این روزها دیده شده است که در بسیاری از پروندهها بهخصوص پروندههای مربوط به خانواده، برخی افراد به علت شرایط اجتماعی و خانوادگیشان تمایل دارند تا پیگیری امور حقوقیشان را به یک وکیل خانم بسپارند. این حق از آنجایی میآید که قانونگذار این حق را به موکلان داده است که در صورت داشتن مشکلات حقوقی یا کیفری از وکلای دادگستری بخواهند تا به عنوان نماینده قانونیشان در دادگاه از آنان دفاع کنند و موکلان هم این آزادی اختیار را دارند که برای حل مشکلات خود به وکیل خانم یا مرد را مراجعه کنند.
اگر شما هم تصمیم دارید تا به وکیل تهران یا شهرستان مراجعه کنید بهتر است قبل از انتخاب وکیل با وظایف و شرایط یک وکیل خانم آشنا شوید!
وکیل خانم کیست ؟
وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری (حقوقی یا حقیقی) به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور میشود. پس به این ترتیب وکیل خانم کسی است که از طرف شخص حقوقی یا حقیقی طی قراردادی متعهد میشود که به عنوان یک نماینده قانونی در دادگاههای کیفری یا حقوقی از حقوق موکل خود دفاع کند.
وکیل خانم به موکلان و مراجعان خود مشاوره در زمینه مشکلات حقوقی یا کیفریشان میدهد و به عنوان نماینده قانونی آنها در دادگاه و مراجع قضایی شرکت میکند تا طبق قانون از حقوق موکل خود دفاع کند.
بهطور کلی وکیل خانم یک سری وظایف اصلی و مهم را به عهده میگیرد از جمله:
۱. مشاوره به مراجعان در خصوص مشکلات حقوقی و کیفری پیش آمده
۲. تهیه پیشنویس و قرارداد برای درج در پرونده
۳. حضور وکیل خانم در دادگاه بهعنوان نماینده موکل خود و دفاع از آو
۴. پیشبرد امور حقوقی و قضایی درخواستشده از طرف موکل خود
۵. شرکت وکیل خانم در جلسات و مذاکرهها به منظور درج اطلاعات بیشتر
۶. بررسی دقیق پرونده و ارائه مدارک و شواهد به دادگاه
۷. تهیه مستندات و مدارک مربوط به پرونده برای ارائه به دادگاه جهت دفاع از موکل خود
۹. تحلیل نتیجه موارد با استفاده از دانش رویههای قضایی.
یک وکیل خانم چه شرایطی باید داشته باشد؟
بهطور کلی هر فرد حقوقدانی ( چه مرد و چه زن ) زمانی میتواند در آزمون وکالت ثبت نام کند که این شرایط عمومی را داشته باشد و تفاوتی در جنسیت آن وجود ندارد.
بنابراین شرایط عمومی یک وکیل خانم عبارت است از:
- اعتقاد داشتن و التزام عملی به احکام و مبانی دین اسلام
- اعتقاد و تعهد داشتن به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه و قانون اساسی.
- نداشتن سوء پیشینه محکومیت های کیفری
- عدم وابستگی به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه های رژیم طاغوت
- عدم عضویت در گروه ها غیر قانونی و عدم حمایت این گروه ها
- عدم اعتیاد به مواد مخدر و استعمال مشروبات الکلی.
یک وکیل خانم چه اختیاراتی دارد؟
امر وکالت در دادگاهها اصولا شامل تمام اختیارات مربوط به دادرسی است اما با این حال موکل باید حدود و اختیارت وکیل را در موارد زیر برای وکیل خانم تصریح کند تا وکیل از آنها برخوردار شود:
- وکالت راجع به اعتراض به رای، درخواست تجدید نظر، واخواهی و یا اعاده دادرسی.
- وکالت در تعیین کارشناس برای پرونده قضایی
- وکالت درارجاع دعوا به داوری و تعیین داور
- وکالت در استرداد دادخواست یا استرداد دعوا
- وکالت در سازش یا مصالحه با طرف مقابل دعوی.
- وکالت برای درخواست صدور برگ اجرایی و تعقیب عملیات مربوط به اجرای حکم و گرفتن وجوه پرداختی به نام موکل.
تعهدات وکیل خانم و موکل نسبت به هم چیست؟
مانند هر قرارداد دیگری که وظایف و تعهدات طرفین در قرارداد ذکر میشود در قرارداد وکالت هم وکیل خانم و موکل نسبت به هم تعهداتی دارند از جمله:
هرگاه از تقصير وكيل خانم خساراتي به موكل وارد شود كه وكيل مسبب آن باشد، مسئول خواهد بود. همچنین وكيل خانم باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موكل را مراعات نموده و از اختيارات داده شده تجاوز نكند.
اگر موکل چیزی را به وکیل خانم میدهد باید به او رد کند زیرا وکیل فردی امین است. در صورتيكه براي انجام امري دو يا چند وكيل معين شده باشد وکیل خانم نميتواند بدون ديگري دخالت کند و اگر وكيل خانم وكالت در توكيل نداشته باشد نميتواند انجام امري را به ديگري واگذار كند.
در مقابل موکل هم تعهداتی دارد از جمله:
۱. پرداخت هزینه وکالت.
۲. التزام عملی به تعهدات وکیل در قبال افراد ثالث، چرا که وکیل خانم از طرف او انجام وظیفه نموده است.
۳. پرداخت اجرت وکیل خانم که طبق قرارداد یا عرف یا اجرتالمثل پرداخت میشود.
حق الزحمه وکیل خانم چقدر است؟
اگر برای پرداخت حق الزحمه، بین طرفین قرارداد وکالت توافق شده باشد، ملاک قرارداد است و اگر قراردادی بین آنها تنظیم نشده نباشد مطابق قانون موکل باید حق الزحمه وکیل خانم را پرداخت نماید. حق الزحمه در این مورد مطابق شرایط عرف بسته به نوع کاری که وکیل انجام داده و مدت زمانی که برای کار صرف نموده محاسبه میشود.
اهمیت وجود وکیل خانم در جامعه
وکیل خانم می تواند هم به خانم ها و هم به آقایان در حل سریع پرونده های حقوقی کمک کند. البته خانم ها تمایل بیشتری به وکلای خانم دارند زیرا راحت تر می توانند مشکلات پرونده خود را با آنها در میان بگذارند. این موضوع کمک می کند تا وکیل خانم هم بتواند با جزییات پرونده آنها آشنا شده و برای حل مشکلات اقدامات مناسب تری انجام دهد. حضور وکیل زن در پرونده های مربوط به دادگاه خانواده مثل طلاق و مهریه بیشتر از هر جای دیگری ضرورت دارد. در این پرونده ها خانم ها به دنبال مطالبه حق و حقوق خود می باشند. قطعا وجود وکیل خانم کمک می کند تا خانم ها بتوانند راحت تر و با اطمینان خاطر بیشتری به دنبال حق و حقوق خود بروند.
اگر شما هم به دنبال بهترین وکیل خانم هستید می توانید به گروه وکلای ره جویان عدالت مراجعه کنید. در این مجموعه گروهی از بهترین و باتجربه ترین وکلای خانم حضور دارند تا بتوانند به موکلان خود در پرونده های مختلف کمک کنند. وکلای خانم در این مجموعه در زمینه های مختلف تخصص دارند، بدین ترتیب پرونده شما در هر زمینه ای که باشد جای نگرانی نیست، وکلای خانم ره جویان عدالت می توانند بیشترین کمک را برای گرفتن بهترین نتیجه در کمترین زمان به شما بکنند.