تخلیه ملک مسکونی

4.1/5 - (47 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

در مورد اجاره محل مسکونی قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶ حاکم است. همچنین در مورد قراردادهای اجاره محل کسب وسکونت که بعد از سال ۱۳۷۶ منعقد می گردند قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستأجر سال ۱۳۷۶ حکومت دارند. (ماده ۱ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶)

دستور تخلیه ملک مسکونی

مطابق ماده ۱۳ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶، بعد از انقضای مدت اجاره ، یا در صورت درخواست فسخ توسط مستاجر، یا در صورت درخواست فسخ اجاره از طرف موجر .

تخلیه ملک

مستاجر در چه مواردی حق دارد درخواست فسخ اجاره نامه را بکند؟

( ماده ۶ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، ماده ۱۲قانون سال ۵۶، و قانون مدنی)

۱-درصورتی که ملک مسکونی وصف مورد نظر در اجاره نامه را نداشته باشد.

۲-در طول اجاره عیبی در ملک مسکونی بوجود آید که ملک قابلیت استفاده را نداشته باشد و رفع عیب هم ممکن نباشد.

۳- در صورتی که در اجاره نامه برای مستاجر با شرایطی حق فسخ گذاشته شده باشد و اون شرایط بوجود آید و مستاجر محق در فسخ می­شود.

۴-در صورتی که مستاجر فوت کند و کلیه ورثه درخواست فسخ کنند.

۵-ملک مسکونی در حال خراب شدن باشد و تعمیر آن ممکن نباشد.

۶-ملک مسکونی در حال خرابی بود و برای بهداشت مضر باشد.

در چه مواردی طبق قانون مدنی مستاجر حق فسخ و تخلیه ملک را دارد؟

۱-موجر ملک را به تصرف مستاجر ندهد و اجبار او به تسلیم ممکن نباشد (ماده ۴۷۶ ق.م).

۲-عیبی در ملک باشد(ماده۴۷۸)

۳-تعمیرات ضروری در ملک لازم باشد مستاجر می­تواند اجاره را فسخ کند.(۴۸۵)

۴-بعد از قرارداد اجاره و قبل از تحویل ملک به مستأجر، شخص ثالث مزاحم مستاجر شود او می­تواند قرارداد اجاره را فسخ کند.

۵- اگر مستاجر در موقع قرارداد اجاره برای خودش حق فسخ شرط کرده باشد.

نکته:  ارتباط با ملک مورد اجاره فرقی نمی­کند که آن ملک مسکونی باشد یا تجاری ،  در هر دو مورد شرایط فسخ برای مستأجر یکسان است . در ماده ۶ قانون سال ۶۲ که مختص به اجاره املاک مسکونی است موارد فسخ توسط مستأجر بیان شده و در ماده ۱۲  قانون سال ۵۶ که مربوط به اجاره املاک تجاری است به این موضوع پرداخته است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.

در چه مواردی موجر می­تواند درخواست تخلیه ملک مسکونی را بنماید؟

مطابق با ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، موجر محل مسکونی نیز همانند موجر محل تجاری ( مطابق با ماده ۱۳ قانون سال ۵۶ ) در موارد زیر می تواند فسخ قرارداد اجاره و نهایتاً  تخلیه مستأجر از دادگاه  بخواهد :

  • در صورتی که مستأجر حق انتقال به غیر نداشته باشد ولی با این وجود کلا یا جزئا آن را به دیگری واگذار کند برای مثال خانه ای را که برای سکونت خود اجاره کرده است به دیگری اجاره دهد.
  • در صورتی که مستأجر محل مسکونی را اجاره کرده ولی عملا آن را در اختیار اشخاص دیگر بجز ورثه خود قرار دهد.
  • در صورتی که موجر در اجاره نامه شرط کرده باشد که درصورتی که ملک خود را به طور قطعی به دیگری انتقال دهد، حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
  • درصورتی که محل مسکونی را برخلاف منظور و جهت مقصود در اجاره نامه استفاده کند برای مثال مستأجر خانه را برای سکونت خود و خانواده­اش اجاره کند اما عملاً آن را تبدیل به کارگاه فرش کند.
  • درصورتی که مستأجر تعهد کرده باشد اجاره بهاء را در مهلت مقرر پرداخت کند ولی تخلف کند.
  • در صورتی موجر ملک را برای سکونت خود یا خانواده­اش نیاز داشته باشد.(ماده۱۴ سال ۵۶).

اگر مستاجر ملک مسکونی را به آموزشگاه نقاشی و یا … اجاره دهد مشمول چه قانونی خواهد بود؟

مطابق ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲ اگر ملک مسکونی برای مقصود غیر از کسب و پیشه و یا تجارت به اجاره داده شود از هر حیث تابع مقررات مربوط به اجاره محل مسکونی است.

 اگر مستاجر ملک مسکونی که اجاره کرده به مرکز فساد اختصاص داده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۹ قانون سال ۶۲ در این صورت اگر در دادگاه ثابت شود، به درخواست موجر محل تخلیه و در اختیار او قرار داده خواهد شد.

آیا دادگاه میتواند حکم تخلیه ملک مسکونی را به نفع موجر صادر نکند و مستاجر به سکونت خود در آن محل ادامه دهد؟

مطابق ماده ۹ قانون ۶۲ در صورتی که به دلیل کمبود مسکن دادگاه تخلیه ملک مسکونی توسط موجر را باعث عسر و حرج مستاجر بداند می تواند به مستاجر مهلت بدهد البته درصورتی که باعث عسر و حرج خود موجر نباشد.

اگر مستاجر در شهر محل سکونت خود یک واحد مسکونی داشته باشد عسر و حرج از او رفع می ­شود؟

بله در این صورت مطابق تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون سال ۵۶ ، موجر پس از انقضای مدت اجاره می­تواند تخلیه ملک را بخواهد.

دادگاه های ذیصلاح دعاوی تخلیه 

رسیدگی به اختلافات راجع به ملک مسکونی در دادگاه محل وقوف ملک انجام میشود که با توجه به قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۹۴ ماده ۹ در بند ب دعاوی تخلیه ملک استیجاری را در صلاحیت شوراهای حل اختلاف قرار داده است بنابراین شوراهای حل اختلاف محل وقوع ملک مسکونی صالح به رسیدگی می باشد مگر اینکه در آن محل شورای حل اختلاف نباشد که مطابق اصل دادگاه محل وقوع ملک مسکونی صلاحیت رسیدگی خواهد داشت که در دادگاه و شورا به این گونه دعاوی خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی خواهد شد.(تبصره ماده ۱۲ سال ۶۲).

اگر دعوای تخلیه و تعمیر ملک مسکونی باهم مطرح شده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ قانون ۶۲ اقامه دعوای تخلیه مانع دعوای تعمیر نیست و در صورتی که دادگاه مورد را از موارد تخلیه نداند و آن را رد کند به دعوای تعمیر رسیدگی خواهد نمود.

نکته: یکی از معمول­ترین مورد تخلیه ملک مسکونی، موردی است که مدت اجاره تمام شده و مستاجر ملک را تخلیه نمی­کند.

اگر مستاجر بعد از انقضای مدت ملک را تخلیه کند ولی موجر از تحویل گرفتن آن خوداری کند تکلیف چیست؟

در این صورت مستاجر مکلف است از طریق فرستادن اظهارنامه از موجر یا نماینده او بخواهد که ملک را تحویل بگیرد

چگونه مستاجر برای موجر اظهارنامه تحویل ملک مسکونی را بفرستد؟

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی عمل میکنیم و مستاجر می­تواند از طریق دادگاه حقوقی محل وقوع ملک اقدام کند و در اظهارنامه کلیه اظهارات خود را برای موجر بفرستد که یا از طریق اجرای اداره ثبت می­تواند اظهارنامه بفرستد ، و در صورتی که اجاره نامه به صورت رسمی در دفترخانه تنظیم شده باشد از طریق دفترخانه تنظیم کننده اجاره نامه نیز میتواند به موجر اخطار بدهد که ملک مسکونی خود را تحویل بگیرد.

اگر بعد از ارسال اظهار نامه مستاجر برای موجر همچنان موجر حاضر نشود تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ اگر موجر ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستاجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند.

 دعوای تخلیه ملک مسکونی چه نوع دعوایی است مالی یا غیرمالی؟

دعوای غیرمالی اعتباری می­باشد.

هزینه دادرسی دعوای تخلیه ملک مسکونی چقدر می­باشد؟

در ابتدای طرح دعوا برابر دعاوی غیرمالی حدودا ۱۵۰ هزار تومان می باشد .

مراحل تخلیه ملک مسکونی در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء یا اجرت­ المثل ملک مسکونی

اجاره ملک مسکونی یا به وسیله سند عادی است که توسط موجر و مستاجر  و در بنگاه­های املاک معمولا منعقد می­شود و یا این که در دفاتر اسناد رسمی به طور رسمی منعقد می­شود مطابق  بند ۹ ماده ۱۴ )

مرحله اول: در اجاره نامه رسمی موجر از طریق دفترخانه تنظیم کننده سند اقدام می­کند، یعنی دفترخانه به مستاجر اخطار می­کند که ظرف ۱۰ روز قسط یا اقساط عقب افتاده را پرداخت نماید.

مرحله دوم: موجر با مراجعه به اداره ثبت از طریق اجرای ثبت ، صدور اجراییه بر تخلیه و وصول اجاره بها را بخواهد .

اگر بعد از صدور اجرائیه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند تکلیف چیست؟

اجرای ثبت تخلیه را متوقف می­کند.اما موجر می­تواند به استناد تخلف مستاجر از پرداخت اجاره بهاء از دادگاه درخواست تخلیه ملک تجاری را بخواهد.(بند ۹ ماده ۱۴ قانون ۵۶)

تخلیه ملک

اگر اجاره نامه تنظیم نشده باشد مراحل تخلیه به چه صورت خواهد بود؟

موجر برای تخلیه ملک و وصول اجاره بهاء می­تواند با ارسال اظهارنامه درخواست وصول اجاره بهاء را بکند یا به دادگاه مراجعه کند.

در اجاره نامه­ های عادی هر گاه قبل از صدور حکم دادگاه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

اگر مستاجر اجاره بهاء معوقه را به نفع موجر در صندوق دادگستری بگذارد حکم به تخلیه داده نمی­شود اما مستاجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم شده و به موجر پرداخت می­کند. و این ارفاق برای هر مستاجر فقط برای یک بار می­باشد.

اگر مستاجر مکررا اجاره بهاء را به تعویق بیندازد و هر بار بعد از اخطار دفترخانه یا از طریق اظهارنامه پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که مستاجر محل مسکونی در ظرف یک سال دو بار بعد از اخطار یا اظهارنامه اجاره بهاء را پرداخته باشد در بار سوم اجاره بهاء را در موعد مقرر به موجر پرداخت نکند یا در صندوق ثبت تودیع نکند موجر میتواند با تقدیم دادخواست مستقیما از دادگاه درخواست تخلیه را بکند.

توقف دستور تخلیه  

 توقف دستور تخلیه ملک مسکونی و تجاری، زمانی امکان پذیر است که دستور تخلیه از شورای حل اختلاف صادر شود اگر شخصی مدعی خلاف قانون بودن دستور باشد، می تواند با توجه به مواد ۹ و ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف نسبت به دستور صادره تجدید نظرخواهی و دستور توقف تخلیه نماید.

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری بعد از آن که دستور تخلیه صادر شد و به مستأجر ابلاغ گردید ، در صورتیکه مستأجر از اجرای دستور استنکاف کند ، مرجع قضایی به کلانتری محل از طریق نامه اعلام می کند که نسبت به اجرای دستور تخلیه اقدام کند. مأمورین انتظامی موظف به اجرای دستور قضایی می باشند و مقاومت مستأجر در این خصوص تاثیری ندارد.

دستور تخلیه ی فوری

دستورتخلیه فوری زمانی صادر می شود که طرفین دارای قرارداد کتبی با امضای دو شاهد باشند ؛ که در این حالت قانوناً باید ظرف یک هفته پس از تقدیم درخواست دستور تخلیه  فوری صادر و اجرا شود.

حکم تخلیه منزل 

دستور تخلیه ملک مسکونی به همان ترتیب فوق بعمل می آید اما اگر مدعی فسخ قرارداد در اثنای مدت قرارداد باشد، باید دادخواست فسخ قرارداد و صدور حکم تخلیه را به دادگاه عمومی حقوقی تقدیم نماید. درخصوص املاک تجاری نیز به ترتیب فوق اقدام می شود مگر در صورتیکه مستأجر حق کسب یا پیشه یا تجارت و یا سرقفلی داشته باشد.

  مزایا تخلیه املاک توسط وکیل

بررسی و انطباق قرارداد اجاره و شروط آن با قوانین مربوطه من جمله قانون مدنی و قانون روابط مؤجر و مستأجر (سال ۱۳۶۲ یا ۱۳۵۶) از جانب وکیل می تواند در وقت و هزینه خواهان مؤثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمد
    محمد

    سلام خانه مسکونی را سی ماه پیش خریداری کردم، وبه مدت یکسال به فروشنده رهن دادم، ودرپایان سال پول رهن را به اوپرداختم، اما با توجه به تصمیم به اجاره بصورت شفاهی با مبلغ اجاره ماهیانه شفاهی توافق کردیم وبه مدت پنج ماه قبل به اواعلام کردم خانه را برای سکونت خودم نیاز دارم، اما همیشه میگوید،چشم هفته آینده تخلیه میکنم که تاحالا پنج ماه وعده تخلیه میدهد با توجه به اینکه کلی معوقه اجاره بها داردبرای اقدام قانونی تخلیه وتحویل ملک چه باید کرد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام . برای جواب به سوال شما نیاز به بررسی قراردا د و سند خرید و اجاره نامه میباشد

  • محمدرضا
    محمدرضا

    سلام ما یه سوییت به یه نفر اجاره دادیدم این هم داداششو گذاشته رفته مهلت قراردادش ک تموم شد اومد گفت دو سوم پولمو بدین من یه جا قرارداد ببندم پول رو گرفت امضا کرد رفت الانم جواب تلفن نمیده داداششم میگه به مربوط نیست پا نمیشه یه ماه هم اضافه نشسته ایا حکم تخلیه میدن ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      میتوانید تقاضای صدور دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف بخواهید.

  • علی
    علی

    سلام وقتبخیر ملکی به مدت سه سال اجاره داده ام هر سال به مبلغ اجاره توافقی اضافه میشد
    قرارداد۱۴۰۱/۵/۳۱ تمام می‌شود دوماه زودتر به مستاجر اعلام کردم چون پسرم ۲۶ سال سن دارند و مجرد هستند وبا من ونامادری زندگی می‌کنند با خانم بنده به مشکل خوردن لطفا درزمان مقرر ملک تخلیه بفرمایید تا بنده زاده جدا زندگی کنند ولی متاسفانه عنوان می‌کنند ۲۵%به کرایه اعمال می‌کنند و یکسال دیگر ساکن هستند من چطور میتونم حکم تخلیه بگیرم تشکر از زحمات شما اساتید محترم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      میتوانید تقاضای صدور دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف بخواهید.

  • شادی
    شادی

    در خصوص سوال پیشینم، و اینکه علی رغم مصوبه سه قوه مالک از مستاجر تعهد محضری تخلیه بگیرد ، آیا قانون در این مورد امری نیست؟ که تعهد محضری را بی اساس کند؟ ممنون از پاسخگویی شما در سایت

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      پاسخ سوال داده شده است.

  • شادی
    شادی

    با توجه به مصوبه سران سه قوه ، چنانچه مستاجر تعهد محضری بدهد که با وجود این قانون و امثال آن، پس از یکسال در اتمام قرارداد ملک را تخلیه خواهد کرد، موجر میتواند در اقدامات قانونی از این تعهد استفاده ببرد و ملک را تخلیه کند؟ یا خیر.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله میتواند این سند را بعنوان تعهد مستاجر اعلام نماید.

  • جواد صادقی
    جواد صادقی

    با سلام واحد مسکونی را برای سکونت ۴ نفر اجاره داده ام که این موضوع در قراردادقید شده بعد از تحویل مورد اجاره متوجه شدم که دو خانواده به تعداد ۸ نفر سکونت می نمایند علیرغم تذکرات مکرر توجهی ننموده در تاریخ ۱۴۰۱/۵/۵ مدت اجاره به اتمام رسیده و واحد مورد اجاره رابه استناد مصوبه سران قوا تخلیه نمی کند آیا می توانم به عنوان خیانت در امانت شکایت کرده و حکم تخلیه بگیرم ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      درخواست دستور تخلیه نمایید.

  • یکتا
    یکتا

    سلام،وقت بخیر،صابخونم ۳ماه پیش ۵۰میلیون به پیش و ۲۰۰تومن به اجاره اضافه کرد ما واممون جور نشد و الان ۲۰روزه از قرادادمون گذشته و ۱۰روز وقت داده هم خونه پیداکنیم هم وسایلمو جمع کنم ،یعنی من مستاجر هیچ حقی ندارم ،که بیشتر وقت داشته باشم یا شکایت کنم ازاینکه پول پیش یکدفعه خیلی زیادکرده؟ممنون میشم پاسخگو باشید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، هر زمان موجر اقدام به طرح دعوا در شورای حل اختلاف نمود شما میتونید اظهارات خود را در شورا بیان کنید ، امکان تمدید در شورای حل اختلاف وجود دارد

  • وحید
    وحید

    سلام وقت بخیر
    واحد آپارتمانی را در شهر قم در سال ۱۳۹۹ اجاره داده ام.قرارداد اجاره با کد رهگیری نوشته شد. پس از یکسال تمدید بصورت شفاهی انجام شد. مستاجر خوش قول است و به موقع اجاره توافقی را واریز کرده. اما این مبلغ بسیار ناچیز نوافق شد. اکنون پس از یکسال اجاره متعارف را مطالبه نمودم و پیام داد که ۲۵درصد نهایتا قانونه و… و فعلا شرایط تخلیه ندارم. بنده عرض کردم آپارتمان را برای خودم میخواهم و نهايتا تا پایان قرارداد درخدمتتون هستم.
    با توجه به پیام شون قصد تخلیه ندارند.قرارداد رسمی یکسال پیش تمام شده(۱۴۰۰).چکار میتونم انجام بدهم؟ آیا میتونه تخلیه نکنه؟متشکرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      بله میتوانید تقاضای صدور دستور تخلیه کنید.

  • user-09124106096
    user-09124106096

    قولنامه ای که بنگاه نوشته یک نفرشاهد امضاکرد برای تخلیه مشکلی هست؟قولنامه ام راببرم بنگاه یک شاهد دیگه میتونه امضاکنه؟یابایدمستاجرهم باشه؟ممنون میشم جواب بفرمایین

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      پرسش مفهوم نیست

  • user-09124106096
    user-09124106096

    ممنون میشم سوالموجواب بدین حق الزحمه وکیل برای گرفتن حکم تخلیه چقدراست؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با دفتر تماس بگیرید.

  • user-09124106096
    user-09124106096

    خونه ای را که دیماه۱۴۰۰ کرایه دادیم برای تخلیه سرسال قانون کروناوبقیه جلوی تخلیه رومیگیره؟من سرسال ملکم رامیخوام پس بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      در زمان انقضا موعد اجاره،میتوانید تقاضای صدور دستور تخلیه نمایید.

  • مهوش عابدی حمزه
    مهوش عابدی حمزه

    باسلام من یه سوئیت ۱۸متری ۵ سال پیش اجاره کردم که در قرارداد ملک انباری ثبت شده هرسال هم هم پول پیش وهم اجاره را اضافه کرده و هیچ مشکلی نداشتیم تا امسال یک ماه دیگه موعد تمدید قراردادمان هست و مالک هم اجاره وهم پول پیش را دوبرابر کرده من یک زن تنها هستم و درامد چندانی ندارم که بتونم ماهانه ۴ میلیون اجاره بدم اما من راضی هستم یک میلیون اضافه کنم به اجاره و ۲۰ میلیون هم‌روی پول پیشم بدم متاسفانه مالک میگه اگه اگر اجاره ۴ میلیونو نمیتونی بدی باید بلند بشی حالا سوال من اینه ایا مالک حق دوررابر کردن رهن و اجاره را دارد وایا از نظر قانونی میتواند مرا بیرون‌کند با توجه به اعلام ۲۵درصد اضافه بهای دولت و ملکی که سند انباری دارد وبه اسم مسکونی به من اجاره داده لطفا راهنمایی کنید من چکار باید بکنم با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با ارسال اظهارنامه، آمادگی خود برای افزایش ۲۵ درصدی اجاره بها را اعلام نمایید.

  • حامی
    حامی

    سلام، خرداد ۱۴۰۰ آپارتمانی اجاره کردم ،در سال۱۴۰۱ دو ماه قرار داد تمدید کردیم تا ۲۰ مرداد قرارداد داریم مالک در پشت قرارداد ذکر کرد به ازای هر روز دیر کرد تحویل واحد باید یک میلیون جریمه بدیم ،حالا ما واحدی خریدیم که ۲۰ مهر تخلیه میکنه ،از این طرف مالک میگه من دوماه تمدید نمی کنم .آیا ما می تونیم تخلیه نکنیم ؟: این در صورتی ست که من درست به موقع اجاره پرداخت کردم حتی یه روز هم دیر نشده
    : لطفا راهنماییم کنید?

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      پرسش مفهوم نیست.

  • مهنانجیب
    مهنانجیب

    در متن قرارداد ذکر شده مالک هر زمان خواست برای تخلیه ملک جلوتر ظرف مدت یکماه به مستاجر اطلاع دهد. هنوز شش ماه از قرارداد یکساله مانده اما با توجه به شرایطی که پول نیاز دارد و میخواهد ملک را بفروشد ۴۰ روز به من وقت تخلیه داده ایا میتواند ملک را بر اساس موردی که در قرارداد نوشته تخلیه کند

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله میتواند.

  • مریم
    مریم

    سلام. من داخل یه سوییت ۳۰ متری، رندگی می‌کنم. اجاره بها ماهی ۷۰۰ بود . امروز یه دفعه صاحبخونه زنگ زد و گفت اجاره ۳ میلیون. و ودیعه رو هم ۱۰ برابر کرد و گفت ۱۵ روز فرصت داری که اگه نمی‌تونی این مبلغ رو بدی تخلیه کنی.
    من هر ماه اجاره رو سر موعد و حتی زودترم پرداخت می‌کردم.
    الان واقعا اون ودیعه‌‌ای که میخواد رو ندارم.
    اما اجاره رو حداقل می‌تونم ماهی دو میلیون بهش بدم. حداقل برای ۵ ماه، تا بعدش کلا از اینجا برم.
    چون اگه واقعا بیرونم کنه هیچ سر پناهی ندارم. یه خانم تنها هستم. به نظرتون راهی وجود داره؟
    در ضمن سال اول توی بنگاه باهاش قرارداد بستم. اما سال دوم تلفنی باهام قرارداد بست. بدون هیچ نوشته و امضایی. رسید پرداختی‌های هر ماهمم دارم که اجاره رو واریز کردم هر ماه.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      قرارداد اجاره، تا زمان انقضای آن، معتبر است.

  • مقصود فلاحیان
    مقصود فلاحیان

    سلام خونه خودم رو به یه مستاجر اجاره داده ام پارسال با ایشان ده ماهه به علت مشکلات شخصی (نیاز شخصی به ملک) تمدید کردم و زیر قرار داد اشاره کردیم چه شرایط کرونا باشد و چه نباشد و غیر میبایست تخلیه نماید .و مستاجر با صحت و سلامتی و رضایت پیش شاهدها قرار داد را امضا کرد. امسال هم از برج ۱ که سه ماه مونده بود به اتمام قرار داد به صورت پیامکی.حضوری و زنگ زده ام و ابلاغ کرده ام. در حالی که مستاجر اخیرا زنگ زده ومن رو تهدید کرده که برابر مصوبه دولت تخلیه نمی کنمِ و الان هم ۱۵ روز دیگه مهلت اجاره مستاجر تمام میشود به تلفن منزل و همراه مستاجر زنگ میزنم جواب نمیده .
    سوال:آیا من می توانم برابر مستندات اقدام به تخلیه نمایم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      در زمان انقضا قرارداد اجاره، میتوانید درخواست صدور دستور تخلیه بدهید.

  • یوسف
    یوسف

    سلام ببخشید ما یه خونه اجاره کردیم تا اسفند ۱۴۰۱ هم مهلت داریم که بشینیم و تو کل ساختمان فقط ما مستاجر هستیم مابقی صاحب خانه هستند(صاحب خانه ما در جای دیگری میشیند)
    الان ۸ ماه مونده به موعد قرارداد اینا تصمیم گرفتن کلا خونه رو بکوبن آیا میتونن حکم تخلیه بگیرن و مارو مجبور کنند بلند شیم؟؟؟
    کلا شرایط در رابطه با مشکل ما چیست؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      قرارداد اجاره، لازم الاجراست .

  • مهدی
    مهدی

    سلام
    بنده یه واحد به مستاجر دادم و در املاکی قرارداد نوشتیم)سند عادی(.
    بعد چند وقت مستاجر فوت کردند. مستاجر دو بچه صغیر دارند که پدربزرگشون ولی قهری شون میشه.
    اول مرداد تاریخ اتمام قراردادشون هست. بین همسر مستاجر و ولی قهری اختلاف شده که پول ودیعه مال کدومشون هست.
    منم خودم شهر دیگه ای مستاجرم و با همون پول ودیعه و… می خوام خونه اجاره کنم.
    الان همسر مستاجر میگه تا پول ودیعه رو نگیرم تخلیه نمی کنم و ولی قهری هم میگه تخلیه می کنه.
    به نظرتون چیکار کنم تا سر موعدشون تخلیه کنند و بتونم خودمم به مضیقه و سختی نیفتم؟
    ممنونم از راهنمایی تون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      ودیعه متعلق به وراث است.

  • آرش
    آرش

    سلام و احترام .ما یه خانه در تاریخ ۱۴۰۰/۷/۲۷ خرید کردیم که داخل آن مستاجر بود از تاریخ ۱۴۰۰/۵/۱ تا تاریخ ۱۴۰۱/۵/۱ .و ۳ ساله این مستاجر داخلشه الان میگه من تخلیه نمیکنم .سوال آیا میتونه؟همین شرایط جدید که اعلام کردن میتونه استفاده کنه برای ماندن با توجه به این که ملک فروخته شده و ما خرید کردم با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      در تاریخ انقضا قرارداد، میتوانید دستور تخلیه بگیرید.

  • مسعود حضرتی
    مسعود حضرتی

    سلام و عرض ادب بند مالک یک باب منزل میباشم که خونه خودم رو به یه مستاجر اجاره داده ام چهار سال هست که تو خونه من میشینه و اقساط ماهیانه سر وقت واریز شده است ولی این وسط یه مشکلی پیش آمده دو سال آخر بنده خواسته ام که مستاجر خالی کند ولی این کار را نکرده .پارسال میخواستم خالی کنه که خواهر ودامادمون بره بشینه اما خالی نکرد و اعلام داشت باید دو ماه زودتر می گفتی و امسال هم یه ماه زودتر بهش گفتم که برادر میخاد بیاد بشینه پارسال هم برابر مصوبه ستاد کرونا خالی نکرد و ۲۰درصد به اجاره بها اضافه کردیم و با تمدید قرار داد به مدت ده که مهلت قراردادش امسال اول برج ۵ تمام میشه توافق کردیم و زیر قولنامه من نوشته ام چه شرایط کرونا باشد چه نباشد و غیر میبایست خونه رو خالی کند و خود مستاجر هم با رضایت و نفرات شاهد زیر قولنامه رو امضا کرده ولی باز دیشب۱/۴/۱۴۰۱ زنگ زده گفته من برابر مصوبه دولت خالی نمیکنم .واقعا داره سوء استفاده میکنه و خونه رو خالی نمی کنه در ضمن من امسال سه ماه مونده بود به اتمام قرار داد تلفنی.حضوری و پیامی اعلام نموده ام و از پیام هم پرینت گرفته ام .
    آیا با توجه به اینکه زیر قولنامه اعلام نموده ام و مستاجر هم با رضایت امضا کرده و سه ماه هم زودتر کرده ام میشه دستور تخلیه رو گرفت با توجه به مصوبه دولت؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      بله میتوانید تقاضای صدور دستور تخلیه نمایید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان