تصرف عدوانی و مجازات آن

4.1/5 - (60 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

در این مطلب قصد داریم  درباره ی دعاوی تصرف عدوانی صحبت کنیم.

دعاوی تصرف:در صورتی که موضوع حقی که منشا دعوا است تصرفات قبلی خواهان باشد .یعنی خواهان عملا مال یا حق مورد نظر را در اختیار داشته باشد به آن دعوای تصرف اطلاق میشود و در این رابطه  اینکه خواهان واقعا در دعوا ذی حق باشد یا نباشد در نظر گرفته نمی شود.

در حقیقت قانونگذار به متصرف قبلی مال غیرمنقول که ملک عدوانا از تصرف او خارج شده اجازه داده است که بدون نیاز به دلایل مالکیت طرح دعوا کند حتی اگر کسی که عدوانا متصرف شده دلایلی بر مالکیت خود داشته باشد بنابراین قانونگذار خارج کردن املاک از تصرف متصرفین را ممنوع کرده است و از تصرف و متصرف حمایت می کند.  

دعاوی تصرف به زبان ساده :اگر کسی مالی یا حقی را در اختیار داشته باشه و عملا تصرف کند، قانونگذار به این تصرف عملی افراد بها داده و به اینکه شخص واقعا آن حق را دارد یا ندارد توجه نکرده و همین که کسی مال یا حقی را در تصرف (در دست ،اختیار ) خود داشته باشد قانون از آن حمایت می کند.

پس اگر کسی در یک مال غیرمنقول متصرف بوده (مثلا مستاجر بوده یا به رایگان در ملک دیگری ساکن بوده یا ملک خودش بوده و ساکن ملک بوده و..)به این می گویند تصرف و تصرف او به مدت مثلا ۱ سال سابقه تصرف محسوب می شود حالا کسی این ملک را به زور و عدوان از دست متصرف قبلی خارج کند غیر قانونی می باشد و قانونگذار آن را ممنوع کرده است و طرف می تواند علیه کسی که ملک را عدوانا تصرف کرده دعوای تصرف اقامه کند.

انواع دعاوی تصرف

قانون آیین دادرسی مدنی دعوی تصرف را بر سه نوع بیان کرده است :

۱٫دعوای تصرف عدوانی

۲٫دعوای مزاحمت

۳٫دعوای ممانعت از حق

تصرف عدوانی چیست؟

اگر شخصی با زور و بدون رضایت مالک یا مستاجر ، زمین یا ملک او را تصرف کند این عمل وی تصرف عدوانی نامیده می شود.به عبارتی تصرف عدوانی عبارت است کسی به جبر و تعدی ، مال مورد تصرف کسی را از دست او در آورد.تصرف عدوانی طبق قانون به دو صورت تصرف عدوانی کیفری و تصرف عدوانی حقوقی قابل پیگیری است.

تصرف عدوانی

تعریف حقوقی تصرف عدوانی :

 ماده ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی :«دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده و اعاده تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید.»

سابقه تصرف خواهان که مدعی تصرف عدوانی خوانده است چه مدت می باشد؟

در قانون قدیم حداقل یک سال گفته شده بود اما در حال حاضر طبق قانون جدید مدت مشخص نشده و مدت هر چندکوتاه باشد مورد حمایت قرار گرفته ولی با توجه به نظرات متعدد به نظر میرسد تصرف حداقل یک سال مد نظر می باشد و تصرف محسوب می شود.

اگر کسی بدون رضایت دیگری اتومبیل او را تصاحب و خود استفاده کند مرتکب تصرف عدوانی شده است ؟

خیر، تصرف عدوانی در رابطه اموال غیر منقول مانند زمین ،خانه ،مغازه ،و…مطرح می شود در رابطه با اموال منقول مثل اتومبیل جای بحث جرایم دیگر می باشد.

دعوای خلع ید (یا همان دعوای مالکیت ) : در واقع دعوای مالکیت دعوایی است که در آن دادگاه در صورتی حکم علیه خوانده صادر می نماید که خواهان با ارایه ادله متناسب ،مالکیت خود را نسبت به ملک مورد دعوا که خوانده آن را انکار می نماید و نیز غاصبانه بودن ید خوانده را اثبات می کند. :در یک مثال ساده : آقای ب در یک منزل مسکونی ساکن و متصرف می باشد و آقای الف مدعی است که این منزل که آقای ب متصرف آن است ملک آقای الف بوده و سند مالکیت دارد و آقای ب به زور و عدوان آن را متصرف شده و الف در خواست خلع ید  را دارد.

مشاوره رایگان در رابطه با تصرف عدوانی ۷۱۳۳۳۴۰۰ - ۰۲۱

 

تفاوت و شباهت تصرف عدوانی کیفری با خلع ید

دعوای تصرف عدوانی :سبق تصرف خواهان و عدوانی بودن تصرف خوانده محور رسیدگی است .در دعوای تصرف عدوانی مطابق ماده ۱۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی ابراز سند مالکیت دلیل سابقه تصرف خواهان می باشد مگر اینکه خوانده استفاده از حق را به طریق دیگر ثابت کند .

یعنی در دعاوی تصرف عدوانی مهم این است که خواهان سابقه تصرف در مال غیر منقول (ملک ،زمین ) داشته باشد و خوانده به زور مال غیرمنقول را از دست خواهان گرفته باشد و خودش تصرف کند .

در یک بیان کلی :در تصرف عدوانی مهم نیست ملکی  که خواهان قبلا در تصرف داشته مال خواهان بوده یا نه مهم این هست که ملک را در تصرف و اختیار داشته و به مالکیت خواهان توجه نمی کنیم و مهم این است که خواهان ادعا می کند ملکی را که در اختیار داشته دیگری (خوانده )به زور از چنگ او خارج کرده است ولی در دعوای خلع ید خواهان ادعا می کند که مالک ملک است و خوانده به زور آن را از اختیار او خارج کرده است

دعوای تخلیه ملک چیست ؟ در دعوای تخلیه ید خواهان مدعی است که خوانده قبلا به موجب قانون یا قرار دادی مثل قرار داد اجاره متصرف در ملک من بوده ولی حالا که قانونا مهلت تصرف او تمام شده یا مدت قراردادش تمام شده همچنان در ملک من مانده و ملک را تخلیه نمی کند و خوانده نیز قبول دارد که خواهان مالک ملک است ولی به زور از ملک خارج نمی شود.

برای مثال :آقای الف مستاجر و ساکن ملک اقای ب می باشد و عقد اجاره بین آنها به مدت یک سال منعقد شده است بعد از پایان یک سال آقای ب که مالک ملک (موجر) است به آقای الف (مستاجر) می گوید مهلت اجاره تمام شده و خانه را تخلیه کن ولی با این حال آقای الف (مستاجر ) خانه را تخلیه نمی کند  و در واقع در این صورت ادامه سکونت مستاجر قانونی نیست و عدوانی است و خواهان در این مورد دعوای تخلیه ملک مورد اجاره را اقامه می کند .

ماده ۱۷۱ قانون آیین دادرسی مدنی:«سرایدار ،خادم ،کارگر و به طور کلی هر امین دیگری ،چنانچه پس از ده روز از تاریخ ابلاغ اظهار نامه مالک یا ماذون از طرف مالک یا کسی که حق مطالبه دارد مبنی بر مطالبه مال امانی از آن رفع تصرف نکند متصرف عدوانی محسوب می شود.

ماده ۴۹۴قانون مدنی : عقد اجاره به محض انقضای مدت برطرف میشود و اگر پس از انقضای آن مستاجر عین مستاجره را بدون اذن مالک مدتی در تصرف خود نگاه دارد موجر برای مدت مذکور مستحق اجرت المثل خواهد بود، اگر چه مستاجر استیفای منفعت نکرده باشد و اگر با اجازه مالک در تصرف نگه دارد وقتی باید اجرت المثل بدهد که استیفا منفعت کرده باشد مگر اینکه مالک اجازه داده  باشد که مجانا استفاده نماید.

تصرف عدوانی کیفری

اگر کسی ملک متصرفی مستاجر را از تصرف او خارج کند مستاجر چه دعوایی می تواند مطرح کند؟؟

مطابق ماده ۱۷۰ قانون آیین دادرسی مدنی مستاجر که متصرف قانونی ملک است در این صورت دعوای تصرف عدوانی مطرح می کند .

چه موقع دعوای تصرف عدوانی مطرح می شود ؟

۱.موضوع اختلاف مال غیر منقول باشد مثل زمین ،خانه ،مغازه و…

۲٫خواهان مدعی تصرف قبلی در مال غیر منقول مزبور بوده :(یعنی خواهان مدعی باشد ملک مزبور مدتها در تصرفش بوده )و خواهان مدعی تصرف فعلی خوانده به طور عدوانی باشد .(خواهان مدعی باشد ملکی را که مدتها در تصرف داشته خوانده به زور از دست او گرفته )

۳٫ خوانده انکار کند .(خوانده همه ادعا های خواهان را انکار کند و مدعی تصرفات خودش باشد.

انواع تصرف عدوانی

دعوای تصرف عدوانی به دو صورت تصرف عدوانی کیفری  و  تصرف عدوانی حقوقی قابل طرح است.

تصرف عدوانی کیفری

الف- که در این حالت مدعی متصرف سابق، با طرح شکایت مبنی بر تصرف عدوانی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پس از ارجاع آن به دادسرا نسبت به احقاق حق خود اقدام می نماید. که در این روش بازپرس با بررسی عناصر تشکیل دهنده جرم و انجام تحقیقات مقدماتی مقدماتی مبنی بر اثبات تصرفات سابق شاکی و تصرفات فعلی مشتکی عنه کیفرخواست مربوط را صادر می نماید و پرونده جهت صدور رأی به دادگاه کیفری ارسال می گردد تا نسبت به تعیین مجازات تصمیم گیری شود.

تصرف عدوانی کیفری عبارت است از اخراج مال غیر منقول بدون رضایت مالک یا اجازه از طرف مالک توسط دیگری با علم به موضوع و از روی عمد. جرم تصرف عدوانی از جمله جرایم اموال و مالکیت است که موضوع آن مال غیر منقول متعلق به دیگری است. قانونگذار در ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی جرم تصرف عدوانی را پیش بینی نموده و بیان می دارد در صورت اجتماع عناصر سه-گانه جرم مرتکب به مجازات یک ماه تا یکسال حبس محکوم می شود.

جرم تصرف عدوانی

عناصر جرم تصرف عدوانی عبارتند از :

اول) عنصر قانونی جرم تصرف عدوانی : مواد ۶۹۰ تا ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی
دوم) عنصر مادی جرم تصرف عدوانی : استیلای عرفی و مادی مرتکب بر مال غیرمنقول متعلق به دیگری به قصد استفاده از آن به نفع خود.
سوم) عنصر معنوی جرم تصرف عدوانی : قصد اضرار به غیر، سوءنیت خاص این جرم نیست.

برای طرح دعوای تصرف عدوانی کیفری کدام مرجع صالح می باشد ؟

دادسرا و دادگاه محل وقوع مال غیرمنقول

ب-تصرف عدوانی حقوقی

در این روش خواهان با ارائه مدارک و مستندات اقدام به ثبت دادخواست رفع تصرف عدوانی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می نماید پرونده به شعب بدوی دادگاه محل وقوع ملک ارجاع می گردد سپس قاضی با بررسی مستندات نسبت به رفع تصرف عدوانی رأی می دهد. در این روش هم خواهان صرفاً سبق تصرف خود را اثبات می نماید.

نکته : دعاوی مربوط به مال غیرمنقول مطابق قانون شوراهای حل اختلاف قابل طرح در شوراهای حل اختلاف نمی باشد

دعوای تصرف عدوانی را از کدام راه (حقوقی یا کیفری ) مطرح کنیم ؟

۱.اگر خواهان حقوقی باشیم نیاز به اثبات مالکیت و دلایل مالکیت خود نداریم و صرف اینکه ملکی را که حداقل یک سال در تصرف داشتیم از تصرف ما خارج کرده باشند کافی برای اقامه دعوای حقوقی خواهد بود .

۲.به دلایل و اسناد و مدارک خود نگاه می کنیم.اگر دلایل مالکیت مثل سند مالکیت داشته باشیم بهتر است دعوای کیفری مطرح کنیم چون داشتن سند مالکیت در مراجع کیفری مورد توجه قرار می گیرد ولی در حقوقی به سند توجه نمیشود و فقط تصرف قبلی خواهان اگر محرز باشد کافی است .

۳.در اکثر مواقع خواهان صرفا میخواهد به ملک خود برسد و فقط دنبال خسارت و آثار مالی و اجرت المثل ایام تصرف و…می باشد و دنبال مجازات خوانده از طریق کیفری ازجمله حبس نمی باشد .

۴.معمولا روند دادرسی حقوقی طولانی تر از کیفری می باشد .

۵.در صورت داشتن دلایل مالکیت و اسناد مالکیت اقامه دعوای کیفری سهل تر می باشد

۶.دعوی مربوط به مال غیر منقول از پیچیدگی و اهمیت بالا برخوردار می باشد و قانونگذار توجه ویژه به این مورد داشته است و….

با توجه به این موراد به طور مثال خواهان تصمیم می گیرد که از طریق کدام کانال حقوقی یا کیفری طرح دعوا کرده و احقاق حق کند. توصیه میشود براینکه درست انتخاب کنیم که از کدام راه وارد بشویم و چگونه احقاق حق کنیم و حتما در دعوا وکیل داشته باشیم .

پس در دادگاه کیفری خواهان باید مالکیت خود را اثبات کند ولی در دادگاه حقوقی خواهان نیاز به اثبات مالکیت ندارد و تصرف قبلی خواهان و عدوانی بودن عمل خوانده برای طرح دعوا کافی است

تفاوت تصرف عدوانی کیفری با حقوقی

۱-مهمترین فرق بین تصرف عدوانی کیفری با حقوقی ، وجود یا عدم وجود رکن روانی در متصرف عدوان است که برای مجرم شناخته شدن شخص مرتکب، باید توسط قاضی احراز شود که وی میدانسته مال متعلق به غیر است.
۲- در قانون مجازات اسلامی احراز مالکیت ضرورت دارد در حالی که در قانون آیین دادرسی مدنی نیاز یه احراز مالکیت نیست همچنین در قانون آیین دادرسی مدنی احراز سبق تصرف خواهان و لحوق تصرف (تصرف جدید) خوانده ملاک بوده ولی در قانون مجازات اسلامی نیازی به کشف و احراز سبق تصرف شاکی نمی باشد.
۳-دعوی تصرف عدوانی با تقدیم دادخواست حقوقی قابل طرح بوده ولی شکایت کیفری تصرف عدوانی صدور حکم رفع تصرف نیاز به تقدیم دادخواست حقوقی ندارد و صرف شکایت کیفری برای تعقیب جزایی متهم و صدور حکم رفع تصرف کفایت می کند.
نکته : مساله تصرف عدوانی هم از حیث حقوقی و هم از لحاظ کیفری قابلیت رسیدگی و تعقیب دارد فلذا چنانچه در محکمه حقوقی دادخواست رفع تصرف تقدیم دادگاه شده باشد در دادگاه کیفری صرفا باید متهم از حیث جرم تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ ق.م.ا تحت تعقیب واقع شود و مطالبه رفع تصرف در شکایت کیفری عملی لغو به نظر می رسد . طرح شکایت کیفری و تقاضای رفع تصرف عدوانی منوط به احراز مالکیت شاکی است به همین دلیل از غیر مالک قابلیت استماع ندارد و اقامه دعوی تصرف عدوانی در صورتی قابلیت استماع دارد که خواهات دارای سبق تصرف باشد.

تصرف عدوانی

مجازات جرم تصرف عدوانی

مجازات جرم تصرف عدوانی طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامي مي گويد هر كس … اقدام به هرگونه … تصرف عدواني يا ايجاد مزاحمت يا ممانعت از حق در موارد مذكور نمايد به مجازات ۱ ماه تا يكسال حبس محكوم مي شود و دادگاه او را موظف به رفع تصرف عدوانی يا رفع مزاحمت يا ممانعت از حق می‌نمايد.
دعوای تصرف عدوانی از جمله دعاوی غیرمالی می باشد که خواهان باید هزینه ثبت دعاوی غیرمالی را بر اساس تعرفه معینه که هر ساله از سوی قوه قضائیه تعیین می گردد ابطال نماید.
در نهایت پیشنهاد می شود که با توجه به شباهت مقوله خلع ید با تصرف عدوانی حتما مقاله مربوط به خلع ید را نیز مطالعه فرمایید.

تصرف عدوانی در ملک مشاع

مال مشاع مالی است که بیش از یک نفر در جزء جزء آن مال مالک باشند ، بدون اینکه سهم هر یک در آن مال خاص مجزا شده باشد. از آنجا که مرتکب هم در این اموال مالک است آیا باز جرمی محقق می شود؟
این جرم در اموال مشاع نیز قابل تحقق است ، زیرا کل مال مشاع به یک نفر تعلق ندارد و تصرف در این مال حتی از طرف یکی از شرکاء بدون اجازه سایر ماکین تصرف در مال دیگری است. از این رو شرط تعلق داشتن مال به دیگری وجود دارد . از طرف دیگر از لحاظ عنصرمعنوی وقتی شریک مال مشاع با سوء نیت این اقدام را مرتکب می گردد، نظم عمومی جامعه را نیز مختل نموده و از آنجا که هدف حقوق کیفری حفظ حقوق و آزادی های فردی و نظم عمومی است می توان قائل شد که این اقدام شریک موجب ایراد ضرر به شریک دیگر و حقوق او شده است. به این ترتیب به نظر می رسد که بتوان قائل به تحقق این جرم در اموال مشاع نیز شد.

نقش وکیل در تصرف عدوانی

تصرف عدوانی به عنوان یکی از مسائل حقوقی حیاتی در زمینه ی امور ملکی، به تجربه و تخصص وکلای حرفه ای نیاز دارد تا به بهترین شکل ممکن حل شود. وکلای متخصص با برخوردار بودن از دانش گسترده‌ در زمینه ی حقوق ملکی و تجربه ی بی ‌نظیر در رسیدگی به موارد تصرف عدوانی، قادر هستند به موکلین خود کمک کنند تا حقوقشان را حفظ کرده و مسائل حقوقی خود را به نحو مطلوب حل نمایند. وکیل خوب ابتدا اقدام به بررسی دقیق مستندات و شواهد مربوطه می ‌نماید تا از قانونی بودن مطالبات موکلین اطمینان حاصل کند. سپس توسط دانش و تجربه ی خود، به بهترین نحو ممکن به پرونده ی مورد نظر رسیدگی می نماید. بنابراین، یک وکیل خوب نقش بسزایی در حل و فصل مسائل مربوط به تصرف عدوانی خواهد داشت.

ره جویان عدالت

وکلای ره جویان عدالت همواره در تمامی مراحل فرایند حقوقی حضور دارند. آنان از آغاز تا انتهای ماجرا با موکلین خود در ارتباط هستند تا آن‌ ها را از وضعیت پرونده مطلع کنند. این وکلا با استفاده از دانش خود تمام مراحل قانونی را به بهترین نحو ممکن  طی می نمایند. به طور کلی، وکلای ره جویان عدالت با ارائه ی مشاوره‌ های حرفه ‌ای و حمایت قانونی کامل، موکلین خود را در این مسیر راهنمایی خواهند کرد.

رسیدگی ،صدور رای و شکایت در دعوای تصرف عدوانی به چه نحو انجام می شود ؟

۱.مطابق ماده ۱۷۷ قانون  آیین دادرسی مدنی رسیدگی به دعاوی تصرف تابع تشریفات آیین دادرسی مدنی نیست وخواهان در نوبت رسیدگی قرار نمی گیرد و رسیدگی خارج از نوبت خواهد بود.

۲٫رعایت اصل تناظر در این دعاوی نیز الزامی است یعنی خواهان و خوانده در این دعاوی حق دفاع در مقابل همدیگر را دارند .

۳٫و در دادگاه باید تصرف قبلی خواهان و تصرف عدوانی خوانده احراز شود .

۴٫شخص ثالثی هم که در دعوای تصرف عدوانی خود را ذی نفع می داند می تواند وارد شود .

۵٫دعوای تصرف عدوانی به محض صدور حکم ،حکم فورا اجرا می شود و باید سریع رفع تصرف شود .

۶٫چون دعوای تصرف عدوانی غیر مالی اعتباری می باشد بنابراین مانند دعاوی غیر مالی در هر حال قابل تجدید نظر می باشد .و تجدید نظر خواهی در این مورد برخلاف سایر دعاوی مانع اجرای حکم نیست .

و تمامی این موارد مستلزم رسیدگی به ادله و ادعاها و استدلات طرفین دعوا می باشد .

اوصاف و ویژگی های تصرف عدوانی:در رابطه با دعوای تصرف خواهان و خوانده و مالی که تصرف روی آن انجام شده یک سری ویژگی ها دارد که براساس آنها می توان دعوای تصرف مطرح کرد .

آثار تصرف عدوانی

بعد از اینکه تصرف عدوانی خوانده در دادگاه ثابت شود تکلیف آثارو اقدمات انجام شده در ملک مورد تصرف عدوانی چه خواهد شد؟:

ممکن است  متصرف عدوانی در ملک مورد تصرف عدوانی اقداماتی از قبیل :

۱٫بنا بسازد

۲٫درخت بکارد

۳زراعت کند

اگر متصرف عدوانی (خوانده)در زمینی که عدوانا تصرف کرده درخت بکارد یا بنا بسازد و دادگاه حکم به رفع تصرف بدهد تکلیف درخت و بنا چه می شود؟

اگر خوانده مدعی مالکیت زمین مزبور باشد درخت و بنا در زمین باقی می ماند و متصرف عدوانی در ظرف یک ماه از تاریخ اجرای حکم در باب مالکیت به دادگاه صلاحیتدار دادخواست دهد و اگر ادعای مالکیت نکند بنا و درخت را قلع و قم می کنند .

اگر متصرف عدوانی در زمین مورد تصرف زراعت کرده باشد تکلیف چیست ؟

مطابق ماده  ۱۶۵ قانون آیین دادرسی مدنی اگر موقع برداشت محصول رسیده باشد متصرف عدوانی باید فوری محصول را برداشت نماید و اجرت المثل بدهد.

اگر موقع برداشت محصول نرسیده باشد تکلیف چیست ؟

در این مورد چه وقت برداشت محصول باشد چه موقع برداشت محصول نباشد و چه اینکه بذر روییده باشد یا نه خواهان می تواند متصرف عدوانی را مکلف به معدوم کردن زراعت کند و اصلاح آثار تخریبی را بخواهد.و یا خواهان می تواندبا جلب موافقت خوانده ۲ کار کند .۱٫قیمت بذر و دسترنج را پرداخت کند و ملک را تصرف کند یا ۲٫ملک را تا برداشت محصول در تصرف متصرف قرار دهد و اجرت المثل را بگیرد .

 

مزایای داشتن وکیل در دعاوی تصرف عدوانی

۱.تصرف عدوانی دعاوی مربوط به اموال غیرمنقول بوده که به جهت اهمیت مال غیر منقول جز دعاوی پیچیده و حساس می باشد .

۲٫با توجه به شباهت دعاوی تصرف تشخیص اینکه دعوای مربوط به مال غیر منقول تصرف عدوانی است یا ممانعت یا مزاحمت و مالکیت و.. سخت می باشد .

۳٫اهمیت تشخیص دعاوی تصرف از جهت نحوه و چگونگی طرح دعوا می باشد درصورت عدم تشخیص درست ممکن است دعوا با قرار رد و منع مواجه شود

۳٫در طرح دعاوی تصرف معمولا با توجه به ادله موجود تصمیم می گیریم طرح دعوای حقوقی یا کیفری کدام به نفع ما هس و این ایجاب می کند که وکیل درپرونده حضور داشته باشد

۴٫درصورتی که دعوا در ابتدا به صورت صحیح اقامه نشود آثار منفی متعدد به دنبال خواهد داشت که حضور وکیل این امر را مانع خواهد شد برای نمونه ماده ۱۶۳ آیین دادرسی مدنی مقرر می دارد کسی که راجع به مالکیت یا اصل حق ارتفاق و انتفاع اقامه دعوا کرده باشد نمی تواند نسبت به تصرف عدوانی و ممانعت از حق طرح دعوا نماید.

۵٫باتوجه ضمانت های متعدد که در مواد قانونی مطرح و همچنین مجازات و مسئولیت های پیش بینی شده در قانون اقتضا دارد که شخص متخصص اقدام کند تا خواهان به همه حقوق خود برسد.مثل در خواست اجرت المثل ایام تصرف که مستلزم اقامه دعوا و صدور حکم است

۶٫در مجموع در پرونده هایی که موضوع مال غیرمنقول هست مبلغ مال غیرمنقول قابل توجه می باشد  که خواهان ممکن است در صورت یک اقدام نادرست مبلغ مزبور را از دست بدهد هرچند در حقیقت محق بوده باشد.

  1. در دعاوی تصرف عدوانی برخی نهاد های حقوقی مثل ورود ثالث و …امکان دارد و اینگونه موارد مهلت های قانونی خاص خود را دارد که در صورت عدم حضور وکیل به دلیل عدم آگاهی افراد از اینگونه موارد ممکن است حقشان ضایع شود و چون بعد از سپری شدن برخی مواعد و مهلت های قانونی برخی موارد قانونی قابل اجرا نمی باشد .

۸٫در دعاوی مربوط به اموال غیر منقول مثلا تصرف عدوانی و سرقفلی و.. حضور مشاوره و اقدام وکیل بسیار توصیه می شود بخاطر تعدد قوانین و روند دادرسی و مهلت ها و مواعد مختلف و جلوگیری از تضییع حق .

 

مدارک مورد نیاز برای گرفتن وکیل تصرف عدوانی 

  • کارت ملی
  • مدارکی که سبق تصرف را ثابت کند
  • اصول اسناد مالکیت

۳ سوال متداول از تصرف عدوانی کیفری

۱-آیا تصرف عدوانی کیفری تنها از طریق مالک قابل طرح است؟
در دعوی تصرف عدوانی کیفری مسأله مالکیت مطرح میباشد لذا تنها از طرف مالک یا نماینده قانونی وی قابل اقامه است.

۲-ضمانت اجرای تصرف عدوانی اموال منقول چیست؟
تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق اموال منقول همچنان با ماده یک از قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرفات عدوانی قابل رسدگی و اعاده به وضع سابق است.

۳-آیا این جرم تصرف عدوانی در اموال مشاع قابل تحقق هستند؟
بله، طبق ماده ۱۶۷ قانون آیین دادرسی مدنی اگر در مال مشاع بعضی از شرکاء مانع تصرف یا استفاده یا مزاحم استفاده بعضی دیگر شـونـد، حسب مورد در حکم تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق محسوب خواهند بود.

جنبه حقوقی این دعاوی مالی است.

مدت زمان تصرف بدون داشتن سند مالکیت و معامله ای که نشان دهنده ی مالکیت باشد هیچ نوع حقی برای متصرف ایجاد نخواهد کرد . و الویت با شخصی است که سند داشته باشد.

بله، طبق ماده 167 قانون آیین دادرسی مدنی اگر در مال مشاع بعضی از شرکاء مانع تصرف یا استفاده یا مزاحم استفاده بعضی دیگر شـونـد، حسب مورد در حکم تصرف عدوانی یا مزاحمت یا ممانعت از حق محسوب خواهند بود.

تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق اموال منقول همچنان با ماده یک از قانون اصلاح قانون جلوگیری از تصرفات عدوانی قابل رسدگی و اعاده به وضع سابق است.

در دعوی تصرف عدوانی کیفری مسأله مالکیت مطرح میباشد لذا تنها از طرف مالک یا نماینده قانونی وی قابل اقامه است.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • مجتبي صادقي
    مجتبي صادقي

    سلام يه باغي از يه اقا خريداري نموده ام اين باغ بين دو برادر تفسيم بندي شده البته ورثه اي اين باغ خارج بافت است ولي چون خيلي ساله كه يه بنا قديمي داشته برادر بزرگتر زرنگي كرده رفته طبق ماده يك جهاد كشاورزي بنا جديد احداث كرده و اين بنا را به من فروختده البته برادر كوچكتر چون سواد درست حسابي ندارد زماني كه مل اينجا را قولنامه كردم به عنوان شاهد امضا كرد الان بعد از چهار سال رفته از من شكايت تصرف عدواني كرده

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بهتر است که با در دست داشتن مدارک حضوراً مشورت اخذ نمایید

  • اسماعیل
    اسماعیل

    باعرض سلام وخسته نباشید، بنده حدود۲سال پیش از دادگاه برای زمینم که قولنامه ای هست درخواست اثبات مالکیت نمودم، دادگاه قرار عدم استماع دعوا صادر کرد، الان زمینم توسط همسایه ها تصرف شده است، آیا میتونم دعوا تصرف عدوانی حقوقی مطرح کنم منظورم (ماده۱۶۳ قانون مدنی)هست، آیا مشکلی پیش نمیاد؟؟؟خیلی ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر َآن دعوی که منجر به صدور قرار عدم استماع دعوی شده هیچ ارتباطی به دعوای جدید شما که عنوان خواسته اش رفع تصرف حقوقی است ندارد

  • محسن
    محسن

    سلام زمین قولنامه ای از سال ۶۸تا الن قلفتی دارم بعد از زدن اسکلت ,شهر سازی اومده میگه تصرف عدوانی کردی چه اتفاقی میافته زمین جزو شهر نیست ولی کلا ساخته شده چنتایی زمین مثل من مونده همه قبلا ساخته شده کسی هم کاری باهاشون نداره

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      سوال شما نامفهوم است و نیاز به بررسی و صحبت بیشتری دارد برای اطلاعات بیشتر با دفتر تماس حاصل نمایید.

  • user-09141488842
    user-09141488842

    سلام
    همسایه باغ زراعی وسط ۲تا باغ جوی عمومی میباشد
    جوی زمین همسایه میباشد اینشان سند رسمی ماده۱۴۷ را بدون اشاره به جوی عمومی از افکن همسایه غرس اشجار نموده و با نقشه ی هوایی ابیاری اقدام سند رسمی ماده ۱۴۷ را اخز کرده. ضمنن سند به هیچ عنوان کارشناسایی اداره ثبت یا دادگستری نمیباشد. بنده باید در این مورد چکار کنم که ابتال سند ادوانی درخواست کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      سوال شما مفهوم نیست برای مشاوره با دفتر تماس حاصل نمایید

  • مهرداد
    مهرداد

    سلام
    بنده مالک ملک زراعی هستم که ۴سال پیش یکی از اقوام برای نگهداری گوسفند خواست از آنجا استفاده کنه بدون قرار داد والان هر چی بهش میگم میگه بنده اینجا هزینه کردم هزینه منو بده تا تخلیه کنم به نظرتون بنده باید چیکار کنم ملک قولنامه ای بوده و به نام بنده

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      با توجه به قولنامه ای که دارید می توانید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست به خواسته رفع تصرف بدهید.

  • user-09355515402
    user-09355515402

    سلام وقت بخیر.همسرم فرزند خونده خالش شده تک دختر داخل شناسنامه بعد از فوت خاله وشوهرخاله خانه ومغازه دارن ولی به همسرم نه پولی دادند ونه ملکی.ملکم سنداره..از کجا بفهمیم چیزی بهش تعلق گرفته.کسی دیگه تصرف کرده..

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      سوال شما در خصوص موضوع فرزند خواندگی مبهم است و بهتر است حضوراً مشورت نمایید ولیکن به طورکلی جهت انجام امور راجع به ماترک ابتدائاً باید گواهی انحصار وراثت اخذ و سپس دادخواست تحریر ترکه مطرح گردد.

  • امیر
    امیر

    با سلام
    بنده سه هفته پیش زمینی در مزایده برنده شدم و چند روز پیش تمام مبلغ را پرداخت کردم و مامور زمین را به من تحویل داد ولی موقع تحویل دیدیم که دارن سیب زمینی در زمین میکارن و مارو تهدید کردن حال چون هنوز سندی نگرفتیم میتونیم ازشون شکایت کنیم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      هر زمانی که مالکیت زمین به طور قطعی به شما واگذار گردد شما مالک ملک بوده و هر گونه استفاده و تصرفی در آن بایستی با اجازه شما صورت گیرد.در غیر اینصورت قابل شکایت می باشد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      با توجه به مدارک انتخاب شما در مزایده به عنوان خریدار ، شما مالک زمین محسوب شده و امکان شکایت و پیگیری موضوع از این طریق را دارید.

  • ناشناس
    ناشناس

    سلام خسته نباشید. ما ملک تجاری ای داریم که به مدت بیست سال دست عموم هستش ولی سند کامل به نام پدر من هست. و اینکه بین این دو قرارداد و اجاره نامه ای تنظیم نشده و تمام این سالها عموی مجانی اونجا کار میکنه. اگر ما بخوایم مغازه رو ازش بگیریم و درخواست اجاره نامه این سالها رو بکنیم میتونیم؟ ایا اون حقوقی داره که ما باید بپردازیم مثل حق سرقفلی؟ یا اینکه میتونه ادعای مالکیت کنه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما می توانید دعوی خلع ید طرح نمایید.

  • M
    M

    با سلام.. ملکی مشاع بین دو نفر بعد از تقسیم ملک به دوقسمت دیواری بین هردو مالک بنا شده …حال یکی از مالکین ادعا کرد ملک من مساحتش کمتر است نسبت ب قراردادمان و ادعای تجاوز عدوانی کرده و با مراجعه به شورای حل اختلاف و بررسی دوباره ملک متوجه شده ک شاکی چیزی در حدود ۲۰ سانتی متر طلب دارد که به طور کاملا اتفاقی این اختلاف سانتی متری حاصل شده حال نظر شما چیست و چه راه حلی برای رفع اتهام وجود دارد

  • فدایی
    فدایی

    سلام درود فراوان
    کسی که کوچه عمومی را تصرف کند جرمش چیست
    و کجا می توان از او شکایت کرد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.شارع عمومی درمسئولیت شهردا ی است ومی تواندشکایت کندولی مانع شکایت هرذینفع هم نیست

  • حمید حسن پور
    حمید حسن پور

    با سلام تصرف قطعی که مشاعات ساخته شده در دو مرحله ۴کارشناس ساخت مشاعات را تایید کردند سوال من این است که میشود مشاعات را بدون اجازه بقیه مالکها (سازنده بنا بسازد ) در صورتیکه سند مجزا وآپارتمان می باشد.ایا شکایت خلع ید بجایی میرسد یا نه

  • حمید حسن پور
    حمید حسن پور

    با سلام من مالک یه واحد آپارتمان از مجتمع سه واحدی هستم که در زمان خرید من ۱۰درصدی از مشاعات آپارتمان را سازنده ساخته بود وبعد طبقه همکف را فروخت ومالک جدید طبقه همکف کل مشاعات ساختمان را به تصرف خود در اورد من شکایت کیفری کرده رای اولیه رفع تصرف و۴ماه حبس تعزیری برید به نفع من ولی در تجدید نظر سازنده آپارتمان شهادت دروغ داد گفت من همینجوری فروختم وبراعت مالک طبقه همکف صادر شد در صورتیکه مالک طبقه همکف ۵۳ مترقولنامه ای خریده واکنون ۱۰۰متر راتصرف کرده (واحد ها پایان کار و سند دارد) میگن شکایت حقوقی خلع ید کن ایا به نتیجه میرسد یا باز دوباره بعد دو سال دوندگی به جایی نمیرسد لطفا راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      پاسخ کامل و دقیق نیازمند بررسی کامل دلایل. مدارک و سوابق قضایی است.

  • خلجی
    خلجی

    سلام وقت بخیر
    من سه سال پیش ملکی را خریدم
    پارسال متوجه شدم مساحتی از آن در تصرف فروشنده ملک هست
    به او اعلام کردم و فرصت دادم تا قسمت تصرف شده را تخلیه کند و به من تحویل بدهد
    ولی شخص فروشنده قسمت تصرف شده را تحویل نمی‌دهد
    آیا می توانم علیه فروشنده شکایت مبنی بر تصرف عدوانی کنم ؟ واینکه کیفری هم می توانم شکایت کنم یا باید حقوقی شکایت کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگر ملک قبلا تحویل شما شده است میتوانید رفع تصرف وی را از دادگاه بخواهید

  • کیومرث پروانه پور
    کیومرث پروانه پور

    سلام
    پدر من ۱۷ سال پیش با پدر بزرگم زمینی مسکونی خریداری کرده اند که پدرم قبل پدربزرگ فوت شد و پدر بزرگم فوت شده است حالا به هر نحوی عموی کوچک زمینو ساخته سندم زده بنامش بنده قولنامه ی مادر رو دارم که نام پدر من در ان میباشد و تمام عمه ها شاهد این اتفاق هستند که نصف این ملک مال پدر بنده میباشد که من بعنوان تنها ورثه اش باید مالک ان باشم
    میتونم شکایت تصرف عدوانی بکنم و موفقیت توش هست یا نه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      میتوانید دادخواست ابطال سند بدهید.

  • hoseyni
    hoseyni

    سلام،وقتتون بخیر
    مالک تمام شش دانگ ملک زراعی هستم که از طریق مادرشوهرم برای مهریه به من رسیده.بعد از گذشت ۹سال ابتدا شکایت های متعددی تحت عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع و فریب و…علیه من انجام داد که همگی را با مدرک و دلیل محکم اثبات کردم و رای به نفع من صادر شد.اکنون مادرشوهرم در شورای حل اختلاف علیه من شکایت تصرف عدوانی کرده
    در قباله مهریه و سند تک برگ من مالکیت تمامی شش دانگ ذکر شده است و۲سال از ساخت و ساز در ملک میگذرد.
    □آیا شکایت مربوط به زمین ملک است یا ساخت ملک؟
    □روند اثبات چگونه است؟
    □با چه عنوان هایی میتوانم از وی شکایت کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با فرض داشتن سند مالکیت، شکایت تصرف عدوانی از شما ، مردود خواهد بود.

  • محمد پالیزوان
    محمد پالیزوان

    با سلام
    من یک ویلای مبله بمدت یک سال اجاره نمودم (قرارداد اجاره در مشاور املاک تنظیم شده است) و پس از یک سال بر اساس درخواست موجور ملک را با یک ماه تاخیر در ابتدای شهریور تخلیه نمودم. با توجه به آنکه موجر مبلغ قرض الحسنه (رهن) را تا انتهای شهریور پرداخت نکرده و بدلایل مختلف به تاخیر می اندازد تکلیف چیست؟
    در حال حاضر کلید کماکان در دست من بعنوان مستاجر می باشد و پس از تخلیه ویلا در همان مشاور املاک حضور یافتم و متنی مبنی بر اینکه ویلا تخلیه شده و پس از دریافت مبلغ رهن کلید به موجر تحویل می گردد در پشت اجاره نامه نوشته شد.
    تکلیف مسئولیت ویلایی که درون آن نیستم چیست؟
    آیا نیاز است که بصورت حقوقی موضوع را دنبال کنم؟
    ممنون میشم راهنمائی بفرمائید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      شما باید مراتب فوق را به اطلاع شورای حل اختلاف محل رسانده و کلید ویلا را تحویل شورا دهید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      شما باید مراتب فوق را به اطلاع شورای حل اختلاف محل رسانده و کلید ویلا را تحویل شورا دهید

  • سپیده
    سپیده

    سلام خسته نباشید ببخشید که سریع نوشتم نامفهوم شد از پدرم زمینی به من به ارث رسده که سال ۸۲ خریداری شده بود توسط پدرم با کا ربری مسکونی بعد سال ۸۴ اون منطقه منطقه ازاد تاسیس شد و کاربری زمینهارو تغییر دادن زمین پدرمو کاربریشو انبار کردن گفتن باید تاجر بخره انبار بسازه با این طرح تا الان کسی حاصر نشده زمینو بخره و کسی استقبال نکر ده در صورتی اون دست خیابان زمینها مسکونی هست قیمتش ۳تا ۴برابر زمینهای ماست هر دفعه منطقه ازاد میرم خودشون حاصرنیستن زمینو بخرن می گن در اینده خوب می شه اخه الان بیش از ده ساله کی می خواد خوب بشه سوال من اینه من می تونمشکایت کنم و از منطقه بخاطر پایین امدن ارزش زمینم شده صررو زیان بخوام ؟؟و معمولا چند درصد قیمت واقعی زمینم با کاربری مسکونی صررو و زیان میدن ؟ فقط اینو بگم به هیچ عنوان کاربری بر نمی گردونن فکر کنم حدود ۱۰۰ زمین هستکه دچار این مشکل شدیم و با این دستور اون منطقه اصلا اباد نشده ممنون می شم جواب منو بدیین ????

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام برای جواب به سوال شما نیاز به بررسی و ملاحظه مدارک و مصوبات مدیریت منطقه ازاد در خصوص تغییر کاربری میباشد .

  • سپیده
    سپیده

    سلام خسته نباشید زمینی خریداره شده در سال ۸۲ توسط پدرم که ارث رسیده مسکونی بوده سال ۸۴ منطقه ازاد تاسیس شد و کابری اونو برای پروژه اش انبار اعلام کردن که قیپت زمین یک سوم شده و کسی حاصر به خرید نیست ایا می تونم برای صررو زیان اقدام کنم ودر صورت قبول چه مقدار از قیمت مسکونی پرداخت می کنن ممنون می شم جواب بدیین ؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      پرسش مفهوم نیست.

  • ذبیح اله
    ذبیح اله

    سلام. پدر بنده۳۵ سال پیش یک قطعه زمین خریداری نموده بعد از چند سال پدر بنده به خاطر معتاد بودن ازش سوی استفاده کردند و در زمین ساخت ساز انجام دادند پدرم زمین را به صورت قولنامه از خود صاحب زمین خریداری نموده ولی اونهایی که زمین را تصرف کردند به صورت استشهاد محلی زمین را تصرف و سند زدند صاحب زمین وفات کرده ولی ورثه صاحب زمین تایید می‌کنند که زمین مال شماست راهنمایی بفرمایید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام برای جواب به سوال شما نیاز به ملاحظه و برررسی مدارک میباشد

  • احمد
    احمد

    سلام اساتید محترم حدود ۴۰سال پیس شخصی مدعی قسمتی از زمین کشاورزی پدرم میگردد باتوجه به اینکه این زمین از زمان پدر بزرگ وپدرم کشت وبر داشت میشده با ورود معتمدین وقت قسمتی از زمین را به آن شخص واگذار میکنن با حدو مرز مسخص وقطعی با اینکه پدر بنده وشخصی که زمین را گرفته چند سال است فوت کرده اند حالا با گذشت ۴۰سال فرزندان آن شخص مدعی تغیر در حدو مرز ۵۰ سال پیش را دارن با توجه به اینکه هر کدام از در این مدت برروی زمین اختصاص شده کشاورزی کرده اند خواهشمندم در صورت اصرار آنها برای خواسته خود این جانب را راهنمایی فرمایید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      نتیجه دادگاه با بررسی مدارک و دلایل طرفین خواهد بود.

  • احمد
    احمد

    با سلام وعرض ادب
    اساتید محترم حدود ۴۰سال پیش شخصی ازدوستی وصداقت پدرم سو استفاده کرده مدعی قسمتی ازملک پدرموپدر بزرگم که بر روی آن کست و برداست داشته ان نموده که با وساطت معتمدین قسمتی مشخص از زمین پدرم جدا نموده اند با حدو مرز مشخص ۴۰ سال پیش به آن شخص داده اند با اینکه پدرم وآن شخص فوت شده اند فرزند آن شخص مدعی قسمتی دیگر از زمین ما میباشد در صورتیکه در طول ۴۰ سال گذشته هیچ یک از حدو مرز تعیین شده تخطی ننموده ایم حال فرزند آن شخص شکایت تصرف عدوانی بر علیه ما کرده لطفاراهنمایی فرمایید که شکایت این شخص بعد از ۴۰ سال جنبه قانونی دارد ؟ با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      نتیجه هر دعوایی . در دادگاه و بررسی مدارک و دلایل طرفین. تعیین میشود و قابل پیش بینی نیست.

  • احمد
    احمد

    سلام درود به اساتید محترم از اینکه وقت میگذارید برای راهنمایی هموطنانخود کمال تشکر رادارم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      خواهش

  • حمید
    حمید

    من محکوم به پرداخت پول دودانگ از شش دانگی که خریداری کردم به معارض و ید اول شدم .سوالم اینه با ایشون توافق کنم یا دادگاه تعیین قیمت کند به نفع من میباشد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.توافق کنیدمطابق نظرکارشناس خبره

  • علی مرادی
    علی مرادی

    عرض سلام و دورد
    شکایت تصرف عدوانی از ملکی را داشتیم متشاکی حین رسیدگی فوت کرد ورثه هنوز بر تصرف استمرار داشته و مدعی مالکیت مورث خود هستند دادگاه قرار موقوفی تعقیب صادر کرده . اگر ضمن اعتراض اعلام ورثه کنیم رسیدگی خواهد شد. آیا قرار موقوفی صحیح است؟ با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ، چون متشاکی فوت نموده ، قرار صادره صحیح هست ، شما میتوانید بر علیه ورثه شکایت نمایید

  • رضا
    رضا

    سلام خسته نباشید
    پدر من در حال ساخت ساختمان بود که فوت میکنه .
    سه تا از واحد هارو پیش فروش میکنه یکی از واحد ها با پارکینگ اختصاص دوتا دیگه رو با پارکینگ مشاع
    و این هم بگم یک واحد هم به اسم من میباشد که پسرش مباشم که آن واحد هم با پارکینگ اختصاص میباشد .
    الان ساختمان آماده تحویل که مشکل پارکینگ هستش که در پارکینگ فقط دوتا اختصاص جا میشه میخواستم بدونم آیا کسانی که مشاع خریداری کردن حق در پارکینگ دارن یا نه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      کسانی که پارکینگ اختصاصی خریده اند مقدم هستند.

  • صحبت الله اصلانی
    صحبت الله اصلانی

    سلام سال۸۳قطعه زمینی داشتم که شخصی که میدونست زمینگیرشدم گفت ازپای تلفنت تکان نخورشخصی رامیشناسم که انهم مثل توقولنامه اززمینت داردشکایت کرده بایدبیای دادگاه تا۳روزدیگه باتوتماس میگیرندروزسوم رفتم سرزمین دیدم ساختن ونشستن ۱۴سال زمین مال من بودیکدفعه صاحب پیداکردسال ۸۰من رفتم پی زمین رایکمترکندم وسنگ وآهک پرکردم ونیم متردیوارکارکردم چهارطرف من ساخته شده بودیک برکوچه ۸متری بودپس چراسال ۸۰کسی نیامدادعاکندوقتی که مریض شدم آمدندزمینی که کل دارایی من بودهزارباربراش نقشه خواب وآشپزخانه کشیده بودم تواون شرایط برام روزنه امیدبودولی نامردی کردن وساختن منم رفتم که دعواکنم که بامشارکت پاسگاه دسبند زدن دستم ورفتم پاسگاه گفتن ازکسیکه خریدی شکایت کن منم ازون شکایت کردم ولی اون ازمن بدبختره کشاورزی داره ولی راضی نشدم ازکشاورزیش بردارم تاالان هم قراربوده که ۱۵میلیون حکمی که دادگاه دادبمن پرداخت کنه که یکریال نتونسته بده سنش بالاست سکته کرده سمت چپش فلجه راهنماییم کنیدچکارکنم ممنون ازهمه عدالت جویان وعدالت خواهان

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.درمحل زندگی تان به وکیل متخصص ملکی مراجعه کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.درمحل زندگی تان به وکیل متخصص ملکی مراجعه کنید

  • شاه
    شاه

    سلام پدر بنده کا الان مرحوم هستن نزدیک ۳۵ سال بر روی ملک کشاورزی زراعت کردن و یک سال قبل این ملک دست عمو بوده والان چهار سال که که پدرم فوت کرده بنده دارم کشاورزی میکنم و عمو از من شکایت کیفری تصرف عدوانی کرده در ضمن سند اصلا ب نام عمو و پدر من نیست جز زمین های کردی میباشد الان من برا دفاع از خودم باید چیکار کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.شکایت رومی شود

  • مهدی خسروی
    مهدی خسروی

    سلام وقتتون بخیر
    من ۳ سال پیش یک واحد آپارتمان خریدم که دارای انباری میباشد،الان انباری دست شخصی است که میگوید من مستاجر هستم و شما بروید از صاحب اینجا شکایت کنید،من دعوای تصرف عدوانی کیفری کردم ولی الان میگویند باید دعوای حقوقی کنی،من الان باید چه دعوایی کنیم حقوقی یا کیفری و اینکه دعوای تصرف عدوانی کنم یا خلع ید
    ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.حقوقی رفع تصرف

  • محمدرضا
    محمدرضا

    باسلام و خسته نباشید
    ملکی پیش خرید کردم و ملک با توجه به توضیحات کارشناس دادگستری در حال استفاده برای نگهبان و کارگران می‌باشد و خساراتی به ملک وارد شده
    که با اعتراض مکرر بنده هیچ ترتیب اثری داده نشده
    آیا این تصرف هست ؟از کدام نوع ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.قبل ازمالکیت قطعی شماکاری نمی توانیدانجام دهید

  • سجاد
    سجاد

    زمین کشاورزی بنده روتصرف کرده اندمی تونم خسارت بگیرم؟سوال دوم اینکه آیا فرقی بین هبه نامه وتوکیل معامله وجوددارد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اگر سند مالکیت دارید امکان شکایت کیفری یا طرح دادخواست حقوقی و اخذ اجرت المثل و خسارات وجود دارد.
      در خصوص سوال دوم اختلاف زیادی ما بین این دو سند وجود دارد و بهتر است حضورا یا تلفنی مشاوره اخذ نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اگر سند مالکیت دارید امکان شکایت کیفری یا طرح دادخواست حقوقی و اخذ اجرت المثل و خسارات وجود دارد.
      در خصوص سوال دوم اختلاف زیادی ما بین این دو سند وجود دارد و بهتر است حضورا یا تلفنی مشاوره اخذ نمایید.

  • سیاوش
    سیاوش

    با سلام ما ملکی دیم داریم
    که قسمتیش توسط شرکت گاز تصرف شده وگاز موقعیتوابعاد ان را به هم زده
    با توجه به فوت پدرم ونبود ما در ان منطقه شخصی که
    مرحوم پدرش در ۵۰ سال پیش در ان منطقه سابقه کشاورزی بر روی زمین دیگران داشته حالا فرزند ان مزحوم بعلت اشنایی به ان منطقه قسمت قابل توجه ای از زمین مارا متصرف وادعای مالکیت داره وابراز میکنه از شخصی خریده که ان شخص هم سالهاست که فوت کرده ولی پسرش باجناق برادرش نیز هست
    ولی لز سازمان نقشه برداری هوایی نقشه کامل زمین
    نربوط به ۵۲ سال قبل را تهیه کرده ام وکاملا مشخصه شده
    که تصرفاتی انجام داده ولازم به توضیح هست ای فقط در یک قسمت زمین چنین تخلفی صورت کرفته در قیماتهایی دیگه نیز بعلت
    عدم توجهپدرم که پیر بوده وتشخیصش کم بوده باز
    تخلف صورت گرفته ولی در شمالش با صحبت مشکل
    برطرف میشه اصل این نفر در جنوبی زمینه
    مدارک نقشه هوایی دارم
    عوارض پرداختی سال ۱۳۲۰
    بنچاق
    برگ امار
    سند مالکیت همسایگان
    خواهشمندم منو راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      شرکت گاز از جهت تصرفات خود مکلف به پرداخت قیمت زمین به نرخ عادله روز است.

  • فرح آذری
    فرح آذری

    سلام وقت بخیر
    دادگاه حکم به محکومیت خواندگان ردیف اول به رفع تصرف به میزان ذکر شده کرده است (که مالک اولیه و متصرف عدوانی اولیه خوانده ردیف اول است) در صورتی که در حین مراحل رسیدگی یا قبل تر زمین و مالکیت قسمت تصرف شده را به خوانده ردیف دوم انتقال داده است از آنجایی که دادگاه بصورت حضوری به دلایلی تشکیل نشده است لذا قاضی متوجه مالکیت خوانده ردیف دوم نشده است و برای ایشون قرار رد دعوا صادر کرده است
    ممنون میشوم راهنمایی فرمایید که این حکم قابلیت اجرا دارد یا باید اعتراض بزنیم و محکومیت خوانده ردیف دوم را هم بخواهیم؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      هر دو گزینه، قابل انجام است.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      هر دو گزینه، قابل انجام است.

  • محمد
    محمد

    تحقیقات مقدماتی ورسیدگی طبق رای وحدت رویه در تصرف عدوانی حقوق خصوصی با دادگاه کیفری ۲ هست نه دادسرا

  • .۹۱۱۳۹۲۹۳۲۱بیژن خاوری
    .۹۱۱۳۹۲۹۳۲۱بیژن خاوری

    درود خداوند برشما و خانواده معزز
    ملکی خریدم . فروشنده بابت همین ملک نوبتی در ثبت اسناد داشت و کتبآ به بنده تعهد داد که از نوبتی که دارد برای ملک خریداری من سند بگیرد .
    او با انجام تشریفات قانونی سند ثبتی(ماده ۱۴۷) بنام خودش گرفته و عینآ به غیر واگذار میکند .
    با توجه به اینکه ملک را جهت گرفتن سند به امانت تحویل وی بود و بجای تحویل به بنده به غیر تحویل داد خیانت در امانت نموده است .
    ضمن اینکه خریدار نیز اگاه به مالکیت بنده بود و اکنون تصرف عدوانی او غاصبانه است ، شکایت کیفری خیانت در امانت و تصرف عدوانی غاصبانه را بجایی میبرد؟
    با توضیح اینکه فروشنده مال غیر یا معامله معارض نسبت سببی نزدیک با بنده داشته و حبس و جریمه سنگین ان تف سربلاست ، مانع شکایت ماده ۱۰۵ و ۱۱۷ ق ثبت است .
    لطفا شکایت کیفری را برایم تنظیم نموده ، شماره کارت عنایت بفرمایید تا هزینه را تقدیم کنم .
    با تشکر
    لطفآ پیامک و یا در واتساپ پیام بگذارید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام. هم میتوانید شکایت کیفری کلاهبرداری طرح کنید و هم دادخواست ابطال سند تقدیم دادگاه نمایید.

  • علی
    علی

    سلام خسته نباشی دوست عزیز
    بنده یه زمین کشاورزی دارم ‌که درمسیر خط لوله ی اب اشامیدنی که طرح ملی هم هست قرار گرفته من شرط هایی دارم که بزارم از زمینم عبور کنن .متاسفانه سازمان اب زیربار نمیره
    سوال من اینجاست ایا میتونن بدون درنظر گرفتن نظر من اقدامی روی زمین بکنن یا از طریق دادگاه اقدام کنند ؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام. چنانچه پس از ابلاغ و نشر آگهی، مبادرت به تصرف و تملک زمین نمایند، میتوانید دادخواست مطالبه قیمت زمین به نرخ عادله روز را از دادگاه بخواهید.

  • user-09374621998
    user-09374621998

    سلام پسر همسرم املاک داره همسرم سال ۸۹ملکی رو خریداری کرده بعد دوسال پسرش به همسرم گفته پشت قولنامه رو امضاء کن تا برم سند ملک رو واست بگیرم تو نمیتونی الان از سال ۹۲ملک را تصرف کرده و حتی با دوتا از همکارانش زیر برگه نوشتن که پدرم این ملک رو با صحت وسلامتی کامل به من فروخته نه ثمن معامله رو نوشته ونه هیچ پولی به همسرم داده واز اون سال تا پارسال ما حتی قولنامه ویا کپی اون رو نداشتیم پارسال که همسرم به علت بیماری به کما رفت اون سریع رفته واسه سند اقدام کرد که ما متوجه شدیم از همسرم شکایت کرده روز دادگاه رفتیم و اون سریع شکایتش رو پس گرفت الان ما شکایت کردیم به عنوان تصرف عدوانی با توجه به اینکه دوتا از همکاراش که دستشون تو یه کاسه ست به عنوان شاهد زیر برگه رو امضاء کردن با توجه به اینکه ملک کد رهگیری داره ما کد رو به اتحادیه بردیم ملک هنوز بنام همسرمه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      همسرشما میتواند با عنوان جعل و کلاهبرداری و نیز تصرف عدوانی از نامبرده شکایت نماید.

  • عباس دانایی
    عباس دانایی

    درود،، ملک مشاع مفروض باتعیین ٍثغور اربعه ازمالک خریداری ولی مبایعه نامه بصورت بصورت قولنامه دستی بدون کد رهگیری انجام شده فروشنده زنده ، ودرهمان ملک مشاع ملک دیگری رابه شخص ثالث دیگر فروخته ، شخص ثالث ادعای مالکیت ملک بنده راداشته وبه عنوان عدوانی ازمن شکایت کرده ، راه حل چیست

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      شرط شکایت کیفری تصرف عدوانی، داشتن سند رسمی مالکیت است.
      به همین دلیل شکایت فوق، قابلیت طرح نخواهد داشت.

  • اسمعیل
    اسمعیل

    سلام. در دادگاه کیفری با شکایت تصرف عدوانی رای به رفع تصرف و مجازات داده شد و بیست روز برای تجدید نظر وقت داده شده است آیا با توجه به ماده ۱۷۵ آیین دادرسی مدنی اجرای فوری وظیفه دادگاه نیست ؟قاضی می گوید تا قطعی نشدن رای در دادگاه تجدیدنظر امکان اجرای رفع تصرف ممکن نیست.آیا قاضی نباید با توجه با ماده ۱۷۵ بلافاصله رفع تصرف نماید؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اقدامات اولیه رفع تصرف درصلاحیت دادسراست.

  • مسیب
    مسیب

    سلام
    زمینی در تصرف تربیت بدنی میباشد
    دوشاکی دیگر وجود دارد
    از بی تفاوتی یکی از شاکیها
    شاکی دیگر تربیت بدنی را محکوم کرده وخلع ید
    گرفته
    آیا کار تمام شده است
    ایا تکلیف شاکی دیگر نباید مشخص شود؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام، در رای صادره در مورد شکایت هر دو شاکی اظهارنظر و تعیین تکلیف خواهد شد.

  • عبادلله طاهری
    عبادلله طاهری

    سلام بنده زمین کشاورزی را در سال ۱۳۶۵خریداری نموده ام که تا سال ۱۳۹۰ کشاورزی بر روی آن انجام داده ام در سال۹۰قسمتی از این زمین در طرح هادی قرار گرفت و جز ملک مسکونی شد ۲۰۰متر آن را به شخص دیگری واگذار نموده ایم (برادرم) حال ایشان تمام زمین را به صورت عدوانی حصار کشی کرده و در تصرف خود گرفته است بنده نیز به دادگاه حقوقی شکایت برده ام و تمامی خانواده ام برای من شهادت میدهند برادرم نیز شاهد آورده که در طول دادرسی از این شهود خبری نبوده میخواستم بدانم حکم قضایی این مورد چگونه است و چگونه باید به حق خود برسم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرسبق تصرف شمااحرازشودرفع تصرف ومجازات قانونی دارد.

  • سعید
    سعید

    سلام . من پدر بزرگم ارث به مادرم رسید هر چی داشت توافقی به نتیجه رسیدیم قرار شد زمین دختر بار پسر بار تقسیم کنند .یک کاغذ امضا کردیم فقط اعداد داخلش نوشته بود مثال شماره یک مال فلان نفر همین کروکی نبود ببینیم و کروکی امضا نکردیم فقط اعداد الان زمین میگن مال شماس با اونای‌اونا برداشتن تفاوت قیمت زیادی دارد ممنون میشم راهنمای کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مجددآ اعلام می شود.موردسوال گویانیست.

  • مریم
    مریم

    با عرض سلام و وقت بخیر. بنده یک قطعه زمین را در سال ۹۴ خریداری کردم که مشاع بود ولی تمامی ابعاد این قطعه در اداره ثبت اسناد و املاک به ثبت رسیده و در آن زمان کد رهگیری سازمان ثبت از شخص فروشنده به من منتقل شد و در حال حاضر کد رهگیری به نام بنده است. سال گذشته یکی از کسانی که زمین را قبلا معامله کرده بود، مجددا اقدام به فروش همین زمینی کرد که بنده عرض کردم و شخص خریدار هم زمین را تصرف کردند و کاشت انجام دادند. بنده با مدارک شکایت کیفری کردم از سال گذشته ولی نه تنها حتی یک جلسه دادگاه تشکیل نشده بلکه جدیدا گفتند که باید حقوقی شکایت کنید. ضمنا شخص خریدار صرفا یک دست خط عادی دارد ولی بنده تمامی وکالت نامه ها به همراه سند مالک زمین و نقشه ثبتی زمین را به دادگاه ارائه دادم. سوال بنده این است که مگه تصرف عدوانی، کیفری نیست و چرا تا الان حتی یک جلسه دادگاه هم تشکیل نشده؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام نیاز به رویت مدارک مالکیت شما و همچنین حکمی که از دادگاه کیفری صادر شده است می باشد.

  • شیدا
    شیدا

    سلام خسته نباشیدمن مالک ششدانگ یکواحدآپارتمانم توسندمالکیت ظرفیت یک خودرونوشته ولی بدلیل اینکه جای پارکم فضاش باندازه دوعددماشینه دوتاماشین پارک میکنم جلوی کسیرومسدودنکردم حالا همسایه هاازم بدلیل تصرف عدوانی شکایت کردن میتونن نتیجه بگیرن؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.شمابه اندازه پارکینگ سندبایدفضا اشغال کنیدومابقی مشاعی است.

  • شایان
    شایان

    سلام خدمت شما وقت بخیر عرضی داشتم
    من قولنامه عادی یک ملکی رو ابطال کردم و رای ابطالشو گرفتم حالا میخواستم بدونم با این تفاسیر از طریق کیفری چ نوعی شکایتی میتونم مطرح کنم که ی سری افراد باعث نوشتن این قولنامه شدن و من رو از ورود ب ملکم منع کردن ملک هم مشاع میباشد و جز یکی از وارثین هستم ولی بقیه وراث با نوشتن این قولنامه میخواستن منو بزنن کنار ممنون میشم‌راهنماییم کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام سوال شما مبهم است و فعل انجام شده توسط اشخاص مشخص نیست بهتر است حضورا یا به صورت تلفنی مشاوره اخذ نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام سوال شما مبهم است و فعل انجام شده توسط اشخاص مشخص نیست بهتر است حضورا یا به صورت تلفنی مشاوره اخذ نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام سوال شما مبهم است و فعل انجام شده توسط اشخاص مشخص نیست بهتر است حضورا یا به صورت تلفنی مشاوره اخذ نمایید.

  • امید
    امید

    با عرض سلام و ادب
    سپاسگزار میشم به پرسش بنده، پاسخگو باشید?
    پدر مرحومم ، یکباب خانه به همراه مالکیت ۴باب مغازه را به صورت عمری به خواهر و مادر بنده منتقل نمودند و در سند مصالحه، شرطی قید نمودند مبنی بر اینکه مصالح، حق فسخ یکطرفه بدون کسب مجوز قانونی و تایید مراجع ذیربط را دارد!
    پس از گذشت هفت سال از انتقال عمری ذکر شده، مالکیت یک باب مغازه از طرف پدر بنده! بر اساس یک فروشنامه عادی در یک مشاور املاک به شخص ثالثی فروخته شد اما در هیچ مرجعی(دفتر اسناد رسمی و.) فسخ خود را اعلام ننمودند.
    سوال مشخص بنده این است که آیا چنین فروش مالی، قانونی و درست بوده است؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام بنظر میرسد بدون فسخ قراداد اول، قراداد دوم صحیح و قانونی نمی باشد، ولیکن در نهایتایشان حق فسخ قرارداد اول و انعقاد قرارداد دیگری را دارند.

  • Reza
    Reza

    سلام بنده ۴-۵ساله دریک ملک مشاع مختص به یک بازارچه مشغول به فعالیت تجاری میباشم در صورتی که ملک اوایل یک زمین خالی بود که باهزینه خودم سازه فلزی زدم واین چند سال باپرداخت اجاره ماهیانه مشغول کاسبی بودم وهرسال با هیت امنا همون بازار قرارداد رو تمدید میکردم الان امسال میگن ما قرارداد نمینویسیم و باید تخلیه کنی هرچی هم هزینه کردی بهره برداری کردی ازش وباید جا بذاری بری در غیر این صورت آب وبرق رو قطع میکنیم و…درضمن هیچگونه سند مالکیت ندارند.ممنون میشم راهنمایی کنید که باید چکار کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اولاً مالک حق ندارد بدون اجازه قانونی آب و برق شما را قطع نماید.
      ثانیاً در خصوص سازه ای که شما ساخته اید ابتدا بهتر است توافق نمایید و در صورت عدم توافق به نظر می‌رسد بتوانید که وجه سازه را مطالبه نمایید. در این خصوص قبل از هراقدامی حضورا با وکیل مشورت نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اولاً مالک حق ندارد بدون اجازه قانونی آب و برق شما را قطع نماید.
      ثانیاً در خصوص سازه ای که شما ساخته اید ابتدا بهتر است توافق نمایید و در صورت عدم توافق به نظر می‌رسد بتوانید که وجه سازه را مطالبه نمایید. در این خصوص قبل از هراقدامی حضورا با وکیل مشورت نمایید.

  • سیدمحمدقریشی
    سیدمحمدقریشی

    سلام. پدرم در خصوص ملک مشاع در دادگاه اقامه دعوی کرده و حکم خلع ید گرفته و بعد از حکم خلع ید متصرف اقدام به ساخت بنا نموده و مجددا بعد از کلی دوندگی و ماجراهای طولانی حکم رفع تصرف گرفته اما بعد از دوبار مراجعه به مکان مذکر فرد متصرف خود را نشان نمیدهد و تنها فرزندان وی حضور داشته با مراتب به صورت تلفنی توسط مامور ناجا به متصرف اعلام شده و به وی ۴۸ ساعت مهلت تخلیه داده . چنانچه این روند ادامه داشته باشد نتیجه کار چه میشود. ممنون میشم راهنمایی کنید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.رفع تصرف اجرامی شود.

  • ابوالفضل
    ابوالفضل

    سلام خسته نباشید پدرم سال۵۸ از امور اراضی زمین میگیرد بعد با پدرش درخت کار ی میکنن تاچند سال باهم کار میکنن که به مشکل میخورندپدرم دیگه داخل باغ نمیرود تاسال۸۵ که پدر بزرگم فوت می کند بعد ازفوت پدرم بزرگم ،عموهام ملک بین خودشون تقسیم میکنند هنوز سند واگذاری زمین به اسم پدرم هست ولی فوت کرده آیا میشه ملک را پس گرفت

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بایدمدارک خودرابه وکیل متخصص ملک نشان دهید.

  • گیتا
    گیتا

    با سلام. من به همراه پدر و مادرم در یک واحد اپاتمان زندگی میکنیم که سند آن به نام مادر من است ولی ایشان در دفترخانه آپاتمان را به من و خواهرم صلح عمره کرده اند. با توجه به این موضوع اگر در مورد استفاده غیر قانونی یکی از همسایگان از مشاعات شکایت داشته باشم، خودم میتوانم شکایت کنم یا حتما مادرم باید برای شکایت به دادسرا مراجعه کند؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام مالک شما هستید و می توانید شکایت کنید.

  • نوید
    نوید

    سلام خدا خیرتون بده ممنون میشم راهنمایی کنید ما خونه باغ موروثی را با اعتماد به فروشنگان مبنی بر تقسیم شدن بین خودشون خریدیم در واقع چهار دنگ از زمین شش دانگ متاسفانه الان متوجه شدیم که تقسیم نامه ای در کار نیست و نفر سوم هم شکایت داره باید چه کنیم؟علیه کی شکایت کنیم و اینکه میگن اگه بریم تصرف کنیم بهتره صحیح است؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام علیه وراثی که بدون اجازه دیگر وراث ملک رو به شما فروختن شکایت فروش مال غیر مطرح کنید

  • بزرگی
    بزرگی

    با سلام.بنده مالک سه دانگ یک واحد آپارتمان هستم و سند تک برگی بابت ۳ دانگ را دارا میباشم بابت سه دانگ دیگر ملک را اجاره کرده ام بعد از اتمام زمان اجاره کلید آپارتمان را تحویل شورای حل اختلاف داده تقاضای وجه رهن را کردم که شورای حل اختلاف رای به پرداخت وجه رهن و اجرت مثل دیر کرد پولم را داد و کلید آپارتمان را شریکم از شورای حل اختلاف تحویل گرفته و حدود ۲ سال در اختیار دارد و ملک هم تخلیه میباشد و کلید هم نزد شریکم هست سوال اینجاست آیا بنده میتوانم شکایت تصرف عدوانی از شریکم داشته باشم و آیا میتوانم اجرت مثل این ۲ سال را که ملک در اختیار شریکم بوده را دریافت کنم و اگر این حق را دارم بهتر است شکایت کیفری کنم یا حقوقی لطفا راهنماییم کنید،ممنونم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      می توانید بابت این دو سال دعوی مطالبه اجرت المثل حقوقی را طرح نمایید.

  • سروش
    سروش

    با سلام.ما ۵ برادر وخواهر هستیم که یک منزل دوطبقه از پدرمان به ما به ارث رسیده.سال ۹۷-۹۸ طبقه همکف را اجاره داده ایم و امضای برادرم پای قولنامه بنگاه معاملات ملکی است که فاقد امضای دوشاهد است و کرایه ماه به ماه به حساب مادرم واریز می گردد که سند مالکیت به اسم ایشان نیست.از سال ۹۸ به بعد هیچ قراردادی نوشته نشده و تنها کرایه به حساب مادرم واریز شده است. الان که به مستاجر گفتیم تخلیه کن بخاطر کرونا از تخلیه ملک خودداری می کند و چون قولنامه اولیه ما فاقد دو امضا شاهد است طرح دعوی جهت دستور تخلیه در شورای حل اختلاف ممکن نمی باشد و باید از طریق دعوی برای صدور حکم تخلیه اقدام کنیم که فرایند زمانبری است.آیا راه دیگری برای طرح شکایت از طرف ورثه که زمان کمتری را شامل بشود وجود دارد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.منظورتان ازقولنامه قرارداداجاره است.صرف واریزاجاره بها دلیل وجودرابطه استیجاری نیست.لازم است حضورآ باکارت شناسائی برای مشاوره حضوری به وکیل متخصص امورملکی مراجعه نمائید.

  • ن. م
    ن. م

    باسلام اگر شخصى ملك شمارو تصرف كرده باشه عدوانى و شما بعد دوسال متوجه شويد از او شكايت كنيد و حكم داده شه چند روزه فرد رو بيرون مى كنن؟ يعنى چه چقدر بعد حكم اجرا ميشه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.شکایت موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجارات اسلامی نمی توانیدانجام دهید وتصرف عدوانی شماحقوقی است.

  • فاطمه
    فاطمه

    سلام تقريبا ٢٠سال پيش پدر شوهرم يه ملك تو بهترين منطقه تهران داشتن كه من اطلاع نداشتم كه هنوز ملك مانده پدرشوهرم تقريبا ١٢ساله فوت كرده و بعدفوت پدرشوهرم دوسال بعدش شوهرم فوت كرده ويه دختر دارم حالا بعد گذشت ١٠سال از فوت شوهرم فهميدم از طريق دادسرا و پيگيري ملك هنوز به اسم پدرشوهرم باقيست و منع معامله داردچون بدهي بانكي دارد و اينكه يه نفر اونجا رو با جعل سند تصاحب كرده و ١٨ سال اونجا رو اجاره داده و اينكه مارو با زور از خونه دور ميكنه و تهديد ميكنه ميخواستم ببينم من چيكار ميتونم بكنم تا حق دخترو خودم رو از اونا بگيرم ممنون از راهنماييتون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.حتمآ به وکیل متخصص درامورملکی وثبتی مراجعه نمائیدتاحق شمارابازپس گیرد.

  • محمد
    محمد

    باسلام . پدر بزرگ من با دو برادرش شریک بودند در زمینهای کشاورزی و سهم هر کدام از این سه نفر از زمینها مشخص است . حالا که پدربزرگ من فوت کرده است ، دو برادر او اجازه ی بهره برداری از زمینهای پدربزرگ را به ورثه ی او نمیدهند ، حالا چطور باید حق خودمان را از آنها بگیریم؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.ابتدابایدبادردست داشتن گواهی حصروراثت وبه اداره ثبت محل مراجعه کرده وپلاک اصلی زمین راپیداکرده وسپس علیه دوورثه دیگردعوی خلع یدمشاعی طرح کنیدتاراضی به افرازوتقسیم شوند.

  • مجید حسنوند
    مجید حسنوند

    سلام.۳۳سال پیش شخصی در روستا بخشی از خانه مرا تخریب و زمینش را تصرف کرده و اطرافش را دیوار کشیده آیا بعد از ۳۳سال میتوانم از او شاکی و زمین را پس بگیرم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.مشمول مرورزمان کیفری شده است.

  • علیرضا
    علیرضا

    سلام و خسته نباشید واحدی را از سازنده خریده ام و در قرارداد که کد رهگیری دارد قید شده بعلت عدم پرداخت مابقی پول میتونم خونه رو بفروشم وپول فروشنده رابدم ولی بعلت کسادی بازار نتونستم بفروشم و سازنده خونه منو به اجاره داده ایا میتونم از ایشون شکایت کنم به عنوان خیانت در امانت و تصرف ممنون می شم راهنمایی بفر مایید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.هنوزرسمآ مالک نیستیدوبه فروشنده بدهکارهستید.بنابراین رابطه قراردادی شمابافروشنده مهم است.درمحل زندگی خودبایک وکیل متخصص درامورملکی مشاوره کنید.

  • یحیی
    یحیی

    با سلام اداره توزیع برق تهران با ایجاد دکل فشار قوی برق درفاصله ۳۳ متری زمین وبا عبور سیمهای ان از روی زمین عملا افت قیمت زمین مشا ۹۰۰ متری را داشته وبا شکایت در دادگاه کیفری با احراز وتامین دلیل کارشناس دادگستری حکم به مصارف عام المنفعه وخدمات عمومی داده است حکم برایت متهم داده ایا صحیح یا خیر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      توضیحات شما ناقص است و بهتر است مشاوره حضوری اخذ نمایید، ولی به نظر می رسد موضوع فاقد وصف کیفری می باشد و باید در دادگاه حقوقی بررسی شود.

  • میترا
    میترا

    سلام . منزل مسکونی با سند رسمی بنام پدرم را مادرم با سند عادی خرید وچند ماه بعد من ساختمان را از مادرم با سند عادی خریدم و خواهرانم و برادرم همگی به عنوان شاهد امضا کردن . اما متاسفانه پدرم فوت شد و در حال حاضر که ساکن ساختمان میباشم و در خواست الزام به سند مالکیت نموده ام . هیچ یک از خواهران و برادرم و مادرم حاضر به رضایت وامضا در دفتر خانه نمیشون .
    با تشکر . ممنون میشم راهنمایی کنید .

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خواسته شماصحیح بوده و دادگاه حقوقی رسیدگی می کند.

  • محسن
    محسن

    سلام شب شما بخیر..ملکی با کد رهگیری خریدم روز محضر گواهی عدم حضور فروشنده صادر شد بعلت وام گرفتن روی ملک فروخته شده ؟
    چند ماه بعد فروشنده اظهارنامه ای فرستاد که بدلیل فسخ یک طرفه معاملعه ما فسخ و ۵ روز وقت دارید برای گرفتن ثمن پرداختی خودتان..و گواهی عدم حضورگرفته بود به تاریخ شش ماه قبل از همان سردفتر.
    حالا که مردان خداست الزام به تنظیم سند کردیم. با همان گواهی عدم حضور دعوایی تقابل داده و فسخ مبایعه را خواسته.
    سوالم این هست مگر سر دفتر حق دارد روی یک سند دو تا گواهی عدم حضور صادر کنند.شکالت کردم از سر دفتر به کانون سر دفتران اول محکوم شد دادگاه تجدید نظر تبرئه کرد سر دفتر را..حالا نمیدانم چکار کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.تخلف است.چون دعوی شمامرتبط با امرملکی وفک رهن وسایرمدارک می باشد لازم است باهماهنگی دفتروقت مشاوره حضوری بگیریدو با تمام مدارک تشریف بیاورید.ضمنآ اگرمحل زندگی شماتهران نیست ازوکلای متخصص ملکی محلی استفاده کنید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.تخلف است.چون دعوی شمامرتبط با امرملکی وفک رهن وسایرمدارک می باشد لازم است باهماهنگی دفتروقت مشاوره حضوری بگیریدو با تمام مدارک تشریف بیاورید.ضمنآ اگرمحل زندگی شماتهران نیست ازوکلای متخصص ملکی محلی استفاده کنید.

  • Sm
    Sm

    با سلام وخسته نباشید،ما یه زمین کشاورزی داریم که مال پدرمونه ،بیش از ۴۰ساله استفاده میکنیم این زمین رو پدرم از داییش که بی وارث بوده خریده و دایی پدرم هم از شوهر عمم خریده اما سندی بین پدرم و داییش نیست نمیدونیم شاید گم شده،اما شوهر عمم سند داره و تازگیا فوت کرده پسراش ادعا میکنن این زمین مال اوناست و کل ده هم میدونن این زمین ماله پدرم هستش که به ما چهار برادر رسیده ،پدرم هم فوت کرده،پسرای شوهر عمم از ما شکایت عدوانی کردن در حالی که نزدیک به چهل ساله اصلا چنین ادعایی نداشتن و بعد از فوت پدرشون این شکایت رو‌انجام دادن،ما هم میتوانیم استشهاد جمع کنیم که این زمین ماله ماس هم هم میتوانیم سوگند بخوریم که پول دادیم و گرفتیم اما متاسفانه سندی در دستمون نیس.راه حل شما چی میباشد ؟این شکایت اخرش چی میشه؟ما بعد بیش از ۴۰سال باید زمین رو دو‌دستی تقدیم کنیم؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.لازم است درمحل زندگی تان بایک وکیل متخصص ملکی مشورت نمائید.

  • تصرف ملک بدون سند رسمی
    تصرف ملک بدون سند رسمی

    سلام
    در یک منطقه کوهستانی که ملک ها فاقد سند رسمی می باشند و اصطلاحا جزو مستثنیات هستند. اما یه دیوار از نوع دستک های فلزی و سیم خاردار میان دو ملک کشیده شده بود. همسایه ما اقدام به تخریب دستک های فلزی و سیم خاردار میان دو ملک کرده و به ملک ما تجاوز کرده و به احداث بنا در آن نیز پرداخته است. کارشناسان دادگستری هم وقوع تجاوز به اندازه ۲۰ مترمربع را تایید کرده اند
    می خواستم بدونم به نظر شما چه حکمی برای این همسایه ما احتمالا صادر خواهد شد؟؟
    با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      در این خصوصا امکان پیش بینی برای ما وجود ندارد و دادگاه با توجه به اوضاع و احوال وضعیت متهم و آثار جرم حکم صادر می کند.

  • ملک محمدابدالوند
    ملک محمدابدالوند

    سلام .من یک قطعه زمین باغی ۲ سال قبل خریداری کرده وبصورت قولنامه ووکالت به شخص دیگری واگذارنموده ام مساحت زمین ۱۱۰۰متربوده ودرقولنامه ذکرشده انتقال زمین طبق سهم قیدشده درسندولی درقولنامه قسمت مساحت ۱۰۰۰مترنوشته شده اکنون متوجه شده ام قسمت سند ۷۰۰متراست ایا میتوانم نسبت به بقیه مساحت اضافی که۴۰۰متراست ادعا نمایم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.به لحاظ تخصصی بودن موضوع وپیچیدگی حقوقی آن بامدارک برای مشورت نزدوکیل بروید.

  • مريم خجسته
    مريم خجسته

    با سلام من احتياج به راهنماييتون دارم، پدر من يك ملك مشاع داشتن، به اصرار افراد ديگر خونواده مقداري از اين ملك رو دستي به كسي كه اونجا كار ميكرد بخشيدند. ايشون راضي نبودند. بعد از سالها متوجه شدند كه اونها از اون مقدار زمين كه نوشته بوده حدودي ٥٠٠٠ متر حتي بيشتر هم گرفتند سند مشاع زمين به اسم ايشون هست و خواستند كه زمين رو پس بگيرند. بعد از كلي كشمكش پدرم تو زمين چند تا درخت كاشتند و ورثه اون شخص كه سالهاست فوت شده از ايشون شكايت عدواني كردند. سند به اسم پدرم هست ايا ايشون ميتونند ملك رو پس بگيرن وقتي پولي اين وسط رد و يدل نشده و ايا اين دادگاه عدواني براي شاكي نتيجه خواهش داد ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرهبه باشرایط قانونی انجام شده باشد با فوت واهب و متهب قابل رجوع نیست.حتمآ باوکیل مشورت کنید.

  • امیر علی اصغریان
    امیر علی اصغریان

    استادان گرامی بنده در یک ساختمانی از سال ۹۳ مستاجر هستم و هر سال هم با اتمام وقت اجاره نامه ام با صاحب ملک میرفتیم پیش بنگاه پشت قولنامه ظهرنویسی تمدید میکردیم الان یکی پیدا شده میگه این ساختمان مال من هست و یه روز ساعت ۹ شب بدون وقت اداری با کارشناس دادگاه اومدن جلوی درم از من اجاره نامه خواستن من بخاطر محکم کاری به کارشناس اجاره نامه رو ندادم گفتم هر وقت دادگاه ازم بخواد من میارم دادگاه. من کارت کارشناسی و شماره پرونده رو خواستم بهم نشون ندادن. بعد من صاحب خانه را کشیدم خونه ام گفت غلط میکنه قولنامه به اسم خودمه گفت اون پسر عموم هست من با اون مشکل دارم کارمون در دادگاه فعلا به پایان نرسیده هر وقت حکم مالکیت آورد من بهت میگم خونه رو تخلیه کن. الان به بنده شکایت تصرف عدوانی کرده و بنده با بردن اجاره نامه ام و دفاعیاتم دادیار قرار منع تعقیب بهم داد بعد طرف اعتراض کرد دادگاه با استناد به نظر کارشناس قرار را نقض و بهم قرار جلب دادرسی داده نظر کارشناسی هم اینه که من رفتم جلوی در فلانی اجاره نامه بهم نشون داد الان بنده چیکار کنم آیا واقعا بنده مرتکب جرمی شدم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      با این اوصافی که شما تعریف کرده اید، رابطه شما با طرف مقابل یک رابطه حقوقی است و اتهام تصرف عدوانی به شما وارد نمی باشد.

  • حسن
    حسن

    باسلام ملکی از پدرم ارث رسیده هیچگونه سند نداشیم برای تقسیم وارث ها مشکل داشتیم برای تقسیم ب دادگاه با استشادمحلی در دادگاه طرح دعوا کردیم رای دادگاه از طریق دادگاه ملک فروخته شود بین وراث تقسیم شود الان شخصی همسایه ماست ملک را تصرف کرد میگوید با استشاد محلی گرفته میگه ملک مال شما نیست مال من است وا میگه من ورثم ملک اجدادی ماست حال نمیدادم چکار کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرشمابا استشهادیه دستورفروش و مزایده گرفته اید همسایه تان هم می تواندبا استشهادیه ادعای مالکیت کند.

  • مهدی
    مهدی

    با سلام. یک سال پیش آپارتمان تازه ساختی را خریدم. هنگام خرید در بنگاه املاک سند زمین که به نام فروشنده بود رو دیدم و کپی اونو دارم. قولنامه در مشاور املاک تنظیم شد ولی کد رهگیری نگرفتم. الان بعد ازیک سال حکم تخلیه اومده برام که این واحد قبل از شما خریداری شده و کد رهگیری هم دارد. زمین مذکور سه دست معامله شده تا رسیده به فروشنده ما و انگار قبل از خرید زمین واحد ها تفکیک شده بوده اند. الان بنده باید چیکار کنم. تا چند وقت میتونم حکم تخلیه رو عقب بندازم و در کل چکار باید بکنم؟ هنوز سند ملک هم حاضر نشده است.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.حکم شماتخلیه نیست وخلع یداست.می توانیداگرقطعی شده ازاجرای احکام مهلت گرفته وشکایت قانونی تان راپس ازمشورت باوکیل طرح نمائید.

  • علی
    علی

    با عرض سلام و خسته نباشی
    این جانب یک باغ داریم با قباله قدیمی در قباله دودانگ به اسم من سه دانگ به اسم ۲برادر ناتنی دیگر اما در اداره ثبت به اسم یک نفر ثبت شده پلاک کوبی گردید ه این یک مورد ۲-پشت باغ متصل به باغ می باشد اما جاده از وسط رد شده و یک نفر غریبه محل انگور دیم کاشته بدون مدرک حا لا شکایت کرده ام به عنوان تصرف عدوانی ایا به حق خودم میرسم یا خیر براساس نامه ادراه ثبت اسناد پلاک کوبی گردید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرسندنداریدوبراساس تصرف مدعی هستیدمی توانیددعوی رفع تصرف حقوقی طرح نمائید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرسندنداریدوبراساس تصرف مدعی هستیدمی توانیددعوی رفع تصرف حقوقی طرح نمائید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرسندنداریدوبراساس تصرف مدعی هستیدمی توانیددعوی رفع تصرف حقوقی طرح نمائید.

  • ملیحه
    ملیحه

    با سلام. پدر من سال ۹۷یک ملکی رو با ملک خودش معاوضه کرده و۱۵۰ میلیون تومان هم در وجه نقد پرداخت کرده اما به این دلیل که ملک خریداری شده یک طبقه ی آن اجاره داده شده بود به همین دلیل قرار شده بود تا چند وقتی که مستاجر از آن خانه تخلیه کند ۲۵ میلیون تومان چک بدون تاریخ نوشته شده بود که هر وقت اجاره نشین از آن خانه تخلیه کرد ۲۵ میلیون تومان پرداخت شود،اما فروشنده ی ملک خودسرانه به چک تاریخ گذاشته و چک پدرم را برگشت زده است.ومتاسفانه کارپدرم به شکایت و دادگاه کشیده شده است.ومتاسفانه رای داوری هم به طرف مقابل صادر شده است وفسخ اعلام شده است.اما چون که در مبایعه نامه معاوضه ی ملک و کلید به کلید نوشته شده است نتوانسته اند اجرای حکم کنند.از روش تصرف عدوانی شکایت کرده اند.میخواهم از شما کمک و راهنمایی بگیرم که آیا چگونه میتوانیم این تصرف عدوانی را ابطال کنیم چون همه ی مدارک و مبایعه نامه و صورت جلسه همه تکمیل و شفاف هستش.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      بهتر است حضورا و با در دست داشتن مدارک و رای داوری به دفتر تشریف بیاورید و امکان مشاوره در این خصوص بدون رویت مدارک و مستندات وجود ندارد.

  • خرمی
    خرمی

    با سلام
    سال ۹۱ یه واحد آپارتمان از یک شخصی که وکالت شراکتی از صاحب زمین داشت و قرار شد در این زمین واحد بسازد که ۵ واحد به صاحب زمین تعلق بگیرد و ۵ واحد به پیمانکارو به پیمانکار اجازه فروش این واحد داده شد و ما یکی از این ۵ واحد پیمانکار پیش فروش طبق مبایع نامه خریدار کردیم و همه هزینه ها رو بجز ۳۰ میلیون ( قرار شدپای سند پرداخت شه) را در قولنامه ذکر کردیم که پرداخت شد ولی متاسفانه پیمانکار واحدها رو نیمه کاره رها کرد و تکمیل نکرد ما خودمون با همکاری بقیه واحد ها و صاحب زمین شروع به تکمیل کردیم متاسفانه حال پیمانکار برای ما درخواست رفع تصرف عدوانی زده . آیا همچنین درخواستی مورد قبول می باشد و لطفا راهنمایی فرمایید که ما نیز باید شکایت کنیم ؟ در ضمن متاسفانه ما تامین دلیل انجام بدلیل ناآگاهی انجام ندادیم در زمان تکمیل واحد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      شما می توانید دادخواست الزام به انجام تعهدات- اخذ پایان کار – صورتمجلس تفکیکی و تنظیم سند را مطرح نمایید.
      قبل از هر اقدامی حضورا با وکیل دادگستری مشورت نمایید و در صورت تمایل می توانید به دفتر ما جهت مشاوره تشریف بیاورید.

  • سعیدملکیان
    سعیدملکیان

    با سلام بنده در مزایده اموزش و پرورش ۲۸۴۰عرصه و اعیان برنده شدم و خریداری نمودم.هبه نام زمین در سال ۶۸ از طرف مردم به آموزش و پرورش با حدودات اربعه واگزار میشود.
    اموزش و پرورش بعد از بیست سال ملک را می فروشد.
    بعد از گذشت پنج سال مالکیتم اقدام به حفاری برای محصور نمودن زمین اطرافم نمودم که که با حمله و ممانعت مردم روستا روبرو شدم
    کار را به دادگاه کشاندم شکایت ممانعت از حق نمودم
    به نظر شما اگه قاضی اشناشون باشه میتونه ناحق کنه؟
    سپاس

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      مجموعه ما نمی تواند در خصوص شخص قاضی اظهار نظر نماید و در صورتیکه ابهامی در خصوص موضوعی قضایی دارید سوال خود را مطرح نمایید.

  • Ali
    Ali

    سلام و وقت بخیر
    پدر بزرگ من اوایل سال ۶۰ یک باغ و یک هکتار زمین کشاورزی از مالکی طبق یک قول نامه ساده خریداری کرده است. چند سال قبل فروشنده با ادعای تصرف عدوانی کیفری زمین کشاورزی از پدربزرگ من شکایت کرد که حکم دادگاه این تصرف رو وارد ندونست و به خاطر وجود قول نامه به سود پدربزرگ بنده حکم نهایی رو صادر کردن. حالا بعد از چند سال که از فوت پدربزرگم می گذره ما به عنوان وراث می خوایم سند مالکیت زمین رو بگیریم. ممنون میشم راهنمایی کنید که چیکار باید کنیم و چه روند حقوقی رو باید طی کنیم.
    و آیا اینکه با توجه به حکم دادگاه از اونجایی که فروشنده هم فوت کردن، فرزندان اون شخص می تونن دوباره با ادعای تصرف عدوانی زمین مانع گرفتن سند مالکیت ما بشن؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام پروسه اخذ سند مالکیت بستگی به سوابق ملک دارد و اگر مدارکی راجع به این سوابق دارید باید حضوراً به یک وکیل دادگستری مراجعه تا راهنمایی لازم جهت طرح دعوی در دادگستری و یا طرح در خواست در اداره ثبت صورت پذیرند .

  • هومن گلشنی
    هومن گلشنی

    با سلام بنده مالک دو دانگ از شش دانگه ,ملکی هستم که به صورت یک اپارتمان شانزده واحدی در امده است سازنده ملک بدون جواز مبادرت به ساخت نموده و کلاه برداری کرده و در دادگاه محکوم به حبس و باز پرداخت پول شاکیان شده با توجه به اینکه ملک مزبور صورت مجلس تفکیکی ندارد و به صورت مشاع میباشد یکی از شاکیان سازنده مبادرت به تصرف یک واحد کرده و به استناد به مبایعه نامه خود با سازنده طرح دعوی حقوقی کرده و در دادگاه رای به بی حقی ایشان صادر گردیده لطفا راهنمایی کنید برای اینکه ملک مزبور از تصرف ایشان خارج گردد چه باید کرد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام اگر مالکیت شما مستند به سند رسمی می باشد شما می توانید با تقدیم سند رسمی و دادنامه های که در خصوص واحد مزبور صادر شده است دادخواست خلع ید خود را به دادگاه عمومی محل ملک تقدیم نمایید .

  • س قربانی
    س قربانی

    سلام خسته نباشید مدت یک هفته است که فردی وارد زمین مسکونی ما شده و اقدام به پی کنی و ریختن اجر به قصد ساخت آن دارد با صحبت با او ادعا می کند مدرک دارد و مجوز گرفته در حالی که این زمین از سال ۸۵ توسط ما خریداری شده ما شکایت تصرف عدوانی کیفری کرده ایم چگونه دادگاه متوجه می شود مدارک مالکیت او جعلی است ؟ با تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام باید توانایی علمی و تجربی در دادسرا و دادگاه داشته باشید تا ملاحضه مدارک طرف مقابل بلافاصله حسب مورد ادعای انکار یا جعل نمائید موضوع فنی است حتما باید با وکیل به دادگاه یا دادسرا رفته یا در صورت عدم توانایی مالی تمام مراحل را با مشورت وکیل طی نمائید .

  • کامران
    کامران

    سلام- توضیحات مقدماتی: مالک واحد ۱ یکی از منازل تعاونی مسکن هستم. هنوز سند مالکیت تفکیکی رسمی به هیچ یک از صد نفر ساکن داده نشده و در حال طی مراحل قانونی است. اما هر واحد در دفتر تعاونی اسناد مشخص که کلیه مشخصات ذکر شده شامل طبقه، شماره واحد متراژ واحد، شماره انباری و متراژ انباری، شماره پارکینیک و متراژ آن ثبت شده و طبق همین متراژ واگذاری هر کدام از مالکین پول پرداخت کردنده اند.
    بیان مسئله اصلی: با توضیحات فوق خدمتتان عرض کنم شهریور ۹۸ مالک واحد ۲ منزل خود را به یک خانم طی قولنامه ای در یکی از دفاتر املاک شهرشتان فروخت. همان شهریور ماه ۹۸ متوجه شدم انباری شماره ۱ که طبق اسناد موجود در دفتر تعاونی مسکن بنام اینجانب بوده و قفل هم درب آن زده بودم توسط شوهر خریدار واحد ۲ قفل انباری شکسته و خود یک قفل جدید درب آن زده بود. چندین نفر از جمله مدیر ساختمان ، احدی از اعضای هیات مدیره تعاونی مسکن با ایشان صحبت کردند که این کار شما غیر قانونی است ولی ایشان مدعی است که فروشنده واحد با اشاره دست به ایشان گفته بود که این انباری متعلق به شماست. خریدار هم فقط بخاطر همین اشاره دست این ادعا را دارد . وقتی هم یکی از اعضای هیآت مدیره با ایشان صحبت کرده که چون هنوز سند مالکیت صادر نشده باید قبل از تکمیل خرید و برای اطلاع به دفتر تعاونی مراجعه میکردید و از صحت گفته های فروشنده اطلاع حاصل میکردید باز خریدار زیر بار این حرف درست نمی رود و مدعی است که الا و بلا این انباری مال من است و با قلدری رفتار میکند.
    سئوال: حال از محضر شما سئوال دارم که این فردحدود یکسال غیر قانونی انباری را تصرف کرده، با توجه به اینکه هنوز سند تفکیکی رسمی بدلیل عدم اتمام کامل پروژه ۱۰۰ واحدی مد نظر صادر نشده، ۱- آیا با چند نامه رسمی دفتر تعاونی مسکن که به صورت دقیق به مالکیت اینجانب بر انباری مد نظر اشاره شده و همچنین اسناد مختلفی که در دفتر تعاونی مبنی بر متراژ واحد و انباری و پارکینک اینجانب اشاره شده و در صورت نیاز گواهی شهود مبنی بر شکستن قفل انباری توسط خریدار و اخطار به خریدار برای جلوگیری از این کار ، می توان از ایشان شکایت کرد؟ .۲- نوع شکایت با توجه به جمیع جهات و خسارتها چه باید باشد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام ملک نهائی و قانونی صورتمجلس تفکیکی و سند است با این حال مطابق قولنامه و استشهادیه هیات مدیره و تعدادی مالکین و گواهی تعاونی مسکن می توانید دعوی ممانعت از حق کیفری ابتدا طرح کرده و در صورت عدم پذیرش بدلیل نداشتن سند رسمی همین دعوی را مستند به قانون آیین دادرسی مدنی بصورت حقوقی مطرح کنید .

  • مظاهر
    مظاهر

    سلام و خسته نباشید. پدر من سال ۵۴ ملکی را به صورت قولنامه خرید و پس از پرداخت مبلغ خانه ساکن خانه شد. قرار بود که دو روز بعد سند زده شود اما دیگر خبری از فروشنده نشد که نشد. در حال حاضر پدرم فوت کرده است و در مدت این ۴۵ سال کسی هم مراجعه نکرده است. سند هنوز به نام آن فروشنده است. آیا امکان تقاضای سند برای ما وجود دارد؟ قولنامه مشاور املاک را هم هنوز داریم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام بله این امکان وجود دارد شما باید بعد از اخذ انحصار وراثت نسبت به تقدیم دادخواست الزام به تنظیم سند به طرفیت فروشنده اقدام نمایید.

  • مرتضی
    مرتضی

    با سلام. بنده یک هکتار زمین کشاورزی از پدرم خریداری کرده ام. مدارک و مبایعه نامه هم موجود می باشد.پدر بنده نیز در قید حیات میباشند. بعد از دوسال برادرم شکایت کرده که زمین در سال ۴۹ مال بنده بوده که در دادگاه قاضی گفت مشمول زمان میشه و حق رو به پدرم داده. حالا برادرم برای من شکایت تصرف عدوانی کرده. نظر شما راجع به حکم چی هست ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام توضیحات سوال کافی نیست ادعای انعقاد عقد بیع مشمول مرور زمان نمی شود و عقد لازم است .

  • محمد
    محمد

    با عرض سلام
    ۳۰۰۰ متر زمین از کل ملک به متراژ ۵۰۰۰۰ متر در سال ۹۲ خریداری کردیم که ۹۵٪ مبلغ رو پرداخت کردیم
    باقی قرار بر زمان سند شد..
    متاسفانه با توجه به ارتباط فروشنده و بنگاه ، زمان تنظیم سند در مبایعه نامه قید نشده

    همچنین محدوده زمین در واقع متراژ طول و عرض قید نشده
    و با توجه به اینکه کل ۵۰۰۰۰ هزار متر ۸ سند دارد
    شماره سندهای قید شده درقولنامه زمین ما با آدرس قید شده همخوانی ندارد

    تنها یک نقشه وجود دارد که ما با استناد به همان اقامه دعوا کردیم

    ۴ سال قبل ۲ قطعه از زمین (۵۰۰) متر توسط فروشنده
    به فرد دیگه ای فروخته شد
    حال دادگاه حکم تصرف عدوانی به نفع ما صادره کرده و فروشنده رو به ۱ سال حبس و پرداخت جریمه محکوم کرده

    با توجه به در بافت بودن قسمتهایی از ۳۰۰۰ متر زمین
    و انتقال داده نشدن سند به من
    بنده حق ساخت در محدوده زمینی که خریداری کرده ام دارم؟

    ایشون بعد ها میتوانند ادعای این کنند که ملک بنده محدوده دیگری بوده هست؟

    با سپاس از لطف شما

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام تا زمانی که سند مالکیت رسمی شش دانگ را نگرفته اید اقدام به ساخت نکنید داخل بافت و خارج بافت مقررات مخصوص به خود را دارد ترجیحاً قبل از هر اقدامی با یک وکیل دادگستری متخصص در امور ثبتی و ملکی مشورت نمائید .

  • سعیده ایزدی فرد
    سعیده ایزدی فرد

    با سلام و خسته نباشید بنده ساله ۹۸ زمینی در اطراف شهر زاهدان که طرح مسکن بوده به قیمت ۱۶۵ میلیون به صورت قولنامه خریداری کرده ام که فرد فروشنده۲ عدد قولنامه که از صاحب اصلی زمین و خودش بوده به ما ارائه کرده و قبل از خریداری کردن پرس و جو از صاحب اصلی زمین و بنگاه دار که زمین مشکلی ندارد خریداری کردیم ۲ ماه قبل متوجه شدیم که شخصی شروع به ساخت و ساز کرده پرس و جو کردیم شخص مدعی که این زمین فلان فرد به من۵ سال قبل داده و بهم مدرک نداده خواهان مدرک شدیم هیچ مدرکی به ما نداده و زمین حاضر۲۰۰ متره و فقط یه قولنامه از اشخاص دیگه ارائه داده که نه آدرس این زمینه و نه متراژ و ما شکایت کردیم از فروشنده زمین به ما و این شخص و پرونده در دادسرا از ما ۲ تا شاهده قولنامه خواستن که ارائه دادیم حالا نگرانیم میخواستم بپرسم که این پرونده آخرش چی میشه…

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.درپرونده کیفری تان نتیجه مطلوب نخواهیدگرفت اماازاستعلام ثبتی وجوابیه آن می توانیدمتوجه شویدمالک رسمی زمین چه کسی است.اگرایادی قبل ازقولنامه شماصحیحآ به مالک رسمی منتهی شدعلیه فروشنده قولنامه خودومالک رسمی دعوی الزام به تنظیم سندوتحویل مبیع طرح نمائید.به جهت فنی بودن موضوع پس ازاخذگردش کارثبتی حتماباوکیل مشورت نمائید.

  • مسلم
    مسلم

    با سلام،
    بنده دارای پرونده‌ای با موضوع تصرف عدوانی در دادگاه کیفری دو هستم. طبق نظرات کارشناسی مختلف سابقه ۲۰ ساله تصرف من در زمین مورد بحث ثابت شده است. اما دارای سند مالکیت رسمی نیستم (سند عادی است). البته استشهادیه محلی در رابطه با مالکیت و تصرف ۲۰ ساله بنده بر زمین موجود است. همچنین اثبات مالکیت طرف مقابل در دادگاه حقوقی قبلا رد شده است (عدم استماع). چندین سال است که در زمین تصرفی ندارم که طرف مقابل اقدام به ساختن واحد مسکونی در آن کرده است. می‌خواستم از شما بپرسم با توجه به وجود تمام جنبه‌های جرم تصرف عدوانی (فقط سند مالکیت رسمی موجود نیست)، شکایت بنده قابل پیگری است یا ممکن است قرار منع تعقیب یا اناطه از طرف دادگاه صادر گردد؟
    با سپاس

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      در پاسخ باید گفت که ، در رویه ای که اکنون دادگاههای کیفری دارند؛ تا شاکی سند مالکیت نداشته باشد ، به شکایت تصرف عدوانی وی رسیدگی نمی شود

  • زهرا
    زهرا

    سلام سال ۹۶طبقه همکف یه خونه دوطبقه را خریدیم (تمامیت انتقال شش دانگ نوشته )درمبایعه نامه سازنده خونه خودش طبقه دوم زندگی میکرد،،راهرو و در اپارتمانی هم خونه داره یه حیاط با در پارکینگی هم هست که تو مبایعه نامه نوشته دراختیارخریدار(ما)میباشد سال ۹۸طبقه دوم را فروخت ،،،،،،صاحب خونه جدیدمیگه تومبایعه نامه ما نوشته راهرو اختصاصی متعلق به بنده هست الانم ازطرف راهرو رفته در توری پشت در ما گذاشته الان ما باید ازکی شکایت کنیم ازاین جدیده که یک ماهه اومده یا ازصاحب خونه اولیه که ملک مشاع رو اختصاصی به اون داده؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      باسلام هر دو طرف را بايد طرف دعوا قرار دهيد

  • علی رضا پ
    علی رضا پ

    سلام . اینجانب سال ۱۳۹۶ با یک نفر شروع به احداث دامداری نمودیم اورده ایشان فقط یک قطعه زمین به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع بوده ولی هزینه های اعیانی محوطه سازی و خرید دام علوفه تجهیزات و… به عهده من بوده است . ولی متاسفانه شهریور سال ۱۳۹۸ ایشان فوت کردند و برادر و پدر ان مرحوم دامداری را تصرف و کلیه تجهیزات و دام و علوفه ها را فروخته اند . لذا اینجانب از طریق تصرف عدوانی کیفری شکایت نمودند ولی پدر ان مرحوم میگویند که من را نمیشناسند و هیچ برگه ایی به پسرم مبنی بر دادن زمین نداده ام . اینجانب قبل از شروع به ساخت برگه را مشاهده و چون دفتر املاک دارم مبایعه نامه و مشارکت نامه تنظیم شده است . ولی دادیار میگویند که از طریق حقوقی باید اقدام کنی .

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگر ملک دارای سندرسمی بنام پدر شریک شما بوده و ایشان وکالتی از پدرش برای تصرف و اجرای شرکت نداشته، چنانچه مبایعه نامه ای راجع به زمین تنظیم شده فضولی است و قرارداد مشارکت بین شما و شریکتان معتبر بوده و با اثبات اینکه اموال موجود در دامداری مربوط به قرارداد مشارکتتان است می توانید از ورثه شریکتان مطالبه نمایند

  • ج
    ج

    سلام طبق یک سازش نامه مرز بین دو مزرعه در سال ۱۳۳۶ در دادگاه تعیین شده قسمتی از زمینه ا به عنوان اجاره به مزرعه دیگر داده شده و با قیمت معین و قرار شد بعد از برداشت زمین ها را تخلیه کنند به دلایل خشکسالی و…زمین مورد اجاره در دست تنها باقی مانده و در دهه هفتاد به مستثنیات خود اضافه کرده اند سال گذشته با اطلاع از این موضوع اضهارنامه به عنوان ترک زمین ها به آن ها ارسال شد ولی اعتنایی نشد الان من میخوام بدم زمین را کشت کنم ایرادی دارد….البته من قسمتی از زمین را شخم کردم و آنها شورا شکایت کردند که بخاطر عدم صلاحیت شورا رد شد الان در تدارک گرفتن سند هستن تا شکایت کنن لطفا راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با توجه به وجود سازش بین مالکین در مزرعه و یا تقسیم نامه که حدود دو مزرعه را مشخص نموده است و با توجه به وجود اجاره نامه که مزرعه مورد مالکیت شما به اجاره واگذار شده است مالکیت شما بر قسمت مورد اختلاف محرز و مسلم است چنانچه اجاره نامه کتبی باشد چون قبل از سال ۷۶(تصویب قانون روابط مورد مستاجر در خصوص اماکن مسکونی و تجاری )منعقد شده است در صلاحیت شورای حل اختلاف و قابل صدور دستور تخلیه نیست بنابراین شما نیاز به طرح دعوی تخلیه و اخذ حکم تخلیه از دادگاه می باشید و چنانچه اجاره نامه کتبی موجود نمی باشد شما می توانید از دعوی خلع ید و یا رفع تصرف استفاده نمایید.

  • مهری ولی زاده
    مهری ولی زاده

    بعد از دوسال از خریداری یک خانه که با رای دادگاه بدوی و تجدیدنظر در نهایت حکم به تسلیم مبیع از طرف دادگاه داده شد به همراه دادورز جهت تخلیه ملک و اجرای حکم به محل ملک رفتیم اما متوجه شدیم فروشنده ملک را به شخص سومی فروخته و به اسم او سند زده است (تاریخ سند بعد از حکم تجدید نظر بوده و حکم موقت برای عدم فروش خانه به علت نداشتن پول یک سوم کارشناسی ملک که باید به حساب دادگاه ریخته مشد صادر نشد) به هرحال طی صورتجلسه دادورز خانه را قفل کرد تا به موضوع در دادگاه رسیدگی شود اما روز بعد، خریدار جدید با شکستن قفل در ملک را تصرف کرده است. حالا مسیر درست و کوتاه برای این مورد چیست؟ و اینکه خریدار جدید روی ملک وام گرفته است

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      چون با رای تجدید نظر مالکلیت شما به اثبات رسیده است و رای دادگاه سند رسمی می باشد لذا بر اساس ان شما می توانید در دادسرا شکایت فروش مال غیر و تصرف عدوانی مطرح نمایید.

  • امین
    امین

    با سلام
    ۲ دانگ از ۶ دانگ ملک آپارتمانی به نام بنده می باشد.
    من این ۲ دانگ رو از کسی که قبلا در آنجا سکونت داشته خریدم ولی خودم تاکنون آنجا ساکن نبودم.
    سوال اول:امکان شکایت کیفری تصرف عدوانی وجود دارد؟
    سوال دوم: چه حکمی علیه کسی که مالک ۴ دانگ باقی مانده است صادر می شود؟
    سوال سوم: امکان پیگیری برای صدور حکم یک ماه تا یک سال حبس وجود دارد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام، توضیحات شما ناقص است ولی به شما پیشنهاد می شود که دعوی حقوقی خلع ید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را مطرح نمائید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      خیر املاک به طور مشاع و با علم و اطلاع از مالکیت مشاعی افراد دیگر دلیل بر اجازه بر تصرفات شرکاءدیگر است بنابراین طرح کیفری موضوع امکان پذیر نیست شما میتوانید اجرات المثل ایام تصرف در سهم خود را مطالبه نمائید و یا درخواست خلع ید مشاعی کنید .

  • محمدرضا
    محمدرضا

    سلام حدود ۱۵ سال پیش به خواهرم ارث پدری یک قطعه زمین کشاورزی دادم و او هم قبول کرده و دارای قول نامه هست . چون وضع مالی خوبی ندارم از این رو خواهرم زمینش را کشت نمیکرد واین ۱۵ سال من انجا را کشت و درامدش هم واسه خودم برمیداشتم خواهرم هم راضی بود.چندین دفعه هم گفته بودم که زمینش و خودش کشت کنه میگفت احتیاجی ندارم خودت کشت کن و بینمون هیچگونه اجاره نامه ای نبود.حالا سر یک اختلاف خانوادگی از من شکایت کرده و میگه به زور زمینم و کشت کردی . ایا من باید جریمه پرداخت کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      با توضیحی که دادید خواهر شما مستحق دریافت اجرت المثل ایام تصرف شما در زمین متعلق به ایشان است .

  • مسعود ناظمی
    مسعود ناظمی

    سلام .اگر ۳۵ سال جای کسی متصرف باشی هیچ مدرکی هم نداشته باشی یکی بیاد بگه من سند دارم شکایت کنه میتونه کاری کنه ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مدت تصرف بدون داشتن سند مالکیت و معامله ای که ناقل مالکیت باشد هیچ نوع حقی برای متصرف ایجاد نخواهد کرد . بنابراین هر کس دارای سند رسمی ملک باشد می تواند خلع ید متصرف را از مرجع قضائی درخواست نماید.

  • پیمان گلکار
    پیمان گلکار

    با سلام و خسته نباشید .درساختمان ۸ واحدی که واحد ۲ فاقد پارکینگ میباشد .واحد ۲ دارای ۲ عدد خودرو میباشد .برای یکی از خودرو ها از واحد ۸ پارکینگ اجاره کرده و از این موقعیت استفاده نموده در حیاط که مشاع میباشد سقف زده و پارکینگ احداث نموده است که ۲ واحد ناراضی هستند و رضایت ندادن اما با قلدری ,زورو فحاشی و زدو خورد به مدت ۷ سال است تخلف کرده فرد یا واحد تخلف کار همان مدیر ساختمان میباشد .از شما کمک و راه حل میخواستم یک نوع شکایت دوم مجازات آن چیست و از کجا اقدام نماییم به کجا شکایت کنیم متشکرم و کمک کنید .مشکلات زیاده اما این یکی از موضوعات میباشد و سو استفاده از مدیریت

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      باسلام. درخصوص اینکه موضوع شما جنبه کیفری (دائر بر تصرف عدوانی) دارد یا خیر اختلاف نظر وجود دارد و بهتر است دعوی حقوقی دائر بر رفع تصرف از مشاعات و قلع و قمع مستحدثات مطرح نمایید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها :

  مشاوره تلفنی رایگان