آیا وصیت نامه شفاهی معتبر است؟

سوال کاربر ...M...: من از کودکی با پدر بزرگم زندگی میکنم اما قانونا وارث ایشون نیستم، بنابرین به طور شفاهی در حضور ورثه و بیش از چهار نفر شاهد معتبر و موجه من را به عنوان وکیل و وصی خود معرفی کردن و ،وصیت کردن ثلث اموالشون به من برسد،(این وصیت را شفاهی هم به صورت خصوصی با ورثه و شهود مطرح کردن هم در حضور جمع) الان میخواست این وصیت نامه را رسمی کنه اما بخاطر تنگی کانال نخاع رفت و آمد براشون خیلی سخته و نمیتونن به دفتر اسناد رسمی برن بخصوص اینکه در شهر محل زندگی من معمولا ۹۵٪ دفاتر اسناد رسمی در طبقات بالا مستقر هستن. نوشتن وصیت نامه خود نوشت هم بخاطر بی سواد بودنشون ممکن نیست. در حال حاظر ورثه به این وصیت اقرار و تایید میکنن ولی خب کی می دونه در اینده چه اتفاقی میش میاد و من نمیخواستم سرنوشتم را به قضا و قدر و وجدان دیگران بسپارم پس اگه ممکنه راهنمای کنید چکار باید انجام بدم؟ آیا نوشتن یک وصیت نامه به خط غیر با امضا و مهر و اثر انگشت پدر بزرگم و شهادت چهار نفر مرد ،از نظر قانون معتبر هست؟ و اینکه کسی نمیتونه منکرش بشه؟ ؛(اگه بشه همون وصیت را هم محضری خواهیم کرد، و یا حتی امضا و شهادت ورثه را هم میگیرم) و اینکه متن وصیت نامه دقیقا چطور باید تنظیم بشه؟ سوال بعد اینکه اگه به هر دلیل فرصت نشه وصیت را مکتوب کنیم آیا صرف شهادت شهود از نظر قانون کفایت میکند؟

۱۵ تیر ۱۳۹۸
  • ارث
  • وصیت نامه
  • وصیت نامه رسمی
  • وصیت نامه عادی
  • جواب کارشناس
    کیوان نوری / وکیل پایه یک دادگستری

    بله ، اگر وصیت نامه ای به خط دیگری و اثر انگشت پدربزرگ در حضور شهود تنظیم شود معتبر است و تا خود پدر بزرگ در دفترخانه حاضر نشود، وصیت نامه رسمی نمی شود. 2- بله با شهادت شهود می توان وصیت شفاهی را مکتوب نمود. ولیکن مراحل دادگاهی دارد که باید اقدام شود. 3- شهادت شهود (که دارای شرایط ادای شهادت باشند) بله اشکال است و قابل استناد است.

    ۱۶ تیر ۱۳۹۸
    چنانچه نیاز به مشاوره تلفنی داشته و یا میخواهید وکالت پرونده شمارا برعهده بگیریم،‌با شماره 02171333400 تماس حاصل نمایید.
      مشاوره تلفنی رایگان