نفقه فرزند و نحوه پرداخت نفقه فرزندان

3.6/5 - (86 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

نفقه فرزندان

نفقه فرزند مشترک از جمله امور مالی می باشد که زوجین در صورت جدایی و یا طلاق باید نسبت به آن اظهارنظر نمایند. حضانت فرزند تا ۷ سال چه پسر یا دختر با مادر می باشد ولی پدر مکلف به پرداخت هزینه های فرزند مشترک در حد عرف می باشد. نفقه فرزند ذکور تا ۱۸ سال و اناث تا مادام که دختر ازدواج نکرده باشد به عهده پدر است. چنانچه فرزند ذکور بعد از سن ۱۸ سالگی تحصیلات عالیه را ادامه دهد مخارج و هزینه تحصیلی با پدر است. اگر پدر نفقه فرزند را پرداخت نکند و مستطیع هم باشد قانونگذار تا ۶ ماه حبس حداکثر برای پدر در نظر گرفته است که در ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده از ۳ ماه و یک روز تا پنج ماه و پنج روز و در ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی اسبق از ۳ ماه و یک روز تا یک سال حبس تعیین نموده بود. لکن در قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ میزان حداکثر مجازات را تا ۶ ماه تعیین نموده است نحوه شکایت برای فرزندان ابتدائاً از طریق دادسرا و سپس دادگاههای خانواده یا برحسب نظریه به شورای حل اختلاف انجام میگیرد که در صورت امتناع پدر مجازات و الزام به پرداخت نفقه پیامد آن است.

نفقه فرزند

توافق زوجین بعد از طلاق ملاک عمل است. زیرا اگر حکم طلاق بر این اساس باشد که مادر حضانت فرزند و مخارج او را تقبل نموده باشد همین امر جاری است. لکن اگر مادر بعد از طلاق بپذیرد که فرزندان را نگهداری کند و نفقه را پدر بدهد همین شرط جاری و ساری است.
در صورت توافق نفقه با اتفاق نظر والدین تعیین می گردد و در صورت عدم توافق با مراجعه به شورای حل اختلاف می توان آن را مطالبه نمود که شورا موضوع را به کارشناس دادگستری ارجاع می دهد و کارشناس با بررسی کامـل موضوع میزان نفقه را تعیین می نماید. کارشناسی نفقه فرزند توسط احد از کارشناسان که از طریق شورای حل اختلاف تعیین میشود انجام میگیرد که در صورت اعتراض تا سه مرحله قابل اعتراض خواهد بود.

نفقه فرزندان به محض تولد تا سن ۱۸ سالگی فرزند ذکور و تا مادامی که دختر ازدواج مینماید به عهده پدر است لکن ممکن است دختر دارای همسری باشد که فوت نموده باشد که مستمری شوهر وی به فرزند و همسرش تعلق میگیرد. لکن طبق مصوب مجلس شورای اسلامی در صورتیکه زن مطلقه حقوق مستمری از همسر متوفی دریافت کند نفقه از عهده پدر ساقط میشود و نفقه فرزند پسر بعد از طلاق تا سن ۱۸ سالگی و سپس ادامه تحصیلات علیه کماکان به عهده پدر است.

اگر پدر نفقه فرزند را پرداخت نکند و مستطیع هم باشد قانونگذار تا ۶ ماه حبس حداکثر برای پدر در نظر گرفته است که در ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده از ۳ ماه و یک روز تا پنج ماه و پنج روز و در ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی اسبق از ۳ ماه و یک روز تا یک سال حبس تعیین نموده بود. لکن در قانون حمایت خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ میزان حداکثر مجازات را تا ۶ ماه تعیین نموده است.

پرداخت نفقه فرزند بعد از فوت پدر با چه کسی است؟

پرداخت نفقه فرزند بعد از فوت پدر که طبق ماده ۱۱۹۹ قانون مدني، نفقه اولاد بر عهده پدر است پس از فوت پدر يا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدري است با رعايت الاقرب فالاقرب در صورت نبودن پدر و اجداد پدري يا عدم قدرت آنها نفقه بر عهده مادر است. هر گاه مادر هم زنده يا قادر به انفاق نباشد با رعايت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادري و جدات پدري واجب النفقه است و اگر چند نفر از اجداد و جدات مزبور از حيث درجه اقربيت مساوي باشند نفقه را بايد به حصه متساوي تأديه كنند. بنابراین همانگونه آنان در صورت فوت فرزند ارث از فرزند می برند حق حضانت و پرداخت نفقه را نیز قانونگذار بر عهده آنان محول نموده است.

مدارک لازم جهت مطالبه نفقه فرزند

مدرک لازم جهت مطالبه نفقه عبارتست از هرگونه استشهاد یا تعهداتی که عقیم مانده و یا احکامی که قبلاً صادر شده و از قوه به فعل تبدیل نشده و اقرار و اعتراف پدر در این زمینه دلیل بر اثبات ادعاست.

نفقه فرزند نامشروع

فرزند نامشروع که حق نفقه ندارد. زیرا ممکن است منتسب به پدر نباشد و یا بدون رعایت موازین شرعی و قانونی فرزند تولد گردد که لازمه پرداخت نفقه اثبات نسب بوده و اگر موارد دیگری وجود داشته باشد که توافق تولد فرزند به یکی از آن دو نفر (زن و مرد) در صورت تولد تعلق گیرد. ملاک رأی دادگاه است.

نفقه فرزندخوانده

فرزند خوانده اگر از طریق امور سرپرستی با رعایت شرایط و قانون و احکامی که از طریق مقام قضائی به فردی اعطاء شده باشد کماکان پدر یا برحسب مورد مادر باید مطابق سایر فرزندان نسبت به پرداخت نفقه وی اقدام نماید.

 نفقه فرزندان بالای ۱۸ سال

نفقه فرزندان بالای ۱۸ سال عبارتست از ذکور تا ۱۸ سال و تا پایان تحصیلات عالیه ولی اگر طفل محجور- معلول یا بواسطه تأئیدیه پزشکی قانونی قادر به تأمین معاش خود نباشد کماکان اولاد ذکور بعد از ۱۸ سالگی به بعد پدر ایشان عهده دار نفقه ایشان میباشد و فرزند اناث تا مادام که شوهر نکند به عهده پدر ولی اگر شوهر کند و مطلقه شود و یا همسرش فوت نماید که مستمری نداشته باشد. کماکان نفقه وی هم به عهده پدر موکول شده است.

نفقه فرزندان بالای 18 سال

مزایای مطالبه نفقه فرزند توسط وکیل

مطالبه نفقه فرزند توسط وکیل مسلماً هر وکیل با توجه به تعاریف قانونگذار و دفاعیات مستدل و مدارکی که بدست آمده است میتواند جهت اثبات نفقه فرزند از طریق محاکم وارد عمل شود.

مستطیع چه کسی است؟

کسی که استطاعت مالی دارد را مستطیع می نامند که اگر نفقه اقارب را پرداخت نکند احکام قانونی بر وی جاری می شود نفقه اقارب فقط ناظر به حال و آینده است.

نفقه اقارب یعنی فرزندان و پدر و مادر را فقط برای زمان حال و آینده می توان مطالبه کرد ولی قانوناً امکان مطالبه نفقه گذشته از اقارب وجود ندارد.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • Nil
    Nil

    سلام من ۲۲ سالمه(دخترم) و پدرم برای نفقه برای من فقط ۸۰۰ تومن واریز می‌کنه و در صورتی که دادگاه وقتی من ده سالم بود خرجی من رو ۶۰۰ اعلام کرد و بهش گفت هر سال باید بهش اضافه کنه اما تاحالا فقط ۲۰۰ تومن اضافه کرده :/
    باید چیکار کرد دقیقا؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      می توانید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست تعدیل نفقه ثبت نمایید.

  • زهرا کاوه
    زهرا کاوه

    سلام و عرض ادب
    بنده مادر دوفرزند ۱۸ و ۱۵ ساله هستم حدودا دوسال از پدر بچه ها جدا شدم دخترم کنار من زندگی میکنه اما پسرم کنار پدرش
    هیچ مخارجی بابت دخترم از پدرش دریافت نمیکنم یعنی خودش نمیده پسرمم اونجاست اما مخارج پوشاک و درمان و هزینه های دیگه ش با منه .یعنی به طور کل مخارجشون با منه البته من ازدواج کردم و همسرم بیشتر به بچه هام رسیدگی میکنه و میدونم این انصاف نیست .میخوام درخواست نفقه بچه هامو بدم …کجا مراجعه کنم ؟ایا من میتونم درخواست بدم چون دخترم سن قانونی داره ؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      دختر و پسرتان می توانند به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست مطالبه نفقه ثبت نمایند.

  • سعید
    سعید

    سلام . وقتتون بخیر.
    من دوساله جدا شد‌م، و حضانت فرزندان با مادرشون هست
    پسر ۱۷ ساله و دختر ۱۲ ساله
    برای هرکدام ۷۰۰ تومن نفقه پرداخت میکنم در ماه
    الان مادرشون دائما تهدید میکنه که دادخواست افزایش نفقه میده و میگه بخاطر تورم دو برابر میشه نفقه
    در حالی ک حقوق من افزایشی نداشته.
    میگه هر خرجی برای بچه ها بکنم فاکتور میبرم دادگاه و باید پرداخت کنی علاوه بر نفقه
    آیا این درسته؟ میتونه کاری انجام بده؟؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر نفقه اولاد بر اساس نظر کارشناس مطابق حکم دادگاه قابل پرداخت است.

  • S bsiri
    S bsiri

    سلام پدر من چندین ساله به من نفقه نداده از مادرم جدا نشده و من دختر مجرد ۱۹ساله هستم.میتونم خودم شخصا از پدرم شکایت کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله دختر تا زمانیکه ازدواج نکرده می تواند از پدر خود مطالبه نفقه نماید.

  • ناشناس
    ناشناس

    سلام من حدود۶سال هست که طلاق گرفتم و۳فرزند۷و۱۴ و۲۱ساله دارم که تواین مدت بامن زندگی کرده اندبدون هیچ گونه دریافت نفقه ای پدرشون حتی خط تلفنشم عوض کرده ودسترسی بهش ندارم بایدچیکارکنم چون خیلی زندگی با۳تابچه سخته ممنون میشم راهنماییم کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      می توانید نفقه حال فرزندان را مطالبه نمایید و خوانده را مجهول المکان معرفی نمایید.

  • محسن
    محسن

    سلام
    من چند ماهی هست که جدا شدم حضانت فرزند ۱۰ ساله ام با مادرش هست و توافق کردیم ماهانه ۳ ملیون بابت نفقه پرداخت کنم از زمان طلاق همه هزینه های فرزندم رو مادرش جداگانه ازم میگیره مثل هزینه تحصیل،پوشاک،تبلت،مسافرت
    آیا واقعا من باید غیر از ۳ ملیونی ک توافق کردیم این هزینه هارو هم پرداخت کنم؟
    یا دارم بی دلیل هزینه های جانبی رو پرداخت میکنم
    ضمنا یک آپارتمان ۱۲۰ متری هم در اختیارشون گذاشتم ک قبض و شارژ اونجا رو هم خودم پرداخت میکنم و یک کارمند ساده هم هستم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما ملزم به پرداخت نفقه فرزند طبق توافق انجام شده می باشید و پرداخت هر مبلغی اضافه بر آن الزام قانونی ندارد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما ملزم به پرداخت نفقه فرزند طبق توافق انجام شده می باشید و پرداخت هر مبلغی اضافه بر آن الزام قانونی ندارد.

  • مینا
    مینا

    سلام وقتتون بخیر
    من یک دختر ۳۱ساله هستم با پدرمادروبرادرم در یک شهر کوچک زندگی میکنم.پدرومادرم همیشه باهم دعوادارن وباصدای بلند و فحاشی باهم حرف میزنن و من به شدت عصبی شدم و علاوه براون کارو درآمدی هم ندارم و میخوام به مرکز استان بروم و کارپیداکنم و تنها زندگی کنم.آیا تا زمانی که کاری پیدا کنم نفقه به من تعلق میگیرد؟
    اگر تعلق میگیرد از چه طریقی باید پیگیر شوم؟
    ممنون میشم اگر جواب بدید
    باتشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      تا زمانی که ازدواج نکرده اید نفقه به شما تعلق می گیرد.

  • حدیث
    حدیث

    میخواستم بدونم پدر من برا چهار ماه به زندان محکوم شده به خاطر نفقه و من ناچار خانه مادر پدریم هستم خیلی اذیت هستم مادرم هم حتی به خاطز من هم رضایت نمیدهد میخواسنم بدونم من چه کار میتونم کنم که لاقل مرخصی چیزی برا پدرم بگیرم تا ببینمش جایی که زندگی میکنم زیر کتک و فوش و منت قرار گرفتم و نوعی ناچار نگهم داشتن ولی در واقع هر کی منو پاس میده به دیگری من هجده سالمه و زندگیم رسما داغون شده در حد خودکشی هم پیش رفتم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      پدر شما با طرح دعوی اعسار می تواند از زندان آزاد شود.

  • همدم
    همدم

    با سلام، طبق حکم دادگاه حضانت فرزند به عمده مادر، و پرداخت نفقه به عهده پدر می باشد. چنانچه مدتی در طول ماه فرزند در کتار پدر راشد آیا میتوان نفقه این مدت رو از مبلغ حکم دادگاه کسر کرد یا خیر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر نمی تواند

  • امیر
    امیر

    باسلام و عرض ادب.من همسرم حدود یکساله بدون اجازه منزل را ترک کرده و دو فرزندپسرم ۱۹ ساله(دیپلم ردی.بیکار) و ۱۳ ساله(کلاس ششم) را با خودش برده و بصورت مستقل زنگی میکنه و تااکنون هفتگی مبلغی را برای خرج مدرسه و لباس و حتی خورد و خوراک هم دادم.ضمنا از بچه ها خواهش کردم که بیایند با خودم زندگی کنند تا خرجی و خوراک و.‌‌ … در اختیارش بزارم ولی بدلیل وابستگی به مادر نمیان .الان میخواهم دیگه هیچ هزینه ای پرداخت نکنم .آیا میتونن شکایت کنن و درخواست نفقه فرزندان برای حال گذشته و آینده را بکنن؟.ضمنا درخواست تمکین دادم ولی هنوز دادگاه نرفتیم با تشکر
    لطفا جواب بدید. دوبار پیام دادم جوا ندادید.ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      فرزند نوزده ساله شما خارج از سن حضانت بوده لیکن حضانت فرزند سیزده ساله تا ۱۵ سالگی با شما می باشد . در خصوص نفقه نیز شما به عنوان پدر ملزم به پرداخت نفقه می باشید.

  • انورصادقی
    انورصادقی

    با سلام خسته نباشید بنده پدر ۲ فرزند هستم و ماهی۲ میلیون تومان نفقه بچه هایم را می دهم و ۲ ماه آخر را نتونستم پرداخت کنم و ۴ میلیون نفقه معوقه بود و حدود ۲۰ روز هم یکی از فرزندانم نزد من بود و ازش مراقبت کردم و خرجشو دادم و موقعی که می خواستم بچه ام را به مادرش تحویل بدم خانم بنده با همکاری سربازها دستگیرم کردند و مرا بازداشتگاه و بعد اجرای احکام بردند و به من گفتند تا نفقه معوقه را ندهی آزاد نمیشی و بنده مجبور شدم که پول داروهای مادرم و برادرم را بدهم و از بنده جریمه هم گرفتند و سوال اینه که هیچ اجرائیه و یا احضاریه ای از قبل برایم نیامده و من هیچ اطلاعی از جلبم نداشتم و خانمم آدرس بنده را داشته و آدرس بنده در شعبه رسیدگی هم بود اما برام اجرائیه و یک مهلت قانونی نفرستادن و من مجبور شدم پول داروی مادرم را بدم حالا چیکار کنم؟
    آیا این کار درسته؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما کاری نمی توانید انجام دهید زیرا میزان نفقه در حکم تعیین شده و ملزم به پرداخت آن بودید. یا مستقیماً به فرزندانتان یا واریز به حساب دادگستری .

  • امیر
    امیر

    سلام،
    کارشناسان نفقه ی دخترم را بر اساس دروغ های مادرش و بدون هیچ اثبات قانونی از درآمدم، ماهی ۲ میلیون تومان تعیین کرده اند که کاملا خارج از توانم هست. متاهل هم هستم. به نظر کارشناسی اعتراض کردم که رد کردند. تقاضای تعدیل دادم اما متاسفانه قاضی تحت تاثیر دروغ های مادر، تعدیلم را نیز رد کرده. من توان پرداخت این مبلغ را ندارم و ۸۰۰ هزار تومان را ماهیانه پرداخت کرده ام. چه کنم؟ لطفا راهنمایی کنید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      تا زمانیکه حکم تعدیل در پرداخت نفقه جدید برایتان صادر نشود مکلف به پرداخت نفقه مطابق حکم قبلی هستید.

  • محمد
    محمد

    سلام
    محمد هستم. در سال۹۷ طلاق توافقی کردیم. و طبق توافق حضانت یدونه پسرم که کمی مشکل گفتاری داره را به مادرش دادم. در دفترچه و حکم دادگاه هم نوشته که حضانت پسر تا سن تکلیف به مادرش داده شده ولو با مرددیگری ازدواج بکنه، به عهده مادرشه.
    حالا از بهزیستی تماس گرفتند که خرج بچهتو بایستی بدی. منم کارگر روزمزد هستم، با این اوضاع بیکاری یه روز کارهست ، دو روز نیست. من تو مخارج خوردوخوراکم موندم. خونه و ماشینی هم ندارم که بیارمش پیشه خودم.حقیقت زندگیمو گفتم . حالا تکلیف چیه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      به هر حال پرداخت نفقه فرزند برعهده پدر می باشد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      به هر حال پرداخت نفقه فرزند برعهده پدر می باشد.

  • الهه
    الهه

    سلام من دختری ۲۱ ساله در خانه پدر و مادم زندگی میکنم اما پدرم هیچ هزینه و مخارجی به من و مادرم نمیده حتی دکتر رفتن خودم پولشو میدم میتونم درخواست نفقه کنم؟

  • متین
    متین

    سلام وقت بخیر
    در چه صورت پدر میتونه نفقه فرزند دختر رو پرداخت نکنه ..
    لطفا همه موارد رو بگید ممنونم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      در حالتی که دختر به سن بلوغ رسیده و شاغل باشد.

  • هدیه
    هدیه

    سلام خسته نباشید پدر من خیلی وقت هست که به من پول تو جیبی نمی‌دهد و حتی یارانه رو هم از ما گرفته و هیچ پولی به من و مادرم نمی‌دهد باتوجه به این در بانک مرکزی کار می‌کند و می‌گوید حقوق بازنشستگی من پنج میلیون بیشت نیست و فقط پول خورد وخوراک ما رو میده پولی برای تهیه لباس نمی‌دهد و برای خونه هم خرج نمی‌کند فقط خوردن وبیشتر مخارجی هم که خرج می‌کند برای مادر بیمارش است ولی می‌گویید که نه من خرج نمیکنم درحالی هیچکس بجز پدر من آنقدر سرمایه مالی ندارد کا از خرج و مخارج دارو و بیمارستان او پس بیاید
    واقعا من و مادرم ناراضی هستیم از اینکه پولی به ما به عنوان پول توجیبی داده نمی‌شود و پدر من می‌گوید که اگر یارانه رو بدهم باید پول نان و گاز و برق رو از پول خودتون واریز کنید آیا این درسته که به ما هیچ پولی نمی‌دهد؟ و هرچیزی و که خریده می‌کوبد تو سر ما ؟؟؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      مادر شما می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست تعیین و الزام به پرداخت نفقه را علیه پدر شما طرح نماید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      مادر شما می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی دادخواست تعیین و الزام به پرداخت نفقه را علیه پدر شما طرح نماید.

  • پیمان زمانیان
    پیمان زمانیان

    سلام وقتتون بخیر
    بنده خانمم چهار ماهی میشه قهر کرده و رفته خونه پدرش الان بعد از چند ماه که من هر ماه مبلغی حدودا بین ۵۰۰تا ۸۰۰تومن ریختم براشون و اینکه خوردو خوراک از گوشت تا میوه و غیره براشون فرستادم الان دادخواست نفقه برای دخترم که ۲سالشه داده و پدر و عموشو شاهد کرده که هیچی بهش ندادم خواستم ببینم چیکار باید بکنم و اینکه ممکنه دادگاه منو محکوم کنه؟ و یه سوال دیگه اینکه نفقه دختر دوساله چقدره؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      اولاً لازم است شما دعوی الزام به تمکین علیه ایشان طرح نموده و ازین پس نفقه ای واریز نکنید ضمناً نفقه فرزندتان بین یک تا یک میلیون و پانصد هزار تومان طبق نظریه کارشناس می باشد.

      • محمد
        محمد

        باسلام وخداقوت آیا مرد میتواند مانع تحصیل ویا کار کردن خانم شود؟ واین که میشود در مورد این دو مورد اگر گوش نکرد عدم تمکین زد ؟

        • ره جویان عدالت
          ره جویان عدالت

          سلام وقت شما بخیر
          برای اطلاعات بیشتر با دفتر مجموعه تماس حاصل نمایید.

  • م
    م

    سلام اگر خانمی حساب خودش رو مسدود کنه و گوشی رو هم خاموش کنه چگونه نفقه پرداخت کنیم که محکوم به عدم پرداخت نشیم؟ و ازمون شکایت نکنه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      شما می توانید با ارسال اظهار نامه از ایشان بخواهید که شماره حساب خود را جهت واریز نفقه اقدام نمایید.

  • سمیرا
    سمیرا

    سلام من ۲۰ سال دارم دانشجوام و پدرم میخاد منو بندازه بیرون و تهدید به قتل میکنه میخاستم بدونم که از لحاظ قانونی میتونه همچین کاری بکنه؟ و اینکه آیا نفقه فقط شامل هزینه ی تحصیل میشه یا هزینه پوشاک و خوراک هم جزوش محسوب میشه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام نفقه صرفا هزینه خوراک و پوشاک است .

  • ساناز
    ساناز

    سلام وقت تون بخیر میخوام بدونم نفقه فرزند معلول حدودا چقدر هستش

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام کارشناس تعیین می کند.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      نفقه ت،سط کارشناس رسمی دادگستری تعیین میشود و معیارهای متفاوتی دارد

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها : / /

  مشاوره تلفنی رایگان