور گواهی حصر وراثت مینماید و در گواهی حصر وراثت وراث متوفی و سهم هر یک از آنها مشخص میشود.
مالیات بر ارث
وراث یا نماینده قانونی پس از فوت شخص موظف است در صورتی که مالی از ترکه به وراث میرسد نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه و صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید. پس از تکمیل اظهارنامه تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیرمنقول به نرخ روز به وسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده و تمام بدهی¬های متوفی مانند مهریه، وام و … کسر میشود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه میشود ( طبق ماده ۲۰ قانون مالیات های مستقیم).
اهمیت دریافت گواهی حصر وراثت
علاوه بر اینکه وراث با حصر وراثت به طور قانونی تعیین و مشخص میشوند در مواردی و برای انجام برخی کارهای قانونی در مورد ماترک در دفاتر اسناد رسمی ارائه گواهی انحصار وراثت الزامی میباشد. برای مثال در بعضی از موارد برخی از وراث قصد خروج از کشور دارند که در این گونه موارد برای تعیین تکلیف سهم الارث خود و سایر ورثه، به ورثه یا شخص ثالثی وکالت میدهند تا امور آنها را انجام دهند در این مورد باید گواهی حصر وراثت ارائه شود.
موارد الزامی ارائه گواهی انحصار وراثت به ادرات ثبت اسناد و یا دفاتر اسناد رسمی
- ثبت ملک به نام وراث در دفتر املاک
- تنظیم و ثبت اسناد ناقله وراث در دفاتر اسناد رسمی، اگر وراث نسبت به املاک متوفی معامله ای انجام دهند معامله را وقتی میتوان تنظیم و ثبت نمود که گواهی نامه انحصار وراثت را در دست داشته و بین آنها در سهم الارث توافق باشد. ماده ۴۰ آیین نامه دفاتر اسناد رسمی
- تنظیم و ثبت اسناد وکالتی راجع به ماترک
هزینه دادرسی انحصار وراثت چقدر میباشد؟
طبق نظریه مشورتی ماده ۳۷۵ قانون امور حسبی به صراحت هزینه دادرسی گواهی انحصار وراثت را مبلغ ۵۰۰ ریال تعیین کرده است .
در صورت گم کردن گواهی فوت و شناسنامه متوفی چطور انحصار وراثت کنیم؟
برای اخذ گواهی فوت و شناسنامه متوفی باید به ثبت احوال مراجعه نماییم .
اگر برگه گواهی انحصار وراثت مفقود شود چگونه میتوان دوباره آن را تهیه کرد؟
میتوانید ضمن مراجعه به شورای حل اختلاف با دادن مشخصات وراث و یا تاریخ آن برای گرفتن رو نوشت آن اقدام نمایید.
رویه قضایی در خصوص صدور گواهی حصر وراثت
مطابق بخشنامه شماره ۳۸۳۸۴ مورخ ۷/۷/۹۹ اگر دارایی متوفی بیش از ۵۰۰ میلیون ریال باشد شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر می نمایند که نیازمند نشر آگهی می باشد لیکن چنانچه دارایی متوفی کمتر از مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال باشد گواهی انحصار وراثت محدود صادر می شود که مدت زمان آن به دلیل حذف پروسه نشرآگهی کوتاه تر خواهد بود.
سلام وقت بخیر همسر من پدرش سال ۸۴ فوت کرده و پدربزرگشم چند سال قبل از فوت پدر شوهرم فوت کرده
مادر شوهرم از پدر شوهرم جدا شده بوده پدر شوهرم خدا بیامرز باز ازدواج کرده و سه ماه بعدش
پدر شوهرم فوت کرده
الان مقداری زیادی زمین از پدر بزرگ شوهرم بوده که وراث اومدن تقسیم کردن و بدون اطلاع به همسرم و برادر شوهرم فروختن الان اطلاع پیدا کردن چه کار باید کرد
سلام وقت شما بخیر
در خصوص صحبت در مورد موضوع مورد نظر بهتر است از مشاوره حضوری وکلای متخصص ملکی بهره ببرید.
سلام پدر شوهرم در قید حیاته ولی اموالش بنام مادرشوهرمه حتی همین خونه یی که منوهمسرم زندگی میکنیم….بخاطر ازار و اذیت بسیارشون حالا منوشوهرم تصمیم گرفتیم ازینجا بریم اگر بخواهیم خونمون رو مستاجر بدیم میتونیم؟؟
سلام وقت شما بخیر
خیر چنین امکانی وجود ندارد
سلام پدرمن یک سال فوت کرده وبدون اطلاع من برادروخواهرای من مادرم رامسئول یاقیم معرفی کردن آیااین امکان دارد بدون آگاهی من چنین کاری کننددرصورتی که من حالااززمین کشاورزی که داریم حقم رانمیدهند
سلام وقت شما بخیر
اگر شما به سن بلوغ رسیده اید نیاز به هیچ قیمی ندارید و می توانید شخصاً راجع به اموال و یا سهم الارث خود تصمیم بگیرید
سلام خستە نباشید
پدرخانمم سال ۹۹فوت شدن و اموال را تابحال وراثت نکردن ویک فرزند داریم ومتاسفانە خانمم هم سال ۴۰۱فوت کردن واموال مرحوم پدرخانم را همسرش و فرزندانش استفادە میکنن وماتابحال منتظربودیم کە خودشان اقدام بە تقسیم میراث بکنن ایا هم من وفرزندم از ارث ان مرحوم میتوانیم استفادە کنیم وتقسیم ارث چە جوری میباش
سلام وقت شما بخیر
شما به نسبت سهم الارث همسر مرحومتان می توانید نسبت به ماترک پدر همسرتان ادعا نمایید برای این کار ابتدا باید انحصار وراثت همسر و سپس انحصار وراثت پدر همسرتان را اخذ نمایید پیشنهاد می شود که قبل از هر اقدامی حضوراً با وکیل مشورت نمایید
سلام خسته نباشید پدر من سال ۸۲فوت کرده ۲همسر داسته مادر من ویکی دیگر که همسر اول سال ۸۶فوت کردن حاصل ازدواجشان ۳دختر میباشد الان میخواهیم انحصار وراثت کنیم شورای حل اختلاف میگوید ازدواح پدر من وهمسر اولش که ۸۰سال پیش بوده ثبت نشده من تمام مدارکم کامل هست بجز این مورد لطفا راهنمایی کنید چع باید کرد
سلام وقت شما بخیر
چنانچه نام شما در شناسنامه پدرتان ثبت شده باشد کافی است
سلام روز بخیر
اگه کسی تو سال ۹۰ انحصار ورثه کرده باشه و الان دوبارع نسبت به ارث بقیه وراث ادعای حق کنه مورد قبوله یا نه?
سلام وقت شا بخیر
چنانچه در خصوص تقسیم ارث توافق قطعی شده باشد دیگر ادعایی از کسی پذیرفته نیست
سلام بنده مادر پیری دارم که در منزل خودش ساکن است و مال و اموال زیادی دارد و متاسفانه دو برادر معتاد دارم که بعلت حقوق بگیر بودن مادرم در منزل مادرم هستند و بیکار و عابر بانک حقوق مادرم را دراختیار دارند وهر ماه این پول رابین خودشان تقسیم میکنند و مبلغ بخور نمیری به مادرم میدهند تا غذای ناچیزی برای خود وآنها فراهم کند هر وقت هم به مادرم سر میزنم با فحش و ناسزا و قلدری مرا از دیدن مادرم محروم میکنند در حالیکه مادرم سخت بیمار است نه خودشان اورا به دکتر میبرند و نه مرا به منزلش راه ميدند تا مادرم را به دکتر ببرم بارها شکایت کرده ام و دادگاه ارجاع به شورای حل اختلاف داده و هیچ نتیجه ای نگرفتم آیا در صورت فوت مادرم آنها باز هم میتوانند از منزل مادرم استفاده نموده و آنجا را به مثل الان که به رفت وآمد معتادین و تهیه و توزیع مواد کنند من چگونه باید حقم را از آن دو معتاد و ارازل بگیرم چون مطمعنا مادرم چون بالای هشتاد دارد و دچار بیماری صعب العلاج نیز هست تا آخر سال در بند این دو نا فرزند قصی القلب دوام نمی آورد لطفا راهنمایی کنید . تشکر
سلام وقت شما بخیر
با توجه به طولانی بودن سوال شما و نیاز به بررسی بیشتر بهتر است با دفتر مجموعه تماس حاصل نمایید
با سلام و عرض و ادب
ببخشید پدر من ۲۰ سال فوت شده و یک قطعه زمین در روستا داشت که اونو دو تا خواهرم به اسم من سند زدن حالا سند من اگر اینا درخواست تقسیم ترکه کنند باطل می شود؟
ممنون میشم جواب بدین
سلام وقت شما بخیر
خیر چون با میل خودشان به نام شما سند زده اند باطل نمی شود
سلام.پدرم ۸۰ سال روی زمینهای زراعی مادرم که نسق بنام برادرش بود. توافقی کار کرده وچند تکه از زمینهارو اعیان کرده وتبدیل به باغ شده پس از فوت صاحب نسق یعنی دایی وراث او با ما درگیر شدن وادعای بیرون کردن مارو دارن تکلیف ما چیه میشه راهنمایی بفرمایین؟ باتوجه به اینکه ۸۰ سال زمینها در تصرف پدرم بوده وایشان هم سال ۹۰ فوت شدن
سلام وقت شما بخیر
در دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست به خواسته اثبات نسق طرح نمایید
سلام وقت بخیر.خونواده همسرم ۱۱ فرزند هستن برادرشوهر بزرگترم یکم ساز نامخالفه و خودش بخاطر بی اعتمادی پیگیر کارهای انحصار وراثت هست۲ دودانگ خونه بنام شوهرمه ۴ دونگش بنام پدرشوهرم میخواستم ببینم اگ انحصار ورثه کنیم باید به یه نفر وکالت بدیم مثلا همین برادر بززگه یا میشه تک تک هرکسی مالک سهم خودش باشه؟؟چون شوهر من میخاد سهم بقیه رو خریداری کنه همه راضین جز برادر بزرگه
سلام وقت شما بخیر
با توضیحاتی که شما دادید بهتر است هر یک از وراث به تنهایی اقدام نمایند.
سلام
اگر یک ملک به نام مادر باشد. هنگام انحصار وراثت سهم پسر و دختری با زمانی که ملک به نام پدر باشد با هم تفاوت دارند . ؟یعنی اگر به نام پدر باشد پسر دو سهم و دختر یک سهم و اگر به نام مادر باشد پسر و دختر یک سهم میبرند ؟؟؟
سلام وقت شما بخیر
سهم الارث اولاد به همان نسبت دو سهم برای پسر و یک سهم برای دختر می باشد.
پدرم زودتر از پدر بزرگم فوت کردن و طبق قانون ۱/۸ ام از اموال پدرم ب ایشون میرسه
ایشون حال مساعدی ندارند
سوالم این هستش که اگر بعد از کار انحصار وراثت پدربزرگم فوت کنه تکلیف این ارث که بهشون رسیده چی میشه؟
سلام وقت شما بخیر
بعد از فوت پدر بزرگ اموال ایشان (از جمله سهم الارث ایشان از ماترک مرحوم پدر شما) به ورثه ایشان می رسد.
با سلام
مادرم سال ٩٢ در تهران فوت كردن ولي هنوز انحصار وارثت انجام نشده چون هر سه خواهر خارج از كشور هستيم . در حال حاضر خاله هام نياز به فروش ملك مادر بزرگم ( تبريز ) را دارن و چون ما وارث هستيم و انحصار وراثت نكرديم نمي دونيم بايد وكالت با چه مزموني بديم . ممنون مي شم راهنمايي بفرماييد
سلام وقت شما بخیر
اگر به خاله های خود اعتماد دارید می توانید وکالت کامل فروش به آنها بدهید.
وقت بخیر ،
در زمان حیات مادر از اموال و همه حسابهای بانکی وکالتنامه ثبتی دارم
اکنون که دعوت حق را لبیک گفته ، مقداری پول و کارت بانکی وی که خودم وکالت آن را داشتم مسدود شده ،حالا ازمن انحصار وراثت میخواهند که شامل گواهی فوت و…..همه آن مراحل ثبت احوال و دادگاه که باید طی شود
آیا بنده کهدرزمان حیات مادر از مادر وکالتنامه ثبتی دارم هنوز وکالتنامه اعتبار دارد?
سلام وقت شما بخیر
خیر وکالتنامه با فوت وکیل یا موکل باطل شده و اعتباری ندارد.
وقت بخیر ،
اگر وقت حیات متوفی یکی از فرزندان از قبل وکالتنامه ثبتی از همه حساب ها و اموال متوفی را داشته باشد ، بعداز فوت متوفی مجدد نیاز به کارهای انحصار وراثت است ?
باتوجه به رضایت سایر فرزندان وکالتنامه اعتبار دارد ?
ممنون میشوم پاسخگو باشید
سلام وقت شما بخیر
وکالتنامه رسمی با فوت وکیل یا موکل باطل شده و دیگر اعتباری ندارد.
سلام . ۳ برادر هستیم. برادر کوچکتر بعد فوت مادرم اعلام کرده مادر دار و ندارش را به نام من زده و من هم به نام همسرم و بعد حاضر نیست شناسنامه مادرم بهم بده برای اینکه مادرم تحت بیمه بنده بوده و برای ابطال بیمه نیاز به شناسنامه مادرم داشتم.
حالا سوالم اینست ایا این ادعا درسته و دیگر چیزی به دو پسر دیگر نمی رسد؟؟؟
سلام وقت شما بخیر
چنانچه مادرتان در زمان حیات خود اقدام به فروش یا انتقال املاک خود به برادرتان نموده باشد کاری نمی توانید بکنید.
درود .پدر بزرگ ما سال ۴۷فوت کردن و پدر من ارث خواهرارو دادن اما امضا نگرفتن و الان شکایت کردن و ارث میخوان.یک وکیلی ب ما گفتن که قانون جدید میگه که اگر ۳۰سال از فوت گذشته باشه دیگه ارث نمیرسه ب خواهرا .الان حدود ۵۰سال میشه
سلام وقت شما بخیر
چنانچه سهم الارث پرداخت شده باشد ولی در هیچ سندی نوشته نشده و امضائی از طرف مقابل گرفته نشده باشد قانوناً ارثی پرداخت نشده است.
با سلام پدر بزرگ اینجانب سال ۱۴۰۰ فوت کردن
ایشان یه ملک و سرقفلی مغازه داشتن الان در برگه انحصار وارثت سرقفلی موجود نیست الان شک بر این هست که دایی بنده قبل مرگ زمانی که پدربزرگ زوال عقلی داشته به نام خودش کرده چه اقدامی میتوان کرد برای پس گرفتن سرقفلی که در برگه انحصار وارثت نیست؟ باتشکر
سلام وقت شما بخیر
د ر برگه انحصار وراثت اصلاً اموال ذکر نمی شود و فقط وراث تعیین می گردد
با سلام
پدر من ۱۴ سال قبل فوت کرده و حال ما برگه انحصار وراثت لد گرفته ایم .
۱_ من نمیدونم اموال پدرم چقدر زوده و چی بوده باید درخواست تحریر ماترک بدم . درسته ؟
و اینکه این درخواست تحریر ماترک رو میشه در یک دادخواست به همراه تقسیم ماترک ارائه کرد ؟
مثلا در یک برگه دادخواست دو خواسته
۱_ تحریر ماترک
۲_ تقسیم ماترک
تقاضا شود .
سلام وقت شما بخیر
برای صحبت کردن در مورد موضوع مورد نظر شما نیاز به مشاوره حضوری یا تلفنی دارد .
سلام پدرم سال ۹۷ فوت کرد وراث سه پسر و مادر و پدربزرگم بودیم که پدربزرگم سال ۱۴۰۰به رحمت خدا رفت آیا عمو و عمه ام هم جزو وراث میباشند ممنون.
سلام وقت بخیر
خیر آنها در طبقه دوم هستند و قانونا با وجود وارث در طبقه اول طبقه دوم ارث نمی برد.
ممنون از پاسخ های خوبتون لطفا راهنمایی بفرمایید.ایا کسی که سرپرستی بچه ها را بعد از فوت همسر بگیره میتونه اموال شوهر را بفروشه یا بنام خودش بکنه؟
سلام وقت شما بخیر
خیر چنانچه از طریق دادگاه حکم قیومت گرفته باشد هرگونه دخل و تصرفی در اموال شوهر نیازمند مجوز کتبی از همان دادگاه می باشد
پدرشوهر من فوت کردن و همسرم ۳ تا خواهر و ۱ برلدر و یک برادر فوت شده داره، یک آپارتمان داشتن پدر شوهرم که الان مادرشوهرم و دو تا دخترشون درش ساکن هستن.
متاسفانه ماه های آخر مریضی پدرشوهرم خواهراش دعوای صوری راه انداختن و ارتباطمون را کات کردن.
احتمالا چون پدرشوهرم در بستر بیماری بودن ازش وکالت گرفتن و خونه را بنام خودشون کردن آیا کاری می سه کرد؟
و اگه اینکارو نکرده باشن خودشون برای انتقال ارث اقدام کنن بدون حضور همسرم می تونن اینکارو کنن؟
سلام وقت شما بخیر
اگر همسر شما بعنوان یکی از ورثه باشد برای فروش سهم الارث نیاز به وکالت از او دارند.
سلام خسته نباشین پدرم برای برادرزادم که پدرش قبل از اون فوت شده با حضور شاهد وصیتنامه کتبی نوشته ولی برادر بزرگم اون روقبول نمیکنه ممنون میشم راهنماییم کنین چگونه برای حق اون اقدام کنیم
سلام وقت شما بخیر
وصیتنامه کتبی و عادی چنانچه در دادگاه تنفیذ شود معتبر بوده و لازم الاجرا می باشد.
سلام وقت شما بخیر
وصیت نامه کتبی در صورتی که شخص وصیت کننده آن را امضاء کند معتبر است.
با سلام
بنده ۱۳سالم بود که پدرم فوت میکنه و مادرم کفالت من رو میگیره تمام دارایی های پدر رو برمیداره و برای خودش خونه میخره
الان ۲۸سالمه و دو روزه یک سند زمین از پدرم پیدا کردم تکلیف ارث چی میشه آیا مادرم هم سهمی میبره؟
سلام وقت شما بخیر
بله مادر شما هم به عنوان زوجه ارث می برد.
سلام وقت به خیر … مادرم میخاد ارث پدریش که فوت شده رو بگیرد , اول رفتیم پلیس قضایی و اظهار نامه نوشتیم , آیا پدرم میتونه وکالت مادرمو به عهده بگیره , یعنی مادرم به پدرم وکالت بده برای گرفتن ارث و رفتن به داداگاه و حل اختلاف !
پلیس قضایی به مادرم کفت نمیشه به شوهرت وکالت بدی باید وکیل بگیری درست یا غلط ؟ مگه میشه ؟ ممنون میشم رهنمایی کنید باتشکر .
سلام وقت شما بخیر
در محاکم صرفاً وکیل دادگستری می تواند وکالت نماید.
سلام یکی از دوستانم ۳۰ سال از پدرش خبری نبوده و چند روز پیش یکی بهش زنگ میزنم میگه پدرت فوت کرده آدرس قبرش رو بهش میده آیا میتواند مدعی الرث بشه،اگر میشه باید چیکار کنه
سلام وقت شما بخیر
ایشان ابتدا باید به اداره ثبت احوال مراجعه نماید و در صورت فوت پدر گواهی فوت را دریافت نماید.
سلام برادر امید که خوب باشید، اگر بعد از به دست آوردن حصر وراثت یکی از وارثها بعدی چند مدت بیاید و بگویند که مثلا فلان املاک و یا فلان خونه بابام در حصر وراثت که محکمه به داده نیست آیا میتواند دوباره اون خونه و یا زمین را درج حصر وراثت کنند تشکر
سلام وقت بخیر
حصر وراثت صرفا برای مشخص کردن وراث می باشد و عدم ذکر اموال متوفی در گواهی حصر وراثت نیاز نمی باشد.
با سلام پدر بنده فوت شدن و مادربزرگم زنده هستن اما میگوید میخواهد سهم الارثش را به بقیه وراث ببخشد ایا ما باید اول انحصار وراثت را انجام بدیدم بعد مادر بزرگم ببخشد یا نه قبل از انجام انحصار وراثت مادر بزرگم میتواند سهم الارثش را ببخشد واگر اینکار را بکند باز باید در انحصار وراثت اسم مادر بزرگم را بنویسیم
سلام وقت شما بخیر
ابتدا باید انحصار وراثت صورت بگیرد و تا قبل از انجام آن حتماً باید نام مادربزرگ شما هم جزء وراث نوشته شود.
سلام پدر بنده سه ساله فوت شده بعد چهل روز از فوتش برادرم نیز فوت شد زن برادرم اموال پدرمو توقیف کرده برای مهریه من یک ماشین از پدرم خریدم ولی بنام نزدم الان ماشین من هم توقیف شده کجا میتوانم مراجعه کنم
سلام وقت شما بخیر
اعتراض ثالث اجرایی مطرح نمایید.
با سلام وخسته نباشید. مادرمن سال۵۳ آپارتمان ۳ طبقه ای را خریدند وهرواحد را به نام دوتا از فرزندان خود سند زدند برای گرفتن وام مسکن. یک سال بعد یکی از فرزندان ازدنیا رفت که دران زمان ۱۳ سال داشت.من با این برادرم هریک مالک ۳ دانگ ازاین طبقه هستیم که من تا امروز دران سکونت دارم. سالها گذشت وپدرم از غم ازدست دادن فرزند اقدام به گرفتن انحصاروراثت نکردند تا اینکه سال ۶۴ پدرم ازدنیا رفتند. مادرم هم هرگز راضی به دادن انحصاروراثت نشد تا اینکه سال ۹۱ متاسفانه ایشان را هم از دست دادم. همانطور که مشاهده می کنید عمر ساختمان ما بیش از ۵۰ سال است ومتاسفانه بسیار تخریب شده ودرحال حاضر برای من وهمسروفرزندم که تنها ساکنان این خانه هستیم مشکلات بسیاری بوجود آورده. همین برف آخری قسمت بزرگی از سقف ریزش کرد. حالا چاره ای جز ساختن دوباره این خانه نیست. می خواستم از حضورتان بپرسم من باید چه کنم؟ ایا باید انحصاروراثت برادرم را بدهم؟ دراینصورت بخاطر این همه سال اگربخواهند مبلغ زیادی برای مالیات بگیرند من در حال حاضرآه در بساط ندارم. همسرم بشدت بیماراست وبه جراحی قلب نیاز دارد اما نمی توانیم ازپس مخارج ان هم بربیاییم. خودم هم به عمل نیاز دارم که هزینه بالای دارد ودر نتیجه هیچ…این دوسال کرونا هم ما را بشدت آسیب زد وهیچ درامدی نداریم می خواهم بدانم ایا راهی برای من هست؟ خواهش می کنم مرا راهنمایی بفرمایید. تمام امیدم این است که بتوانم این خانه را برای ساخت وساز اماده کنم وسازنده مناسبی پیدا کنم ولی تقریبأ همه وقتی حجم مشکلات خانه را می بینند فراری می شوند. خواهش می کنم مرا راهنمایی بفرمایید. بی اندازه سپاسگذارم در پناه خدا پاینده باشید. با سپاس بی پایان
سلام وقت شما بخیر
صحبت در مورد موضوع مورد بحث شما نیاز به بررسی مدارک و صحبت کامل تری دارد. برای اطلاعات بیشتر با دفتر مجموعه تماس حاصل نمایید.
با سلام عرض و ادب . پدرم ۱۷ سال پیش فوت کرده من یک خواهرم و مادرم خونه مادربزرگ پدرم زندگی میکردیم .الان مادربزرگم فوت کرده . خونه بنام مادربزرگم منزل میخواد بفروشه انحصار وراثت نامه
انجام کنه عمو و عمه ها تقسیم میکند به ما ندادن . چکار کنیم نظر شما بگید لطفا راهنمایی کنید
سلام وقت شما بخیر
اگر پدرتان سهم الارثی از ملک پدری اش داشته می توانید ادعایی داشته باشید و در غیر اینصورت مادرتان و به تبع آن خودتان ارث نمی برید.
سلام
مادر من فوت کرده ولی من در زمان فوت مادرم از دارایی ایشان خبر نداشتم الان از کجا بدونم که مادرم چه اموالی داشنه ؟
سلام وقت بخیر
راهی وجود ندارد مگر اینکه دادخواست تحریر ترکه بدهیم .
سلام وقت بخیر
راهی وجود ندارد مگر اینکه دادخواست تحریر ترکه بدهید .
سلام.فرزندان وارث برای دریافت فرم گواهی پرداخت مالیات بر ارث (فرم ۱۹) خانه ایی که ازشون خریداری کردم اقدام نمیکنن کجا باید شکایت کنم
سلام وقت شما بخیر
دعوی الزام به تنظیم سند طرح نمایید و از لوازم و مقدمات آن اخذ گواهی مالیات بر ارث می باشد.
با سلام پدر ما ۲۰سال پیش فوت کرده واون زمان دوقطعه زمین قولنامه ای با یک خونه و۲۵راس گوسفند که وام کمیته امداد و گاو وبز هم داشتیم که اونادارایی پدر بودند من فرزند ارشد بودم که سال فوت پدر نامزد داشتم بعد ازدواج من مادر بدون اطلاع من اقدام به قیومت کرده وانحصار ورثه گرفتن وتمام دارایی مذکور را به استثنای زمین فروختند الان برادر میانی که با مادر دست بیکی هستند ادعا میکنه که زمین ها رو هم بفروشند ومن میگم باید دارایی زمان فوت پدر باید زنده شود والا سهمی از زمین به تو تعلق نداره این مشکل رو از چه طریقی بررسی کنیم
سلام وقت بخیر
با توجه به گذشت زمان طولانی امکان اثبات ما ترکی که قبلا فروخته شده مقدور نمی باشد مگر در صورت مدارک محکمه پسند در راستای اثبات ادعاهای خود.
پدر من ۸۹ فوت شده و تا الان انحصار ورثه نگرفتیم الان نیاز داریم بهش منتها یکی از وراث هم فوت شده حالا چکار باید بکنیم.
سلام وقت شما بخیر
برای اخذ انحصار وراثت هر دو نفر جداگانه باید اقدام شود.
سلام وقت شما بخیر
برای اخذ انحصار وراثت هر دو نفر جداگانه باید اقدام شود.
سلام. با پوزش اقامت دائم متوفی تهران بوده و در اهواز فوت شده وخاکسپاری شده حالا برای دریافت برگه انحصار ورثه در کدام شهر باید اقدام نماییم.تشکر
سلام وقت شما بخیر
شورای حل اختلاف اهوازصلاحیت دارد
سلام
پدر خانواده یک سال میشه فوت شده
هنوز هیچ تقسیم ارثی انجام نشده
مادر خانواده میگه چون من کارمند بودم نیمی از کل دارایی و ارثیه مطعلق به او میباشد جدای از مهریه و یک هشتم
آیا چنین چیزی هست و اگر هست به حرف هست یا باید نامه از, دادگاه داشته باشد
و اینکه یه منزل و ماشین که به نام مادر میباشد هم از همین حقوق کارمندی خودش گرفته آیا اینها هم محاسبه میشود یا نه
سلام وقت شما بخیر
با توجه به توضیحات شما مهریه مادر و سهم الارث مادر از همسر به صورت هر یک مجزا باید به وی پرداخت شود و اموالی که به نام شخص مادر هست که مالکش خودش می باشد و ربطی به ارث ندارد.
سلام وقتتون بخیر،مادرشوهرم یک سال ونیمه ک فوت کردن ،خواهر شوهرم برگه انحصار وراثت گرفته والان این برگه رو به برادرش ک اونم وارث هست نداده برادرش (همسرم)،از اموال مادرش مطلع نیس ولی میدانیم ک اموال زیاد داشته اما اموالی ک قیمت گذاری شده اموال کمتر هست ،اما خواهرش میگه میگه فقط همین اموال هست و اسرار به امضا کردن دارد،لطفا راهنمایی بفرمایید چطور از اموال دیگر مرحوم میتوانیم مطلع شویم و چطور می توانیم همین اموالی ک قیمت گذاری کردن رو استعلامش رو بگیریم؟؟به اداره دارایی مراجعه کنیم استعلام اموال به
همسرم ک وارث هستن می دهند یا خیر؟
با سلام بله.
سلام من پدر بزرگم دو همسر داشته
از همسر اول ۳ فرزند داشته
زمانی ک همسر اولشون فوت میکنه دوباره ازدواج میکنه
و از همسر دوم ۱ فرزند داشته ک پدر من هستش
از مادر بزرگم به پدرم ارث رسیده ولی پدربزرگم فوت شده
سوالم اینه ک زمانی ک پدربزرگم فوت شده به فرزندانش (ک از اونیکی زنش بودن) ارث میرسه؟
داخل انصحار وراث مادربزرگم نوشته شده ک یک چهارم به همسرش میرسه ولی پدر بزرگم اون موقع زنده بوده ولی الان فوت شده
من شنیدم چون مادربزرگم نسبت خونی با اون بچها نداشته تمام ارث به پدرم میرسه
با سلام ارث پدر بزرگتان به تمام فرزندانشان می رسد.
با سلام پدر ما ۵سال پیش فوت کردند
۷فرزند هستیم که این بین برادر بزرگتر تمامی مدارک و اسناد پدر را خود برداشت..
برادر دیگری با وی خصومت کرد و گفت چرا در محضر همه تمامی اسناد را اظهار نکرده به همین علت۵سالی است که هیچ یک حاضر نیستند اموال را تقسیم کنند
برادر بزرگتر میگوید وکالت به من دهید …
برادر دیگری به وی اعتماد ندارد و میگوید از طریق دادگاه باید تقسیم اموال صورت گیرد ..
و مابقی افراد میگویند دادگاه مالیات سنگین برمیدارد و باید خودمان مشکلمان را حل کنیم در صورتی که هیچکس نمیتواند این دورا راضی کند حالا ما سردرگم و عاجز از این افکار و بی رحمی برادران
چند باری خواستیم از برادر کوچک شکایت کنیم که پشیمان شدیم..
هرچند برادر کوچک حقیقت را میگوید و اعتمادی نسبت به برادر بزرگتر ندارد اما به اینکه وکالت به دیگر برادر هم بدهد راضی نمیشود!
(شما راهنمایی کنید هرچند این قصه سر دراز داد که خلاصه ای را بازگو کردم)
با سلام با توجه به عدم توافق به دادگاه مراجعه نمایید.
درود برشما.
چند سال پیش پدرم از مادرم جدا شدن
حدود ۳ سالی هست که مادرم فوت کردن و چند قطعه زمین و مقداری پول توی بانک مطعلق به مادر بوده و هست
از برادر و خواهرام خبری ندارم. فقط با یکیشون در ارتباط هستم. لطف میفرمایید راهنمایی کنید که چه باید کرد برای اموال؟
آیا پدر سهمی از اموال میبرن یا خیر؟
چون توی یکی از ملک ها که مال مادرم بوده پدرم ساکن هستن. آیا میتونیم ادعای مالکیت ملک رو کنیم؟
ممنون از محبتتون
سلام
اگر طلاق گرفتن پدر سهم نمیبره و شما به تنهایی میتوانی گواهی حصر وراثت اخذ نمایید و نسبت به تخلیه ملک که پدر هست اقدام کنید نیاز به همه وراث نیست
سلام علیکم سوال پدرما سال ۱۳۴۰ فوت نموده وپدر بررگ سال ۴۳ وپدر بزرگ درزمان خودش سهم زمین کشاوری ما را داده وتا کنون حصروراثت انجام ندا د ه ایم ور وی زمینها کار می کنیم تکلیف ما چه می شود تشکر
سلام وقت بخیر
اگر پدربزرگ به نام شما سند عادی یا رسمی تنظیم کرده است نیازی به انحصار وراثت ندارید والا باید جهت اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نمایید.
سلام وقت بخیر .
پدر من بیست سال قبل فوت کردن ما زیر سن قانونی بودیم. یک برادر و خواهر هستیم .
ما هیچگونه انحصار وراثتی انجام ندادیم و بعد از ازدواج خواهرم ما یک زمین ب صورت شراکتی خریداری کردیم و حالا خواهرم میگوید بدلیل اینکه انحصار وراثت انجام نشده آن سه دنگ زمین من هم باید انحصار وراثت بشه میخاستم ببینم نظر قانون چی هست
سلام وقت بخیر
شما ابتداً باید گواهی حصر وراثت وراث را دریافت نماییدو بعد تقسیم ماترک نمایید.
سلام
ملک پدری بعد فوت او مشخص شد که منابع طبیعی است وراث برای اثبات مالکیت همکاری نمیکنند به تنهایی چگونه میتوانم اثبات مالکیت کنم تا سهمی ببرم
سلام وقت بخیر
شما ابتدا باید درخواست ابطال تشخیص منابع طبیعی را مطرح نماید.و نیازی به همکاری دیگر وراث ندارید.
سلام روز بخیر
من پدرم یک هفته اس فوت شده و متوجه شدیم که برادرم خونه رو وقتی پدرم زنده بوده گولش زده و به اسم خودش کرده من و خواهر دیگه ام اگه شکایت کنیم با اینکه سند رو به اسم خودش زده امکان بازگشتش هست؟
با سلام خیر متاسفانه.
با سلام خیر متاسفانه.
سلام وقت بخیر پدر بزرگ من سالها پیش از دنیا رفته و مقداری زمین داشته ۴پسر و ۳ دختر داره{دخترا سهمشون رو بخشیدن}پدر من پسر بزرگ خانوادس و انحصار وراثت به عهده پدرمه ولی دو تا از عموهام توی زمین هایی که تقسیم نشده ساخت و ساز و باغ درست کردن آیا این کارشون قانونیه؟ میشه شکایتی کرد؟
با سلام بله می توانید نسبت به تقسیم اقدام کنید با تلفن مجموعه تماس بگیرید.
سلام
پدرم ملکی رو ۲۵ سال پیش فروخته اما خریدار اقدام به انتقال سند نکرده بعد فوت پدرم خریدار درخواست الزام به سند برای وراث کرده با توجه به اینکه ما اطلاعی ازین موضوع نداشتیم در اموال پدرم این ملک رو نیاوردیم اگر دادگاه حکم به الزام بده برای ما دردسری داره؟ماچطور میتوانیم ثابت کنیم خریدار در انتقال سند قصور کرده و ما مالی رو مخفی نکردیم
سلام وقت بخیر
سلام وقت بخیر
نه مشکلی پیش نمیآید اما نیاز به مراحلی در موقع انتقال رسمی باید انجام شود
سلام وقت بخیر مادر بزرگ بنده ۶ فرزند داره ۳ دختر و ۳ پسر و صاحب یک خانه مسکونی بوده و قبل از فوتش به تمام وراث سند ثبتی میده به عنوان ارث خودشون از اون خونه…. حالا که فوت شده تعدادی از فرزندان قصد فروش خانه رو دارن و تعدادی قصد فروش ندارن یعنی ۲ پسر قصد فروش دارن و بقیه خیر تعدادی هم که قصد فروش ندارن حالا یا توان مالی خرید حق این دو وارث رو ندارن یا قصد خرید ندارن و می خوان ملک همینجوری باقی بمونه در همچین حالتی چه اقدامی باید صورت بگیره و احتمال اینکه دادگاه حق رو به ۲وارثی که قصد فروش دارن بده و حکم به فروش ملک بده چقدره؟؟
با سلام در صورتی که دستور فروش صادر شود ملک به فروش می رسد و سهم هر شخص داده می شود.
روز بخیر
ملاحظه شد که نمیتوانیم هیچیک از فرزندان را با وصیتنامه از ارث محروم کرد .
ولیکن در عرض حیات میتوان رسما سند ملک (یا دیگر دارایی)را بدون هیچ دلیلی به دیگر فرزندان(یا بغیر)داد؟
بدون اینکه بعد مشکلی پیش نیاید؟
با تشکر از جواب
با سلام بله می توانید انتقال رسمي دهید.
سلام پدرم بیماری آلزایمر داشت حدودا پنج سال قبل ازفوتش چندماه قبل ازفوت به دلیل اینکه زن برادرم مهریشو درخواست کرده بود برای اینکه نتونه خونه پدریمونو به عنوان مهریش برداره خونه هارو زدن به اسم دوتاازخواهرام بدون اینکه ما اطلاع داشته باشیم بعدازاینکه خونه رو زدن به اسم خواهرام به ما اطلاع دادن.درحالیکه همون زمان پدرم آلزایمرداشته وازچیزی سردرنمی آورده حالا پدرم فوت کرده وخواهرام میگن که خونه رو مابرداریم وپول ناچیز به شما بدیم حالا ماباید چه اقدامی انجام بدیم که به حقمون برسیم؟ ممنون میشم راهنماییم کنین
با سلام با اثبات محجوریت پدر می توانید ابطال معامله را بخواهید.
چندسال قبل من برای انجام بعضی کارها مدتی را در کشوری اروپائی زندگی میکردم که مدت کامل آن حدودا چهار ماه بود . بعد از بازگشت و گذشتن چند ماه متوجه شدم که پدرم توسط خواهران و مادرم اغوا شده و تمامی مایملک خود را که اکنون حدودا ۱۸ ملیون ارزش دارد را به این صورت به نام آنها نموده است که خانه مسکونی فعلی به ارزش تقریبی ۶ ملیارد را بصورت مساوی بین دو خواهرم تقسیم کرده و خانه دیگری را که درحال حاظر دارای ارزش ۱۲ ملیارد تومان است را بنام مادرم کرده و اینکار را بدون در نظر گرفتن حق من انجام داده است . حالا سوال من این است که من چگونه میبایست اقدام کنم تا حقم پایمال نگردد .
شما حق اعتراض قانونی ندارید.
با سلام و عرض خسته نباشید.
سوالی داشتم در مورد وراثت به این مضمون که قانونا بعد از فوت شخصی اموال او قهرا به وراث می رسد. حالا اگر شخصی بیاد و معامله فضولی بر روی اموال متوفی بعد از فوت انجام دهد: آیا وراث با گواهی انحصار وراثت می توانند دادخواست خلع ید بدهند یا خیر؟ یا اینکه طبق قانون ثبت باید گواهی را به اداره ثبت بدهند تا اموال به نام وراث ثبت شود تا قانونا مالک شناخته شوند و بعد دادخواست خلع ید بدهند؟
با سپاس
سلام
خانه ای که سه دانگ آن به اسم مادربزرگم بوده در سال ۶۴ فروخته میشه و چون مادریزرگم با پدرم زندگی می کرده سهم پولش را با رضایت به پدرم میده و تا سال ۸۲ هم با پدرم زندگی میکرده. سال ۸۲ که فوت شد. عمه ام گفت باید مطابق همان خونه که سال ۶۴ فروخته شده به من سهم ارث برسه. مگه ارث بعد از فوت و بر اساس دارایی های موجود متوفی حساب نمیشه؟ موقع فوت کل دارایی مادربزرگم همون پولی بوده که پیش پدرم داشته.
ماترک همان است که بعد از فوت باقی است و اموال سابق که شخص در زمان حیات خود منتقل کرده ماترک محسوب نمی شود که قابل تقسیم بین ورثه باشد
باسلام و احترام
لطفا بفرمایید مستند قانونی تقاضای صدور گواهی حصر وراثت کدام است؟
با سپاس
قانون امور حسبی
سلام وقت بخیر
اگه اثبات بشه پدرم بچه پدرش نبوده، باز یک ششم اموال به پدرش(اگه پدر واقعی نباشه) میرسه؟
با سلام خیر.
سلام خسته نباشین اگه فردی هیچ چیزی به نامش نباشد و مالی نداشته باشد به جز سهام عدالت و فوت کند بعد از فوت نیازی هست به انجام انحصار وراثت ؟
با سلام برای اخذ سهام بله نیاز است.
سلام
بنده بنام پدرم انحصار ورثه انجام دادم الان مادر بنده فوت شد انحصار ورثه جدید بنام چه کسی باید بگیرم ممنون
با سلامانحصار وراثت مادر به طرفیت سایر وراث
سللام.پدربزرگ من ۱۵سال پیش فوت کرده.۲ تا دایی های من فقط یک تکه زمین به دوتا خواهر دادند و بقیه را بین خودشان تقسیم کردند.حتی یک هشتم مادر را هم به او ندادند و به اسم وکالت نامه کاری از دوتا خواهر و مادر امضا گرفتن و همه چیز را به اسم خود زدند.الان که ما بزرگ شدیم میخواهیم سهم مادرمون رو پس بگیریم.می توانیم شکایت کنیم و اعلام کنیم که از بی سوادی مادر و خاله و مادربزرگمان سو استفاده کردند و ما می خواهیم به طور قانونی ارث را تقسیم کنند؟
سلام.
میتوانید از دفتر وقت مشاوره حضوری بگیرید تشریف بیارید.
سلام خسته نباشید طبق گفته اقوام که پدر مامقداری زمین وصیت شفاهی کرده به برادرش بدهیم ولی حدود ۲۰ سال بعد که فوت کرده وصیتنامه کتبی نوشته و از. این وصیت چیزی ننوشته بعد از یمدت مشکل خانوادگی داشتیم عموی ما با استفاده ازاحساسات دو برادرم یک دست نوشته ازشون گرفته که قبول دار شدن که پدرم وصیت کرده که زمین رابه عمویمان بدهیم البته نوشته طبق وصیت نامه ایا این نامه در دادگاه معتبر می باشد وصیت نامه پدرم را هست وچیزی از این زمین ننوشته
سلام.
پاسخ کامل و دقیق نیازمند بررسی کامل دلایل. مدارک و سوابق قضایی است.
باسلام بنده نزدیک ۱۱سال هستش وکالت از همه اعضایی خانواده دارم باتوجه به فوت پدرم درسال ۸۹ فوت شوده و وکالت از همه اعضایی خانواده دارم وحراث وراثت وقیم نامه همه چی به نام من هستش وکل ادارات وثبت اسناد همه چی در وکالت نامه قید شوده وباتوجه به اینکه یکی از برادرهایم نزدیک به دوسال هستش فوت کرده ودر کنار من ومادرم بوده زندگی میکرد ومجرد هم بوده والان فوت شوده چطور میتوانم سهام او که الان نزدیک یک سال هستش حسابش مستود شوده وبه نام خودم کنم چه راهی بایستی انجام بدم واگذاری سهام او به نام خودم کنم ایا مشکلی هستش وقتی خودش اون موقع خودش هم وکالت به اسم زده از شما سپاس گذاری میکنم راهنمایی کنی من رو وخود بنده هم جامانده از سهام عدالت هستم ومادرم همینطور ولی مادرم جز ان دسته پوشش نهاد کمیته امداد هستش ودولت خودش تعین وتکلیف کرده اورو ثبت نام به وجود اورده برایش وایا من که الان ۳۲سال سن دارم میتوانم باتوجه به مادرم کمیته امداد هستش وبرای من هم ثبت نام سهام عدالت کند برای من ویا خیر فقط شامل مادرم هستش تشکر میکنم راهنمایی کنید مارو وباتوجه به این مدارکی که دارم دیگه نیازی به اعضایی خانواده نیست وقتی که وکالت بهم دادن برای همه ادارات مشکلی نیست پیگیرش بشم سهام عدالت برادرم به نام خودم کنم به کجا مراجعه کنم صورت بگیرد مشعله کاری شوده برایمان باتوجه به وضعیت امروز که خرجی رو به ضور درمیاریم واجاره خانه شاید برای من ومادرم شاید کمک خرجی باشد همینطور پول واریزی برادرم به درد کار ما خود خداوکیل ثواب دارد این شماره تلفن شاید درصورت نیاز لازم باشد تشکر میکنم از شما دوست عزیز فکر کن برای یکی از اعضایی خانواده خودتان کاری انجام میدهید اگه مارو کوچیک بدانید از راهنمایتان تشکر فراوان دارم ۰۹۱۸۹۹۶۱۴۹۶ علی اکبر مرادی وکدملی ۴۹۵۰۰۰۹۸۱۸
وکالت با فوت یکی از طرفین باطل است
باسلام
پدر بنده فوت کرده وسهام عدالت نداره ومادرم هم جامانده گان سهام عدالت هستش وتحت پوشش نهاد کمیته امداد میباشد باتوجه به این بخشنامه جدید مادرم ان دسته از کسهای هستش که دولت خودش برای ان دسته جامنده اند وتحت پوشس کمیته امداد هستش تعین وتکلیف شوده وبنده هم جامانده سهام عدالت هستم وشش تا برادرهستیم ۳نفر سهام داریم ۳نفرهم نداریم ویکی از برادرهایمان فوت شوده مجرد هم هستش وپیش من ومادرم زندگی می کرد ولان فوت شوده نزدیک دوسال هستش ونزدیک یک سال هستش باتوجه به مدارکش که پیشه ماهستش نمیدانم شماره شباش مشکل داره به حساب نمیاد وسیم کارت هم ندارد واین چند سال با شماره تلفن خود بنده پیام واریز سود پیامک میامد ولی الان ۱سال هستش واریز پول نداشته وبنده درسال ۸۹وکالت از همه اعضایی خانواده ازجمله خود برادرم که فوت شوده ومجرد هم بوده وکالت بهم دادند برای کل ادارات وثبنت اسنات
از دفاتر پیشخوان دو.لت بپرسید
سلام اگر خانمی بیست سال پیش فوت کند و ملکی داشته باشد که تنها پسرش انحصار وراثت نکرده و ملک را نگه دارد و الان پسر نیز فوت کرده و سند هنوز به نام ان خانم است ایا این ملک به وراث پسر میرسد یا به وراث ان خانم
به وراث پسر میرسد
سلام میخواستم بدونم که وقتی یک سال از فوت پدر خانواده گذشته باشه که دارای ۴ فرزند ۲دختر و ۲ پسر از همسر اول باشد و از همسر دوم یک پسر و دختر داشته باشد یعنی جمعا با همسر دوم ک در قید حیات است ۷ وراث میشوند از بیمه امروزی چقدر حق میبرند؟
(فرزند پسر از همسر دوم معلول هست و ۳ فرزندِ همسر اول ک فوت شده و در قید حیات نیستند متاهل هستند)
حقوق متوفی به همسر و فرزندان پسر زیر ۱۸ سال و دختران ازدواج نکرده می رسد.
باعرض سلام
پدرم سالهاخارج ازکشورزندکی وچندسال قبل به ایران بازگشت، متاسفانه ارتباطم بعنوان فرزندباایشان وخانواده پدریم کاملاقطع شدبطوریکه چندروزقبل متوجه شدم که حدود شش ماه قبل فوت شده است، براساس تحقیقاتی که کردم ظاهرابرای اخذگواهی المثنی فوت میتوانم به بهشت زهرایادفاترثبت احوال مراجعه نمایم امامشکلم اینجاست که ازمرحوم پدرم بجزکپی شناسنامه وپاسپورت ویک کارت شناسایی کارمندی ایشان مدرک دیگری ندارم واینطورکه شنیده ام برای انحصاروراثت حتمابایداصل شناسنامه وجودداشته باشدکه میدانم شناسنامه ایشان سالهاپیش درخارج ازکشورمفقودگردید، لطفابفرماییدکه چگونه میتوانم بدون داشتن اصل شناسنامه یاکارت ملی ایشان امورانخصاروراثت راانجام دهم، آیاکپی برابراصل شده شناسنامه برای اینکارعملی است.
بسیارمتشکرم
سلام . تلفنی پاسخ داده شد
سلام ، سرقفلی مغازه ای از پدر مرحومم به من وبرادرم به ارث رسیده و برادرم دران مغازه مشغول به کار می باشد . و قصد فروش به غیررا نداریم ایا هرکدام از ما میتوانیم بدون اجازه مالک و پرداخت وجه مالکیت مغازه را بین خودمان معامله کنیم؟ با تشکر
سلام
بله بین خود میتوانید انتقال انجام دهید.
سلام.. وقت بخیر.. ممنون میشم جواب منو بدید.. به جواب قاطع ای نرسیدم… پدر بزرگ مادری بنده بیست سال پیش فوت شد.. ورثه ها سه خواهر و یک برادر بود.. دوتا از خواهر ها خونه رو خریدن و سهم مادر من رو همون بیست سال پیش پرداخت کردن. سهم برادر خانواده موند.. برادر خانواده (دایی بنده) هیچ آثاری ازش نبود. کلا قبل از انصار وراثت هم خبری ازش نبود.. اصلا مشخص نبود فوت شده یا زنده س.. قاضی رای داد که سهم برادر رو خواهر بزرگ تر که مادر من بود بگیره و هر وقت که اومد تعهد بده که بهش پس بده.. مادرم قبول نکرد. قرار بر این شد که عکس و مشخصات رو داد گاه روزنامه کنه. طی مدت معلومی اگر پیدا نشد سهمش بین خواهر ها تقسیم بشه..(اون دوتا خواهر هم که خونه رو خریده بودن یکیشون خونه رو فرخت به خواهر دیگه و ساخت وساز انجام دادن. خونه ای هنوز یکی از وراث سهمش رو نگرفته بود) الان بیست سال میگذره.. مادر بنده فوت شد.. سهم دایی ما هنوز تو اون خونه مونده و خودش هم پیدا نشد.. آیا ما میتونیم واسه سهم دایی مون اقدام کنیم.. فرزندی نداشت و مجرد بود.. بعد از روزنامه کردن دادگاه هم پیدا نشد و قرارشد سهم رو بین خواهر ها تقسیم کنن که متاسفانه این اتفاق نیفتاد تا مادر بنده فوت شد…. الان مادرم از خونه سهم خودش رو گرفته.. سهمی که از برادش بود و قرار بود بینشون تقسیم بشه رو نگرفته.. قولنامه همون هموقع هم داریم که توش هم قید شده سهم برادر پرداخت نشده… به خاله م زنگ زدیم میگه برید شکایت کنید و مادرتون فوت شده کاری نمیتونید انجام بدید.. ممنون میشم پاسخ بدید..شکایت کنیم حرفمون میرسه یا نه؟؟ ??
سلام . سهم دایی وقتی تقسیم میشود که حکم فوت فرضی وی از دادگاه صادر شود . در صورت فوت مادر سهم دایی برای بقیه وراث محفوظ است
سلام
پدرم ساختمان نیمه کاره ای را با شخص ثالثی به طور مشاع شریک بودند که فوت کردند. حالا شریک ایشان به بهانه های مختلف از تفکیک طبقات ساختمان امتناع میکند و عملیات ساختمانی هم متوقف شده. درحالیکه ما به عنوان وراث میخواهیم طبقات تفکیک شود و با صلاحدید خودمان عملیات ساخت را انجام بدهیم. آیا میتوان شریک را ملزم به تفکیک کرد؟ با تشکر
سلام . اگر سند دارید . جهت افراز به اداره ثبت مراجعه کنید . در صورت غیر قابل افراز بودن . میتوانید تقاضای فروش ملک از دادگاه را بنمایید
سلام پدر من فوت کرده و یک زن داشته که چند سال قبل فوت کرده و مهریه اش دو دگنگ خونه بوده که در عقد نامه قید شده خانه ایی که در روستا بوده دو دگنگ مهریه خانمشون بود و الان پدر من در روستا دیگه خانه ایی نداره و در شهر داره اللن از این خونه که در شهر داره میرسه؟؟
سلام . خانه روستایی چی شده ؟
با سلام
اگه زنی فوت کنه
پدر و مادرش قبل از خودش فوت کرده باشن
فرزند هم نداشته باشه
فقط همسر داشته باشه
آیا خواهر و برادرها ازش ارث میبرن یا فقط به همسرش ارث میرسه؟
با سلام بله همسر در کنار خواهر و برادر ارث میبرد.
سلام خسته نباشید برای ثبت کردن استشهادیه در دفاتر رسمی لازم است که همه وراث در محضر حضور داشته باشند؟
در هنگام فرستادن دادخواست از سمت دفاتر خدمات قضایی الکترونیک همه وراث حتما باید حضور یابند؟
سلام . خیر . خیر
سلام پدرمن ۷ماهه فوت شده و۱۶سال سابقه بیمه داره الان که قراره حقوق بگیریم ایا پدربزرگ و مادر پدرام هم سهمی ازحقوق پدرم دریافت میکنند اصن چنین چیزی امکان داره که چند درصد حقوق به اونا بدن؟
پدر و مادر متوفی جزو وراث هستند.
وقت بخیر برای تقسیم ارث قانونی دولت چند درصد را برای خود میگیرد؟
بسته به نوع اموال متغیر است.
سلام من پدرم فوت کرده و ۴تادختریم و برادر نداریم و وکالت تمام اختیار به مارمون دادیم حالا سوالم اینه مادر میتونه انحصار وراثت انجام نده و با مدارکی در دست داره همه چی رو برای خودش برداره یا به هرکدوم از دختراش که دوس داره پول بده و به یکی دیگه نه؟شرایط انحصار وراثت چجوریه ممنون میشم راهنمایم کنید
سلام . منظور شما تقسیم سهم الارث هست . و هر گونه اقدام از طرف مادر بستگی به حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه دارد
مادر به عنوان وکیل ورثه نمیتواند به میل خود عمل کند و باید مصلحت همه ورثه را رعایت کند
مادر به عنوان وکیل باید مصلحت همه ورثه را رعایت نماید
مادر به عنوان وکیل باید مصلحت همه ورثه را رعایت نماید
سلام پدرم۷ماه.فوت کردن زنبور عسل یعنی ۲۵۰عدد کلونی زنبور داشته ۵برادر ۲خواهر هستیم یکی از برادرها بومادران تا۴۰پدر رفتن نگهداری زنبورها بعدچهلم قرار نوبتی شد یکی دیگه از برادرها بامادر رفتربعد ۴ماه بدون اینکه به بقیه بگن کلا کندوها رافروختن یک سوم قیمت ۱۷۰۰هرکلونی بوده کلا فروختن ۸۰ملیون ونزدیک ۷۰۰کیلو عسل برداشت کردن بجز برادری که ۴ماه مونده به کسی چیزی نمیده میگه مال خودم هست پدرخانه.به متراز۲۸۰متر داره ۸۰متر زده به اسم مادریاش مغازه است داخل هرکدام.مغازه ها یکی از پسرها هستن الان ۲تاشون سهمشان کلا از همه چیز میخوان ماشین ملک زنبور لطفا راهنمایی کنید
با وجود ابهام بقدر فهم از پرسش بعرض میرسد /مادر از تمام میراث هر چه که هست…به نسبت ۱/۸ ارث میبرد ..(۸۰ متر مربع از منزل که مشاعا بنام مادر است خارج از ماترک است.)از باقی منزل هم بهمان نسبت ارث میبرد.باقی ورثه (تمام برادران و خواهران)از باقیمانده ماترک به نسبت ارث میبرید حتی از دو مغازه متصرفی برادران.
سلام پدرم۷ماه.فوت کردن زنبور عسل یعنی ۲۵۰عدد کلونی زنبور داشته ۵برادر ۲خواهر هستیم یکی از برادرها بومادران تا۴۰پدر رفتن نگهداری زنبورها بعدچهلم قرار نوبتی شد یکی دیگه از برادرها بامادر رفتربعد ۴ماه بدون اینکه به بقیه بگن کلا کندوها رافروختن یک سوم قیمت ۱۷۰۰هرکلونی بوده کلا فروختن ۸۰ملیون ونزدیک ۷۰۰کیلو عسل برداشت کردن بجز برادری که ۴ماه مونده به کسی چیزی نمیده میگه مال خودم هست پدرخانه.به متراز۲۸۰متر داره ۸۰متر زده به اسم مادرولی مشخص نکرده از کدام قسمت از۲۸۰مترایا ورثه شکایت کنه منزل پلم میکنن یا نه.ایا مادر یا ورثه میتونن ۲تا برادر بیرون کنن یا بايد خودشان هم منزل تخلیه بکنندوتاش.مغازه است داخل هرکدام.مغازه ها یکی از پسرها هستن الان ۲تاشون سهمشان کلا از همه چیز میخوان ماشین ملک زنبور ایا .مادر بجز ۸۰متر هم سهم داره بقیه ورثه تکلیفشان چیه.ببخشیدکمی پیچیده است ممنون که با دقت راهنمایی میکنید
پرسش نامفهوم است
پرسش نامفهوم است
پدربزرگ ما به تازگی فوت شده است ولی پدر من و خواهرم ۱۵ سال پیش مفقودالاثر شده است و تاکنون از وی خبری نداریم، آیا به من و خواهرم که از قبل از فوت پدربزرگمان خبری از پدر نداریم ارثی تعلق میگیرد؟ آیا اگر پس از پیگیری حیات پدر، متوجه فوت وی شدیم ارثی از پدربزرگمان به من و خواهرم تعلق میگیرد؟
سلام . اگر بدر شما قبل از بدر بزرگ فوت کرده باشد. و بدربزرگ شما فرزندان دیگری دلرد از بدر بزرگ ارثی به شما نمیرسد
سلام پدر من چندساله که فوت شده و برادرم در خونه ی پدرم زندگی میکرد که اونم چندماه پیش فوت شد.. الان میخوایم ارث رو تقسیم کنیم… اگه یکی از برادرزاده هام نخواد امضا کنه که ارث تقسیم شه و خونه به فروش بره چی؟ باید چیکارکرد
سلامسلام.
دادخواست تقسیم ارث بدهید.
سلام وقت بخیر من پدرم ۷ سال پیش فوت کردن اون زمان خودم بالای ۱۹ سالم بود و بردارم ۱۲ خودم و پدر بزرگم که قیم برادر بود راضی کردم که وکالت دادیم به مادر که همچیو به اسمه خودش بکنه حالا که چند سال گذشته مادرم مبلغه ناچیزی از ارثیه رو به من داده میخواستم بدونم از لحاظ قانونی من و بردارم میتونیم دوباره اقدام کنیم ارث تقسیم بشه
سلام.
بله ، میتوانید دادخواست تقسیم ارث بدهید.
سلام در تقسیم مال و اموال حق جهیزیه دو دختری که هنوز ازداوج نکردن بهشون تعلق میگیره؟؟
سلام .خیر
آقایی قیمه خانومه محجوری بوده که کر و لال بودن و فوت شدن خانواده آن خانوم با شهادت ، ادعا داشتن اون خانوم قبل از فوتش مقداری طلا داشته و از قیم شکایت کردند ایا میتوانند همچین ادعایی کنند
سلام . اگر دلایل داشته باشند بله
درسته که اگر فرزند قبل از مادر فوت کنه تا ۶ ماه درمورد اموال غیر منقول میتوانند اقدام کنند اگر مادر هم با فاصله اندکی فوت کند بعد از فرزندش ؛ به فرزندان دیگر مادر که میشنود خواهر برادران شخص فوت شده چیزی میرسد؟
با سلام به مادر و خواهر برادران از فرزند فوت شده ارث می رسد .مجدد از مادر به فرزندان ارث میرسد.
فرزندی قبل از مادرش فوت کرده از اموال فزرند به مادر میرسد آیا از مهریه چطور آن هم از فرزند به مادر میرسد؟
سلام . بله البته نسبت به سهم الارث
سلام پدرم تازه فوت کرده ولی وصیت نامه نداره ولی خانه ای که در ان ساکن هستیم را به نام مادرم کرده و یه پولی دربانک گذاشته و حقوقش هم به مادرم رسیده سوالم اینه باز از اموال پدرم مهریه به مادرم میرسه یا همان اموال به عنوان مهریه به مادرم داده
تکراری است
سلام . حق مطالبه مهریه و سهم الارث از اموال متوفی برای مادر وجود دارد . مگر اینک ثابت کنید قبل از فوت مهریه به مادر برداخت شده
سلام پدرم تازه فوت کرده ولی وصیت نامه نداره ولی خانه ای که در ان ساکن هستیم را به نام مادرم کرده و یه پولی دربانک گذاشته و حقوقش هم به مادرم رسیده سوالم اینه باز از اموال پدرم مهریه به مادرم میرسه یا همان اموال به عنوان مهریه به مادرم داده و تعداد بچه ۶ دختر هستیم
سلام.
اگر اموال داده شده بعنوان مهریه نبوده ، مهریه به او می رسد.
سلام وقتتون بخیر پدر بنده درسال ۵۲فوت شدن و تاحالاانحصار وراثت انجام ندادیم
وارثهای پدرم مادرم برادرم که بعد پدرم فوت شدن و من هست
میخوام بدونم برادرم که ازدواج کرده بود وشهید شده بودومجدد ازدواج کرده زن برادرم
ولی فرزندی ندارند به اوهم ارث تعلق میگیره یانه؟
چون بعدفوت برادرم خونه ای رو که باپول خودش خریده بودروفروختیم وبه زن برادرم دادیم
سلام.
اگر بعنوان ارث داده اید دیگر به او ارث نمی رسد.
با سلام و تشکر بابت راهنمایی که میفرمایید.پدر من ۸ سال پیش فوت شدن و من گواهی انحصار وراثت را در همون زمان گرفتم و الان نیاز به انجام ثبت سند داریم که متوجه شدم محل صدور شناسنامه من و خواهرم را بجای تهران ، شمیران نوشتن در انحصار وراثت . میخواستم راهنمایی بفرمایید برای اصلاح محل صدور شناسنامه در برگه انحصار وراثت من چه کاری باید انجام بدم.با تشکر فراوان
از شورای صادرکننده گواهی، اصلاح آن را بخواهید.
سلام
زمینی ۱۰۰۰ متری بوده به نام پدرم و نصف آن رو به اسم دو برادرم کرده و یکی از پنج برادرانم کل ساخت و ساز و عوارض پرداخت کرده بدون عقد قرار داد بین برادرانم بصورت شفاهی و حالا پدرم فوت کرده یکسال و وراث پدرم هیچگونه مخارجی که یکی از وراث انجام. داده پرداخت نمیکنند که هیچ. و یک تقسیم ترکه محلی هم درست کردند با شواهد و مال شخصی آن ورثه که مخارج احیا روانجام داده را هم در تقسیم ترکه محلی آورده آند. ممنون
سلام برای جواب شما نیاز به ملاحظه و بررسی مدارک میباشد
سلام
من پدرم قبل از پدربزرگ و مادربزرگم فوت کرد در یک حادثه تصادف رانندگی بعد از چندسال پدربزرگ و مادربزرگم نیز فوت کردند الان به ما دیه تعلق گرفته خواستم ببینم دیه فقط به خانواده ما تعلق میگیرد یا به وارثهی پدربزرگم مثل عمو و عمه تعلق میگیرد
سلام
زمانی که انحصار وراثه انجام شده و یکی از وراث فوت میکند باید چی کار کرد از اول پیگیری کرد یا نه؟
سلام ، نیاز به انحصار ورثه مجدد راجع به متوفی اخیر می باشد
سلام پدرم ۳۵ سال قبل ۶ ماه با یک زن رابطه داشته و بچه به دنیا اومده
ولی خطبه عقد نخوندن. هردو با رضایت انجام دادن
زن بیوه بوده آیا فرزند ارث میبرد
سلام
بله ارث میبرد
فرزند ناشی از زنا ارث نمیبرد.
باسلام مادرم مقداری طلا، اسناد ملکی و مبالغی پول بصورت امانت نزد یکی از خواهرام قرار میدهد و حتی بابت مبلغ قرار بوده ماهیانه مبلغی بعنوان سود پرداخت کند.سه سال پیش مادرم فوت کرده و اون اموال که نزد خواهر بوده فقط مقدار اندکی پول و چنتا سند برگردانده و بقیه رو انکار کرده، اما یک سندی بین انها امضا شده که فقط غتوکپی برابر باصلش موجود است. و همش انکار میکنه، درصورتی ک بقیه وراث خبرنداشتن، ایا قابل پیگیری است ؟ و ایا یکی از وراث میتواند باجرم خیانت درامانت دادخواست بدهد یانه؟ یا اصلا راه حل کلا چیست؟ ممنون
سلام ، در صورتیکه مبنی بر امانت من جمله رسید ، شهود ، در صورت عدم استرداد اموال امانی از طرف خواهرتان ، شما میتوانید شکایت خیانت در امانت طرح کنید
سلام.من مستاجرم وپدرشوهرم یه طبقه خونه داره خودش گفت بیاید طبقه ی بالای خونه رو بسازید. ما میخوام خونه رو خلاف بسازیم بدون گرفتن جواز ساخت و…
سوالم اینه ماباید چکار کنیم بعدها که بخوان خونه رو بفروشن طبقه دوم رو که ما ساختیم جز سهم الارث حساب نشه؟فقط خونه یه سند داره اونم واسه طبقه همکف. ملکی ک ما بسازیم قولنامه ای میشه و بدون سند رسمی
سلام،
توافق های شفاهی فی مابین خود را در قالب یک توافقنامه، مکتوب کنید
سلام
پدرم یک سال هست که فوت کرده و یکی از برادران بعد از فوت آن شناسنامه و کارت ملی را از وارثین گرفته که کار انحصاروراثت را انجام دهد ولی هیچ گونه اطلاع رسانی به من نمیکنه آیا در زنده بودن پدرم همه چیز را به نام خودشان کردن و من بی اطلاع هستم یا بعد از فوت که مدارک من دردستشان بوده کاری انجام دادن که من را بی اطلاع از انحصاروراثت میگذارن
از شورای حل اختلاف محل اقامتگاه پدر، میتوانید بپرسید که انحصار وراثت صادر شده است؟
سلام و عرض ادب پدر من ۱۲ ساله که فوت شده ما ۲ خواهر و ۶ برادر هستیم که مادر رو هم با توافق هم یک برادر حساب کردن یعنی وراث ۷ برادر و ۲ خودهر هستن در این مدت هر چه که برای گرفتن ارثیه ام پا فشاری کردم نتیجه ای نگرفتم ودر این مدت باقی وراث از ملکی که همه اش مغازه هست استفاده کرده اند و مبلغ نا چیزی هم به من و خواهرم میداند که راضی نبودیم و همیشه اعتراض میکردیم حالا میخولم بدونم با این که تعداد پسرها نسبت به دخترها زیاد هست آیا قانون در این مورد راهی داره که ما بعد مدت ها میخواهیم به حق و حقوقمون برسیم ما هم به اندازه پسرها ببریم ممنون میشم در این مورد راهنماییم کنید
سلام،
با طرح دادخواست متناسب، اعم از الزام به انجام تعهد، یا تقسیم ارث و یا دادخواست تحویل موضوع را پیگیری نمایید.
ارائه پاسخ کاملتر، مستلزم ملاحظه و بررسی مدارک است.
سلام پدر من ۳ سال پیش فوت شدند و هیچ وصیت نامه ای پیدا نشد همه چیز به طور مساوی تقسیم شد ولی الان وصیت نامه پیدا شده و در وصیت نامه به یکی از فرزندان مال بیشتری میرسه.الان به طور قانونی میشه کاری کرد با توجه به اینکه وصیت نامه بعد از ۳ سال و بعد از تقسیم ارثو میراث پیدا شده؟؟
سلام.اگرذینفع اقدام قانونی تنفیذ وصیتنامه کندبه شماابلاغ می شود
سلام خسته نباشید من داداشم سرچهارراه تراکت پخش میکرد خاوربهش میزنه وفرار میکنه وبعد دوسال بابام قلبش میگیره واون فقط یکبار ازدواج کرده که مادرانه چون همیشه خودم باپدرم بودم مسافرکشی میکردم باهاش میرفتم وحتی هرجاکه میرفت منم میرفتم چون پادرد داشته الان باید چیکارکنم که وقت گیرنباشد چون اقاجونم وعزیزمم هم خیلی وقته فوت شدن
سلام ، پس از صدور رای به پرداخت دیه ، دیه توسط بیمه ( صندوق خسارات بدنی ) پرداخت میشود ،
سلام، ما سه برادر و یک خواهر هستیم هنوز انحصار وراثت انجام ندادیم، پدر و مادر هر دو فوت شده اند و یک خانه داریم که سند به اسم مادر هست یکی از برادرها در خانه ی مادری ساکن هست و میگوید تا یک سال دیگر خانه را ترک نمیکند، با وجود اینکه انحصار وراثت انجام نشده، قانونا ما چه کاری میتوانیم بکنیم؟
سلام،
اول باید گواهی انحصار وراثت بگیرید، سپس میتوانید درخصوص خلع ید و مطالبه اجرت المثل، دادخواست بدهید.
سلام خسته نباشید
پدر بزرگم در سال ۱۳۵۰ وصیت نامه ای توسط آخوند محل تنظیم کرده و در آن ثلث مال خودش رو ۱۰هزار تومن نوشته البته اموال منقول و غیرمنقول داشتن که شامل زمین های کشاورزی و خونه و زمین بوده ولی همه رو بنرخ روز حساب کردن و معادل پولیش رو نوشتن و در سال ۵۲ فوت شدن، و ۷نفر بعنوان شاهد امضا کردن و مهر همون آخوند هم هست ، الان بنظر شما این وصیت نامه قانونی هست و اگر یکی از وراث اگر شکایتی مبنی بر تقسیم ترکه کنه طبق وصیت نامه معادل پولیش بروز حساب میشه یا املاک و زمین هایی که اکثرا فروخته شدن؟
سلام،
برای پاسخ دقیق، می بایست متن وصیت نامه، ملاحظه و بررسی شود.
سلام ممنون از اینکه وقت میزارین و جواب میدین
پدر بزرگم در سال ۵۲فوت شده و هیچ اموال منقول یا غیر منقول ثبتی به اسم ایشون نیست و اموال بین پسرها تقسیم شده و دخترها مالی نخواستند ولی مکتوب نشده که حق خودشون رو به برادرانشون دادن ، الان فرزندان همین دختران شکایت کردن برای تقسیم ترکه بنظر شما دادگاه ادعاشون رو قبول میکنه ؟در صورتی که هیچ یک از زمین های کشاورزی یا املاکی که از پدر بزرگم موندن به اسمشون نبوده و مدرکی که اثبات کنه این زمین ها و املاک برای پدربزرگم بوده یا نه وجود ندارد
سلام،
نتیجه دادگاه، بدون حضور در روند رسیدگی، قابل پیش بینی نیست.
از یه نفر وکالتی ملک خریدم ولی فوت کرده و دسترسی به وراث ندارم چطور وراث رو از طریق انحصار وراثت پیدا کنم
سلتم.حضورآ باوکیل متخصص ملکی مشاوره کنید.وکالت بافوت باطل می شود
سلام و درود
پدرخانم بنده دوسال پیش فوت کردهایشان ۵ دختر و همسرشان زنده هستن خواستم بدونم
مادر خانم بنده میتونن بدون اجازه دختران زمین های کشاورزی را بفروشد. در ضمن هیچ یک از وراث اقدامی برای انحصار وراثت هنوز انجام نداده اند.
سلام،
هیچ یک از وراث نمیتواند سهم وراث دیگر را بفروشد.
سلام، پدر بزرگ من سال ۸۳ فوت کرده که ۶ دختر ویک پسر دارد که همه ازدواج کرده اند که هیچ تقسیم ارث نشده سال ۸۷ پسر خانواده به اسم اینکه میخواهد کارت سوخت تراکتور بگیرد وکالت محضری از ۶ خواهر ومادر خود که همه بی سواد هستن میگیرد و حالا که همه ادعای ارث میکنند پسر خانواده برای تمام اموال سند به نام خودش گرفته چه کار باید کرد
سلام.بایدبامدارک کامل به وکیل متخصص مراجعه نمائید
سلام، دادخواست مطالبه وجه فروش اموال را طرح نمایید.
سلام وقت بخیر پدر من ۹ماهه که فوت شده که مادر بزرگم بعد از پدرم فوت کرد و وارث پدرم بودالان عمه و عمو وارث شدند و برای اینکه عمو و عمه ها دیگر دخالتی برای ارث نداشته باشند باید حتما وکالت بدن ب مادرم و همچنین من و خواهر و برادرم که سند خونه به نام مادر من خورده بشه بعد گفته شده که بعد از اینکه سند ب نام مادر من خورد خود دادگاه سند خونه رو به چهار قسمت یعنی مادرم و من و خواهر برادرم تقسیم میکنه میخاستم بدونم یعنی واقعیت داره و اینکه انحصار و وراثت هم خونه ی پدری و پدربزرگ شده چون پدر بزرگ و مادر بزرگ و پدرم در قید حیات نیستند
سلام.بله
سلام ترو خدا جواب بدین. من پدر مادرم زنده هستش و من ۴خواهر و ۳برادر دارم آیا پدرم میتونه بدون اطلاع بنده که بچشم فرزند پسر اولش هم هستم و یا بدون اطلاع خواهر برادرانم مقداری از زمینش رو به نام یکی بچه از بچه هاش کنه یا بده بهش؟ یا مقدار بیشتر از سهمش رو لطفا جواب بدین ♥️♥️
بله
پدر شما در زمان حیات خود میتواند راجع به اموالش هر تصمیمی بگیرد.
با سلام، ما ۵ برادر و ۲ خواهر هستیم ک طبق توافق خانوادگی سهم همه از ارثیه پدری مشخص شده است اما یکی از برادران نیست و کلا دو سالی هست ک نه آدرسی داریم ازش نه تونستیم باهاش صحبت تلفنی داشته باشیم، حالا برای این امضای نهایی برادرمون کار همه لنگه باید چه اقدامی انجام بدیم؟
دادخواست تقسیم ارث، طرح نمایید.
با سلام
پدر من تمام ارثش که به میلیارد بود بین خودش و چهار تا پسرش عادلانه تقسیم کرد اما به من که تک دختر بودم بدون هیچ دلیلی حتی جهیزیه هم نداد،فقط چون دختر بودم …
بنظر شما از لحاظ قانون و تبصره میتونست منو اینجور ظالمانه از ارث محروم کنه؟
سلام،
بله میتوانست
سلام،
بله میتوانست
با سلام
پدرم سال گذشته فوت شده و گواهی انحصار ورثه هم اخذ شده اما یکی از ورثه به هیچ وجه حاضر به همکاری جهت تقسیم ماترک بین وراث نیست نه خودش می آید و نه وکیل معرفی می کند بیشتر ترکه میت هم سپرده های بانکی است. می خواستم ببینم جهت رسیدن وراث به سهم الارث خود حتما باید به دادگاه دادخواست داده شود ؟
و اگر یکی از وراث این دادخواست را انجام دهد همه وراث بعد از حکم دادگاه به سهم الارث خود می رسند و یا فقط فرد دادخواست دهنده؟
و آیا ورثه ای که همکاری نمی نماید هم باید در جلسات دادگاه حاضر شود و اگر حاضر نشود چطور می شود؟
سلام.بله.اقدام یک نفرکافی است
زنی متولد۱۳۴۲هستم که درسال ۱۳۵۹که بنده به سن قانونی نرسیده بودم بهمراه یکی ازبرادرانمان که اوحدود۶۵سالش است وبدون رضایت وهرگونه امضا ودست خطیازاوهم برادر کوچکمان زمین کشاورژی پدرمان رابدون سندوبصورت دست نویس به فردی فروخت،اکنون بعدازگذست سالیان برای ای گرفتن حق خودشش سال پیش از برادر کوچکم شکایت کردیم،خلاصه پنج سال پیش برادرکوچکمان فوت کردو بالخره نزدیک به ماه پیش داداگاه بدلیل قانونی نبودن سنم درآن زمان یک احضاریه یا حکم اسمش رانمیدانم،ولی بنفع من وبه فرزندان بردارم ۲۰روز فرصت برای اعتراض دارید.انهاهم اعتراض اصلیشان این است که پدر مااز خواهرش مراقبت وسرپرستی میکرد(در صورتی که خانه ای که درآن زندگی میکردیم بنام مادرم وسرپرست من مادرم بود)خلاصه ازدواج کردم ودوفرزند داشتم که مادرم فوت کردوسهمم از خانه مادرم به همان برادرم بخشیدم.حالا میخوام بدونم،ادعای اوناکه پدرشون از من مراقبت میکرده وبرام جهیزیه(دروغین)خریده میتونه برای من مشکلی بوجودبیاره؟نکته ای که یادم رفت اینه که دایی بزرگم هم طرف اوناس وحرفای اونا رو تاییدمیکنه.(بیصبرانه منتظر پاسختونم)
خیر چنین ادعایی از آنان پذیرفته نمی شود
سلام ما سه برادر ودوخواهر هستیم و برای فروش خونه من میتونم برم دادگاه برای گرفتن سهمم اقدام کنم شکایت کنم
سلام.بله
با سلام
آیا با فوت پسر و ازدواج مجدد مادر به مادر ارث میرسد یا نه؟
پرسش مفهوم نیست.
پدر من زنده هستن ولی شروع کردن ارث رو به خواهر و برادرانم تقسیم کردن. یعنی به من نداده
پدر یه کارخونه داره که تقسیم نکرده یعنی نمیکنه و فقط ساختمان هاشو به اونا داده
بعد فوت پدر طبیعتاً کارخونه بین ما تقسیم میشه
ولی ارزش ساختمان ها خیلی زیاده
تو دادگاه میشه از خواهر و بردرام شکایت کرد یا نه
سلام خیر
سلام ، سوال بنده این است اگر کسی بالایِ منزل پدری واحدی را سبک سازه کند(بدون سند) بعد از مرگ پدر تکلیف آن واحد چه میشود؟آیا تخریب بایدشود یا جز ورثه قرار میگیرد؟وممنونمیشمراهنماییکنید
سلام،
میتوانید با ارئه دلایل، مشارکت خود در بنا را اثبات نمایید.
سلام
من پدر و مادرم جداشدن و مادرم رفته صیغه یه آقای شیاد شده که اون آقا میخواد خونه ای که به نام مادرم هست رو صاحب شه.منم برداشتم تمامی مدارک خونه مادرمو آوردم خونمون.من ازدواج کردم برادرم مجرده. الان مامانم میگه سندرو بیار بزنم رایگان به نام اون کلاهبردار، اون خونه تنها ارثیه که به منو داداشم میرسه، میخواستم ببینم مامانم زندست میتونم برم درخواست بدم سهم خودمو داداشمو بگیرم ؟
سلام.
خیر
سلام در خانواده کلیمی یک پسر قبل از فوت پدر به اسلام گرویده آیا او تنها وارث محسوب میشود
بله
سلام در انحصار وراثت نام فرزندی هست که قبل از پدر فوت کرده آیا او سهم ارث میبرد اگر جواب منفی است در مورد انحصار وراثت چه کار میشود کرد؟
سلام.
انحصار وراثت باید اصلاح شود
سلام ممنون وز مطالب خوبتون سوال داشتم
اگه سایر ورثه همکاری نکنن و مدارک لازمه رو ارایه نکنن چطور میشه اقدام کرد
منظورم مدارک مرتبط با متوفی مثل کپی عقدنامه هست
ا استعلام از مراجع قانونی قابل انجام است.
سلام ممنون از اینکه وقت می گذارید و جواب می دهید یک سوال دارم
پدر قبل از مادرم فوت نمود بعد از فوت پدرم حصر وراثت گرفتیم جهت ماترک پدرم در آن هنگام مادر زنده بود و اسمش در حصر وراثت است . حالا با فوت مادرم آن حصرروراثت تکلیفش چه می شود . مادرم هیچ ملکی یا دارایی ندارد آیا برای ایشان حصر وراثت لازم است یا خیر .
سلام.
چنانچه برای تقسیم ارث، نیاز به تنظیم اسناد رسمی داشته باشید، میبایست انحصار وراثت مادر را هم بگیرید.
اگر مردي فوت كند و خودش صاحب يك فرزند دختر و همسر باشد و مادرش و دوخواهر زنده باشند چقدر به مادرش و خواهران مي رسد ؟ چقدر به فرزند و همسر او؟
سلام.
به مادر یک ششم ارث میرسد، به خواهران ارث نمیرسد.
آیا گرفتن گواهی انحصار وراثت به معنای تصرف ماترک است ؟
خیر
اگر مردي فوت كند و خودش صاحب يك فرزند دختر و همسر باشد و مادرش زنده باشد چقدر به مادرش مي رسد ؟ چقدر به فرزند و همسر او؟
سهم مادر یک ششم، سهم همسر یک هشتم و بقیه سهم دختر است.
سلام
یک سوال داشتم اگر پسر وارث قبل از وارث فوت شده باشه به نوه ارث میرسه ولی خود وارث وصیعت کرده که نوه هم سهم ببره و الان فوت شده
سلام
ارث نمیبرد
اما مفاد وصیت نامه معتبر است.
بنده به شورای حل اختلاف رفتم و گواهی حصر وراثت گرفتم که در اون قید شده :
پس از انجام تشریفات قانونی و عدم وصول اعتراض سرانجام در تاریخ…….. در وقت مقرر حوزه …….. شورای حل اختلاف منطقه ……. تهران تشکیل شده است و با ملاحضه محتویات پرونده و اظهارات خواهان مبنی بر ارزش ریالی ماترک متوفی به میزان بیش از پانصد میلیون ریال و نسخ ماده ……. مالیاتهای مستقیم مصوب ………. و همچنین استشهادیه تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی ……. تهران و یکبار نشر آگهی فوت در روزنامه کثیر الانتشار گواهی می نماید که ورثه متوفی منحصر به اشخاص فوق الذکر بوده و وراث دیگری ندارد و دارایی آن شادروان پس از ادای حقوق و دیونیکه بر ترکه تعلق میگیرد به شرح ذیل تقسیم می گردد .
حال بنده یه سوال از خدمتتان دارم بنده برای فروش منزل پدریم باید به اداره دارایی بروم تا مالیات برارث پرداخت شود و به روزنامه هم اگهی بدهم یا باین متن بالایی که شورای حا اختلاف داده دیگه احتیاجی به دارایی ومالیات نیست
سلام
در صورت تصمیم به انتقال ملک موروثی و یا اخذ سند تفکیکی آن، موظف به پرداخت مالیات بر ارث آن خواهید بود.
اگر دو نفر از وراث بیان به بهونه ی تقسیم برابر ارث ها مادرشون رو فریب بدن و مادر بیاد خونه رو به نام اونها بزنه و بعد فوت مادر اون دو نفر بگن که قصد ندارن سهم کسی رو بدن و تعدادی شاهد هم در خصوص اینکه مادر گول خورده و اون دو وارث خونه رو بالا کشیدن باشه، در صورت شکایت سایر وراث این دعوا چه نتیجه ای میتونه داشته باشه آیا سایر وراث به سهم خود میرسن؟
انتقال رسمی که در زمان حیات مادر انجام شده معتبر است.
وراث حین الفوت متوفی، دو فرزند و پدر و مادر متوفی و همسر بوده، بعد ۵ سال پدر متوفی هم میمیرد، حالا برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف مدارک تنها وراث حین الفوت برده شود یا در کنار اینها وراث پدر متوفی هم باشد؟
وراث حین الفوت،شامل پدر متوفی که در آن زمان زنده بوده هم میشود.
سلام پدرومادر یکساله که به رحمت خدارفتندانها ملکی دارند برای ارث ولی یکی از پسرها موافق نیست ونمیدونم برافروش حالا ما چه کار ی باید انجام بدیم
سلام
میتوانید مستند به قانون فروش ملک مشاع، تقاضای فروش ملک موروثی را از دادگاه بخواهید و دادگاه نیز بدون رعایت تشریفات دادرسی، دستور فروش ملک مشاع را صادر خواهد کرد.
وراث حین الفوت متوفی، دو فرزند و پدر و مادر متوفی و همسر بوده، بعد ۵ سال پدر متوفی هم میمیرد، حالا برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف مدارک تنها وراث حین الفوت برده شود یا در کنار اینها وراث پدر متوفی هم باشد؟
چون اخه وراث متوفی کسی هست که در زمان فوتش اونا زنده بودن..اونا میشه وراث حین الفوت..
حالا اگه بعد یکی از وراث بمیرند و هنوز انحصار وراثت انجام نشده، همچنان مدارک اون وراث اصلیو باس برده شه شورای حل اختلاف؟
وراث حین الفوت،شامل پدر متوفی که در آن زمان زنده بوده هم میشود.
سلام.اگر پدری فوت شود و بعد از فوت او در عرض یک سال پدر و مادر متوفی نیز فوت کنند و هنوز اموال متوفی تقسیم نشده باشد تکلیف ارث و میراث متوفی چیست؟
باسلام ، وراث پدر و مادر متوفی ، ارث میبرند
سلام وقت بخیر روز خوش
قانون وراثت به امر ازدواج دیدگاهی خاصی دارد یا خیر؛ به طور مثال بنده که خواهرم ازدواج کرده اند و بنده مجرد هستم به چه صورت هست به بنده ارث بیشتری میرسد یا خیر؟
سلام قانون ارث قانونی امری است و با توجه به طبقات ارث و قانون بین وراث تقسیم خواهد شد.
سلام من ۳۰ سالمه سه سال میشه ازدواج کردم دو خواهر و دو برادر دیگه هم دارم که دو خواهر ازدواج کردن ولی دو برادر مجرد هستن پدرم چهار ماه فوت شده من که متاهل هستم مستاجر هستم ولی برادر مجردم توی یکی از ملک ها ی پدر سکونت داره وضع خانواده هم خدا رو شکر خوبه و مادرم چند ملک دیگه داره ایا این درسته من که متاهل هستم هرسال اثاث کشی و آواره این خانه و اون خانه بشم ؟ ممنون میشم جواب بدین داره همسرم طلاق میگیره
با سلام
اگر ورثه با شما در خصوص تقسیم ماترک توافق نکردند می توانید پس از اخذ انحصار وراثت از طریق دادگاه جهت تقسیم ترکه اقدام نمایید. با توجه به پیچیدگی موضوع، بهتراست قبل از هر اقدامی حضورا از وکیل مشورت اخذ نمایید.
با سلام. بنده پدر و مادرم فوت شده اند و الان که می خواهیم ارث را تقسیم کنیم که یک خانه است یکی از وراث ادعا دارند که دستنوشته ای از پدرم بمبلغ ۱ میلیون بدهی پدرم در سال ۷۰ به وی دارند و میگویند آن زمان خانه پدری هم همین قدر ارزش داشته و الان این خانه برای من است لطفا بفرمایید این ادعا با وجود دستنوشته عادی قابل اثبات است واینکه برای تقسیم ارث چکار باید کرد.؟ممنون
با سلام
اگر متن سند عادی صرفا به وجود بدهی و دین مرحوم پدرتان دلالت دارد، چنین سندی نمی تواند مستند ادعای مالکیت آن شخص باشد.
سلام، ما ۴خواهر . ۳برادر و یک همسر پدر بعنوان وراث هستیم . ما انحصار وراثت انجام دادیم ولی همسر پدرم رضایت به فروش خانه نمیدهد و میگویید من در این مکان زندگی میکنم و کسی نمیتواند مرا بیرون کند. ایا در تقسیم ماترک میتوانیم از ایشان شکایت کنیم و بگوییم تصرف عدوانی کرده است؟ بدون رضایت ده سهم دیگر
با سلام
ابتدا بهتر است از طریق مصالحه و سازش اقدام نمایید و در صورت عدم سازش می توانید دعاوی خلع ید یا اجرت المثل ایام تصرف را طرح نمایید و یا اینکه درخواست افراز ملک مشاع و در صورت عدم افراز دستور فروش ملک مشاع را پیگیری نمایید.
باعرض سلام پدرم من ۱۲ سال که
مجهول المکان و متولد سال ۱۳۴۷ هست؛ من امین اموال پدرم شدم؛ برای درخواست فوت فرضی سن ۷۰ سال
الزامیست؟ با توجه به سن پدرم من میتوانم درخواست فوت فرضی وانحصار وراثت بدهم؟
مادرم دو دانگ ازخونه به اسمش شده؛ برای گرفتن سهمم ازخونه باید چیکار کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
با سلام
مصادیقی که برای موت فرضی در قانون آمده است حصری نمی باشد و ممکن است دادگاه با توجه به شواهد و قرائن و تحقیقات انجام شده حکم موت فرضی را صادر نماید.
باسلام خدمت شما مادروپدر مادرم فوت کردن وتعدادورثه ۲پسرو۲دخترن که همون ۳ماه اول نامه انصارورثه روگرفتن وکپی کردن به بقیه هم دادن الان یکسالی هست که پدرمادرم فوت کردن ولی برادرها راضی نمیشن که ارث را تقسیم کنن که هربار که میگن فعلا نمیشه وهی بهونه میآورند وقتی میگیم که شماها سهم خواهرها روبخرید میگه نه دارم که بخرم نه میفروشم و پدرم میخواد که حرف بزنه میگن که این قضیه خواهروبرادری هست به داماد واعضای نزدیک فامیلم ارتباط نداره ببخشید خواستم بپرسم که ماچیکارکنینم مارو راهنمايي کنید باتشكر@
سلام اونهایی که جز ورثه هستند میتونن از طریق دادگاه دادخواست تقسیم ترکه رو بدن و دادگاه با تعیین کارشناس به موضوع رسیدگی خواهد کرد
سلام عرض میکنم پدر بزرگ من فوت شدن و ۶دختر و ۲ پسر داشتن یه زمین کشاورزی بهمراه یک خونه داشته…
حالا سوال این جاست ۲ برادر پدربزرگم با وجود فرزندان آن مرحوم درخواست سهم الارث دارند و میخوان شکایت کنند
آیا بهشون ارث میرسه؟؟؟
با سلام
خیر. برادران آن مرحوم ادعایی نمی توانند تحت عنوان سهم الارث داشته باشند.
سلام
خسته نباشید
ببخشید پدر یکی از دوستام تازگی فوت کردن و برادرشون خارج از کشورند و برنمیگردن ، واسه تقسیم ارث بین اون و دوتا خواهرشون الان چکار باید انجام بدن
نیاز به حضور اون یکی برادرشون هست!؟
با تشکر.
سلام.می توانندبه کنسولگری ایران درکشورمحل سکونتشان مراجعه کرده و به یک فردمتعمد وکالت دهندتا وکیل دادگستری برای انجام کلیه اقدامات حقوقی بگیرد.
سلام عرض ادب ایادست نوشته که سال ۱۳۵۸ داشته باشم که اموال راتقصیم کرده باشیم و به یکی ازورثه ارثیه نداده باشن ودرسال۱۳۹۵ انحصاروراثت انجام گیردوباره میتوان طلب اموال کرد باتشکر
با سلام
اگر آن وارث تقسیم نامه را امضا کرده است نمی توانند ادعایی طرح نمایند.
البته بهتر است حضورا مشورت اخذ نمایید.
سلام پدر من چن وقت پیش فوت کردن و پدر بزرگم در قید حیات میباشد وقانون ارث ب من تعلق نمیگیرد ..الان سوال من قانونا باید چیکار کنم از چ راهی اقدام کنم
سوالتان ابهام دارد اگر منظور ارث بردن شما از پدربزرگ است که قانونا (در فرض وجود اولاد دیگر ایشان) چنین چیزی میسر نیست.
البته ایشان می توانند بخشی از دارایی شان را برای شما وصیت نمایند.
سلام . آیا بعد از فوت شش ماه فرصت داری که حساب ورثه انجام بدید یا هر وقت که بخواهید می توانید انجام بدیم؟
با سلام
گذشت زمان تاثیری در انحصار وراثت و سهم الارث ندارد و موضوع شش ماه مهلتی برای تحویل اظهارنامه مالیات بر ارث است و تاثیر دیگری ندارد.
سلام،
تقاضای انحصار وراثت، محدودیت زمانی ندارد .
سلام،
تقاضای انحصار وراثت، محدودیت زمانی ندارد .
سلام و ممنون از مطلب کاملتون
۱- تکلیف بدهی های فرد فوت شده که با به صورت دستنویس پسر ایشان امضا کرده و در آن ذکر شده جهت هزینه درمان متوفی بوده چه می شود ؟ آیا جزء بدهی های مرحوم محاسبه می شود ؟
۲- تکلیف زمینی که به فرد فوت شده به صورت مصالحه واگذار گردیده ولی به علت نامعلوم بودن مالک معلوم نیست آیا برای ایشان می شود یا خیر در هنگام پرداخت مالیات برارث چگونه خواهد بود؟
۳- آیا لازم به معرفی حساب به نام فرد متوفی با موجودی صفر هم در اداره مالیات می باشد ؟ و در صورت عدم اعلام ایا مشکلی پیش می آید ؟
سلام.پاسخ هرسه سوال شماخیراست؟
سلام.پاسخ هرسه سوال شماخیراست؟
سلام اگه ۶ تا وراث باشند و گواهی انحصار وراثت هم داشته باشند یکی از وراث می تونن سهم خودش را بفروشد؟ سریع تر جواب بدین ممنون میشم اگه نه باید چه کرد؟
با سلام
بله امکان فروش سهم الارث وجود دارد و منع قانونی وجود ندارد.
با سلام و عرض ادب
در گواهی انحصار وراثت حتما باید تقسیم بندی بصورت قانونی( پسر دو برابر دختر )باشد یا در گواهی انحصار وراثت تقسیم بندی میتونه بصورت توافق بین وراث صادر بشه؟
ممنون
سلام.گواهی حصروراثت منطبق باقانون است ولی مانع ازاین نیست که شمااخلاقآ سهام دختررامعادل پسر(همه وراث باهم)توافق نمایند.
سلام، من اپارتمان مسکونیمتعلق به پدرم در تهران را حدودا ۱۰ سال پیش بصورت قولنامه ووکالت بلاعزل از ایشان خریداریکردم . متاسفانه پدرم مدت کوتاهی بعد از آن و قبل از اینکه من سند را به نام خود منتقل کنم به بیماری غیر منتظره ایی مبتلا شدوجهت مداوا به خارج از کشور سفرنمود ولی متاسفانه در انجا فوت نمود ودرهمانجابهخاکسپرده شد. از آن زمان تاکنون من در این آپارتمان ساکن هستم و با توجه به اینکه مادرمسالیانپیش قبل از پدرم فوت نموده و من تنها فرزند خانواده می باشم سند این آپارتمان بنام پدرم بوده و ایشان هیچگونه دارایی دیگری ندارد تاکنون نسبت به دریافت انحصار وراثت اقدام ننموده ام.
درحال حاضر یکی از آشنایان خریدار آپارتمان مذکور است و من بعلت نیازشدید مالی و اینکه انحصاروراثت زمانبراست ترجیح می دهم این آپارتمان را سریعتر بفروش برسانم .سوال مناینستکه اگرمن این اپارتمان رابدون انجام انحصاروراثت و فقط با وکالت بلا عزل که از پدرم دارم بفروش برسانم دراینده این موضوع ایا پیامد قانونی برای من خواهد داشت؟و در اینصورت چه خواهد بود؟
با تشکر
سلام حضوراً با وکیل مشورت نمائید .
با سلام. مورث در سال ۷۴ فوت نموده و گواهی انحصار وراثت وی صادر شده و متعاقبا بر اساس همان سهم الارث تعیین شده در گواهی مذکور، سند مالکیت مشاعی صادر شده است. آیا اکنون با توجه به اینکه اداره ثبت رای بر غیر قابل افراز بودن ملک صادر کرده، می توان از دادگاه تقاضای صدور دستور فروش با در نظر گرفتن سهم زوجه بر مبنای ماده ۹۴۶ اصلاحی و تبصره الحاقی به آن نمود؟ ََ( یعنی یک هشتم از قیمت اعم از عرصه و اعیان، بر خلاف گواهی انحصار وراثت و سند مشاعی که سهم زوجه را صرفا یک هشتم از بهای اعیان تعیین کرده بود )
با سپاس
با سلام و احترام ,با توجه به اینکه سهم الارث غیر قابل افراز می باشد لذا نیاز به دستور فروش از دادگاه را دارد بنابراین زوجه ۱/۴یا ۱/۸از قیمت اعم از عرصه و اعیان را می تواند به عنوان سهم الارث مطالبه نماید .
مفید و عالی بود ممنون.
سپاس
ممنون از وقتی که صرف کردید، توضیحات خوبی ارائه شده است.
سپاس ازهمراهی شما دوست محترم
با سلام
آیا زنی که شوهرش فوت کرده و ازدواج مجدد کرده و از شوهر دوم دختری داشته باشد،در صورت تقسیم ارث از شوهر اول،آیا به دختری که از شوهر دوم بوده ارث میرسد؟(اگر ماترک زمین کشاورزی تقریبا بایر و بدون هیچ گونه ساختمان و یا احداثی باشد چطور؟)
درخصوص سوال شما در صورت تقسیم ارث همسر اول این خانم ، هیچ ارثی به فرزند این خانم از همسر دوم نمی رسد.
خیر چه خبره دیگه .به زنا زاده و همچنین کسانی مثل دختر شما ارث نمی رسه محروم هستند
ممنون استفاده کردم
ممنون از همراهی شما دوست عزیز