حضانت فرزند در طلاق توافقی

4.9/5 - (16 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

حضانت فرزند در طلاق توافقی

حضانت فرزند

در خصوص حضانت فرزند در طلاق توافقی ، زوجین می توانند توافق کنند که حضانت فرزند زیر ۷ سال حتی نوزاد یا بالای ۷ سال با پدر باشد یا با مادر، ولیکن سپردن حضانت به پدر و یا مادر مانع ملاقات فرزندان برای آنها نخواهد بود. اگر مادر حضانت فرزند را به عهده بگیرد به طور معمول طبق قانون می توان مبلغی را به عنوان نفقه طفل از پدر فرزند دریافت کنند و هر فرزند نیز باید نققه ی جداگانه داشته باشد.

حضانت فرزند

حضانت فرزند در طلاق توافقی

قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی دادگاه در تعیین حضانت باید به مصلحت فرزند نظر داشته باشند و والده تایید شده را برای فرزند انتخاب نمایند اما حضانت فرزند در طلاق توافقی ، دادگاه به این موضوع توجهی نمی کند و در آن دخالتی ندارد زیرا که زوجین به صورت توافقی می توانند راجع به حضانت کودکان خود تصمیم بگیرند.

زوجین توجه داشته باشند که زمانیکه بصورت توافقی حضانت فرزندان را به یکدیگر واگذار کردند و بعد از گذشت مدتی متوجه شدند که آن طرف (پدر یا مادر) صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد می تواند به دادگاه رفته و با اثبات این که والده که حضانت فرزندان به او سپرده شده فاقد شرایط نگهداری فرزند باشد از آن شخص سلب حضانت می کنند مثل آنکه معتاد یا دچار فساد اخلاقی شود یا طبق قانون مدنی در صورت ازدواج مادر سلب حضانت میشود.

البته این قانون قاعده امری نمی باشد و طرفین می توانند درخصوص آن با هم توافقی برخلاف قانون انجام دهند همچنین اگر پدر دچار فساد اخلاقی شده باشد حتی در صورت ازدواج مادر هم، حضانت از او سلب نمی شود اما:

حضانت در طلاق توافقی طبق ماده ۴۱ قانون حمایت خانواده مصوب ۱/۱۲/۱۳۹۱ مقرر کرده است: «هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکلیف مقرر خودداری کند یا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود، می تواند درخصوص اموری از قبیل حضانت به دیگری، یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی صدور نظارت وی با رعایت مصلحت طفل آنچه از تمام مواد استنادی قانونی استنباط می شود خاصه مقررات جدیدتر ملاک در حضانت فرزند در طلاق توافقی چه بعد از طلاق چه قبل از آن مصلحت طفل است تشخیص آن با توجه به وضعیت زوجین و اوضاع و احوال، با دادگاه است و به صراحت نمی توان گفت که با ازدواج مجدد حضانت از او سلب خواهد شد یا خیر.

قانون گذار دست قاضی را با عبارت تشخیص مصلحت طفل حتی در صورت توافق قبلی زوجین (بر طبق ماده ۴۱ قانون خانواده) به درستی باز گذاشته است، تکلیف حضانت را با رعایت مصلحت طفل در اختیار دادگاه گذاشته است.

حضانت فرزند در طلاق توافقی به طور دائمی

در طلاق توافقی، زوجین می توانند به انتقال دائم حضانت فرزندشان توافق کنند، یعنی حضانت کلاً به مادر داده شود و پدر فقط حق ملاقات داشته باشد و یا بالعکس این موضوع از نظر قانونی منعی نداشته و به توافق طرفین مربوط میشود.

در کل موارد فوق الذکر باید در طلاق توافقی مشخص شود در صورتی که بین زوجین موارد دیگری باشد زوجین میتوانند در مورد آن در توافقات خود بیاورند و در صورت درخواست آنها دادگاه در حکم آن ذکر مینماید ولی الزامی نمیباشد اما در موارد بالا زوجین باید توافقات خود را در دادگاه اعلام نمایند.

نحوه ملاقات فرزندان در طلاق توافقی

 نحوه ملاقات در طلاق توافقی در صورتیکه حضانت به هر یک از زوجین برسد حق ملاقات برای دیگری محفوظ است که باید ساعت و روز محل تحویل و محل دریافت آن توافقات مشخص شود.

در صورت اختلال و عدم پذیرفتن یکی از والدین دادگاه تعیین تکلیف خواهد کرد اگر کسی از دادن طفلی که به او سپرده شده است در موقع مطالبه اشخاصی که قانوناً حق مطالبه دادند خودداری کردند طبق ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی به مجازات از سه ماه تا شش ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد.

برای مشاوره حقوق تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در امور خانواده و طلاق با ما تماس بگیرید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • خانم
    خانم

    سلام من طلاق توافقی گرفتم که نوشتیم حضانت با پدر اما نزد مادر زندگی کند
    الان پدرش شکایت استرداد طفل کرده ،باید بچرو‌ بدم بهش ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      اگر حضانت با پدر می باشد شما باید فرزند را تحویل ایشان نمایید

  • آرمیتا
    آرمیتا

    سلام وقتتون بخیر اگر که بنده یک دختر ۱۵ ساله باشم و در طلاق بخوام با مادرم زندگی کنم چطوری مادرم میتونه حضانت کلی من رو بگیره؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      شما خارج از سن حضانت می باشید و تصمیم اینکه با چه کسی می خواهید زندگی کنید بر عهده خودتان می باشد.

  • مریم
    مریم

    سلام من میتونم حضانت پسر ۵ ماهمو به پدرش بدم تو طلاق توافقی؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      بله امکانش هست.

  • حامد
    حامد

    با سلام در طلاق توافقی حضانت فرزندان به مادر بر اساس توافق طرفین سپرده شده آیا بعد از طلاق مادر می تواند منصرف شود

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام حضانت هم حق است و هم تکلیف تا سن هفت سالگی با مادر است و پس از ان با پدر اگر در زمان پس از هفت سالگی طبق توافق و حکم دادگاه به مادر واگذار شده باشد و بنا به دلایلی مادر امکان نگهداری فرزند را نداشته باشد می تواند ان را به پدر رد کند و اگر نپذیرفت طرح دعوی لازم برای تعیین حضانت پدر طرح نماید دادنامه حضانت دارای اعتبار امر قضاوت شده نیست .

  • خانی
    خانی

    با سلام و خسته نباشید
    پسرم ۱۳ ساله هست و پدرش میخواهد حضانت رو بگیره ولی خود پسرم اصلا راضی نیست , میتونم وقتی ۱۵ سالش شد دوباره درخواست بدم به دادگاه و حضانتش رو بگیرم ?

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله , پس از اینکه پسرتان به ۱۵ سال برسید می تواند انتخاب کند که با شما یا با پدرش زندگی کند و حضانت ایشان با شماست .

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان