این روزها واژه طلاق توافقی بارها به گوشمان خورده است ولی ممکن است از جزئیات آن باخبر نباشیم. تنها چیزی که میدانیم این است که اگر زوجین، توانایی زندگی مشترک را نداشته و تصمیم به جدایی بگیرند، میتوانند رابطهشان را در کوتاهترین زمان ممکن به اتمام برسانند. وجود قوانین پیچیده حقوقی و جزایی باعث شده تا زوجین به تنهایی نتوانند برای جدایی تصمیم بگیرند. به همین دلیل داشتن آگاهی حداقلی در مورد قوانین و مقررات طلاق میتواند از طریق مشورت با یک وکیل طلاق توافقی به دست بیاید.
مهمترین موضوع در طلاق توافقی، بحث مهریه است. چون مهریه یکی از مهمترین مسائلی است که عموماً توافق بر سر آن دردسرهای زیادی دارد.
در ادامه مطلب خواهیم دید که شرایط گرفتن مهریه در طلاق توافقی به چه صورت است.
طلاق توافقی به چه معناست؟
هرگاه زوجین عقد دائم (نه نکاح موقت) تمایل و تفاهم به جدایی و طلاق داشته باشند این نقطه شروع طلاق توافقی است. از این مرحله آنها میبایستی در زمینه مهریه، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات، نفقه، جهیزیه و اجرتالمثل به توافق رسیده باشند. هر توافقی در این موارد در حکم دادگاه منعکس می شود و ضمانت اجرا خواهد داشت.
پس اگر زن و شوهری تصمیم بر طلاق توافقی داشته باشند، نمیتوانند بدون مراجعه به دادگاه و اخذ رای (گواهی عدم امکان سازش) مستقیما به دفتر خانه طلاق مراجعه کنند. هر نوع طلاقی حتی طلاق توافقی باید با اجازه دادگاه باشد یعنی در خصوص آن رای صادر شده باشد.
نقش وکیل طلاق توافقی
زوجینی که در تهران ساکن هستند زمانی که مشکلات خانوادگی برایشان پیش می آید و توافق به جدا شدن می کنند، معمولا در این مواقع به دنبال یافتن بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران خواهند بود. وکیل طلاق توافقی که در تعیین امور مربوط به پرونده های خانواده و پرونده های مشابه تجربه کافی داشته باشد. گروه وکلای ره جویان عدالت با وکلای حرفه ای در امر مشاوره حقوقی – امور خانوادگی یکی از بهترین مجموعه وکلا در تهران میباشد . چندین سال سابقه موفقیت آمیز در امور وکالت و دعاوی خانوادگی ، با ارائه خدمات مشاوره حقوقی به تمامی عزیزانی که به دنبال وکیل طلاق توافقی تهران میباشند توانسته ایم جزء وکلای برتر در تهران باشیم.
یک باور اشتباه در مورد طلاق توافقی
بهتر است بدانید که طلاق توافقی به معنی بخشیدن مهریه نیست. بعضیها فکر میکنند که اگر زن و شوهر با طلاق توافقی از هم جدا شوند یعنی زن همه مهریه را به شوهر بخشیده است. هر تصمیمی که زوجین در خصوص مهریه بگیرند منجر به طلاق توافقی خواهد شد، چه آنکه تمام مهریه بخشیده شود یا قسمتی از آن و چه آنکه مهریه نقدا پرداخت شود و یا به اقساط توافق شده باشد.
بعضاً زوج بابت پرداخت مهریه مورد توافق چک یا سفته داده و این توافقها در مورد هر زن و شوهری متفاوت است و بسته به نظر و شرایط آنها دارد. به همین خاطر بهترین راه، کمک گرفتن از یک وکیل طلاق توافقی است تا زن و شوهر را از جزئیات این مسیر آگاه کند.
وکیل طلاق توافقی چه کسی است؟
وکیل طلاق توافقی، نماینده یا جانشین زوجین است که از طرف آنها به موجب عقد وکالت برای انجام طلاق وکیل میشود.
وکیل طلاق توافقی به وکیلی اطلاق میشود که در تمام مراحل دادرسی، در مقام دفاع از موکل نسبت به اخذ گواهی عدم امکان سازش با توجه به توافقات بین زوجین در جایگاه وکیل اقدام می نماید.
یک وکیل طلاق توافقی چه وظایفی دارد؟
در طلاق توافقی زوجین به دو دلیل اقدام به اخذ وکیل طلاق توافقی میکنند. دلیل اول برای اینکه شخص مایل به حضور در جلسات دادگاه و حتی جلسات مشاوره خانواده نیست و وکیل طلاق توافقی این مسئولیت را پذیرفته و روند طلاق را پیگیری میکند.
دلیل دوم برای اینکه با اخذ وکیل طلاق توافقی مدت زمان دریافت گواهی عدم امکان سازش به طور چشمگیری کاهش مییابد.
اگر دلیل مراجعه به وکیل طلاق توافقی کوتاه کردن مدت زمان این پروسه باشد، امکان اینکه هر دو طرف وکیل بگیرند زیاد است. در این صورت طرفین با مشاوره وکیل بصورت مستقل یک وکالتنامه تنظیم میکنند که باید شروط ذکر شده در آن بصورت جامع و کامل باشد. وکیل طلاق توافقی حق تجاوز از حدود شرایط ذکرشده را نخواهد داشت.
در صورتی که هر دو طرف امکان حضور در جلسات دادگاه را نداشته باشند، وکیل طلاق توافقی می تواند وکالت زوجین را در جلسات دادگاه و مشاوره خانواده به طور جداگانه بر عهده بگیرد.
وضعیت مهریه در گرفتن طلاق توافقی به چه صورت است؟
آنچه از دیدگاه قانون در مورد مهریه برای طلاق توافقی اهمیت دارد مسئله زناشویی بین زوجین است. اگر بین زن و شوهر نزدیکی کامل واقع شده باشد، تمام مهریه به زن (زوجه) تعلق میگیرد و دیگر این توافق آنهاست که راستای طلاق توافقی چه تصمیمی در مورد آن اتخاذ کنند.
اگر بین زوجین زناشویی واقع نشده باشد، تا قبل از طلاق زن میتواند همه مهریه را مطالبه کند و فقط در زمان طلاق است که زن مستحق نصف مهریه خواهد بود. لذا در این جا هم علیرغم این که بر طبق قانون و شرع، زن مستحق نصف مهریه است، بستگی به توافق زوجین دارد که بخواهند در راستای طلاق توافقی و مهریه چه تصمیمی در خصوص آن بگیرند. اعم از این که زن باکره بخواهد مهریه استحقاقی را ببخشد و یا با توافق آن دریافت کند.
گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی چه شرایطی دارد؟
اگر از بابت طلاق توافقی و مهریه چک یا سفتهای اخذ شده باشد، بدیهی است که زوجه میتواند در صورت عدم وصول آنها به استناد مدارک مذکور درخواست مطالبه از طریق دادگاه کند. در صورت قطعیت حکم امکان جلب و توقیف اموال وجود دارد.
اما اگر سند تجاری از بابت مهریه دریافت نشده باشد و زوج در مواعد توافق شده مهریه را پرداخت نکند، زن میتواند از طریق مراجعه دادگاه و با دادن دادخواست مطالبه مهریه احقاق حق کند. توجه داشته باشید که ازدواج مجدد زوجه پس از طلاق توافقی مانع اخذ مهریه قبلی نمیشود.
در نهایت زوجین با اخذ وکیل از وکلای گروه رهجویان عدالت، صرفاً با ارائه اصول مدارک خود، تمام مراحل رسیدگی، اخذ رای و حتی اجرای صیغه طلاق را به ایشان سپرده تا در کمترین زمان ممکن و همچنین مطمئن از ثبت توافقات در گواهی عدم امکان سازش، امور طلاق ایشان انجام گردد.
طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زوجین
در حال حاضر با توجه به سامانه یکپارچه عدل ایران، اجباری بودن ثبت نام ثنا برای کلیه ایرانیان که می خواهند هر گونه اقدام قضایی انجام دهند؛ در صورتی که زوجین دارای کد ثنا باشند بدون نیاز به حضور در مجموعه وکلای ره جویان عدالت، صرفاً با هماهنگی تلفنی می توانند نسبت به اعطای وکالت به وکلای متخصص ما در این زمینه اقدام نمایند.
و وکلا با ارسال وکالتنامه الکترونیک به موکل اقدامات بعدی را در راستای احقاق حق شما عزیزان انجام می دهد.