فسخ قرارداد اجاره

نویسنده: رهجویان عدالت
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
4.1/5 از (29 امتیاز)
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: ۲۲ مرداد ۱۴۰۳
خلاصه مطلب
فهرست مطالب

قرارداد اجاره از نظر قانون مدنی ایران

به موجب ماده ۴۶۶ قانون مدنی اجاره قراردادی است که مالک ، مال خود را به مستاجر می دهد که مستاجر از منافع آن استفاده کند و البته ممکن است مورد اجاره اشیاء یا حیوان یا انسان باشد. امروزه علاوه بر اجاره خانه ،آپارتمان ،برای سکونت ، اجاره مغازه برای کار ، اجاره خودرو برای گشت و گذار ،و …اجاره حیوانات برای کار یا سواری و .حتی اجاره انسان برای انجام کار را داریم وقتی کسی را اجیر می کنیم که کاری را برای ما انجام دهد به این مورد اجاره انسان گفته می شود .

فسخ قرارداد اجاره

قرارداد اجاره جز قراردادهای لازم است یعنی اینکه بعد از انعقاد آن طرفین نمی توانند عقد را فسخ کنند ،مگر در بعضی از موارد قانونی طرفین حق پیدا می کنند قرارداد بین خود را به هم بزنند و قرارداد ساخته را منحل سازند . قانون مدنی در ماده ۳۹۶ و برخی مواد پراکنده خیارات (حق فسخ ) عقود لازم را برشمرده است یعنی همه قراردادهایی که به طور لازم بسته می شوند اکثر این خیارات (حق فسخ ،و به هم زدن قرارداد ) را دارد تنها ۳ مورد از خیارات را قانونگذار ویژه عقد بیع (خرید و فروش ) میداند و باقی در تمام عقود لازم قابل استفاده می باشد .

در چه مواردی حق فسخ قرارداد اجاره را نداریم ؟

  • اگر خریدار بعد از ۳ روز از تاریخ قرارداد تمام مبلغ مذکور در قرارداد را به فروشنده ندهد فروشنده حق فسخ قرارداد را به استناد خیار تاخیر ثمن خواهد داشت (م۴۰۲ ق.مدنی ) به این خیار ، خیار تاخیر ثمن گفته می شود که ویژه قرارداد خرید و فروش (بیع ) می باشد و سایر قراردادها از جمله قرارداد اجاره این حق فسخ وجود ندارد .
  • خیار مجلس
  • خیار حیوان

در سه مورد اگر در قرارداد خرید فروش باشد حق فسخ داریم ولی در عقد اجاره نداریم .

فسخ قرارداد اجاره

 انواع فسخ قرارداد اجاره

به غیراز سه مورد خیارفسخ که مخصوص عقد بیع است (مجلس ، حیوان ، و تاخیر ثمن ) بقیه خیارات در عقد اجاره وجود دارد که ماده ۳۶۹ ق مدنی احصا نموده است  اما یک سری از خیارات که بیشتر در قانون در مورد اجاره از آن صحبت شده و در عمل نیز مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از :

  • خیار شرط
  • خیار تعذر تسلیم
  • خیار عیب
  • خیار تخلف شرط
  • تخلف از وصف
  • و انواع فسخ مذکور در ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶ .

    در چه مواردی « مستاجر »می تواند اجاره را فسخ کند؟ 

  • ۱-موجر باید عین مستاجره را تسلیم مستاجر کند در صورت امتناع موجود از تسلیم مورد اجاره به مستاجر ، موجر را اجبار به تسلیم میکنیم اگر اجبار ممکن نبود ،مستاجر حق فسخ اجاره را دارد ،به استناد خیار تعذر تسلیم .(ماده ۴۷۶ ق. مدنی )۲- اگر در عین مستاجره عیبی در زمان قرارداد اجاره باشد ، مستاجر می تواند اجاره را فسخ کند یا اجاره را به همان نحوی که هست قبول کند ،فسخ اجاره در این مورد به استناد خیار عیب م باشد .(م ۴۷۸ ق مدنی ).

    ۳-اگر مورد اجاره کلی باشد (مثلا یک ماشین صفر ۲۰۶ از میان کلی ماشین صفر ۲۰۶ موجود )و این ماشین ۲۰۶ عیب دار درآید مستاجر حق فسخ ندارد و می تواند موجر را الزام به تسلیم یک خودرو ۲۰۶ دیگر کند و اگر تبدیل ممکن نشد در این صورت حق فسخ خواهد داشت .به استناد خیار تعذر تسلیم .(م ۴۸۲ق. مدنی )

    ۴-اگر در مدت زمان اجاره در موضوع اجاره (مثلا منزل مسکونی که اجاره شده است) تعمیراتی لازم باشد و تعمیر نکردن باعث ضرر موجر شود، مستاجر ، اگرچه  در مدت تعمیر مستاجر نتواند کلا یا بعضا از خانه استفاده کند نمی تواند مانع تعمیرات موجر شود اما در این صورت مستاجر حق فسخ دارد .(م ۴۸۵ ق . مدنی )

    ۵-اگر شخص ثالثی مزاحم مستاجر شود ،یعنی  قبل از اینکه موجر موضوع اجاره را به مستاجر تحویل دهد (مثلا قبل از تحویل گرفتن خانه توسط مستاجر ) مزاحم مستاجر شود در این صورت مستاجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت .(م ۴۸۸ ق.مدنی ).

    ۷-اگر در موقع انعقاد عقد اجاره مستاجر برای خودش حق فسخ را شرط کرده باشد

در چه مواردی «موجر » (صاحب مال ) حق فسخ قرارداد اجاره را دارد ؟

۱-در صورتی که مستاجر تعدی و تفریط کند یعنی مثلا منزل مسکونی را که اجاره کرده به طور متعارف استفاده نکند مثلا تبدیل به کارگاه فرش کند .(م ۴۸۷ ق.مدنی )

۲- اگر مستاجر خانه را اجاره کند که در آن مهد کودک دایر کند و موجر هم صرفا به همین منظور اجاره داده باشد ولی مستاجر آن را به کار دیگر اختصاص دهد مثلا تبدیل به کارگاه نجاری کند و موجر نتواند مستاجر را از این کار منع کند موجر حق فسخ خواهد داشت .

۳-اگر موجر خانه ای را که به اجاره داده است به دیگری بفروشد و در قرارداد اجاره شرط کرده باشد که اگر خانه را به دیگری بفروشم حق فسخ اجاره را خواهم داشت در این صورت در صورت انتقال مورد اجاره به دیگری از طرف موجر ، موجر حق فسخ خواهد داشت .(۴۹۸ ق .مدنی )

مواردی که «موجر » طبق قانون روابط موجر و مستاجر ۵۶ حق در خواست فسخ قرارداد اجاره را از دادگاه دارد ؟(ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶)

۱-اگردر قرارداد اجاره مستاجر حق انتقال مورد اجاره به دیگری را نداشته باشد ولی آن را انتقال دهد یا به هر نحوی در اختیار کس دیگر جزء افراد تحت کفالت خود قرار دهد موجر حق فسخ دارد و از دادگاه درخواست فسخ می کند .

۲-اگر در اجاره نامه شرط شده باشد که در صورت انتقال قطعی خانه موجر حق فسخ داشته باشد .

۳-هر گاه مورد اجاره محل سکنی بوده و در معرض خرابی باشد و قابل تعمییر نباشد .

۴-در صورتی که از مورد اجاره محل سکنی برخلاف منظوری که در اجاره نامه قید شده استفاده گردد.

۵-در صورتی که مستاجر در مورد اجاره تعدی و تفریط کرده باشد .

۶-در صورتی مستاجر از پرداخت اجاره بها ء به مدت خوداری کرده باشد .

تفاوت خیار عیب در قرارداد اجاره با سایر قراردادها

در رابطه با خیار عیب باید گفت که خیار عیب درقرارداد اجاره با خیار عیب درسایر قرارداد ها تفاوت دارد .در قرارداد اجاره وقتی عیبی در عین مستاجره (موضوع قرارداد)  باشد مستاجر می تواند یا قرارداد را فسخ کند یا همان شکلی که عین مستاجره عیب دار است قبول کند و تمام اجاره بها را نیز بپردازد و راه دومی ندارد ولی در سایر قراردادها اگر در مضوع قرارداد عیبی باشد طرف مقابل یا می تواند فسخ کند و قرارداد را به هم بزند یا اینکه قرارداد را نگه می دارد و ارش می گیرد (تفاوت قیمت معیوب و سالم را می گیرد ).

فسخ قرارداد اجاره

چه عیب هایی به « مستاجر » حق فسخ قرارداد اجاره می دهد  ؟

  • عیبی باعث حق فسخ اجاره می شود که عیب مذکور منفعت مورد اجاره را ناقص کند یا انتفاع و استفاده از موضوع اجاره را دشوار کند (م ۴۷۹ ق . مدنی ).
  • اگر قرارداد اجاره بسته شود و در زمان قرارداد عیبی در موضوع اجاره نباشد ولی قبل از اینکه تسلیم مستاجر بشود عیبی در آن بوجود بیاد مستاجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت .(م ۴۸۰ق .مدنی )
  • اگر بعد از قرارداد اجاره و تحویل گرفتن موضوع اجاره و در وافپق در اثناء مدت اجاره عیب در موضوع اجاره بوجود آید مستاجر نسبت به بقیه مدت اجاره حق فسخ خواهد داشت و نسبت به قبل از بوجود آمدن اجاره حق فسخ ندارد چون استفاده خود را کرده است (م ۴۸۰ ق.مدنی ).

 

ضرر و زیان ناشی از فسخ قرارداد اجاره

ضرر و زیانی که از جهت فسخ قانونی قرارداد به وجود می آید ؟وقتی قراردادی فسخ می شود در ابتدا جست وجو در علت فسخ می کنیم اگر قرارداد اجاره به علت قانونی از طرف یکی از طرفین فسخ شود و از جهت فسخ خسارتی به بار بیاد طبق قواعد کلی مسولیت مدنی باید جبران شود هر کس سبب ورود خسارت به دیگری شود باید جبران کند ، برای مثال وقتی موجر عین مستاجره معیوب را به مستاجر اجاره می دهد و مستاجر به علت اجاره کردن عین مستاجره معیوب ضرر ببیند در این صورت مستاجر طبق قانون مدنی حق فسخ راخواهد داشت و طبق ماده یک قانون مسولیت مدنی اگر خسارتی از جهت فسخ به مستاجر وارد شده باشد می تواند از موجر مطالبه کند .

ضرر و زیانی که از فسخ بدون علت قانونی قرارداد به وجود می آید ؟

وقتی قرارداد اجاره بدون علت قانونی از طرف هر یک از موجر و مستاجر فسخ شود و از جهت فسخ بدون علت قانونی به طرف دیگر خسارتی وارد اید طرفی که سبب ایجاد این خسارت بود طبق قواعد کلی مسئول خواهد بود و باید جبران ضرر و زیان کند .گاه طرفین در موقع قرارداد اجاره برای فسخ بدون علت قانونی مبلغی را به عنوان ضرر تعیین می کنند در صورت تعیین چنین مبلغ بابت فسخ بدون مجوز قانونی طرف غیر از این مبلغ نمی تواند از فسخ کننده مطالبه کند و اگر تعیین نشده باشد مطابق نظر کارشناس خسارت تعیین و جبران خواهد شد.

 

شرایط فسخ قرارداد اجاره مغازه

– بند ۲ ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر ۵۶ مقرر می دارد در صورتی که عین مستاجره به منظور کسب و پیشه و تجارت به خود مستاجر اجاره داده شود و مستاجر آن را عملا به دیگری واگذار کند موجر حق فسخ خواهد داشت

– بند ۷ ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ اگر مغازه برای شغل معینی اجاره داده شود و مستاجر بدون رضایت موجر شغل را تغییر دهد و این شغل شبیه به شغل قبل نباشد موجر حق فسخ دارد .

فسخ مبایعه نامه

مبایعه نامه یک سند عادی است و بین طرفین و قائم مقام آنان لازم الاجرا می باشد و فسخ آن نیز تابع شرایط کلی فسخ قرارداد ها می باشد مبایعه نام در واقع همان قولنامه است که در عرف مصطلح می باشد و در واقع وعده فروش مال می باشد اعم از اینکه مال منقول باشد (مثل خودرو )یا غیر منقول باشد (مثل ملک ).معمولا در مبایعه نامه طرفین تعیین می کنند که در صورت فسخ از طرف هریک از طرفین وجهی پرداخت شود که به این وجه (وجه التزام )می گویند .و ممکن است حق فسخ طرفین در سند مبایعه نامه ساقط شده باشد که در این صورت حق فسخ نخواهند داشت .

خیارات فسخ مبایعه نامه

خیاراتی که در مبایعه نامه ممکن است به طور قانونی حق فسخ بدهد طبق قانون مدنی عبارتند از :

۱-خیار شرط ،یعنی حق فسخ شرط شده باشد

۲-خیارتاخیر ثمن که در واقع مورد اصلی خیار فسخ مبایعه نامه است که در قالب شرط در مبایعه نامه آورده می شود که در صورت تاخیر در پرداخت وجه معامله حق فسخ ایجاد شود .

۳-خیار رویت و تخلف وصف هم در مواقعی ایجاد می شود فسخ کننده مال را ندیده و به وصف خریده و بعدا خلاف وصف مذکور در آید .

۴-خیار غبن در صورتی که در مبایعه نامه مبلغ قرارداد بیشتر یا کمتر از نرخ روز باشد طرفی که گرانتر خریده یا طرفی که ارزانتر فروخته حق فسخ خواهد داشت .

۵-خیار عیب هم در صورتی پیش می آید که مالی را که در مبایعه نامه و مضوع مبایعه نامه بود معیبوب در آید.

۶-خیار تدلیس هم اگرفروشنده با عملیاتی خریدار را فریب دهد ایجاد می شود .

مدارک مورد نیاز برای گرفتن وکیل فسخ قرارداد :
۱. کارت ملی
۲. اسناد و قراردادهای مربوطه

سوالات متداول در فسخ اجاره :
۱-آیا امکان فسخ قرارداد قبل از تاریخ انقضاء مدت اجاره وجود دارد؟
خیر، زیرا قرارداد اجاره ازجمله عقودی است که طرفین آنرا متعهد و پای بند به ادامه آن تا پایان انقضاء مدت اجاره می نماید. مگر در مواردی مانند عدم امکان بهره برداری از ملک بلحاظ عیبی قابل استفاده نباشد، یا اینکه طرفین توافق دیگری نموده باشند.
۲-پرداخت ضرر و زیان ناشی از فسخ قرارداد اجاره بر عهده چه کسی است؟
اگر هر یک از طرفین قرارداد بنا به دلیلی به ‌جز آنچه در بالا به آن‌ها اشاره شد مایل به فسخ قرارداد باشند، باید به ‌طرف مقابل ضرر و زیان بدهد.
۳-در چه شرایطی می‌توان قرارداد اجاره را فسخ کرد؟
تنها با توافق طرفین و یا شرایطی که در قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستاجر بیان شده امکان فسخ قرارداد اجاره امکان پذیر می باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

97 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فاطمه

ببخشید من یه مغازه رو اجاره کردم ده روزه الان برای کارای پروانه کسب و کلا مشکل پیدا کردم و همون روز مغازه رو تخلیه کامل کردم و با مالک تماس گرفتم و به بنگاه رفتم مالک تماس اول رو جواب داد ولی از بعد اون دیگه پاسخ نداد الانم که با خط دیگه زنگ زدیم میگه نمیام بنگاه و از چکی که برای اجاره دادیم به بنگاه داره ما رو تهدید می‌کنه که اگه لج بکنم کل اجاره سال رو ازت میگیرم و خیلی حرف چرت زده بعد الان داخل قرار داد یه بند هست که هر کس خواست فسخ کنه ۱۰ درصد کل اجاره رو باید بده منم گفتم مشکلی نیست میدم اما ایشون کلا گفتن پول پیش رو نمیخوان تا سال بعد بدن الان باید چیکار کنم؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
قرارداد اجاره تا انقضاء مدت آن معتبر و برای طرفین قرارداد لازم الاجراست.

نصرت

سلام، من یک مغازه دارم و یک سال به اجاره دادم الان ۴ ماه ازش میگذره و مستاجران متاسفانه فوت کرده الان من میتونم قرارداد و فسخ کنم و به یکی دیگه به اجاره بدم

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
خیر لازم است دعوی تخلیه در پایان مدت علیه ورثه طرح نمایید

امیر

سلام وقت بخیر
آیا بنگاه حق دارد بعد از فسخ قرارداد اجاره، قرارداد را نزد خود بایگانی کند یا باید نسخ موجر و مستاجر را به آنها پس بدهد؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
بنگاه معاملات ملکی پس از فسخ قرارداد اجاره لازم است نسخ قرارداد را به طرفین تحویل دهد

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
بنگاه معاملات ملکی پس از فسخ قرارداد اجاره لازم است نسخ قرارداد را به طرفین تحویل دهد

شمس

با سلام دیروز ملکی برای پدرم اجاره کردم ولی ارتفاع سقف انقدر کوتاه است که زندگی برای مرد که بلند قد تر از من است در آن ممکن نیست . آیا می‌توانم قرارداد را فسخ کنم ؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
چون در زمان انعقاد قرارداد ملک را مشاهده کرده اید لذا امکان فسخ قرارداد را ندارید

احمد

سلام.
مبلغ قرارداد با مستاجرم هرچه بوده ایشان بعد عقد قرارداد با کد رهگیری در اجاره ماه اول مبلغی کمتر را واریز کرده (حدودا ۳۰ در صد کمترا ز مبلغ تعین شده ) و می گوید بیشتر از این ندارم و نمی دهم (دبه کرده که شما گران حساب کردی در صورتی که تخفیف هم دادم بهش)
الان میتونم قرارداد رو فسخ کنم بخاطر کمتر دادن اجاره ؟
یا
میتونم این مبالغ کمتر پرداخت شده رو سر سال از بیعانه اش به همراه سود تاخیر پرداختش من کنم ؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
قرارداد اجاره تا پایان مدت آن بین طرفین لازم الاجرا می باشد و اجاره خود را در پایان مدت می توانید با نظر شورای حل اختلاف از مبلغ ودیعه کسر نمایید

سعيد

آیا قرارداد اجاره ای که فسخ شده است را می توان طلب اجاره بابت آن کرد؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
اگر قانوناً فسخ شده باشد خیر دیگر نمی توانید مطالبه اجاره بها نمایید.

محسن

سلام من یک خونه دارم بنگاه دار آمده و در مورد مستاجر به من دروغ گفته از طرف من هم به مستاجر دروغ گفته و شرایط من که متاهل بودن طرف بوده را نگفته به نشتعجر هم این شرط من را نگفته کمتر از ۲۴ساعت به بنگاه نراجعه کردیم که سند من و چک مستعجر بهمون تحویل نداد
و گفت باید پورسانت بنگاه بدید تا مدارک بدمتکلیف چیه

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
اگر قراردادی امضاء نشده است می توانید به اتحادیه املاک مراجعه نمایید.

بهرام

سلام ،خونه به مستاجر اجاره دادیم و در قرارداد ذکر کردیم پارکینگ فقط مجاز هست که در حیاط شب بگذارد و صبح بردارد ولی مستاجر چند وقت هست که ماشین رو از حیاط برنمیداره و میگه نمیخوام صبح ها بردارم آیا میتونم باتوجه به این مورد قرارداد رو فسخ کنم؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
در صورتی که شرط فسخ دراین مورد در قرارداد ذکر شده باشد. امکان فسخ وجود دارد در غیر اینصورت تنها الزام به انجام قرارداد امکان پذیر است.

کاربر

سلام من یه آپارتمان خریدم و داخلش مستاجر بوده و پول پیشش به عهده من شده یکسال بود که تو خونه زندگی می کرد وشش ماه پیش قرارداد یکساله جدید نوشتیم الان من به خونه احتیاج دارم و خودم می‌خوام توش زندگی کنم و الان شش ماه از قرارداد گذشته میتونم الان قرارداد رو فسخ کنم ؟
البته در قرارداد ذکر شده هر کسی قصد فسخ قرارداد دارد باید یک ماه زود تر به طرف دیگر اطلاع دهد و من اینکار را کردم و مستاجر قصد فسخ قرارداد ندارد .. لطفاً راهنمایی کنید

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
متأسفانه امکان فسخ قرارداد برای شما وجود ندارد.

علی

سلام و تشکر
بنده موجر هستم، در اجاره نامه که شش سال پیش تنظیم کرده بودیم، ذکر شده که مورد اجاره برای دو نفر می باشد. سالهای بعد به صورت دستی با اشاره به شرایط اجاره نامه اول اقدام به تمدید کردیم. امسال بین سه تا پنج نفر در ملک سکونت کردند. آیا امکان فسخ برای بنده وجود دارد و به چه صورت؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
به نظر نمی رسد که امکان فسخ قرارداد صرفاً با ذکر دو نفر در قرارداد میسر باشد ولیکن اگر استفاده دو نفر را به عنوان یک شرط مستقل در قرارداد نوشته باشید امکان فسخ قرارداد وجود داشت.

علیرضا

سلام من ی خونه اجاره کردم ولی به ۲۴ ساعت نکشید که کلید رو به املاک تحویل دادم و ی رسید از املاک گرفتم الان صاحت خونه نمیاد فسخ کنه ایا اجاره هم بهش تعلوق میگیره یا نه

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
بله شما باید اجاره بهای ایشان را پرداخت نمایید یا با توافق با ایشان قرارداد را اقاله نمایید.

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
بله شما باید اجاره بهای ایشان را پرداخت نمایید یا با توافق با ایشان قرارداد را اقاله نمایید.

محمد رضایی

سلام و درود
بنده موجر هستم ، ملکی رو اجاره داده ام با هزینه ۱۵ میلیون پیش و ۱و ۳۰۰ اجاره و همین در قولنامه بنده لحاظ شده .
بنگاه بدون هماهنگی با بنده در قولنامه مستاجر ۳۰ میلیون پیش و ۱ میلیون اجاره لحاظ و توافق کرده و مستاجر کاملا به این آگاه بوده است .
درحال حاضر شخص بنگاه به دلایل دزدی فراری است و مستاجر که از این موضوع اطلاع پیدا کرده قصد دارد باقی پول رو از بنده بگیره.
ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید.

ره جویان عدالت

با سلام می توانید نسبت به جعل آن اقدام کنید.

مهدی

با سلام وررود خدمت شما‌ بنده یک واحد اپارتمان تجاری را از شخصی اجاره نموده ام. اگر مالک شخص دیگری به غیر از موجر من باشد. البته هنوز توی کشمکش قضایی هستن. وبنده بعد از اطلاع از این موضوع نسبت به فسخ قرارداد اقدام نموده ام و قراداد را کمتر از ۴ روز بعد فسخ نمودم با رضایت همان موجر که با من قرارداد امضا نموده بود. وفسخ نامه در دوبرگ تنظیم شده است وبرگ اصلی دست من میباشد. آیا برای جلوگیری از جنبه کیفری و حقوقی احتمالی از جانب مالک اصلی (در صورت اثبات مالکیت)باید به دادسرا مراجعه کنم. ویا همان فسخ نامه کفایت میکند. ‌

ره جویان عدالت

با سلام همان کفایت می کند.

مهرداد

سلام بنده در املاک قولنامه سه برگی نوشتیم که ملک رو به مستاجر اجاره بدیم حالا مستاجر قرار بود نصف پول رو پرداخت کند اما نمی‌دهد میگه فعلا ندارم میخوام بدونم من بعنوان مالک میشه فسخ قرارداد کنم

ره جویان عدالت

اگر در قرارداد شرط فسخ دارید میتوانید

ره جویان عدالت

با سلام نسبت به فسخ اقدام کنید.

مسعود میرزاخانی

سلام
یک مغازه را اجاره کردم بصورت دستی و مابین مستاجر و موثر و زمان تحویل یکماه بعد است هیچگونه چک و پولی را پرداخت نکردم بعللی پشیمان شدم چگونه میتونم قرارداد را فسخ کنم .

ره جویان عدالت

با سلام اگر حق فسخ دارید اعلام نمایید .

×