ازدواج سفید چیست؟ شرایط ازدواج سفید در ایران

3.9/5 - (163 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

ازدواج سفید چیست؟ شرایط ازدواج سفید در ایران

ازدواج سفید، به نوعی از ازدواج و تشکیل زندگی زناشویی گفته می‌شود که ثبت رسمی نمی‌شود. به بیان ساده در این نوع ازدواج اطلاعات مربوط به آن در هیچ دفتر ثبت اسنادی ثبت نمی‌شود. موضوع ازدواج سفید در دنیا موضوع جدید و تازه‌ای نیست. سال‌هاست که جامعه غرب با این موضوع روبرو است. در ایران با توجه به فرهنگ و دین افراد جامعه موضوع ازدواج سفید نوعی شوک فرهنگی محسوب می‌شود.
این موضوع در ایران نه تنها شناخته شده نیست، بلکه از طرف مردم نیز پذیرفته نشده است. این نوع ازدواج دارای ثبت رسمی نیست، در نتیجه هیچ تعهد قانونی بین دو طرف وجود ندارد. خانم و آقایی که ازدواج سفید می‌کنند، بدون ثبت رسمی و داشتن تعهد آزادانه زندگی مشترک را شروع می‌کنند. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد ازدواج سفید می‌پردازیم. برای آگاهی بیشتر در این مورد و شرایط ازدواج سفید در ایران تا پایان با ما همراه باشید‌.

ازدواج سفید

مقایسه ازدواج سفید در ایران و اروپا

در چند دهه اخیر روابط جنسی و سبک ازدواج‌ها در جهان تغییرات زیادی داشته است. این تغییرات در ایران نیز چشمگیر است. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که روابط جنسی قبل از ازدواج در ایران رو به افزایش است. این موضوع در کلان شهرهای ایران بیشتر به چشم می‌خورد.
هم خانگی: در این نوع ازدواج خانم و آقا بدون هیچ عقد شرعی و رسمیت قانونی با یکدیگر هم‌خانه می‌شوند ولی ارتباط جنسی ندارند. این موضوع از نظر شرع و دین اسلام پذیرفته شدنی نیست. با فرهنگ جامعه ایرانی نیز سازگاری ندارد.

هم باشی: هم باشی نوعی هم خانگی است. خانم و آقا بدون ثبت رسمی با یکدیگر در یک خانه زندگی می‌کنند. با وجود اینکه ازدواج آنها جایی ثبت نشده است، مسائل مربوط به خانه و زندگی بر دوش هر دو نفر آنها است. تفاوت فرهنگ و دین ایران در مقایسه با فرهنگ و دین جامعه غرب، سبب شده تا موضوع ازدواج سفید و مسائل مربوط به آن در ایران و اروپا با یکدیگر متفاوت باشد.

در خصوص تاریخچه ایجاد ازدواج سفید لازم به توضیح است که در ابتدا ازدواج سفید به این معنا بوده است که به هر دلیلی خانم و اقا با یکدیگر هم خانه می‌شوند. ناگفته نماند که در ابتدا به ازدواج ناکامل که دو فرد با هم در یک خانه زندگی می‌کنند ولی روابط جنسی ندارند، ازدواج سفید گفته می‌شد. این سبک ازدواج در ایران متفاوت‌تر است. موضوعی که در ایران از آن تحت عنوان ازدواج سفید یاد می‌شود، شرایطی است که دو طرف به جهت برطرف کردن نیازهای عاطفی و جنسی خود با یکدیگر هم خانه می‌شوند.

در نتیجه ازدواج سفید دو معنا دارد. معنای اول هم خانگی که به شرایطی گفته می‌شود که در آن خانم و آقا بدون ثبت رسمی در یک خانه مشترک زندگی می‌کنند و با یکدیگر رابطه جنسی ندارند. حالت دوم این سبک ازدواج هم باشی نام دارد. در هم باشی دو فرد غیر هم جنس مشترکاً در یک خانه زندگی می‌کنند و با یکدیگر رابطه جنسی دارند. نوع دومی که از آن تحت عنوان زندگی زناشویی بدون ازدواج نیز یاد می‌شود، بیشتر در کشورهای اروپایی و آمریکایی رواج دارد. دختر و پسر بدون ثبت رسمی و داشتن هیچ تعهدی زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند.

مضرات ازدواج سفید

بسیاری از افراد با شنیدن نام ازدواج سفید تصور می‌کنند که این نوع ازدواج برای شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر مفید است. تصور می‌کنند که به این ترتیب قبل از ثبت ازدواج طرفین به شناخت کامل از یکدیگر می‌رسند‌. در پاسخ به این افراد باید گفت، جالب است بدانید که نداشتن تعهد در این نوع ازدواج سبب شده تا بیش از نود درصد ازدواج‌های سفید به ازدواج رسمی ختم نشود. تمایل‌های جنسی و عاطفی طرفین سبب می‌شود تا بدون کسب شناخت و آگاهی قبلی زندگی مشترک را با یکدیگر آغاز کنند. با گذشت زمان و کسب شناخت بیشتر به واسطه زندگی کردن در یک خانه مشترک طرفین متوجه می‌شوند که هدف مشترک و نقاط مشترکی در زندگی ندارند. از طرفی دیگر نداشتن تعهد و ثبت نشدن ازدواج هم سبب می‌شود تا به آسانی به فکر تمام کردن رابطه و جدایی بیفتند‌.

اکثر افرادی که تمایل به شروع اینگونه زندگی‌های مشترک دارند، اشخاصی هستند که در زندگی دچار کمبود عاطفه هستند، یا اشخاصی که ناهنجاری‌های شخصیتی دارند و به دنبال راه حل‌های موقت برای زندگی خود هستند‌. در اینگونه روابط بیشترین صدمه به دختران وارد می‌شود. علاوه بر آسیب‌های روحی در پایان رابطه بدون پشتوانه مالی و قانونی باید به زندگی ادامه دهند.

به عنوان سخن پایانی باید گفت، ازدواج سفید به ازدواجی گفته می‌شود که در آن خانم و آقا بدون ثبت رسمی و قانونی با یکدیگر در یک خانه زندگی می‌کنند. علت اصلی آغاز اینگونه روابط نیازهای جنسی و عاطفی نسل جوان است. در اکثر موارد با گذشت زمان اشخاص متوجه می‌شوند که با یکدیگر نقاط مشترکی ندارند و رابطه به جدایی ختم می‌شود.

علت تمایل به ازدواج سفید

ازدواج سفید پدیده ای می باشد که از فرهنگ غرب وارد فرهنگ کشور ما شده است. این نوع ازدواج هم از نظر قانونی و شرعی و هم از نظر اجتماعی پذیرش نشده است. البته عده ای از افراد به خصوص در شهرهای بزرگ ایران به این سبک زندگی روی آورده اند و در این بخش به علت های روی آوردن افراد به این سبک زندگی خواهیم پرداخت.

اولین موردی که باعث شده ازدواج سفید از سوی برخی از افراد انتخاب شود، مشکلات اقتصادی است. در این سبک زندگی تعهدات مالی بسیار کمتر از ازدواج دائمی می باشند. این موضوع باعث جذابیت این سبک زندگی برای عده ای از افراد شده است. موارد بعدی افزایش سن ازدواج و نیازهای عاطفی افراد می باشند. سخت گیری و آداب و رسوم مفصل باعث شده تا ازدواج اغلب جوانان به تاخیر بیفتد. این موضوع زمینه را برای منحرف شدن آنان از مسیر درست فراهم کرده است. گروه وکلای ره جویان عدالت با وجود وکلای با تجربه در حوزه خانواده این آمادگی را دارد تا شما را در پرونده های مختلف در رابطه با ازدواج سفید راهنمایی کند. اگر شما نیز وارد این سبک زندگی شده اید و نیاز به راهنمایی و کمک دارید همین حالا با وکلای ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • میوووو
    میوووو

    ببینید دوستان
    ازدواج مثل هندونه درب بسته هستش که نمیدونی داخلش چه خبره
    فقط باید موقع خرید خیلی دقت کنی که سرت کلاه نره یا اینکه به شرط چاقو بخریش😂

  • بی نام
    بی نام

    درود
    مطالب بسیارعالی بود
    اگرازدواج رسمی بهتره پس چرا اکثریت ازدواجهای رسمی درایران منجربه جدایی وطلاق میشود.
    پس جدایی ربطی به نوع ازدواج ندارد
    باتشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام ممنون از این که نظرات خود را باما به اشتراک می گذارد.

    • مانی
      مانی

      ازدواج باید شرعی باشه. اگه شرعی نباشه هیچ رسمیت قانونی نداره و اصلا ازدواج نیست. برای طلاق رسمی هم باید اول ازدواج رسمی داشت. اینکه افراد پس از ازدواج از هم طلاق می گیرند مربوط به تفاهم طرفین است. وجود طلاق بین زوجین، دلیلی برای توجیه روابط نامشروع همچون «هم باشی سفید» نیست.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان