? شخص کتابی را با هزینه ی شخصی خودش از عربی به فارسی یا زبان های دیگر ترجمه و منتشر کند ، باید از فرزندان نویسنده اصلی یا انتشاراتی که نسخه ی عربی را منتشر کرده است اجازه بگیرد

سوال کاربر سلام وقت بخیر شاگرد یکی از علما که سال ۹۰ از دنیا رفته است ، برخی از کتاب های استادش را پس از مرگ تصحیح ، ویرایش و باز نویسی میکند و قصد انتشار آن در فضای مجازی و چاپ در انتشارات را دارد این کتاب ها قبلا توسط انتشاراتی دیگر به چاپ رسیده و چند سالی از چاپ آن میگذرد حالا دو سوال : اول اینکه اگر این شاگرد بخواهد این کتاب را به نام استادش ولی به ویرایش و تصحیح و بازنویسی خودش ( حداقل نیمی از کتاب تغییر کرده ) چاپ و نشر بدهد ( البته ذکر کند که به ویرایش و تصحیح خودش است ) آیا بیت آن عالم یا انتشاراتی که قبلا کتاب را چاپ کرده ، میتواند از این شاگرد بابت این نشر در فصای مجازی یا چاپ به صورت حقیقی ، شکایت کند ؟ دوم اینکه آیا اگر همین شخص کتابی را با هزینه ی شخصی خودش از عربی به فارسی یا زبان های دیگر ترجمه و منتشر کند ، باید از فرزندان نویسنده اصلی یا انتشاراتی که نسخه ی عربی را منتشر کرده است اجازه بگیرد ؟ و اگر نگیرد آنها میتوانند شکایت کنند ؟

۲۰ بهمن ۱۳۹۹
  • کلاهبرداری
  • انتقال مال غیر
  • انتقال منافع مال غیر
  • سند
  • جواب کارشناس
    کیوان نوری / وکیل پایه یک دادگستری

    سلام کتاب جدید اگر با عنوان \"حاشیه\" یا \"تعلیقه\" و یا توضیح و شرح کتاب استادتون چاپ شود و شکل و محتوای کتاب نیز با عنوان انتخابی مطابقت داشته باشد، مشکلی نخواهد داشت و ادعایی نیز علیه آن مسموع نخواهد بود در غیر اینصورت توسط ناشر و یا بیت آن عالم قابل پیگیری و ادعا خواهد بود در مورد سوال دوم نیز، بر اساس کپی رایت نیاز به اجازه آنان دارید.

    ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
    چنانچه نیاز به مشاوره تلفنی داشته و یا میخواهید وکالت پرونده شمارا برعهده بگیریم،‌با شماره 02171333400 تماس حاصل نمایید.
      مشاوره تلفنی رایگان