مهریه و قانون مهریه

4.1/5 - (111 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

همه چیز درباره ی مهریه

مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح ، مرد تعهد می کند که به زوجه بپردازد. ما در این نوشتار به طور مختصر منابع و احکام حقوقی مهریه را بیان می کنیم. بنابراین مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح برای ضوابط شرع و رسم و عادت از طرف مرد به زن پرداخت می گردد و صداق – صداقیه، کابین و قرض هم نامیده می شود.

به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه می شود. در صورت بطلان نکاح از مهریه به زن تعلق نمی گیرد و در صورت فسخ نکاح چنانچه فسخ قبل از رابطه زناشویی باشد مهریه به زن تعلق نمی گیرد مگر اینکه مرد توانایی انجام عمل زناشویی به صورت دائمی یا برای مدت طولانی را نداشته باشد که در این صورت زن مستحق نصف مهریه خواهد بود و در صورت رابطه زناشویی متحق تمام مهریه است.  در زمان عقد زوجین می توانند توافق نمایند که شخص خاصی ضمانت پرداخت مهریه را بنماید یا تضمین جهت پرداخت آن اخذ شود. بعد از فوت زن مهریه از طریق وراثت قابل مطالبه می باشد. یعنی وراث می توانند به نسبت سهم الارث ادعای مهریه را داشته باشند.

مهریه

مهریه در طلاق از طرف مرد 

زمانی که مرد دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه نماید باید کل مهریه زوجه را پرداخت کند.

مهریه در طلاق از طرف زن

در طلاق از طرف زن از نوع طلاق بائن بوده و زوجه باید در قبال مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد و این مال در اغلب موارد مقداری از مهریه زن می باشد که زوجه آن را بذل می نماید.

مهریه در طلاق توافقی

پرداخت مهریه در طلاق توافقی بستگی به توافق طرفین دارد. هرچند که با توجه به اینکه نوع طلاق خلع می باشد زوجه باید مقداری از مهریه خود را بذل نماید.

قانون مقدار مشخصی برای مهریه تعیین نکرده و بستگی به توافق طرفین دارد. تعیین مهریه در نکاح منقطع الزامی است و عدم تعیین آن موجب ابطال عقد می باشد. قوانین جدید صرفاً درخصوص نحوه وصول مهریه و اجرای محکومیت مالی و بازداشت مرد می باشد.

قانون مهریه

مهریه به هر میزانی قابل وصول می باشد ولیکن مطابق مقررات جدید اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و بازداشت مرد درخصوص مهریه صرفاً تا میزان ۱۱۰ عدد سکه بهار آزادی یا معادل آن میسر می باشد. اگر اموالی از زوج توقیف شود یا ایشان توانایی پرداخت داشته باشد بیش از ۱۱۰ سکه قابل وصول است. هرگاه زوجه در صدد وصول مهریه خود برآید باید ابتدا به دفترخانه محل عقد مراجعه نماید و پس از صدور اجراییه از طریق دفترخانه از اداره اجرای ثبت اقدامات لازم را انجام دهد. حتی می توان بابت مهریه مرد را ممنوع الخروج کرد.

جهت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه و چگونگی وصول مهریه ویدیو زیر را ببینید.

انواع مهریه

مهر انواع و اقسام مختلفی دارد که عبارتند از :
۱٫ مهرالسنه یا مهر محمدی : مهری است که پیامبر اسلام (ص) برای حضرت فاطمه (س) مقرر کردند و آن عبارت است از دویست و شصت و دو مثقال و نیم پور نقره مشکوک است.
۲٫ مهرالمسمی : عبارت است از میزان مالی که به عنوان مهریه در عقد نکاح ذکر می گردد و مورد توافق زوجین است و یا مهری است که در عقد نکاح تعیین شده یا تعیین آن به عهده شخص ثالثی گذارده شده است.
۳٫مهرالمثل: هرگاه در عقد نکاح در زمان عقد مهریه تعیین نشود، زوجین می توانند پس از وقوع عقد با توافق مهریه تعیین نمایند. حال اگر قبل از تراضی برای تعیین مهریه نزدیکی شود زوجه مستحق مهرالمثل است. مهرالمثل عبارت است از مال که با در نظر گرفتن وضع خانوادگی زوجه و حال اقران و نزدیکان زوجه جهت مهر تعیین می شود. مهریه که در نکاح معوضه البضع پس از وقوع نزدیکی و قبل از توافق بر مهر معین برحسب شرافت و اوضاع و احوال زوجه به او داده می شود. (ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی)
۴٫ مهرالمتعه: هرگاه در عقد نکاح مهر تعیین نشود و زوج مصمم باشد که زوجه را قبل از نزدیکی طلاق دهد مقداری را به عنوان مهر تعیین و به زوجه پرداخت می کنند و این مبلغ بستگی به وضعیت مالی زوج دارد. برخلاف مهرالمثل که به وضع خانوادگی زوجه داشته است در تعیین مهرالمتعه وضعیت مالی زوج را مدنظر قرار می دهند،  به طور خلاصه مهرالمتعه مهری است که در نکاح مفوضه البُضع شوهر به زن مطلقه خود که با او نزدیکی نکرده می دهد برای تعیین این مهر برخلاف مهرالمثل مرد از حیث وضعیت مالی مرد مد نظر قرار می گیرد.
۵٫مفوضه البضع: زوجه را در عقد نکاحی که دائم بوده و مهر ذکر نشده باشد با شرط عدم مهر شده باشد مفوضه النضع نامند.
۶٫ مفوضه المهر: زوجه را در نکاح دائم که تعیین مقدار مهریه را به اختیار شوهر یا زوجه یا ثالث گذاشته باشند، مفوضه المهر گویند.

مهریه عندالاستطاعه چیست؟

عندالاستطاعه قیدی است که در عقدنامه درج می شود و تا زمانی که مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد زن نمی تواند مهریه خود را وصول نماید.

تفاوت مهریه عندالاستطاعه و عندالمطالبه

در زمانی که مهریه عندالمطالبه تعیین شود مرد محکوم به پرداخت مهریه شده و با توجه به شرایط باید آن را پرداخت کند ولیکن در زمانی که مهریه عندالاستطاعه تعیین می شود ابتدا باید ثابت شود که زوج توانایی پرداخت دارد.

مهریه

دادخواست اعسار در مهریه

دادخواست اعسار از جانب مرد تقدیم دادگاه می شود و شخص باید ثابت نماید که توانایی پرداخت دین خود را ندارد و بر مبنای توانایی او دین تقسیط می شود.

مفهوم حال یا مدت دار بودن مهریه :

مهریه می تواند حال باشد یا مدت دار، اگر حال باشد زوجه می تواند بلافاصله بعد از عقد آن را مطالبه نماید و تا وصول آن از تمکین نیز امتناع کند و اقدام زن به موجب حق حبس از موارد نشوز نبوده و مسقط نفقه نیز نمی شود. ولی اگر مهریه مدت دار باشد، حق حبس ساقط و زن با تمکین می تواند نفقه دریافت کند. زن به مجرد عقد مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. مهریه در سند نکاحنامه ذکر می شود و به صورت دین بر عهده شوهر خواهد بود. در عقد نکاح دائم می توان مهر تعیین نموده، یا پس از وقوع عقد بر میزان مهریه توافق کرد و عدم تعیین مهریه در عقد نکاح دائم موجب بطلان عقد نیست ولی در عقد نکاح غیر دائم (موقت) مبنای وقوع عقد تعیین مهریه می باشد عدم ذکر مهریه در نکاح موقت موجب بطلان آن خواهد بود.

شرایط مهریه :

مهریه باید دارای شرایط زیر باشد:
۱٫ مهریه ارزش مالی داشته باشد بنابراین آنچه را که فاقد ارزش مالی باشد نمی توان به عنوان مهریه تعیین کرد.
۲ . زوج مالی را که می تواند مهریه قرار دهد که خود مالک آن باشد، بنابراین اموال عمومی یا مال موقوفه را نمی توان مهریه قرار داد. از نظر شرع و قانون قابل نقل و انتقال و معامله باشد لذا نمی توان مشروبات الکلی یا حیوانات حرام گوشت و….. را به عنوان مهریه تعیین کرد.
۴٫ لازم نیست که مهریه عین معین باشد، بلکه انجام عمل یا حرفه آموزی یا تدریس هم می تواند مهریه باشد مثل آموزش رایانه یا آموزش قرآن یا زبان انگلیسی به زوجه می تواند، به عنوان مهریه تعیین نمود.

شرایط مطالبه مهریه

مهریه به دو طریق از زوج توسط زوجه قابل وصول است :
از طریق مراجعه به محاکم دادگستری
زن (زوجه) با طرح دعوا با دادن دادخواست به دادگاه خانواده مهریه خود را از شوهرش مطالبه می کند، چون مطالبه مهریه دعوی مالی است، باید با توجه به میزان مبلغ مهریه مورد مطالبه مهریه علاوه بر دو برگ دادخواست باید فتوکپی مصدق عقدنامه یا رونوشت آن ضمیمه دادخواست شود، طرح این دعوی تابع تشریفات دادگاه خانواده است.
وصول مهریه از طریق اجرای ثبت

هرگاه عقدنامه ازدواج رسمی باشد مهریه از طریق اجرای ثبت نیز قابل وصول خواهد بود. بدین توضیح که زوجه به دفترخانه ای که ازدواج در آن واقع و به ثبت رسیده است رجوع و تقاضای وصول مهریه خود را می نماید از طرف دفترخانه مراتب به زوج ابلاغ میشود. هرگاه زوج حاضر به پرداخت مهریه نباشد، زوجه تقاضای اجرای مفاد سند ازدواج خود را درخصوص مهریه می نماید و چنانچه از طرف زوجه مالی از زوج معرفی شود که جزء مستثنیات دین نباشد مال معرفی شده از طرف اجرای ثبت به نفع زوجه توقیف می شود.

چگونگی محاسبه میزان مهریه :

هرگاه مهریه وجه نقد باشد و زوجین هنگام وقوع عقد برای وصول و پرداخت آن به توافق نکرده باشند، به ترتیب زیر عمل می شود:
متوسط شاخص بهای سال قبل تقسیم بر متوسط شاخص بهای سال وقوع عقد نتیجه به دست آمده ضربدر مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه.
در صورت فوت زوج که مهریه باید از ترکه وی پرداخت شود مبنای محاسبه تاریخ فوت خواهد بود. توضیح آن که شاخص بهای سال های قبل و سال قبل از وصول از طرف بانک مرکزی تهیه و در اختیار دستگاه قضای قرار می دهد و فهرست این شاخص ها به دادگاه ها و ادارات ثبت ارسال می گردد و مبنای محاسبه قرار می گیرد.

نحوه محاسبه ارزش مهریه وجه رایج کشور

بر اساس ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مصوب مورخ ۱۳۷۷/۰۲/۱۳ هیئت محترم وزیران، نحوه محاسبه ارزش فعلی مهریه به ترتیب ذیل می باشد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال قبل) تقسیم بر (عدد شاخص در سال وقوع عقد) = ارزش مهریه در حال حاضر
به طور مثال اگر ازدواجی با مبلغ مهریه ۲۰۰/۰۰۰ ریال در سال ۱۳۵۲ تحقق یافته و قرار باشد مبلغ مذکور در حال حاضر تأدیه گردد، برای محاسبه مبلغ مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶) از رابطه ذیل استفاده می گردد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال ۱۳۸۶) تقسیم بر (عدد شاخص در سال ۱۳۵۲) = ارزش مهریه در حال حاضر (۱۳۸۶) بر اساس رابطه فوق و با توجه به اعداد شاخص که در جدول پیوست آمده است:
ریال ۵۲٫۵۳۱٫۹۱۴ = ۲۰۰/۰۰۰ ریال * ( ۱۲۳/۴۵) / ( ۴۷/ ۰ ) = ارزش مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶)
در نتیجه مهریه قابل پرداخت در سال ۱۳۸۶ (زمان تأدیه) معادل ۵۲/۵۳۱/۹۱۴ ریال می باشد.
بدیهی است که تا سال ۱۳۸۶ به پایان نرسد، صورت کسر فوق، شاخص سال ۱۳۸۵ یعنی عدد ۱۲۳/۴۵ خواهد بود و بعد از اتمام سال ۱۳۸۶ و ورود به سال ۱۳۹۷ شاخص سال ۱۳۸۶ جایگزین شاخص ۱۳۸۵ خواهد گردید.

 سوالات متداول از مهریه

۱٫زندان بخاطر مهریه چقدر است ؟

تا زمانیکه مهریه را پرداخت نکنید در زندان خواهید بود.

۲٫ اگر در دوران عقد زن درخواست مهریه کند نصف خواهند شد ؟

در صورتی که زن باکره باشد نصف مهریه به او تعلق می گیرد ولی در غیر این صورت تمام مهریه به او تعلق می گیرد.

اجرا گذاشتن مهریه طبق قانون جدید :

قبل از بخشنامه جدید، نحوه گرفتن مهریه به دو طریق بود. یکی از طریق دادگاه خانواده و دیگری از طریق اجرای ثبت. (اجرای ثبت اداره‌ای‌ است که هر مطالبه‌ای که مستند به سند رسمی باشد از جمله سند نکاح از طریق آن پیگیری می‌شود). اما طبق بخشنامه جدید زوجین نمی‌توانند مستقیم به دادگاه مراجعه کنند و ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام شود.
به این معنی که مطابق بخشنامه جدید نحوه اجرا گذاشتن مهریه به این صورت است که زوجین به دفترخانه‌ای که ازدواجشان در آنجا ثبت شده مراجعه و درخواست اجرائیه می‌کنند. اجرائیه صادر می‌شود و به آدرس طرف مقابل فرستاده می‌شود و به او ۱۰ روز مهلت داده می‌شود که مهریه را پرداخت کند که غالباً زوج در این مهلت مهریه را پرداخت نمی‌کند.
بعد از اینکه مهلت سپری شد و زوج مهریه را پرداخت نکرد زوجه با مدارک به اجرای ثبت مراجعه می‌کند و درخواست تشکیل پرونده اجرایی می‌دهد. سپس از دارایی‌های زوج استعلام گرفته می‌شود تا مشخص شود دارایی دارد یا خیر. که در صورت داشتن دارایی دستور توقیف آن صادر می‌شود. وقتی این مراحل در اجرای ثبت تمام شد اگر دارایی زوج کفایت مهریه را نکرد راهنمایی می‌شوند که به دادگاه مراجعه کنند و از طریق آن حکم بگیرند زیرا اجرای ثبت مجاز به صدور حکم جلب نیست و به این ترتیب باید مابقی مطالبات را از دادگاه درخواست کرد.

فرار از دین و راه های اثبات آن

۱- فرار از دین زمانی مفهوم پیدا می کند که شخصی بخاطر این که دین دیگری را پرداخت ننماید، اموال خود را منتقل نماید به نحوی که اموال باقی مانده بدهکار تکافوی پرداخت دین را ننماید.

۲- فرار از دین هم دارای جنبه حقوقی می باشد و هم دارای جنبه کیفری.

۳- برای این که دعوای فرار از دین دردادگاه احراز گردد خواهان باید اثبات نماید که قصد خوانده از انتقال اموال، نپرداختن دین وی و یا به عبارت دیگر فرار از دین بوده است.

۴- دلایل اثباتی فرار از دین می تواند هر دلیل قانونی مندرج در قانون مدنی از جمله اقرار، اسناد، شهادت شهود و غیره باشد.

۵- به عنوان مثال اگر شخص مدیون قبل از سر رسید چک صادره، اتومبیل خود را منتقل نماید و قصد وی از این انتقال این باشد که دین خود به دیگری را پرداخت ننماید، امکان تقدیم دادخواست فرار از دین وجود دارد.

۶- چنانچه در مثال فوق مدیون اتومبیل خود را به مادر خود منتقل نماید بدون این که هیچ گونه وجهی بین ایشان ردو بدل گردد، قرائن و امارات موجود دلالت بر این دارد که مدیون به قصد فرار از دین اتومبیل را منتقل نموده است.

۷- قانونگذار در قانون مدنی آورده است که اگر معامله به قصد فرار از دین باشد و ثابت شود که بطور صوری انجام شده معامله باطل می باشد.

۸- منظور از صوری بودن معامله این است که طرفین اراده ای برای انجام معامله نداشته باشند و قصد واقعی آنها معامله کردن نباشد.

۹- از جنبه کیفری، چنانچه شخص مدیون با سوء نیت و در حالی که بقیه اموال وی تکافوی پرداخت بدهی طلبکار را نمی دهد ، مبادرت به انتقال مال به دیگری نماید دارای مسئولیت کیفری می باشد و در صورت احراز این موضوع در دادگاه به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.

۱۰- چنانچه بطلان معامله در دادگاه احراز گردد، طلبکار می تواند با توقیف مال نسبت به وصول طلب خود از محل مال توقیف شده اقدام نماید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • سعید
    سعید

    من ۸ ماهه ازدواج کردم و الان به مشکلات عدیده خوردم هیچ اموالی ندارم مهریه بنده ۱۱۴ سکه طلا می باشد آیا باید زندان بروم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، در صورت مطالبه مهریه از طرف زن ، و پذیرش اعسار شما توسط دادگاه ، مهریه بصورت قسطی پرداخت میشه

  • معصومه
    معصومه

    سلام خسته نباشید
    اگه یک زوج دو پرونده برای مهریه تشکیل شده باشه یک پرونده برای ۱۳ سال پیش از همسر قبلش و یک پرونده از همسر جدیدش بعد از ۱۳ سال زندگی و قبلا سکه پرداخت میشده و الان شده توقیف یک چهارم حقوق و مزایا و توقیف مزایای نامستمر پرونده جدید هم درخواست داده برای توقیف یک چهارم حقوق و مزایا و مزایای نامستمر . این دو پرونده به چه شکلی باید مهریشونو دریافت کنن یکی قبلا توقیف شده یک چهارم یک پرونده دیگر دوباره درخواست توقیف یک چهارم داده.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام هر یک جدا پرداخت می شود.

  • لیلا
    لیلا

    سلام اگر مرد ملک خود را صلح عمری کرده باشد برای فرزندان و سند به نام نزده باشد زن میتواند بابت مهریه ان ملک را توقیف کند؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      در صورت استعلام ثبتی و بنام زوج باشد، قابل توقیف است.

  • ناشناس
    ناشناس

    سلام.اگر مهریه زن ۲دانگ از منزلی باشد و این ۲دانگ در بنگاه املاک به صورت قولنامه به نام زن شده باشد و در قولنامه قید شده باشد این دودانگ به شرط زندگی مادام العمر به زوجه تعلق میگیرد باز هم زن میتواند هم درخواست طلاق نماید و هم ۲دانگ منزل را بگیرد.در ضمن زن باکره هم نباشد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام زن از زمان عقد مالک کل مهریه می شود می تواند آنرا مطالبه کند در خصوص شرط مذکور باید بررسی شود .

  • پریسا
    پریسا

    با سلام اگر زنی شکایت کند و رای با توجه به اموال مرد بابت پرداخت مهریه صادر گردد بر فرض مثال ماهی ۳ میلیون تومان و پس از دریافت ۲ ماه از این مبلغ، زن می تواند شکایت خود را پس گرفته و دوباره اقدام به اجرا گذاشتن مهریه نماید؟( برای وصول مبلغ قسط بیشتر)

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام خیر.

  • سعید
    سعید

    ایا ندادن مهریه در زمان مقرردادگاه در طلاق کرفتن زن تاثییر دارد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام خیر.

  • رضاخواجه
    رضاخواجه

    ایا زن میتواند قبل از درخواست مهریه سند ماشین وسند خانه شوهر را بردارد درحالیکه مرد هم حقوق بگیر است و قصد فرارازپرداخت مهریه ندارد واگرزن درخواست مهریه کند وشوهرنتواند یکجا پرداخت کند باداشتن ماشین وخانخ بازمیتواند قسطی مهریه پرداخت کند؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام در صورت داشتن اموال اقساط نمی شود

  • روشن
    روشن

    سلام من ۱۰ سال پیش از همسرم جدا شدم ایشون ۱۳ تا رسید یک میلیونی بمن دادن که دوتاشو پرداخت کردن و از پرداخت بقیهء مبلغ صرف نظر کردن.با اینکه سرپرستی دو فرزندم با خودشون بود من خودم بچه هامو بزرگ کردم بدون دریافت مهریه و بدون کوچکترین کمک مالی از طرف ایشون. یه ماشین هم به نامم بود که ایشون بمن ندادن و معلوم نیست ماشین کجا هست. چون ایشون به شدت آدم بزهکار و روان پریشی هستن تا امروز بخاطر اینکه از آزار و اذیتش در امان باشیم هیچ اقدام قانونی برای گرفتن رسیدها و ماشینم انجام ندادم. آیا الان میتونم اقدام کنم؟ در ضمن فقط سند ماشین دست من مونده، کارت ماشین و بقیه دست خودشون بود.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، شما میتوانید نسبت به مطالبه مبلغ رسیدها ، نفقه خود و فرزندان از طریق مراجع قضایی اقدام کنید ، و در خصوص خودرو هم میتوانید شکایت خیانت در امانت و یا انتقال مال غیر بستگی به مورد مطرح نمایید

  • تویسرکانی
    تویسرکانی

    سلام من دارم از همسرم طلاق غیابی میگیرم و مهریه ی من ۵۰ تا سکه است از جای که دادنامه بدستش رسید رفته خونه مادرش هست وبیکار شده من چه مقدار از مهریه ی خودمو میتوانم اولش از بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام براساس وضعیت مالی همسرتان تعیین می شود

  • مازیار
    مازیار

    سلام
    من حدودا ۶ ماهه ازدواج کردم و خانومم بعد از ازدواج به خارج از کشور رفتند و الان اینجا نیستن
    من میخوام از ایشون جدا بشم اما مهریه سنگینی دارند و من مال زیادی ندارم میخوام بدونم، با چه شرایطی میتونم اقدام به طلاق کنم چون از طرف من میخوام درخواست طلاق باشه، ایا باید کل مهریه رو بدم؟ چیکار میتونم بکنم که سریع تر و بدون دردسر تر باشه و برای مهریه چیکار میتونم بکنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام می توانید با اثبات اعسار در دادگاه پرداخت مهریه را اقساطی کنید

  • ...
    ...

    سلام..۲سال نامزد کردیم و الان ب مشکل بر خوردیم.باکره نیستم.مهریم ۱۱۰سکه…ملک وچیزی ب نامش نیست ک ثبت بشه..ینی از خودش چیزی نداره ک ب اسمش باشه..ولی وضع پدرش اوکیه..و چ جوری باید مهرم رو بگیرم ازش وقتی چیزی نداره..قسط بندی میشه؟…یا میشه از پدرش گرفت؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام‌ در صورت معسر بودن اقساط می شود و نمی توانید از پدرشان دریافت کنید

  • علی
    علی

    مهریه عندالاستطاعه در دفتر ازدواج من نوشته . واین که من دارای مثل خونه ماشین ندارم و فقط الان کار میکنم . شرایط پرداخت من چکونه خواهد بود.
    من طلاق نمیدم فقط مهرش رو بخواد چگونه باید پر داخت کنم
    ممنون میشم راهنمای کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      تا اموال بیش از مستثنیات دین نداشته باشید مهریه قابل مطالبه نیست

  • Sajad
    Sajad

    خسته نباشید
    مادر و پدر من پس از ۲۰ سال زندگی هنوز با هم مشکل دارن و نمیتونن یک هفته بدون دعوا و فحاشی سر کنن در حال حاظر مادرم میخواد طلاق بگیره و مهریه رو اجرا بذاره اما پدرم یه کارگر ساده ست و مطمئنا نمیتونه مهریه رو بده مگر با قسط های بسیار کم و در مدت زمان زیاد،
    میخواستم بدونم اگر مهریه رو بذاره اجرا و طلاق بگیره و با وضعیت پدر من که نمیتونه مهریه رو پرداخت کنه ،میشه درخواست نفقه کرد؟
    من (پسر)۱۸ سال و خواهرم بالای ۱۸ سال هستیم ولی خب توانایی پرداخت مخارج زندگی رو نداریم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام مطالبه مهریه مادر ربطی به عدم پرداخت نفقه شما و خواهرتان ندارد می توانید اقدام کنید

  • ..
    ..

    سلام ببخشید اگه من به خوام الان مهریه امو اجرا بزارم می تونم از زمین هایی که شوهرم از وقتی فهمید می خوام اینکارو بکنم ولی رفت به اسم دوستاش زد که من نتونم بگیرم حقمو بگیرم و از حقوقش چه مقدار میتونم پول بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام یک چهارم از حقوق مستمری ایشان قابل توقیف است

  • لیلا
    لیلا

    سلام.
    اگر زنی ۲۰ سال پیش دادخواست مهریه کرده باشه و شوهر بعد از طلاق مهریه رو بصورت اقساط ۷ یا ۸ ماه داده اما جوری شد که دیگه از حقوق مرد کم نشد و پیگیری انجام شد مرد هم فکر کرده بخشیده. حالا بعد از ۲۰ سال دوباره درخواست مهریه کرده آیا مهریه باید به روز باشه؟ یا به قیمت همون ۲۰ سال پیش؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مهریه به نرخ روز محاسبه می شود

  • فاطمه
    فاطمه

    سلام وقت شما بخیر. منو شوهرم ۸ ماهی میشه تو عقدیم مادرشوهرم خیلی دخالت میکنه شوهرمم ب حرف مادرش خیلی بی احترامی میکنه میخوایم از هم طلاق بگیریم. بهم تاحالا خرجی هم نداده تو این ۸ ماه. من باکره ام. و اینکه مهریم ۵۰ تایه وکیل بگیریم میتونیم درخواست نفغه کنم و مهریه ب من کامل تعلق میگیره؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله نفقه قابل مطالبه است
      چون دوشیزه هستید نصف مهریه قابل مطالبه است

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله نفقه قابل مطالبه است
      چون دوشیزه هستید نصف مهریه قابل مطالبه است

  • محمد
    محمد

    سلام ما حدود ۸ ماهه که عروسی کردیم ورفتیم خونه خودمون ،حدود بیستو پنج روز از زندگی مشترکمون گذشته بود که همسرم به خاطر حرف وحدیث های الکی و بحث جزیی با خواهرم زنگ میزنه به باباش و اونم میاد بدون اجازه من میبره خونش که من اینا رو نادیده گرفتم وباز رفتم دنبالش ولی الان خوش و خوشحال رفت خونه مادرش وهی بهونه آورد نیومد رفتم دنبالش گفت نمیام خونتو عوض کن بیام اینم بگم که من طبقه دومم ومادرم طبقا اول که خونه کلا مال داداشمه ومن مجانی میشینم وچیزی هم بهش نگفتم کسی هم چیزی نگفته والان ۱۰ روزه که رفته و مهریشو به اجرا گذاشته منم اظهار نامه الزام به تمکین فرستادم و دوستش دارم نمیخوام از دستش بدم و تو این هشت ماه زندگیمونم تمکین لام وخاص نداشته رابطمون یه جورایی شبیه نامزدی بوده و شب زفاف گفت یه خون الکی نشون بدیم من چون نمی خواستم آزار ببینه قبول کردم و یه خونی دست نشون خانواده دادیم که اونا قبول نکردن والبته حق داشتن واین مساله ادامه پیدا کرد وبین خونواده ها حرف وحدیث پیش اومد و خانمم الان چون خونوادش گفتن خونتون نمیایم به خاطر همین میگه خونمونو عوض کن ومنم هم اینکه تواناییشو ندارم وهم اینکه اون نمیتونه برا من تصمیم گیری کنه وبه خاطر اون مساله زفاف هم رفت دکتر که گفت سالمی باز بعد چند وقت که خواستیم رابطه داشته باشیم اونطور که باید نذاشت گفت نمیتونم وگفت فک کنم انجام شده ودرد دارم وباز رفت دکتر با خواهرش بعد بهم گفت دکتر گفت ارتجاعیه من به حرفش شک دادرم حالا چطوری باید مطمئن شم که سالمه یا نه ببخشید خیلی طولانی شد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلم وقتتون بخیر برای این موضوع لطفا با دفتر تماس بگیرید. ۰۲۱۷۱۳۳۳۴۰۰

  • فاطمه بابازاده
    فاطمه بابازاده

    سلام من بعد از این که حکمم اومد و تایم اعتراض تموم شد متوجه شدم که حکم دادگاه فقط نسبت به سکه های مندرج در مهریه است و حج تمتعی که در مهریه بنده است هیچ اشاره ای بهش نشده. الان با توجه به این که مهلت اعتراض به رای تموم شده و من تازه متوجه شدم باید چکار کرد؟! درصورتی که مطالبه من مطالبه مهریه بوده هم سکه هم حج تمتع

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      می توان در دیوان عالی کشور پیگیری انجام شود

  • A...
    A...

    سلام
    دونفر جداشدن واقا قرار بود ۶۰ تومن مهریه بده به خانم یک دوم رو پرداخت کردن به طور نقدی و هیج مدرکی ندارن وخانم سفته اجرا میزارن و برای آقا زندان چی کار باید انجام بده اقا؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      تقاضای اعسار و تقسیط به دادگاه ارائه نمایید

  • فرشاد
    فرشاد

    سلام خاله من سال۹۳ازدواج کردن و عقد
    رو یه آخوند بصورت محلی خوندن ولی در محضر ثبت نشده.و شوهرش اون برگه رو که در اون عقد رو جاری کردن برداشته و دبه کرده نمیاره ثبت رسمی بشه
    شکایت کردن و الان دادگاه رای زده که عقد رو در محضر ثبت کنن.ولی چون اون آخوند در زمان دادگاه شاهدی داده عقد رو جاری کرده ولی از میزان مهریه اطلاعی نداره.مهریه براش نزدن.الان باید چیکار کنن؟؟

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها :

  مشاوره تلفنی رایگان