صورت مجلس تفکیکی

نویسنده: رهجویان عدالت
۵/۵ از (۱ امتیاز)
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۳
آخرین بروزرسانی: ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
 صورت مجلس تفکیکی چیست؟

 با استفاده از گواهی پایان کار ساختمان توسط اداره ثبت اسناد و املاک صورت مجلس تفکیکی تهیه میشود. این صورتجلسه صرفا به تعریف حدود اربعه واحدهای مستقل و ذکر مساحت آنها و شماره گذاری آنها می پردازد بی آنکه به مالکیت خصوصی واحدها بپردازد.

فهرست مطالب

 

تفکیک در لغت به معنی جداکردن قطعات از یکدیگر و در حقوق ثبت به معنی، کوچکتر کردن مال غیرمنقول و تقسیم به قطعات کوچکتر است. تفکیک با مفهوم افراز و تقسیم نزدیک است اما با آنها فرق دارد. در تفکیک، لازم نیست که ملک غیر منقول مشاع باشد. یعنی حتی یک نفر که مالک شش دانگ زمین است، می تواند با رعایت مقررات حاکم بر تفکیک به هر ترتیبی که میخواهد، آن را به قطعات کوچکتر تفکیک نماید. اما در افراز دو یا چند مالک در ملکی به صورت مشاع دارای سهم می باشند در صورتیکه توافقی برای تقسیم سهم اختصاصی مابین خود نداشته باشند، هر یک از مالکین مشاعی می توانند از اداره ثبت اسناد و املاک و یا دادگاه محل وقوع ملک، درخواست صدور رای افراز نمایند. یعنی، سهم خود را از سایر شرکا جدا نموده و به صورت اختصاصی سند مالکیت دریافت نمایند.

صورت مجلس تفکیکی آپارتمان

صدور صورت مجلس تفکیکی برای املاکی که تبدیل به چند واحد آپارتمان شده اند، پس از اخذ پایان کار از شهرداری مربوطه قابل انجام است. به این معنی که پس از پایان عملیات ساختمانی و تایید مهندس ناظر و صدور پایان کار، مالک به دفتر اسناد رسمی مراجعه نموده و درخواست صدور صورت مجلس تفکیکی، تسلیم دفتر اسناد رسمی می نماید. سر دفتر اسناد رسمی، تقاضای مالک یا مالکین را به اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک ارسال می نماید و اداره ثبت اسناد و املاک با ارجاع به کارشناس مربوطه، نسبت به صدور صورت مجلس تفکیکی، اقدام می نماید.

برای مشاوره فوری صورت مجلس تفکیکی با شماره ۰۲۱۷۱۳۳۳۴۰۰ تماس بگیرید

صورت مجلس تفکیکی زمین

صدور صورت مجلس تفکیکی زمین، برای مالک یا مالکین امکان پذیر است و در این حالت نیازی به صدور پایان کار نیست و فقط نقشه زمین از شهرداری دریافت شده و ضمیمه درخواست می شود. پس از صدور صورت مجلس تفکیکی، مالک یا مالکین، نسبت به تهیه و امضا تقسیم نامه به نسبت سهم خود اقدام می نمایند و اگر تقسیم نامه مورد توافق طرفین قرار نگیرد، صدور صورت مجلس تفکیکی، کار عبث و بیهوده ای می باشد. در این مرحله، امکان انتقال سند رسمی ملک به نام اشخاص ثالث وجود دارد.

مدارک لازم برای صورت مجلس تفکیکی

  1. مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی
  2. سند مالکیت
  3. ارائه گواهی پایان کار ساختمان

مراحل دریافت صورت مجلس تفکیکی

  • گواهی عدم تجاوز ملک به شوارع، حریم و املاک مجاور مضاف بر گواهی عدم تعارض و امضاء صورت مجلس به وسیله نماینده و نقشه بردار ثبت
  • گواهی مالکیت متقاضی تفکیک به وسیله متصدی دفاتر املاک
  • گواهی عدم بازداشتی به وسیله متصدی دفتر بازداشتی
  • تطبیق و تایید مفاد صورت مجلس با ضوابط و مقررات مربوط به وسیله رئیس ثبت یا معاون وی و دستور وصول هزینه قانونی تفکیک به قسمت حسابداری
  • محاسبه هزینه تفکیک و تسلیم فیش بانکی به ذینفع و ضبط یک نسخه از آن پس از پرداخت در پرونده امضای صورت مجلس تفکیکی به وسیله رئیس ثبت یا معاون وی
  • صدور صورت مجلس تفکیکی و ارسال نسخه دوم به دفترخانه متقاضی به وسیله متصدی اموردفتری
  • ترسیم کروکی تمام قطعات و قسمت های مشاع ملک توسط کارشناسان

الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی

در صورتیکه آپارتمان ساخته شود و فروشنده اقدام به اخذ صورت مجلس تفکیکی ننماید با توجه به اینکه این امر از لوازم انتقال سند رسمی است و انتقال سند رسمی و انجام کامل همه امور اداری و ثبتی به عهده فروشنده باشد، خریدار می تواند نسبت به طرح دعوی الزام به اخذ پایان کار و الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی اقدام نماید. وکیل متخصص در امور ملکی، امکان ارائه مشاوره حقوقی دقیق درباره صورتمجلس تفکیکی، نحوه درخواست افراز و تفکیک، دادگاه صالح جهت رسیدگی به دعوی الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، مدارک و مستندات مورد نیاز جهت طرح دعوی الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی، طول مدت رسیدگی به دعوی الزام به اخذ صورت مجلس تفکیکی را دارد.

دریافت صورت مجلس تفکیکی، امکان افراز و تفکیک ملک مشاع و صدور سند برای هر کدام از شرکاء به صورت جداگانه را فراهم می نماید.

نکته قابل ذکر اینکه صورت مجلس تفکیکی پارکینگ بصورت جداگانه وجود ندارد اما برای آپارتمان ها باید وضعیت پارکینگ و انباری هر واحد تعیین تکلیف شده باشد.

اشتباه در صورت مجلس تفکیکی

چنانچه در تنظیم صورتمجلس تفکیکی اشتباهی رخ داده باشد مرجع اولیه درخواست اصلاح آن رئیس ثبت منطقه است و چنانچه این اشتباه در تعارض با مالکیت اشخاص ثالث باشد ابتدا در هیأت نظارت اداره ثبت اسناد و املاک استان تصمیم گیری و رأی صادر می شود و در صورت عدم امکان اجرای رأی مرجع نهایی دادگاه می باشد.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

24 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هما

سلام من یه واحدآپارتمان خریدم.سند ندارد .پایان کار دارد صورت مجلس تفکیکی ندارد.تقاضای الزام به تنظیم سند دادم .ولی نمیدونستم که الزام به صورت مجلس تفکیکی هم باید بنویسم،حالا برام رای تنظیم سند میدن؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
خیر اگر مقدمات تنظیم سند مهیا نباشد دادگاه حکم صادر نمی نماید

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
در خصوص املاک مهم سند مالکیت است

رضایی

سلام محل پارکینگ شماره خورده شده در صورت مجلس تفکیکی با سند متفاوت هست؟ آیا میتوان جای پارکینگ ها رو به شکل صورت مجلس تفکیکی برگرداند یا ملاک سند هست؟

ره جویان عدالت

سلام وقت شما بخیر
بله می توانید با دلیل و مدرک درخواستتان را به رئیس اداره ثبت منطقه مربوطه ارائه نمایید.

امین

سلام اگر بعداز کنترل اندازه های مندرج در صورت جلسه تفکیکی با اندازه واقعی مغایرت داشته باشد امکان اصلاح صورت مجلس است,؟

مجید ملکزاده

باسلام و احترام
آیا پارکینگ مثلاً تقطعه ۲ تفکیکی متعلق به آپارتمان قطعه ۲ تفکیکی در صورتمجلس تفکیکی است یا خیر می تواند به واحد دیگری تعلق داده شود؟

ره جویان عدالت

سلام وقت بخیر
در صورتمجلس تفکیکی تعداد قطعات مسکونی و پارکینگ ها و انباری ها مشخص شده و الزاماً هر قطعه با شماره مشخص مربوط به همان واحد با شماره مشخص نمی باشد و نهایتا تقسیم نامه رسمی است که نشان دهنده اختصاص پارکینگ و انباری به قطعه مسکونی می باشد.

ره جویان عدالت

سلام وقت بخیر
خیر مشکلی نیست

حسین

سلام.من یه اپارتمان خریدم و فروشنده سند هم زد.پایان کار هم داشت .فقط صورتمجلس تفکیکی نداشت.دفترخونه هم سند زد و سند جدید منم اومده.ایا الان صورتمجلس تفکیکی نیازه حتما؟یعنی بعدا من موقع فروش به مشکل نمیخورم؟

ره جویان عدالت

سلام وقت بخیر
بله می تواند

عارف

سلام وقت بخیر
من ملکی با مبایعه نامه خریداری کردم والان ملک در تصرف من می باشد(با رای دادگاه کیفری )ولی سند کماکان به اسم فروشنده می باشد ،الان شخص ثالثی پیدا شده که ادعا می کند با مبایعه نامه عادی قبل از من ملک را خریداری کرده است والان از دادگاه اعلام بطلان معامله ومبایعه نامه من را کرده است.
آیا این شخص ثالث که سمتی در مبایعه نامه من وفروشنده ندارد می تواند درخواست ابطال نماید؟
با تشکر

ره جویان عدالت

سلام.
میتوانید از دفتر وقت مشاوره حضوری بگیرید تشریف بیارید.

احمد

سلام.بنده برای پایانکار بهره برداری اقدام نموده ام.ایا بعدا برای تفکیک به مشکل خواهم خورد؟چون الان که داره مراحل اخذ پایانکار تمام میشه من تازه گزینه پایانکار تفکیکی رو هم در سامانه esup دیدم.متشکرم

ره جویان عدالت

پرسش مفهوم نیست

×