تخلیه ملک مسکونی

4.1/5 - (47 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

در مورد اجاره محل مسکونی قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶ حاکم است. همچنین در مورد قراردادهای اجاره محل کسب وسکونت که بعد از سال ۱۳۷۶ منعقد می گردند قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستأجر سال ۱۳۷۶ حکومت دارند. (ماده ۱ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶)

دستور تخلیه ملک مسکونی

مطابق ماده ۱۳ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶، بعد از انقضای مدت اجاره ، یا در صورت درخواست فسخ توسط مستاجر، یا در صورت درخواست فسخ اجاره از طرف موجر .

تخلیه ملک

مستاجر در چه مواردی حق دارد درخواست فسخ اجاره نامه را بکند؟

( ماده ۶ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، ماده ۱۲قانون سال ۵۶، و قانون مدنی)

۱-درصورتی که ملک مسکونی وصف مورد نظر در اجاره نامه را نداشته باشد.

۲-در طول اجاره عیبی در ملک مسکونی بوجود آید که ملک قابلیت استفاده را نداشته باشد و رفع عیب هم ممکن نباشد.

۳- در صورتی که در اجاره نامه برای مستاجر با شرایطی حق فسخ گذاشته شده باشد و اون شرایط بوجود آید و مستاجر محق در فسخ می­شود.

۴-در صورتی که مستاجر فوت کند و کلیه ورثه درخواست فسخ کنند.

۵-ملک مسکونی در حال خراب شدن باشد و تعمیر آن ممکن نباشد.

۶-ملک مسکونی در حال خرابی بود و برای بهداشت مضر باشد.

در چه مواردی طبق قانون مدنی مستاجر حق فسخ و تخلیه ملک را دارد؟

۱-موجر ملک را به تصرف مستاجر ندهد و اجبار او به تسلیم ممکن نباشد (ماده ۴۷۶ ق.م).

۲-عیبی در ملک باشد(ماده۴۷۸)

۳-تعمیرات ضروری در ملک لازم باشد مستاجر می­تواند اجاره را فسخ کند.(۴۸۵)

۴-بعد از قرارداد اجاره و قبل از تحویل ملک به مستأجر، شخص ثالث مزاحم مستاجر شود او می­تواند قرارداد اجاره را فسخ کند.

۵- اگر مستاجر در موقع قرارداد اجاره برای خودش حق فسخ شرط کرده باشد.

نکته:  ارتباط با ملک مورد اجاره فرقی نمی­کند که آن ملک مسکونی باشد یا تجاری ،  در هر دو مورد شرایط فسخ برای مستأجر یکسان است . در ماده ۶ قانون سال ۶۲ که مختص به اجاره املاک مسکونی است موارد فسخ توسط مستأجر بیان شده و در ماده ۱۲  قانون سال ۵۶ که مربوط به اجاره املاک تجاری است به این موضوع پرداخته است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.

در چه مواردی موجر می­تواند درخواست تخلیه ملک مسکونی را بنماید؟

مطابق با ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، موجر محل مسکونی نیز همانند موجر محل تجاری ( مطابق با ماده ۱۳ قانون سال ۵۶ ) در موارد زیر می تواند فسخ قرارداد اجاره و نهایتاً  تخلیه مستأجر از دادگاه  بخواهد :

  • در صورتی که مستأجر حق انتقال به غیر نداشته باشد ولی با این وجود کلا یا جزئا آن را به دیگری واگذار کند برای مثال خانه ای را که برای سکونت خود اجاره کرده است به دیگری اجاره دهد.
  • در صورتی که مستأجر محل مسکونی را اجاره کرده ولی عملا آن را در اختیار اشخاص دیگر بجز ورثه خود قرار دهد.
  • در صورتی که موجر در اجاره نامه شرط کرده باشد که درصورتی که ملک خود را به طور قطعی به دیگری انتقال دهد، حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
  • درصورتی که محل مسکونی را برخلاف منظور و جهت مقصود در اجاره نامه استفاده کند برای مثال مستأجر خانه را برای سکونت خود و خانواده­اش اجاره کند اما عملاً آن را تبدیل به کارگاه فرش کند.
  • درصورتی که مستأجر تعهد کرده باشد اجاره بهاء را در مهلت مقرر پرداخت کند ولی تخلف کند.
  • در صورتی موجر ملک را برای سکونت خود یا خانواده­اش نیاز داشته باشد.(ماده۱۴ سال ۵۶).

اگر مستاجر ملک مسکونی را به آموزشگاه نقاشی و یا … اجاره دهد مشمول چه قانونی خواهد بود؟

مطابق ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲ اگر ملک مسکونی برای مقصود غیر از کسب و پیشه و یا تجارت به اجاره داده شود از هر حیث تابع مقررات مربوط به اجاره محل مسکونی است.

 اگر مستاجر ملک مسکونی که اجاره کرده به مرکز فساد اختصاص داده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۹ قانون سال ۶۲ در این صورت اگر در دادگاه ثابت شود، به درخواست موجر محل تخلیه و در اختیار او قرار داده خواهد شد.

آیا دادگاه میتواند حکم تخلیه ملک مسکونی را به نفع موجر صادر نکند و مستاجر به سکونت خود در آن محل ادامه دهد؟

مطابق ماده ۹ قانون ۶۲ در صورتی که به دلیل کمبود مسکن دادگاه تخلیه ملک مسکونی توسط موجر را باعث عسر و حرج مستاجر بداند می تواند به مستاجر مهلت بدهد البته درصورتی که باعث عسر و حرج خود موجر نباشد.

اگر مستاجر در شهر محل سکونت خود یک واحد مسکونی داشته باشد عسر و حرج از او رفع می ­شود؟

بله در این صورت مطابق تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون سال ۵۶ ، موجر پس از انقضای مدت اجاره می­تواند تخلیه ملک را بخواهد.

دادگاه های ذیصلاح دعاوی تخلیه 

رسیدگی به اختلافات راجع به ملک مسکونی در دادگاه محل وقوف ملک انجام میشود که با توجه به قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۹۴ ماده ۹ در بند ب دعاوی تخلیه ملک استیجاری را در صلاحیت شوراهای حل اختلاف قرار داده است بنابراین شوراهای حل اختلاف محل وقوع ملک مسکونی صالح به رسیدگی می باشد مگر اینکه در آن محل شورای حل اختلاف نباشد که مطابق اصل دادگاه محل وقوع ملک مسکونی صلاحیت رسیدگی خواهد داشت که در دادگاه و شورا به این گونه دعاوی خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی خواهد شد.(تبصره ماده ۱۲ سال ۶۲).

اگر دعوای تخلیه و تعمیر ملک مسکونی باهم مطرح شده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ قانون ۶۲ اقامه دعوای تخلیه مانع دعوای تعمیر نیست و در صورتی که دادگاه مورد را از موارد تخلیه نداند و آن را رد کند به دعوای تعمیر رسیدگی خواهد نمود.

نکته: یکی از معمول­ترین مورد تخلیه ملک مسکونی، موردی است که مدت اجاره تمام شده و مستاجر ملک را تخلیه نمی­کند.

اگر مستاجر بعد از انقضای مدت ملک را تخلیه کند ولی موجر از تحویل گرفتن آن خوداری کند تکلیف چیست؟

در این صورت مستاجر مکلف است از طریق فرستادن اظهارنامه از موجر یا نماینده او بخواهد که ملک را تحویل بگیرد

چگونه مستاجر برای موجر اظهارنامه تحویل ملک مسکونی را بفرستد؟

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی عمل میکنیم و مستاجر می­تواند از طریق دادگاه حقوقی محل وقوع ملک اقدام کند و در اظهارنامه کلیه اظهارات خود را برای موجر بفرستد که یا از طریق اجرای اداره ثبت می­تواند اظهارنامه بفرستد ، و در صورتی که اجاره نامه به صورت رسمی در دفترخانه تنظیم شده باشد از طریق دفترخانه تنظیم کننده اجاره نامه نیز میتواند به موجر اخطار بدهد که ملک مسکونی خود را تحویل بگیرد.

اگر بعد از ارسال اظهار نامه مستاجر برای موجر همچنان موجر حاضر نشود تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ اگر موجر ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستاجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند.

 دعوای تخلیه ملک مسکونی چه نوع دعوایی است مالی یا غیرمالی؟

دعوای غیرمالی اعتباری می­باشد.

هزینه دادرسی دعوای تخلیه ملک مسکونی چقدر می­باشد؟

در ابتدای طرح دعوا برابر دعاوی غیرمالی حدودا ۱۵۰ هزار تومان می باشد .

مراحل تخلیه ملک مسکونی در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء یا اجرت­ المثل ملک مسکونی

اجاره ملک مسکونی یا به وسیله سند عادی است که توسط موجر و مستاجر  و در بنگاه­های املاک معمولا منعقد می­شود و یا این که در دفاتر اسناد رسمی به طور رسمی منعقد می­شود مطابق  بند ۹ ماده ۱۴ )

مرحله اول: در اجاره نامه رسمی موجر از طریق دفترخانه تنظیم کننده سند اقدام می­کند، یعنی دفترخانه به مستاجر اخطار می­کند که ظرف ۱۰ روز قسط یا اقساط عقب افتاده را پرداخت نماید.

مرحله دوم: موجر با مراجعه به اداره ثبت از طریق اجرای ثبت ، صدور اجراییه بر تخلیه و وصول اجاره بها را بخواهد .

اگر بعد از صدور اجرائیه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند تکلیف چیست؟

اجرای ثبت تخلیه را متوقف می­کند.اما موجر می­تواند به استناد تخلف مستاجر از پرداخت اجاره بهاء از دادگاه درخواست تخلیه ملک تجاری را بخواهد.(بند ۹ ماده ۱۴ قانون ۵۶)

تخلیه ملک

اگر اجاره نامه تنظیم نشده باشد مراحل تخلیه به چه صورت خواهد بود؟

موجر برای تخلیه ملک و وصول اجاره بهاء می­تواند با ارسال اظهارنامه درخواست وصول اجاره بهاء را بکند یا به دادگاه مراجعه کند.

در اجاره نامه­ های عادی هر گاه قبل از صدور حکم دادگاه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

اگر مستاجر اجاره بهاء معوقه را به نفع موجر در صندوق دادگستری بگذارد حکم به تخلیه داده نمی­شود اما مستاجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم شده و به موجر پرداخت می­کند. و این ارفاق برای هر مستاجر فقط برای یک بار می­باشد.

اگر مستاجر مکررا اجاره بهاء را به تعویق بیندازد و هر بار بعد از اخطار دفترخانه یا از طریق اظهارنامه پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که مستاجر محل مسکونی در ظرف یک سال دو بار بعد از اخطار یا اظهارنامه اجاره بهاء را پرداخته باشد در بار سوم اجاره بهاء را در موعد مقرر به موجر پرداخت نکند یا در صندوق ثبت تودیع نکند موجر میتواند با تقدیم دادخواست مستقیما از دادگاه درخواست تخلیه را بکند.

توقف دستور تخلیه  

 توقف دستور تخلیه ملک مسکونی و تجاری، زمانی امکان پذیر است که دستور تخلیه از شورای حل اختلاف صادر شود اگر شخصی مدعی خلاف قانون بودن دستور باشد، می تواند با توجه به مواد ۹ و ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف نسبت به دستور صادره تجدید نظرخواهی و دستور توقف تخلیه نماید.

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری بعد از آن که دستور تخلیه صادر شد و به مستأجر ابلاغ گردید ، در صورتیکه مستأجر از اجرای دستور استنکاف کند ، مرجع قضایی به کلانتری محل از طریق نامه اعلام می کند که نسبت به اجرای دستور تخلیه اقدام کند. مأمورین انتظامی موظف به اجرای دستور قضایی می باشند و مقاومت مستأجر در این خصوص تاثیری ندارد.

دستور تخلیه ی فوری

دستورتخلیه فوری زمانی صادر می شود که طرفین دارای قرارداد کتبی با امضای دو شاهد باشند ؛ که در این حالت قانوناً باید ظرف یک هفته پس از تقدیم درخواست دستور تخلیه  فوری صادر و اجرا شود.

حکم تخلیه منزل 

دستور تخلیه ملک مسکونی به همان ترتیب فوق بعمل می آید اما اگر مدعی فسخ قرارداد در اثنای مدت قرارداد باشد، باید دادخواست فسخ قرارداد و صدور حکم تخلیه را به دادگاه عمومی حقوقی تقدیم نماید. درخصوص املاک تجاری نیز به ترتیب فوق اقدام می شود مگر در صورتیکه مستأجر حق کسب یا پیشه یا تجارت و یا سرقفلی داشته باشد.

  مزایا تخلیه املاک توسط وکیل

بررسی و انطباق قرارداد اجاره و شروط آن با قوانین مربوطه من جمله قانون مدنی و قانون روابط مؤجر و مستأجر (سال ۱۳۶۲ یا ۱۳۵۶) از جانب وکیل می تواند در وقت و هزینه خواهان مؤثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • مهدی شعبانی
    مهدی شعبانی

    سلام
    من باید ۲ روز دیگه تخلیه کنم اما خونه پیدا نمیشه با پول پیشی که سال ۱۴۰۰ گذاشته بودم پول پیش هم کم برای اجاره کرده خونه های الانی بعد منهم نمیدونم چیکار کنم هر روز هم یه عکس می‌فرسته از اضهار نامه دادگستری که نه مهر دار نه امضا امًا هر روز تحدید میکنه میگه من حکم تخلیه گرفتم الان من باید چیکار کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      در صورت اجرای دستور تخلیه، میتوانید از واحد اجرا، مهلت بگیرید.

  • فریسان
    فریسان

    با سلام.قرارداد اجاره من بیست مرداد ۱۴۰۱ تمام میشود.پیش یکصد وپنجاه هزارتومان با ماهی سه میلیون و پانصد هزار تومان.اجاره بها کاملا سر وقت واریز و هیچ مشکلی نداشته ایم.امروز تماس گرفت که اجاره دوازده میلیون بشود.گفتم من یک زن بازنشسته تنها هستم و سال بعد واحدی که پیش خرید کرده ام را تحویل میگیرم.یک سال به من مهلت بدین و من ماهی هفت میلیون پرداخت میکنم.قبول نکرد گفت پس ده میلیون.یعنی حدود چهار برابر.من توانایی این اجاره را ندارم.چکار میتونم بکنم.توی قرار داد هم روزی پانصد هزار تومن جریمه گذاشته برای عدم تخلیه.حالا میخواهد به بهانه بازسازی….البته دارای سه واحد اپارتمان هم هست.یعنی خودش مستاجر نیست که در مضیقه باشد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      با مصوبه فعلی،موجر امکان اخذ دستور تخلیه نخواهد داشت.

  • محمد
    محمد

    سلام مامانم الان ۱۱ سال هست خونه رو به کسی اجاره داده الان مستاجر حاضر نیست خانه رو تخلیه پایان مهلت کنه قرارداد اجاره در خونه بسته شده و به صورت قانونی هیجا ثبت نشده کسی هم که قرارداد بسته شوهر صاحب خانه بوده و خسارت زیادی به خانه وارد کرده مستاجر والان گفته باید پولش رو تا ریال آخر واریز کنی تا از خونه بلند بشه خود صاحب خونه هم مستاجر هست والان خونه رو میخواد حکم از لحاظ قانونی چیه لطفا راهنمایی کنید با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، مادر شما با هم قرارداد عادی در صورتیکه امضا دو شاهد را داشته باشد میتواند از طریق شورای حل اختلاف نسبت به تخلیه اقدام کند و همچنین خسارت وارده را مطالبه کند

  • مها
    مها

    درود. ضمن تشکر از مطلب راهگشای شما در صفحه اینترنتی.
    موضوع:
    مستاجر ما منزل مسکونی را اجاره کرده و استفاده درمانگاه از آن دارد و تعدادی پزشک جهت بهره‌برداری مستقر شده‌اند. مجوزی از شهرداری یا مالیات هم ندارد. دیوار و حدود منزل با همسایه که درمانگاه اصلی است و نقشه منزل را نیز بهم زده است. (فقط توی قرارداد نوشته مجاز به تغییرات مد نظر وزارت بهداشت میباشد. ما فکر کردیم کاربری انبار مد نظرشون بوده)
    .
    پرسش:
    الان: ۱-چند درصد امکان گرفتن حکم تخلیه هست؟ ۲-آیا کاربری درمانگاه غیرتجاری و غیر اداری محسوب میشود؟!

    سپاس از وقت شما.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      ۱- در صورتی که در قرارداد، کاربری فعلی ذکر نشده باشد، امکان فسخ دارید.
      ۲- مطب و درمانگاه، تجاری محسوب نمیشود.

  • سعید
    سعید

    سلام وقت بخیر….ما منزلی رو تمدید رهن کامل نشستیم….تو قراردادقیدشد که اگرمنزل فروخته شد با توافق مستجرتخلیه ومدت زمان لازم داده شودبرای تخلیه و بازدید با هماهنگی مستجرباشد….ایا میتونه صاحب خانه بعدفروش حکم تخلیه بگیره…چون چندتا بنگاهی نشون دادیم گفتن چون مدت نزده وتوافقی نوشتین نمیتونه بیرونتون کنه چون ابتدای قراردادمون هست

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام بله

  • بهفر
    بهفر

    آپارتمان مسکونی را ۳ سال قبل اجاره داده ام به دلیل کرونا دو سال تمدید کرده ام ولی امسال به آن نیاز دارم با توجه به قانون موجود آیا بعد از پایان تمدید می توانم ملک را پس بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، شما میتوانید صدور دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف بدلیل انقضا مدت و نیاز شخصی تقاضا نمایید

  • حمید
    حمید

    سلام. وقتتون بخیر. ببخشید مصوبه‌ی ستاد پیشگیری کرونا در موضوع نحوه‌ی تمدید قراردادهای اجاره و حمایت از مستاجرین همچنان پابرجا هست؟ این موضوع همچنان در شوراهای حل اختلاف مسموع هست یا دیگه خیلی اجرایی نیست؟ ا

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      بخشنامه فوق در خصوص قراردادهایی است که در سال ۱۴۰۰ به پایان رسیده اند.

  • مریم
    مریم

    سلام
    طبق اجاره نامه رسمی در بنگاه املاک سوال اول:از یک ماه قبل از تاریخ اتمام مستاجر باید اجازه بازدید بدهد اما الان این کار رو نمیکنه؟
    سوال دوم :در صورتیکه مستاجر تخلیه نکند چه مدت زمان طول میکشد تا حکم تخلیه صادر شود و ضرر و زیان آن مدت برای موجر به چه صورت خواهد بود؟ با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.مستاجرمی تواندمانع بازدیدشود
      اگردرقراردادتان ضرروزیان پیش بینی شده قابل مطالبه است
      مدت دستورتخلیه بین ده تابیست روزدرمرحله اجرااست

  • بهزاد
    بهزاد

    سلام وقت بخیر
    یک سوال دارم ازحضورتون
    ما یک خانه ای را رهن واجاره کردیم به دلیل اشناییت صاحب خانه باپدربزرگم واصرار گذاشتیم پدربزرگم صحبت کند واجاره نامه را به نام خودشان نوشت وچک را هم صاحب خانه به نام ایشان نوشت ما ۵۰میلیون ماهی ۴۵۰اجاره بود که اجاره کل راهم یکجادادیم
    حالا که زمان اجاره تمام شده خاستیم تمدید کنیم به ۴۰میلیون ماهی ۱میلیون اما پدربزرگم چک رانمیاورد که پولم رابگیرم ازطرفی هم شکایت میکنه صاحب خانه حکم تخلیه میشه گرفت؟راهنماییم کنیدچیکارکنم چه راهی دارم ?
    ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام شما باید باطرح دعوایی حقوقی، رابطه استیجاری و پرداخت پول توسط خودتان را اثبات نمایید، پیشنهاد می شود حضورا به وکیل مراجعه نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      برای پدربزرگ، اظهارنامه ارسال کنید مبنی بر استرداد و تحویل چک، در صورت عدم تحویل، از طریق شکایت خیانت در امانت، موضوع را پیگیری نمایید.

  • محمد
    محمد

    سلام من یه واحد اجاره کردم بطور رسمی قرارداد بستیم و پایان قرارداد دوساله میباشد هنوز یکسال از قردادم مونده ولی موجر دیده که اجارها بالا رفته با همکاری املاک که از اشناهایش هست دست نویسی تهیه کرده که تاریخ رو بعد یکسال متوجه شدیم اشتباه است ،و برای من از خدمات قضایی اخطاریه فرستاده ،آیا میتونه حکم تخلیه بگیره

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،

      چنانچه در سند اجاره نامه جعل صورت گرفته باشد، فاقد اعتبار خواهد بود و حکم تخلیه صادر نخواهد شد.

  • مرادی
    مرادی

    سلام.وقت بخیر.منزلی را حدود ۱۶ سال پیش به خانواده ای اجاره دادیم. به مدت ۵ سال قرارداد اجاره تمدید شده و بعد از آن با فوت مستاجران قرارداد تمدید نشده از آنجا که ملک قدیمی بوده بعد از پایان قرارداد سررسی به آن انجام نشده و به اظهار فرزندان مستاجر مبنی بر تخلیه اکتفا نمودیم . بعد از گذشت ۱۱ سال پسر مستاجر قبلی با داشتن کلید! بدون اطلاع و بدون قرارداد ( با بهانه داشتن مشکل روانی و توصیه پزشک مبنی بر سکونت در منزلی که پدر و مادر ساکن بوده اند! )در منزل ساکن شده و منزل را تخلیه نمیکند و بهانه بیماری میآورد. گویا در این ۱۱ سال هم بدون قرارداد در منزل رفت و آمد داشته اند. ضمنا بدون اجازه بخشهایی از منزل را تخریب کرده و یا تغییر داده اند! و مدعی هزینه کردن برای خانه نیز هستند ! با این اوصاف برای تخلیه ملک چه اقدامی باید بکنیم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      دادخواست تخلیه و اجرت المثل تصرف سالهای گذشته را میتوانید مطرح نمایید.

  • سپاس
    سپاس

    باسلام و خسته نباشین..
    جناب من حدود سه سال پیش یه واحد آپارتمان مسکن مهر وکالتی خریدم،،این واحد توسط سه نفر دست به دست شده و من خریدم که برام وکالت زدن الان میخام این خونه رو بفروشم خریدار پاش رو کرده تو یه کفش که باید بری سند تک برگ رو بگیری به ما بدی منم باهاشون طی کردم وکالتی خریدم وکالتی میفروشم،،،آیا سند تک برگ برای معامله الزامی است..
    لطفا راهنمایی کنین ممنون از لطفتون…

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      پاسخ کامل، مستلزم ملاحظه و بررسی مدارک است.

  • سعید
    سعید

    اینجانب ملکی را اجاره کرده ام که مالک آن بعلت بدهی به اداره جهاد سازندگی ملک ایشان توقیف شده است وهم اکنون واحد حقوقی اداره جهاد اعلام کرده است ملک مورد نظر را تخلیه کرده وپول رهن ملک مورد نظر را هم از مالک قبلی مطالبه نمائید با توجه به عدم حضور مالک وعدم توانائیی نامبرده در پرداخت پول رهن به اینجانب تکلیف چیست ممنون از کمک وراهنمائی تان

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مدارک باید حضورا بررسی شود.

  • زهرا
    زهرا

    سلام وقتتون بخیر
    بنده یک مستاجر داریم که ۶ ماه تا پایان قراردادش مونده
    و من در حال حاضر قصد فروش خونه رو دارم
    به مستاجر یک ماه وقت دادم خونه رو خالی کنه ولی میگه تا مدت قراردادم تموم نشه از خونه نمیرم
    و ۵ تمن هم باید به عنوان پول پیش خونه میدادن که همچنان ندادن
    من میتونم از راه دیگه مجبورش کنم تا خونه رو تخلیه کنه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.قرارداداجاره اش معتبراست.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.قرارداداجاره اش معتبراست.

  • مهدی شعبانی
    مهدی شعبانی

    سلام
    بنده ی واحد در تهران فروختم. به مستاجر هم اعلام کردم که سر قرارداد باید تخلیه کنه. ولی میگه تخلیه نمیکنم. نصف پول قرارداد فروشم هم مونده. که خریدار جرید نمیده.الان من باید چکار کنم؟ ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      تقاضای صدور دستور تخلیه نمایید.

  • Erfan
    Erfan

    سلام وقت بخیر
    منزلی رو ما اجاره کردیم و یک سوم مبلغ پیش رو بابت بازسازی با مهلت یک ماهه پرداخت کردیم ولی الان از موعد تحویلش دو هفته میگذرد ولی مالک نمیاد خونه رو تحویل بده و میگ نظرم عوض شده.
    لطفاً راهنمایی بفرمایید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      موجر موظف به تحویل مورد اجاره است.

  • شعبانی
    شعبانی

    سلام وقت بخیر، ما با مالک ۲ هفته زودتر از پایان قرارداد تماس گرفتیم که گفت خونه رو میخود بزاره برای فروش، کرایه هم میخواد اضافه کنه
    مالک چند وقت زودتر باید اعلام کنه که خونه رو برای فروش گذاشته ؟
    ما باید کرایه بیشتر بدیم ( لفظی هزینه رو تعیین کرد)؟
    چند مدت میتونیم تو خونه بمونیم که خونه جدید رو پیدا کنیم ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      میتوانید برای جابجایی، یکماه مهلت بگیرید.

  • شعبانی
    شعبانی

    سلام وقت بخیر، مالک چند مدت قبل باید به مستاجر اطلاع بده که خونه رو برای فروش گذاشتم و آیا بدون قرارداد میتونه از مستاجر هزینه کرایه بیشتر بگیره ؟ و اینکه مستاجر چه مدت میتونه تو ملک باشه تا خونه پیدا بشه ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      فروش مورد اجاره، خدشه ای به قرارداد اجاره وارد نمیکند.
      و مالک غیر از اجاره بها، مجاز به دریافت مبلغ دیگری نیست.

  • بهروز
    بهروز

    سلام من یه خونه اجاره کردم که مهلت من ۲۰/۲/۱۴۰۱به پایان میرسه ولی موجر مبلغ اجاره بهاء رو دوبرابر میخواد بکنه آیا طبق اعلام ستاد کرونا که برای شهرها ۱۵٪اعلام کرده ،موجر میتواند دوبرابر اجاره بهاء رو بالا ببرد یا نه ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام، بخشنامه ستاد کرونا فقط شامل قراردادهای اجاره سال ۱۳۹۹ است و قراردادهای سال ۱۴۰۰ خارج از شمول آن است.

  • رضا
    رضا

    سلام
    بنده یک آپارتمان خریداری کردم که در آن مستأجر نشسته بود و قرار بود در تاریخی آپارتمان تخلیه و تحویل گردد و مبلغی هم از قرارداد نگهداشتم برای تحویل و من هم روی همین حساب آپارتمان فعلی ام را فروختم و تحویل را چند روز بعد از آن تاریخ توافق کردم. الان شخصی که به من فروخته می‌گوید دوماه بعد از آن تاریخ خانه را تحویل میدهد آیا من قبل از سررسیدن تاریخ تحویلم می توانم دستور تخلیه بگیرم تا با خریدار منزلم به مشکل نخورم؟ آیا اصلا میتواند خانه را در غیر از تاریخ درج شده در مبایعه نامه تحویل دهد؟ آیا در صورت تحویل ندادن، من میتوانم جریمه توافق شده روزانه مربوط به فروشنده را از مبلغ باقی مانده کسر کنم؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمائید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      در صورت تاخیر در تحویل مورد معامله، خسارت و جریمه روزانه مندرج در قرارداد، به شما تعلق میگیرد.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان