طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

4.2/5 - (18 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

در خصوص طلاق توافقی خارج از کشور می توان اینچنین توضیح داد که در مورد دعاوی خانوادگی خصوصاً طلاق اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور صلاحیت محاکم و نحوه رسیدگی طبق ماده ۱۴ قانون جدید حمایت خانواده با توجه به محل اقامت زوجین و شرایط آنان متفاوت است.

طلاق توافقی

شرایط و مراحل طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

اگر زوجین (زن و شوهر) هر دو مقیم خارج از کشور باشند طبق ماده ۶ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نكاح، طلاق و اهلیت اشخاص در مورد كلیه اتباع ایران ولو اینكه مقیم خارج باشند،مجری خواهدبود.پس از دادخواست طلاق در محاکم محل زندگی و اخذ حکم طلاق از سوی دادگاه مربوطه می توانند به یکی از مراکز اسلامی واقع در کشور محل اقامت صیغه طلاق را جاری کنند. سپس باید این طلاق را به تایید یکی از مقامات ایرانی در آن کشور برسانند. مقامات ایرانی شامل سفارت ایران، دفتر حفاظت از منافع و یا کنسولگری ایران در آن کشور است و در نهایت پس از تائید مقامات ایرانی، تائید وزارت امور خارجه نیز مورد نیاز است.

وکیل طلاق توافقی در تهران

روش دیگری که معمولاً برخی از اشخاص در این خصوص اتخاذ می کنند بدین صورت است که یکی از زوجین که خارج از کشور است میتواند با مراجعه به یکی از سفارت خانه ها و یا کنسولگری های خارج از کشور، وکالت در طلاق رسمی تنظیم نماید و برای همسر یا یکی از اقوام و نزدیکان خود ارسال کرده و این شخص برای ایشان در ایران وکیل اختیار کند. در نهایت وکیل طلاق توافقی مراحل این نوع طلاق را طی می کند و پس از حکم عدم سازش در تمام جلسات مشاوره و داوری بجای موکل شرکت کرده و صیغه طلاق را جاری نماید.

محدودیت های قبل از طلاق:

طبق قوانین ایران، زوجه در نکاح زوج می­ماند تا طلاق رسماً در دادگاههای کشور ثبت و پذیرفته شود.

– اگر زوج به اعتبار طلاقی که در دادگاههای خارج از کشور گرفته است با مرد دیگری ازدواج کند، براساس قانون ایران مجرم بوده و اقدام وی در حکم زناست و دارای مجازات سنگینی است.

مهریه در طلاق توافقی خارج از کشور

با توجه به اینکه مطالبه مهریه یک دعوای مالی بوده و رسیدگی بدان در هر کشور متفاوت است لذا پیشنهاد می شود که این مطالبه مهر نیز توسط وکیل در ایران اقدام شود.

اگر شما نیز یکی از هم میهنان مقیم خارج از کشور هستید و بدلیل عدم سازش تمایل به طلاق توافقی داشتید می توانید انجام امور مربوط به طلاق خود در خارج و یا داخل ایران را به وکلای مجرب ما بسپارید. با ما تماس بگیرید و از مشاوره وکلای ما بهره مند شوید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • پیمان
    پیمان

    سلام
    من و همسرم عراق زندگی میکنیم و میخواهیم توافقی جدا شویم . ایشان ۲۰۰ سکه مهریه دارند ولی من نه در ایران و نه در خارج هیچ مالی ندارم . فقط یک حقوق ۶۰۰ دلاری دارم که بخاطر مخارج مدرسه ی پسرم و کرایه خانه و ‌…. تقریبا هیچی از آن باقی نمیماند . اکنون ایشان مهریه را در حین طلاق میخواهند .اگر ایشان مهریه را نبخشند از نظر دادگاه چه حکمی به من داده میشود ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      اگر این طلاق در ایران واقع شود و به صورت توافقی باشد نسبت به امور مالی تان نیز باید توافق کنید

  • امیر
    امیر

    سلام من بلژیک زندگی میکنم ، من و همسرم هر دو الان بلژیک هستیم ولی در ایران طلاق گرفتیم
    الان برگه طلاق را اوردم اینجا قبول نمیکنن
    میگن باید تو ایران به سفارت بدید که از اونجا برای بلژیک بفرستن و ثبت بشه
    سوالم این بود که چ مراحلی رو باید طی کنم در ایران؟
    و چه مدارکی رو به سفارت بدم ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      مدارک مورد نیاز باید با توجه به قوانین کشور بلژیک تهیه شود ولیکن به نظر می رسد شما باید دادنامه و طلاقنامه خود را دردارالترجمه رسمی ترجمه نموده و سپس به سفارت بلژیک ارائه نمایید

  • مسعود صدوقی
    مسعود صدوقی

    سلام و احترام
    آیا اگر برای پرداخت مهریه بجای سکه طلا، ملک و پول نقد در خارج از ایران به همسر پرداخت شود و در سفارت ثبت گردد اعتبار قانونی دارد و زن دیگر نمی تواند دوباره در ایران ادعای مهر کند؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      در صورتی که پرداخت های انجام شده در وزارت خارجه از طریق سفارت تأیید گردد اعتبار داشته و دیگر قابل مطالبه نمی باشد.

  • شهرام
    شهرام

    آیا گواهی طلاق در ایران (طلاق ایرانی) در خارج از ایران (در آمریکا) نیز معتبر است یا باید علاوه بر طلاق در ایران یک طلاق محلی هم در کشور محل اقامت گرفت؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله می توانید گواهی از دادگاه اخذ کرده و پس از اجرای آن مدارک را ترجمه کرده و با تأیید وزارت خارجه در کشور مورد نظرتان ارائه نمایید.

  • رضا
    رضا

    با سلام

    من و همسرم ده سال پیش با مهریه ۵۰۰ سکه در ایران ازدواج کرده ایم و سپس صاحب یک فرزند شده ایم در ایران.

    سپس هر سه اقامت دایم استرالیا را اخذ و یک سال هست که ساکن استرالیا هستیم.

    من بعد از مهاجرت تمام اموالم را در ایران فروخته ام.

    در استرالیا هم هر دو کار کرده ایم و خانه ای خریده ایم. در استرالیا هیچ اقدامی برای ازدواج طبق قوانین انجا انجام نداده ایم اما با هم زندگی کرده ایم در یک خانه.

    اگر خانم بخواهد الان جدا شود چه حق و حقوقی را می تواند از من در استرالیا طبق قوانین انجا بخواهد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      ما از قوانین استرالیا اطلاعی ندارم اما طبق قانون ایران مهریه و نفقه و اجرت المثل به ایشان تعلق می گیرد.

  • سعید
    سعید

    من در آلمان زندگی میکنم و همسر من در انگلیسی هردو توافق کردیم که طلاق بگیریم ، از مدارک مورد نیاز فقط پاسپورت ایرانی دارم شما چه روشی را پیشنهاد میکنید ،آیا امکان داره که یک وکیل از ایران پروسه طلاق رو انجام بده

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام با ثبت وکالتنامه در سامانه میخک به وکیل دادگستری و یا شخص ثالث می توانید کارهای لازم طلاق را انجام دهید.
      برای اطلاعات بیشتر با واتساپ شماره ۰۹۱۲۷۷۶۷۴۰۸ از ساعت ۱۴ تا ۱۶ تماس بگیرید.

  • نسیم
    نسیم

    سلام من ۶ ساله پیش طلاق بلژیکی گرفتم . و الان وکالت از همسر سابقم برای طلاق از سفارت گرفتم … میخام بیام ایران و طلاق ایرانی رو هم بگیرم ( در سفارت بلژیک ازدواج کردیم ) چه مدارکی بازم دارم …. آیا باید طلاق بلژیکی رو در اینجا ترجمه کنم و ببرم وزارت امور خارجه بلژیک یا نیازی یا اینکار نیست می‌توانم در ایران ترجمه کنم
    منتظر پاسختون هستم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله این امر با توجه به وکالتی که از زوجه دارید در ایران قابل انجام است و عقدنامه و شناسنامه و کارت ملی و اصل وکالت‌نامه باید به دادگاه ایران ارائه گردد

  • شادی
    شادی

    سلام من و شوهرم دو سال قبل در ایران ازدواج کردیم و بعد عقد من باردار شدم الان بچه م ۲۲ ماهه است ولی بعد عقد شوهرم رفت بلژیک و من را رها کرد به مدت دو سال .من بابت نفقه میخوام ازش شکایت کنم توسط وکیل بلژیکی در بروکسل ایا شوهرم میتواند من را طلاق دهد و بچه را از من بگیرد او پرونده پزشکی روانی در بلژیک دارع و کارت معلولیت دارع تشکر من قصد طلاق ندارم و به همین خاطر مهریه درخواست ندادم فقط نفقه ولی ایا شوهرم درخواست طلاق بدهد در بروکسل ایا از نظر قانون ایران پذیرفتنی است

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگر طلاق در بلژیک صادر شود در ایران اعتبار ندارد
      مگر اینکه دادگاه ایران هم حکم طلاق صادر کند

  • محرم
    محرم

    دادگاه هلند طلاق هلندی را بر علیه من صادر کرده و به من میگوید باید در هلند طبق دستور قاضی دادگاه هلندطلاقش بدی اگر ندی جریمه تا ۱۰ هزار یورو می کنیم آیا می‌توانم با اعمال زور اینجا در ایران جلوگیری کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      احوال شخصیه اتباع ایرانی در خارج از کشور طبق ماده ۷ قانون مدنی طبق قانون ایران انجام می گردد و لیکن اگر در هلند لازم باشد که طلاق هلندی بگیرید به دلیل تقاضای همسرتان است و نمی توان از آن جلوگیری نمود

  • دعاگو
    دعاگو

    با درود
    پسرم ساکن آمریکاست و با خانمی ایرانی ازدواج کردند الان به مشکل بر خوردند و می خواهند طلاق آمریکایی بگیرند ولی چون بچه کوچک دارند ممکنه یک دو سه سالی طلاق ایرانیشان را به تاخیر بیاندازن آیا در این دو سه سال خانم می تواند تقاضای نفقه بکنه یا حق و حقوقی را از زوج طبق قانون ایرانی تقاضا بکنه
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایی

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام طلاق آمریکایی در ایران اعتباری ندارد و مجددا میبایست اینجا طلاق صادر شود

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام طلاق آمریکایی در ایران اعتباری ندارد و مجددا میبایست اینجا طلاق صادر شود

  • احمد
    احمد

    با درود،
    یک زن ایرانی در کشوری مثل استرالیا از شوهرش طلاق گرفته که نصف بیشتر اموال زوجین به زن تعلق گرفته.
    آیا شوهر او می‌تواند با استناد اینکه خانمش نصف اموالش را در خارج از او گرفته از دادن مهریه ایرانی خود داری کنه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خیر ارتباطی به مهریه نداره

  • فرزانه
    فرزانه

    درود
    بنده جزء اقلیت های مذهبی غیر رسمی ایران هستم و با کسب اقرار نامه نام ما در شناسنامهای ایرانی همدیگر درج شد ،اقامت دائم آمریکا را دارم دوسال هست که همسرم بدون نفقه مرا رها کرده و بعد از اتمام و تعییین نفقه و امور مالی دادگاه ، همسرم فرار کرد به ایران و طلاق جاری نشد چون روابط دو کشور آمریکا و ایران حسنه نیست و من هیچ آدرسی از شوهرم ندارم ، چه راه حلی برای طلاق در آمریکا و طلاق در ایران را باید من طی کنم تا طلاقم صورت بگیرد و نام ایشان از شناسنامه بنده پاک بشود؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام بر اساس قوانین کشور متبوع خود میتوانید خواسته طلاق رو مطرح کنید

  • نادر
    نادر

    با سلام زن من در بلژيک در نبود من پول و اموال باارزش من را از منزل دزيده و به جای نامعلومي رفته است. اکنون پيغام فرستاده که مي خواهم از تو جدا شوم. ما در ايران
    ازدواج کرديم و حق طلاق با من است. سوال من اين است که در صورتيکه بدون توافق با من، ايشان توسط قوانين اين کشور اروپايي از من طلاق بگيرد، آيا اين طلاق در ايران ثبت مي شود؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام خیر باید در ایران هم تقاضای طلاق مجزا مطرح شود .

  • سارا
    سارا

    سلام ما هر دو مقیم کشور آلمان هستیم، همسرم تابعیت داره و من هم اقامت. حق طلاق دارم و می‌خوام بدونم آیا می‌تونم باز هم با مراجعه به سفارت اقدام به طلاق کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام بله اگر طبق قوانین المان این حق را دارید می توانید در کنسولگری ایران اقدام قانونی بعمل آورید و سپس تنفیذ طلاق را از دادگاه ایران بخواهید .

  • سروش
    سروش

    سلام ، همسر من در کانادا تقاضای طلاق داده و من مجبورم مبلغ هنگفتی به وی ماهیانه بپردازم .چون این مبالغ پس از حکم طلاق است آیا میتوانم آن را از مبلغ مهریه کم کنم یا خیر؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سوال مطرح شده واضح نمی باشد ولی در صورتی که شما هرگونه وجهی را بعد از طلاق به همسر خود پرداخت می کنید. و محکوم به پرداخت مهریه شده اید، می توانید وجهه مورد نظر را بعنوان مهریه یا بخشی از مهریه تلقی کنید. برای راهنمایی بهتر می توانید در مجموعه ره جویان حاضر شوید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان