انحصار وراثت و تقسیم ارث

3.9/5 - (49 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل حقوقی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

انحصار وراثت و تقسیم ارث

شرایط تحقق ارث بری

ماده ۸۶۷ قانون مدنی اعلام میکند:

ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند

با توجه به این ماده وقتی شخصی به طور حقیقی فوت میکند و یا شخص به واقع فوت نکرده ولی بنا به موارد متعددی که قانون مقرر کرده دادگاه حکم فوت او را صادر میکند که به این حکم موت فرضی گفته میشود.در این دو فرض فوت حقیقی و فوت فرضی مسئله ارث بری مطرح میشود و وسوالاتی از این قبیل به ذهن متبادر میشود.

چه کسانی از شخص فوت شده ارث می برند؟

مطابق ماده ۸۶۱ قانون مدنی موجب ارث دو امر است:

الف) نسب

ب) سبب

قبل از مطالعه موارد زیر باید بدانید که شخصی از متوفی ارث میبرد که در زمان فوت او زنده بوده باشد.

کسانی که از شخص متوفی ارث میبرند:

الف) کسانی که نسبت خونی (نسبی) با متوفی دارند و به سه طبقه تقسیم میشوند:

۱طبقه اول ارث:.پدر ومادر، فرزندان، فرزندانِ فرزندان هرچقدر پایین رود.

۲٫طبقه دوم ارث :اجداد، خواهر و برادر و فرزندانِ خواهر و برادر.

۳.طبقه سوم ارث: عمه ها و عموها، دای ها و خاله های متوفی و فرزندانِ آنها.

ب) کسانی که رابطه سببی با هم دارند ( زن و شوهر)

نکته: در بین این طبقات اگر از طبقه اول ارث کسی باشد دیگر طبقات بعدی ارث نمیبرند برای مثال اگر شخصی که فوت کرده در زمان وفات پدر و مادرش یا هر یک از فرزندانش زنده باشد دیگر طبقه دوم و سوم ارث نخواهند برد.

در این بین باید دانست که زن وشوهر نیز ورثه یکدیگر محسوب می شوند و از همدیگر ارث میبرند، لازم به ذکر است که زن و شوهری که ازدواج دائمی دارند از یکدیگر ارث میبرند و در ازدواج موقت ارث وجود ندارد (ماده ۹۴۰ قانون مدنی).

اگر مردی بیشتر از یک زن دائم داشته باشد آیا همگی زنها از مرد ارث میبرند؟

بله همگی ارث میبرند. مطابق قانون مدنی زن یک هشتم از شوهر ارث میبرد و اگر زن متعدد داشته باشد یک هشتم کل اموال به طور مساوی بین آنها تقسیم میشود( ماده ۹۱۳و ۹۴۲ قانون مدنی).

اگر متوفی پدر و مادر و فرزند و همسر داشته باشد آیا همسر که جز طبقه اول نمیباشد از شوهر ارث میبرد؟ اگر طبقه اول نباشد و طبقه دوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد آیا همسر با طبقه دوم ارث میبرد؟ اگر طبقه اول و دوم نباشد و طبقه سوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد همسر با طبقه سوم ارث میبرد؟

همسر متوفی (زن و شوهر) در کنار همه طبقات همزمان ارث میبرند، همسر جزء لاینفک در ارث محسوب میشود و در صورت وجود هرکدام از طبقات همسر نیز همراه با آنها ارث میبرد. بطور مثال اگر مردی فوت کند و همسر و فرزند و پدرو مادر داشته باشد همسر او و بقیه این اشخاص که جز طبقه اول هستند ارث میبرند و طبقات بعدی از ارث محروم میشوند.

محرومیت از ارث

در قانون مدنی به طور مشخص آمده است که چه کسانی از ارث محروم میشوند یا چه چیزی باعث محرومیت از ارث میشود.مثلا کسی مورث خود را بکشد قاتل محروم از ارث میشود، ورثه اگر کافر باشد و شخص فوت شده مسلمان باشد کافر از مسلمان ارث نمیبرد. زنا زاده از پدر و مادر طبیعی خود و اقوام آنها ارث نمیبرد، بعد از لعان زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند.

محرومیت از ارث

آیا پدر و مادر میتوانند فرزندان خود را از ارث محروم کنند؟

خیر ، باید گفت قواعد ارث از قواعد امری است و کسی نمیتواند برخلاف آن عمل کند طبق ماده ۸۳۷ قانون مدنی کسی نمیتواند به موجب وصیت فرزند خود یا هر یک از ورثه را از ارث محروم کند و اگر چنین وصیتی هم شده باشد وصیت باطل است.

تکلیف مهریه زن بعد از فوت شوهر

مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد زن مالک مهریه میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند، با توجه به قانون مدنی اگر زنی قبل از فوت شوهر مهریه خود را نگرفته باشد بعد از فوت شوهر مهریه را از دارایی شوهر فوت شده میگیرد، طبق ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی مهریه زن دینی بر ذمه شوهر است و زن برای دریافت مهریه خود از دارایی شوهر نسبت به طلبکاران حق تقدم دارد.

اگر زن مهریه خود را بعد از فوت شوهر از ماترک(دارایی) شوهر بگیرد از ارث یک هشتم محروم میشود؟

خیر زن در صورت فوت شوهر هم مهریه و هم ارث یک هشتم خود را دریافت میکند. بدین صورت که ابتدا مهریه پرداخت می شود و سپس یک هشتم از اموال باقیمانده نیز بعنوان ارث به او می رسد. دلیل این موضوع هم آنست که طبق ماده ۸۶۸ قانون مدنی مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی شود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.

تقسیم ارث

حصر وراثت شیوه ای است که به وسیله آن ورثه متوفی مشخص میشود و در نتیجه تقسیم ارث  به سهولت انجام میشود. مطابق ماده ۳۰۰ قانون امور حسبی «در صورت تعدد ورثه هر یک از آنها میتواند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر ورثه بخواهد». با توجه به مفهوم ماده ۳۰۰ ابتدا باید ورثه مشخص شود و بعد ارث بین آنها تقسیم شود و طریق قانونی تعیین ورثه حصر وراثت است .

تقسیم ارث و انحصار وراثت

پس بعد از فوت شخص ابتدا ورثه تعیین میشود، تعیین ورثه با حصر وراثت و گرفتن گواهی حصر وراثت به عمل می آید ولی در عمل ممکن است حصر وراثت صورت نگیرد و وراث با توافق ارث را بین خودشان تقسیم کنند و هیچگاه هم مشکلی پیش نیاید. ولی از نظر قانون و اعتبارات قانونی حصر وراثت باید انجام گیرد.

نحوه تقسیم ارث

طبق مواد ۹۱۱ و ۹۲۰ قانون مدنی نحوه تقسیم ارث بین پسران و دختران و نیز بین برادران و خواهران بدین صورت است که پسر دو برابر دختر و برادر دوبرابر خواهر ارث می برند.

درخواست تقسیم ورثه را چه کسانی میدهند؟

ارث بین ورثه متوفی تقسیم می شود و اما چه کسانی می توانند درخواست تقسیم ورثه را دهند :

۱- هر یک از ورثه حق درخواست تقسیم سهم خود را دارد.

۲- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد.

۳- امین غایب و جنین.

۴- کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده.

۵- موصی له و وصی راجع به موصی به که وصیت به جز مشاع از ترکه شده (ماده ۳۰۱ قانون امور حسبی).

درخواست تقسیم ارث  باید کتبی باشد ، نام و مشخصات درخواست کننده و شخص فوت شده، ورثه و اشخاص دیگری که ترکه باید بین آنها تقسیم شود، و سهم هر یک معین شود.

 

درخواست تقسیم از چه مرجعی به عمل می آید؟

مطابق ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۳۰۶ قانون امور حسبی درخواست تقسیم از دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی به عمل می آید و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد دادگاه آخرین محل سکونت متوفی به عمل می آید.

ترتیب تقسیم

  1. افراز
  2. تقسیم به تعدیل
  3. تقسیم به رد
  4. اجبار به فروش و تقسیم ثمن

انحصار وراثت

«حصر وراثت  طریقی برای تعیین و مشخص کردن وراث میباشد»

وارث بودن شخص باید در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد و گواهی نامه ای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر شود تا ورثه معلوم شود.

ورثه و سایر اشخاص ذی نفع میتوانند درخواست صدور گواهی انحصار وراثت دهند، مرجع درخواست گواهی حصر رواثت و مرجع صدور گواهی حصر وراثت شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی است و اگر اقامتگاه معلوم نباشد شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت موقت متوفی.

 

مراحل درخواست و صدور  گواهی انحصار وراثت

مراحل درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت
مرحله اول: هر یک از وراث میتوانند به تنهایی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و اقدام به دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت با توجه به طبقه وراث دریافت کنند و آن استشهادیه که در آن مشخصات متوفی و وراث آن درج شده به امضا دو شاهد مرد برسد و امضا شهود به تصدیق سردفتر اسناد رسمی برسد.

مرحله دوم: پس از دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت اگر متوفی تاریخ فوتش قبل از سال ۹۵ نباشد هر یک از وراث به تنهایی میتوانند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اقدام به ثبت در خواست در قالب دادخواست گواهی حصر وراثت نمایند گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث به اداره امور اقتصادی و دارایی آخرین محل اقامتگاه متوفی. (برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تا کنون اقدامی نکرده اند) .

مرحله سوم: مدارکی باید به فرم دادخواست صدور گواهی حصر وراثت ضمیمه شوند که عبارتند از:

۱- گواهی فوت متوفی که اداره ثبت احوال صادر میکند.

۲- کپی شناسنامه تمام وراث در صورت عدم دسترسی شورای حل اختلاف صالح اقدام به استعلام از ثبت احوال مینماید.

۳- کپی عقدنامه همسر دائمی

۴- فرم استشهادیه دال بر منحصر بودن وراث به اشخاص نام برده شده.

۵-گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵

مرحله چهارم: پس از ثبت دادخواست و در صورت نیاز به استعلام از اداره ثبت احوال جهت مشخص کردن وراث در صورتی که در خواست گواهی حصر وراثت به مبلغ نامحدود باشد شورا اقدام به نشر آگهی به صورت یک بار به مدت ۴۵ روز مینماید و پس از گذشت مدت ۴۵ روز در صورت عدم وجود معترض اقدام به صدور گواهی حصر وراثت به میزان نامحدود مینماید اما اگر وراث تقاضای گواهی حصر وراثت محدود داشته باشد بعد از گذشت یک هفته و بدون نشر آگهی شورا اقدام به صدور گواهی حصر وراثت مینماید و در گواهی حصر وراثت وراث متوفی و سهم هر یک از آنها مشخص میشود.

مالیات بر ارث

وراث یا نماینده قانونی پس از فوت شخص موظف است در صورتی که مالی از ترکه به وراث میرسد نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه و صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید. پس از تکمیل اظهارنامه تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیرمنقول به نرخ روز به وسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده و تمام بدهی¬های متوفی مانند مهریه، وام و … کسر میشود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه میشود ( طبق ماده ۲۰ قانون مالیات های مستقیم).

اهمیت دریافت گواهی حصر وراثت

علاوه بر اینکه وراث با حصر وراثت به طور قانونی تعیین و مشخص میشوند در مواردی و برای انجام برخی کارهای قانونی در مورد ماترک در دفاتر اسناد رسمی ارائه گواهی انحصار وراثت الزامی میباشد. برای مثال در بعضی از موارد برخی از وراث قصد خروج از کشور دارند که در این گونه موارد برای تعیین تکلیف سهم الارث خود و سایر ورثه، به ورثه یا شخص ثالثی وکالت میدهند تا امور آنها را انجام دهند در این مورد باید گواهی حصر وراثت ارائه شود.

موارد الزامی ارائه گواهی انحصار وراثت به ادرات ثبت اسناد و یا دفاتر اسناد رسمی

  • ثبت ملک به نام وراث در دفتر املاک
  • تنظیم و ثبت اسناد ناقله وراث در دفاتر اسناد رسمی، اگر وراث نسبت به املاک متوفی معامله ای انجام دهند معامله را وقتی میتوان تنظیم و ثبت نمود که گواهی نامه انحصار وراثت را در دست داشته و بین آنها در سهم الارث توافق باشد. ماده ۴۰ آیین نامه دفاتر اسناد رسمی
  • تنظیم و ثبت اسناد وکالتی راجع به ماترک

هزینه دادرسی انحصار وراثت چقدر میباشد؟

طبق نظریه مشورتی ماده ۳۷۵ قانون امور حسبی به صراحت هزینه دادرسی گواهی انحصار وراثت را مبلغ ۵۰۰ ریال تعیین کرده است .

در صورت گم کردن گواهی فوت و شناسنامه متوفی چطور انحصار وراثت کنیم؟

برای اخذ گواهی فوت و شناسنامه متوفی باید به ثبت احوال مراجعه نماییم .

 اگر برگه گواهی انحصار وراثت مفقود شود چگونه میتوان دوباره آن را تهیه کرد؟

میتوانید ضمن مراجعه به شورای حل اختلاف با دادن مشخصات وراث و یا تاریخ آن برای گرفتن رو نوشت آن اقدام نمایید.

رویه قضایی در خصوص صدور گواهی حصر وراثت

مطابق بخشنامه شماره ۳۸۳۸۴ مورخ ۷/۷/۹۹ اگر دارایی متوفی بیش از ۵۰۰ میلیون ریال باشد شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر می نمایند که نیازمند نشر آگهی می باشد لیکن چنانچه دارایی متوفی کمتر از مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال باشد گواهی انحصار وراثت محدود صادر می شود که مدت زمان آن به دلیل حذف پروسه نشرآگهی کوتاه تر خواهد بود.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • محمد
    محمد

    سلام
    من پدرم قبل از پدربزرگ و مادربزرگم فوت کرد در یک حادثه تصادف رانندگی بعد از چندسال پدربزرگ و مادربزرگم نیز فوت کردند الان به ما دیه تعلق گرفته خواستم ببینم دیه فقط به خانواده ما تعلق میگیرد یا به وارثه‌ی پدربزرگم مثل عمو و عمه تعلق میگیرد

  • مونا
    مونا

    سلام
    زمانی که انحصار وراثه انجام شده و یکی از وراث فوت میکند باید چی کار کرد از اول پیگیری کرد یا نه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، نیاز به انحصار ورثه مجدد راجع به متوفی اخیر می باشد

  • M
    M

    سلام پدرم ۳۵ سال قبل ۶ ماه با یک زن رابطه داشته و بچه به دنیا اومده
    ولی خطبه عقد نخوندن. هردو با رضایت انجام دادن
    زن بیوه بوده آیا فرزند ارث میبرد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      بله ارث میبرد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      فرزند ناشی از زنا ارث نمیبرد.

  • علی اکبر ترابی
    علی اکبر ترابی

    باسلام مادرم مقداری طلا، اسناد ملکی و مبالغی پول بصورت امانت نزد یکی از خواهرام قرار میدهد و حتی بابت مبلغ قرار بوده ماهیانه مبلغی بعنوان سود پرداخت کند.سه سال پیش مادرم فوت کرده و اون اموال که نزد خواهر بوده فقط مقدار اندکی پول و چنتا سند برگردانده و بقیه رو انکار کرده، اما یک سندی بین انها امضا شده که فقط غتوکپی برابر باصلش موجود است. و همش انکار میکنه، درصورتی ک بقیه وراث خبرنداشتن، ایا قابل پیگیری است ؟ و ایا یکی از وراث میتواند باجرم خیانت درامانت دادخواست بدهد یانه؟ یا اصلا راه حل کلا چیست؟ ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، در صورتیکه مبنی بر امانت من جمله رسید ، شهود ، در صورت عدم استرداد اموال امانی از طرف خواهرتان ، شما میتوانید شکایت خیانت در امانت طرح کنید

  • اکبری
    اکبری

    سلام.من مستاجرم وپدرشوهرم یه طبقه خونه داره خودش گفت بیاید طبقه ی بالای خونه رو بسازید. ما میخوام خونه رو خلاف بسازیم بدون گرفتن جواز ساخت و…
    سوالم اینه ماباید چکار کنیم بعدها که بخوان خونه رو بفروشن طبقه دوم رو که ما ساختیم جز سهم الارث حساب نشه؟فقط خونه یه سند داره اونم واسه طبقه همکف. ملکی ک ما بسازیم قولنامه ای میشه و بدون سند رسمی

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      توافق های شفاهی فی مابین خود را در قالب یک توافقنامه، مکتوب کنید

  • معصومه جهانگیری
    معصومه جهانگیری

    سلام
    پدرم یک سال هست که فوت کرده و یکی از برادران بعد از فوت آن شناسنامه و کارت ملی را از وارثین گرفته که کار انحصاروراثت را انجام دهد ولی هیچ گونه اطلاع رسانی به من نمیکنه آیا در زنده بودن پدرم همه چیز را به نام خودشان کردن و من بی اطلاع هستم یا بعد از فوت که مدارک من دردستشان بوده کاری انجام دادن که من را بی اطلاع از انحصاروراثت میگذارن

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      از شورای حل اختلاف محل اقامتگاه پدر، میتوانید بپرسید که انحصار وراثت صادر شده است؟

  • ...
    ...

    سلام و عرض ادب پدر من ۱۲ ساله که فوت شده ما ۲ خواهر و ۶ برادر هستیم که مادر رو هم با توافق هم یک برادر حساب کردن یعنی وراث ۷ برادر و ۲ خودهر هستن در این مدت هر چه که برای گرفتن ارثیه ام پا فشاری کردم نتیجه ای نگرفتم ودر این مدت باقی وراث از ملکی که همه اش مغازه هست استفاده کرده اند و مبلغ نا چیزی هم به من و خواهرم میداند که راضی نبودیم و همیشه اعتراض میکردیم حالا میخولم بدونم با این که تعداد پسرها نسبت به دخترها زیاد هست آیا قانون در این مورد راهی داره که ما بعد مدت ها میخواهیم به حق و حقوقمون برسیم ما هم به اندازه پسرها ببریم ممنون میشم در این مورد راهنماییم کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      با طرح دادخواست متناسب، اعم از الزام به انجام تعهد، یا تقسیم ارث و یا دادخواست تحویل موضوع را پیگیری نمایید.

      ارائه پاسخ کاملتر، مستلزم ملاحظه و بررسی مدارک است.

  • امیر
    امیر

    سلام پدر من ۳ سال پیش فوت شدند و هیچ وصیت نامه ای پیدا نشد همه چیز به طور مساوی تقسیم شد ولی الان وصیت نامه پیدا شده و در وصیت نامه به یکی از فرزندان مال بیشتری میرسه.الان به طور قانونی میشه کاری کرد با توجه به اینکه وصیت نامه بعد از ۳ سال و بعد از تقسیم ارثو میراث پیدا شده؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرذینفع اقدام قانونی تنفیذ وصیتنامه کندبه شماابلاغ می شود

  • حسین
    حسین

    سلام خسته نباشید من داداشم سرچهارراه تراکت پخش می‌کرد خاوربهش میزنه وفرار میکنه وبعد دوسال بابام قلبش میگیره واون فقط یکبار ازدواج کرده که مادرانه چون همیشه خودم باپدرم بودم مسافرکشی میکردم باهاش میرفتم وحتی هرجاکه میرفت منم میرفتم چون پادرد داشته الان باید چیکارکنم که وقت گیرنباشد چون اقاجونم وعزیزمم هم خیلی وقته فوت شدن

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، پس از صدور رای به پرداخت دیه ، دیه توسط بیمه ( صندوق خسارات بدنی ) پرداخت میشود ،

  • علیرضا
    علیرضا

    سلام، ما سه برادر و یک خواهر هستیم هنوز انحصار وراثت انجام ندادیم، پدر و مادر هر دو فوت شده اند و یک خانه داریم که سند به اسم مادر هست یکی از برادرها در خانه ی مادری ساکن هست و میگوید تا یک سال دیگر خانه را ترک نمیکند، با وجود اینکه انحصار وراثت انجام نشده، قانونا ما چه کاری میتوانیم بکنیم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      اول باید گواهی انحصار وراثت بگیرید، سپس میتوانید درخصوص خلع ید و مطالبه اجرت المثل، دادخواست بدهید.

  • امین
    امین

    سلام خسته نباشید
    پدر بزرگم در سال ۱۳۵۰ وصیت نامه ای توسط آخوند محل تنظیم کرده و در آن ثلث مال خودش رو ۱۰هزار تومن نوشته البته اموال منقول و غیرمنقول داشتن که شامل زمین های کشاورزی و خونه و زمین بوده ولی همه رو بنرخ روز حساب کردن و معادل پولیش رو نوشتن و در سال ۵۲ فوت شدن، و ۷نفر بعنوان شاهد امضا کردن و مهر همون آخوند هم هست ، الان بنظر شما این وصیت نامه قانونی هست و اگر یکی از وراث اگر شکایتی مبنی بر تقسیم ترکه کنه طبق وصیت نامه معادل پولیش بروز حساب میشه یا املاک و زمین هایی که اکثرا فروخته شدن؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      برای پاسخ دقیق، می بایست متن وصیت نامه، ملاحظه و بررسی شود.

  • امین
    امین

    سلام ممنون از اینکه وقت میزارین و جواب میدین
    پدر بزرگم در سال ۵۲فوت شده و هیچ اموال منقول یا غیر منقول ثبتی به اسم ایشون نیست و اموال بین پسرها تقسیم شده و دخترها مالی نخواستند ولی مکتوب نشده که حق خودشون رو به برادرانشون دادن ، الان فرزندان همین دختران شکایت کردن برای تقسیم ترکه بنظر شما دادگاه ادعاشون رو قبول میکنه ؟در صورتی که هیچ یک از زمین های کشاورزی یا املاکی که از پدر بزرگم موندن به اسمشون نبوده و مدرکی که اثبات کنه این زمین ها و املاک برای پدربزرگم بوده یا نه وجود ندارد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      نتیجه دادگاه، بدون حضور در روند رسیدگی، قابل پیش بینی نیست.

  • 1102
    1102

    از یه نفر وکالتی ملک خریدم ولی فوت کرده و دسترسی به وراث ندارم چطور وراث رو از طریق انحصار وراثت پیدا کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلتم.حضورآ باوکیل متخصص ملکی مشاوره کنید.وکالت بافوت باطل می شود

  • ملیحه شعبانی
    ملیحه شعبانی

    سلام و درود
    پدرخانم بنده دوسال پیش فوت کردهایشان ۵ دختر و همسرشان زنده هستن خواستم بدونم
    مادر خانم بنده میتونن بدون اجازه دختران زمین های کشاورزی را بفروشد. در ضمن هیچ یک از وراث اقدامی برای انحصار وراثت هنوز انجام نداده اند.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      هیچ یک از وراث نمیتواند سهم وراث دیگر را بفروشد.

  • سید مسعود حسینی
    سید مسعود حسینی

    سلام، پدر بزرگ من سال ۸۳ فوت کرده که ۶ دختر ویک پسر دارد که همه ازدواج کرده اند که هیچ تقسیم ارث نشده سال ۸۷ پسر خانواده به اسم اینکه می‌خواهد کارت سوخت تراکتور بگیرد وکالت محضری از ۶ خواهر ومادر خود که همه بی سواد هستن می‌گیرد و حالا که همه ادعای ارث میکنند پسر خانواده برای تمام اموال سند به نام خودش گرفته چه کار باید کرد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بایدبامدارک کامل به وکیل متخصص مراجعه نمائید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام، دادخواست مطالبه وجه فروش اموال را طرح نمایید.

  • سحر
    سحر

    سلام وقت بخیر پدر من ۹ماهه که فوت شده که مادر بزرگم بعد از پدرم فوت کرد و وارث پدرم بودالان عمه و عمو وارث شدند و برای اینکه عمو و عمه ها دیگر دخالتی برای ارث نداشته باشند باید حتما وکالت بدن ب مادرم و همچنین من و خواهر و برادرم که سند خونه به نام مادر من خورده بشه بعد گفته شده که بعد از اینکه سند ب نام مادر من خورد خود دادگاه سند خونه رو به چهار قسمت یعنی مادرم و من و خواهر برادرم تقسیم می‌کنه میخاستم بدونم یعنی واقعیت داره و اینکه انحصار و وراثت هم خونه ی پدری و پدربزرگ شده چون پدر بزرگ و مادر بزرگ و پدرم در قید حیات نیستند

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله

  • علی
    علی

    سلام ترو خدا جواب بدین. من پدر مادرم زنده هستش و من ۴خواهر و ۳برادر دارم آیا پدرم میتونه بدون اطلاع بنده که بچشم فرزند پسر اولش هم هستم و یا بدون اطلاع خواهر برادرانم مقداری از زمینش رو به نام یکی بچه از بچه هاش کنه یا بده بهش؟ یا مقدار بیشتر از سهمش رو لطفا جواب بدین ♥️♥️

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله
      پدر شما در زمان حیات خود میتواند راجع به اموالش هر تصمیمی بگیرد.

  • فرهمند شیدایی
    فرهمند شیدایی

    با سلام، ما ۵ برادر و ۲ خواهر هستیم ک طبق توافق خانوادگی سهم همه از ارثیه پدری مشخص شده است اما یکی از برادران نیست و کلا دو سالی هست ک نه آدرسی داریم ازش نه تونستیم باهاش صحبت تلفنی داشته باشیم، حالا برای این امضای نهایی برادرمون کار همه لنگه باید چه اقدامی انجام بدیم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      دادخواست تقسیم ارث، طرح نمایید.

  • Deryam
    Deryam

    با سلام
    پدر من تمام ارثش که به میلیارد بود بین خودش و چهار تا پسرش عادلانه تقسیم کرد اما به من که تک دختر بودم بدون هیچ دلیلی حتی جهیزیه هم نداد،فقط چون دختر بودم …
    بنظر شما از لحاظ قانون و تبصره میتونست منو اینجور ظالمانه از ارث محروم کنه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      بله میتوانست

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      بله میتوانست

  • د
    د

    با سلام
    پدرم سال گذشته فوت شده و گواهی انحصار ورثه هم اخذ شده اما یکی از ورثه به هیچ وجه حاضر به همکاری جهت تقسیم ماترک بین وراث نیست نه خودش می آید و نه وکیل معرفی می کند بیشتر ترکه میت هم سپرده های بانکی است. می خواستم ببینم جهت رسیدن وراث به سهم الارث خود حتما باید به دادگاه دادخواست داده شود ؟
    و اگر یکی از وراث این دادخواست را انجام دهد همه وراث بعد از حکم دادگاه به سهم الارث خود می رسند و یا فقط فرد دادخواست دهنده؟
    و آیا ورثه ای که همکاری نمی نماید هم باید در جلسات دادگاه حاضر شود و اگر حاضر نشود چطور می شود؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله.اقدام یک نفرکافی است

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان