مهریه در طلاق توافقی

4.8/5 - (20 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

مهریه در طلاق توافقی

طلاق توافقی و مهریه

پس از تصمیم از نوع طلاق توافقی توسط زوجین بحث توافقات فی مابین بر سر مسائل مالی و غیرمالی مطرح می شود، مهمترین موضوعی که مطرح می شود بحث مهریه در طلاق توافقی می باشد که طرفین باید در مورد آن توافق کنند، زیرا رأی دادگاه طلاق بر مبنای این توافق صادر می­گردد. اگر زوج بخواهد بخشی یا تمام مهریه خود را بذل کند (ببخشد) و یا اینکه تماماً مهریه خود را مطالبه کند این توافق در گواهی عدم امکان سازش ذکر می شود.

مهریه

 

مهریه در طلاق توافقی دوران عقد

اگر زوجین در دوران عقد (نامزدی)  باشند و زناشویی (نزدیکی) واقع شده باشد، زن می تواند تمام مهریه خود را در هنگام انجام مراحل طلاق توافقی طلب کند و یا آن را ببخشد ولی در صورتیکه زناشویی(نزدیکی) در دوران عقد صورت نگیرد و زوجه باکره (دوشیزه) باشد، زوجه می تواند قبل از دادخواست طلاق تمام مهریه خود را طلب کند ولی پس از ثبت دادخواست و طی مراحل طلاق زن مستحق نصف مهریه خود خواهد بود. در این صورت نیز با توجه به اینکه طلاق به صورت توافقی می باشد زوجه می تواند برای مطالبه یا بذل مهریه خود با زوج به توافق برسد.

مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی 

در صورتیکه زوج متعهد گردد که در زمانهای مشخص مهریه را پرداخت کند در صورت خودداری از پرداخت مهریه، زن می توانند از طریق دادخواست مطالبه مهریه اقدام کند. در صورتیکه زوجه بابت مهریه خود چک یا سند تجاری دیگر را گرفته باشد، در صورت عدم وصول آن در موعد مقرر نیز می تواند از طریق دادگاه مهریه خود را مطالبه کند.

نکته: در صورت ازدواج مجدد زوجه پس از طلاق هیچگونه مانعی برای اخذ مهریه قبلی از همسر سابق وجود نداشته و همچنان زن می تواند مهریه خود را دریافت کند.

مطالبه مهریه بذل شده بعد از طلاق توافقی

تصور بیشتر مردم درباره طلاق توافقی این است که بذل مهریه در طلاق توافقی الزامی است . در حالیکه چنین نیست زیرا وجود توافق به معنای بخشیدن مهریه نمی باشد بلکه هرگونه تصمیمی که زن و شوهر در مورد مهریه حین انجام توافقات قبل از طلاق خود بگیرند، با انجام طلاق توافقی منافاتی ندارد و مهم این است که در مورد مهریه توافقی صورت گرفته باشد که ممکن است زوجه تمام یا قسمتی از آن نسبت به مرد بذل کند. اگر زن بعد از انجام طلاق مهریه ای را که بذل نموده، طلب نماید اصطلاحاً بدان رجوع به مهریه بذل شده اطلاق می شود  که فقط در صورتی امکان پذیر است که زن در عده طلاق باشد. در این مدت زمان (عده طلاق) زن می تواند به مهریه ای که بخشیده است رجوع کند و دوباره آن را از زوج بخواهد. در این حالت طلاق از حالت بائن به رجعی تبدیل شده و این امکان برای مرد وجود دارد که در صورت تمایل به همسر خود رجوع کند و دوباره به حالت زوجیت (زن و شوهری) باز گردند.

مزایای استفاده از وکیل مهریه در طلاق توافقی 

در صورتیکه مطالبه مهریه توسط وکیل پایه یک و مجرب در مسائل خانوادگی صورت پذیرد، مراحل اخذ مهریه سریع تر انجام شده و با توجه به تجربه و آگاهی وکیل مانع از پایمال شدن حق شرعی زوجه می گردد. مزایای استفاده از وکیل برای گرفتن مهریه در طلاق توافقی شامل موارد زیر می باشد:

  • تسریع در انجام مراحل دریافت مهریه
  • عدم نیاز به حضور زوجه در دادگاه
  • در صورت شناسایی اموال زوج، وکیل می تواند آنها را توقیف کند.
  • در صورت عدم پرداخت مهریه، حکم جلب توسط وکیل گرفته می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • حمید
    حمید

    سلام من حدود ۱۰ماه پیش در دوران عقد متوجه شدم همسرم باکره نیست و به من دروغ گفته بعد از رفتن به مشاوره در دوران عقد نصف مهریه رو بخشید و در حال حاضر که حدودا دوماه هست که عروسی گرفته ام و در خانه هستیم همچنان دروغ میگوید آیا میتونم ازش در حال حاضر شکایت کنم یا طلاق توافقی بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله می توانید با دادخواست تدلیس در ازدواج از ایشان شکایت کرده و همچنین اگر بخواهید طلاق توافقی انجام دهید باید توافقات خود را راجع به حق و حقوق ایشان که شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل می شود را صورتجلسه نمایید و دادخواست طلاق توافقی مطرح نمایید

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان