اجرت المثل در طلاق توافقی

4.4/5 - (16 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

اجرت المثل در طلاق توافقی

 طلاق توافقی

 بحث اجرت المثل در طلاق توافقی را ابتدا با تعریف اجرت المثل شروع می کنیم، اجرت المثل : «مزدی است که زوجه بابت کارهایی که در منزل انجام می دهد دریافت می کند.» طبق تبصره ۶ ماده واحده، مطالبه اجرت المثل فقط بعد از طلاق جایز است که طبق تبصره ۳ همین ماده واحده دادگاه با صدور گواهی عدم سازش، اجرت المثل را تعیین و اجرای صیغه طلاق را مشروط به پرداخت آن از سوی زوج می نماید.

در اجرت المثل وضع مالی شوهر ملاک تعیین مبلغ اجرت المثل نیست بلکه با ارجاع امر به کارشناسی حق الزحمه زن در امور خانه داری مشخص می شود. بر اساس اصول و مستندات حقوق هر کس که کاری انجام می دهد، مستحق دریافت مبلغی به عنوان اجرت کارش می گردد و هیچ کاری نباید بی اجرت باقی بماند. اجرت المثل فقط به زنی تعلق می گیرد که در انجام کارهای منزل قصد تبرع ( رایگان انجام دادن) نداشته باشد و زوجه فقط نسبت به کارهایی می تواند ادعای اجرت المثل نماید که به دستور زوج انجام شود، معمولا اجرت المثل بر اساس تعداد فرزندان زوجین، شیردادن به فرزند، وضعیت اشتغال زن و مدرک تحصیلی وی با توافق طرفین یا نظر کارشناس تعیین می گردد.  این مساله یا باید در هنگام عقد نکاح یا عقد خارج لازم دیگر شرط شده باشد، یا اینکه در هنگام طلاق زوجین، بر سر آن به توافق برسند.

اجرت المثل

توافقات اجرت المثل در طلاق توافقی

در طلاق توافقی همه چیز تابع توافق زوجین است بنابراین در  خصوص اجرت المثل نیز چنانچه زوجه ادعایی ندارد و یا توافق کرده اند که اجرت المثل پرداخت شود میزان و نحوه پرداخت آن قید شود. در صورت تعیین هر مبلغ به عنوان اجرت المثل همان مبلغ در حکم دادگاه ذکر می شود. مطالبه اجرت المثل در طلاق توافقی از جانب زن اتفاق نمی افتد و معمولا از طرف زوجه اجرت المثل در طلاق توافقی بخشیده می شود. اجرت المثل غالبا فقط در مواردی تعیین می گردد که در خواست دهنده طلاق مرد باشد.

در صورت داشتن هرگونه سئوال درباره طلاق توافقی می توانید از مشاوره وکلای ما به صورت رایگان (تلفنی) و یا ثبت سئوال در سایت ره جویان بهره مند شوید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • Sona
    Sona

    سلام من ۱۳ ساله ازدواج کردم و دو فرزند دارم،از شوهرم به خاطر خیانت و ازدواج پنهانی و دوباره طلاق اون زن و کارهایی که کرد حق طلاق محضری و حق حضانت فرزندانم رو گرفتم،حالا دوباره ایشون در حال خیانت با همون زن هستن و من می‌خوام ازشون جدا بشم،با توجه به اینکه فک کنم طلاق ما توافقی حساب میشه،اما آیا ایشون میتونن دوباره مخالفت کنن؟چون میگه که هیچوقت راضی نمیشم طلاق نمیدم، وکالت دادم که دادم!و اینکه آیا من میتونم اجرت المثل از ایشون دریافت کنم؟چون به زور طلاهای من رو هم فروخت فک کنم حق من باشه، چون مهریه هم ندارم متاسفانه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگر حق طلاق را داشته باشید می توانید انرا با مراجعه در دفتر خدمات قضایی انجام دهید و یا به وکیل بسپارید و همسرتان دیگر حق مخالفت با طلاق را ندارند ,بله اجرت المثل خود را می توانید مطالبه نمایید .

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان