انحصار وراثت و تقسیم ارث

4/5 - (48 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل حقوقی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

انحصار وراثت و تقسیم ارث

شرایط تحقق ارث بری

ماده ۸۶۷ قانون مدنی اعلام میکند:

ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند

با توجه به این ماده وقتی شخصی به طور حقیقی فوت میکند و یا شخص به واقع فوت نکرده ولی بنا به موارد متعددی که قانون مقرر کرده دادگاه حکم فوت او را صادر میکند که به این حکم موت فرضی گفته میشود.در این دو فرض فوت حقیقی و فوت فرضی مسئله ارث بری مطرح میشود و وسوالاتی از این قبیل به ذهن متبادر میشود.

چه کسانی از شخص فوت شده ارث می برند؟

مطابق ماده ۸۶۱ قانون مدنی موجب ارث دو امر است:

الف) نسب

ب) سبب

قبل از مطالعه موارد زیر باید بدانید که شخصی از متوفی ارث میبرد که در زمان فوت او زنده بوده باشد.

کسانی که از شخص متوفی ارث میبرند:

الف) کسانی که نسبت خونی (نسبی) با متوفی دارند و به سه طبقه تقسیم میشوند:

۱طبقه اول ارث:.پدر ومادر، فرزندان، فرزندانِ فرزندان هرچقدر پایین رود.

۲٫طبقه دوم ارث :اجداد، خواهر و برادر و فرزندانِ خواهر و برادر.

۳.طبقه سوم ارث: عمه ها و عموها، دای ها و خاله های متوفی و فرزندانِ آنها.

ب) کسانی که رابطه سببی با هم دارند ( زن و شوهر)

نکته: در بین این طبقات اگر از طبقه اول ارث کسی باشد دیگر طبقات بعدی ارث نمیبرند برای مثال اگر شخصی که فوت کرده در زمان وفات پدر و مادرش یا هر یک از فرزندانش زنده باشد دیگر طبقه دوم و سوم ارث نخواهند برد.

در این بین باید دانست که زن وشوهر نیز ورثه یکدیگر محسوب می شوند و از همدیگر ارث میبرند، لازم به ذکر است که زن و شوهری که ازدواج دائمی دارند از یکدیگر ارث میبرند و در ازدواج موقت ارث وجود ندارد (ماده ۹۴۰ قانون مدنی).

اگر مردی بیشتر از یک زن دائم داشته باشد آیا همگی زنها از مرد ارث میبرند؟

بله همگی ارث میبرند. مطابق قانون مدنی زن یک هشتم از شوهر ارث میبرد و اگر زن متعدد داشته باشد یک هشتم کل اموال به طور مساوی بین آنها تقسیم میشود( ماده ۹۱۳و ۹۴۲ قانون مدنی).

اگر متوفی پدر و مادر و فرزند و همسر داشته باشد آیا همسر که جز طبقه اول نمیباشد از شوهر ارث میبرد؟ اگر طبقه اول نباشد و طبقه دوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد آیا همسر با طبقه دوم ارث میبرد؟ اگر طبقه اول و دوم نباشد و طبقه سوم باشد و متوفی همسر نیز داشته باشد همسر با طبقه سوم ارث میبرد؟

همسر متوفی (زن و شوهر) در کنار همه طبقات همزمان ارث میبرند، همسر جزء لاینفک در ارث محسوب میشود و در صورت وجود هرکدام از طبقات همسر نیز همراه با آنها ارث میبرد. بطور مثال اگر مردی فوت کند و همسر و فرزند و پدرو مادر داشته باشد همسر او و بقیه این اشخاص که جز طبقه اول هستند ارث میبرند و طبقات بعدی از ارث محروم میشوند.

محرومیت از ارث

در قانون مدنی به طور مشخص آمده است که چه کسانی از ارث محروم میشوند یا چه چیزی باعث محرومیت از ارث میشود.مثلا کسی مورث خود را بکشد قاتل محروم از ارث میشود، ورثه اگر کافر باشد و شخص فوت شده مسلمان باشد کافر از مسلمان ارث نمیبرد. زنا زاده از پدر و مادر طبیعی خود و اقوام آنها ارث نمیبرد، بعد از لعان زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند.

محرومیت از ارث

آیا پدر و مادر میتوانند فرزندان خود را از ارث محروم کنند؟

خیر ، باید گفت قواعد ارث از قواعد امری است و کسی نمیتواند برخلاف آن عمل کند طبق ماده ۸۳۷ قانون مدنی کسی نمیتواند به موجب وصیت فرزند خود یا هر یک از ورثه را از ارث محروم کند و اگر چنین وصیتی هم شده باشد وصیت باطل است.

تکلیف مهریه زن بعد از فوت شوهر

مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به مجرد عقد زن مالک مهریه میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بکند، با توجه به قانون مدنی اگر زنی قبل از فوت شوهر مهریه خود را نگرفته باشد بعد از فوت شوهر مهریه را از دارایی شوهر فوت شده میگیرد، طبق ماده ۲۲۶ قانون امور حسبی مهریه زن دینی بر ذمه شوهر است و زن برای دریافت مهریه خود از دارایی شوهر نسبت به طلبکاران حق تقدم دارد.

اگر زن مهریه خود را بعد از فوت شوهر از ماترک(دارایی) شوهر بگیرد از ارث یک هشتم محروم میشود؟

خیر زن در صورت فوت شوهر هم مهریه و هم ارث یک هشتم خود را دریافت میکند. بدین صورت که ابتدا مهریه پرداخت می شود و سپس یک هشتم از اموال باقیمانده نیز بعنوان ارث به او می رسد. دلیل این موضوع هم آنست که طبق ماده ۸۶۸ قانون مدنی مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی مستقر نمی شود، مگر پس از ادای حقوق و دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.

تقسیم ارث

حصر وراثت شیوه ای است که به وسیله آن ورثه متوفی مشخص میشود و در نتیجه تقسیم ارث  به سهولت انجام میشود. مطابق ماده ۳۰۰ قانون امور حسبی «در صورت تعدد ورثه هر یک از آنها میتواند از دادگاه درخواست تقسیم سهم خود را از سهم سایر ورثه بخواهد». با توجه به مفهوم ماده ۳۰۰ ابتدا باید ورثه مشخص شود و بعد ارث بین آنها تقسیم شود و طریق قانونی تعیین ورثه حصر وراثت است .

تقسیم ارث و انحصار وراثت

پس بعد از فوت شخص ابتدا ورثه تعیین میشود، تعیین ورثه با حصر وراثت و گرفتن گواهی حصر وراثت به عمل می آید ولی در عمل ممکن است حصر وراثت صورت نگیرد و وراث با توافق ارث را بین خودشان تقسیم کنند و هیچگاه هم مشکلی پیش نیاید. ولی از نظر قانون و اعتبارات قانونی حصر وراثت باید انجام گیرد.

نحوه تقسیم ارث

طبق مواد ۹۱۱ و ۹۲۰ قانون مدنی نحوه تقسیم ارث بین پسران و دختران و نیز بین برادران و خواهران بدین صورت است که پسر دو برابر دختر و برادر دوبرابر خواهر ارث می برند.

درخواست تقسیم ورثه را چه کسانی میدهند؟

ارث بین ورثه متوفی تقسیم می شود و اما چه کسانی می توانند درخواست تقسیم ورثه را دهند :

۱- هر یک از ورثه حق درخواست تقسیم سهم خود را دارد.

۲- ولی و وصی و قیم هر وارثی که محجور باشد.

۳- امین غایب و جنین.

۴- کسی که سهم الارث بعضی از ورثه به او منتقل شده.

۵- موصی له و وصی راجع به موصی به که وصیت به جز مشاع از ترکه شده (ماده ۳۰۱ قانون امور حسبی).

درخواست تقسیم ارث  باید کتبی باشد ، نام و مشخصات درخواست کننده و شخص فوت شده، ورثه و اشخاص دیگری که ترکه باید بین آنها تقسیم شود، و سهم هر یک معین شود.

 

درخواست تقسیم از چه مرجعی به عمل می آید؟

مطابق ماده ۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۳۰۶ قانون امور حسبی درخواست تقسیم از دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی به عمل می آید و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد دادگاه آخرین محل سکونت متوفی به عمل می آید.

ترتیب تقسیم

  1. افراز
  2. تقسیم به تعدیل
  3. تقسیم به رد
  4. اجبار به فروش و تقسیم ثمن

انحصار وراثت

«حصر وراثت  طریقی برای تعیین و مشخص کردن وراث میباشد»

وارث بودن شخص باید در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد و گواهی نامه ای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر شود تا ورثه معلوم شود.

ورثه و سایر اشخاص ذی نفع میتوانند درخواست صدور گواهی انحصار وراثت دهند، مرجع درخواست گواهی حصر رواثت و مرجع صدور گواهی حصر وراثت شورای حل اختلاف آخرین محل اقامتگاه متوفی است و اگر اقامتگاه معلوم نباشد شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت موقت متوفی.

 

مراحل درخواست و صدور  گواهی انحصار وراثت

مراحل درخواست و صدور گواهی انحصار وراثت
مرحله اول: هر یک از وراث میتوانند به تنهایی به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه و اقدام به دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت با توجه به طبقه وراث دریافت کنند و آن استشهادیه که در آن مشخصات متوفی و وراث آن درج شده به امضا دو شاهد مرد برسد و امضا شهود به تصدیق سردفتر اسناد رسمی برسد.

مرحله دوم: پس از دریافت استشهادیه مخصوص حصر وراثت اگر متوفی تاریخ فوتش قبل از سال ۹۵ نباشد هر یک از وراث به تنهایی میتوانند به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اقدام به ثبت در خواست در قالب دادخواست گواهی حصر وراثت نمایند گواهی تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث به اداره امور اقتصادی و دارایی آخرین محل اقامتگاه متوفی. (برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تا کنون اقدامی نکرده اند) .

مرحله سوم: مدارکی باید به فرم دادخواست صدور گواهی حصر وراثت ضمیمه شوند که عبارتند از:

۱- گواهی فوت متوفی که اداره ثبت احوال صادر میکند.

۲- کپی شناسنامه تمام وراث در صورت عدم دسترسی شورای حل اختلاف صالح اقدام به استعلام از ثبت احوال مینماید.

۳- کپی عقدنامه همسر دائمی

۴- فرم استشهادیه دال بر منحصر بودن وراث به اشخاص نام برده شده.

۵-گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵

مرحله چهارم: پس از ثبت دادخواست و در صورت نیاز به استعلام از اداره ثبت احوال جهت مشخص کردن وراث در صورتی که در خواست گواهی حصر وراثت به مبلغ نامحدود باشد شورا اقدام به نشر آگهی به صورت یک بار به مدت ۴۵ روز مینماید و پس از گذشت مدت ۴۵ روز در صورت عدم وجود معترض اقدام به صدور گواهی حصر وراثت به میزان نامحدود مینماید اما اگر وراث تقاضای گواهی حصر وراثت محدود داشته باشد بعد از گذشت یک هفته و بدون نشر آگهی شورا اقدام به صدور گواهی حصر وراثت مینماید و در گواهی حصر وراثت وراث متوفی و سهم هر یک از آنها مشخص میشود.

مالیات بر ارث

وراث یا نماینده قانونی پس از فوت شخص موظف است در صورتی که مالی از ترکه به وراث میرسد نهایتا تا شش ماه بعد از تاریخ فوت به نزدیکترین سازمان امور مالیاتی سکونت متوفی برای مراحل انحصار وراثت مراجعه کند و اسناد مربوطه و صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث تکمیل نماید. پس از تکمیل اظهارنامه تمامی اموال متوفی اعم از منقول و غیرمنقول به نرخ روز به وسیله ماموران مالیات انحصار وراثت ارزش گذاری شده و تمام بدهی¬های متوفی مانند مهریه، وام و … کسر میشود و سهم هر یک از وراث به نسبت محاسبه میشود ( طبق ماده ۲۰ قانون مالیات های مستقیم).

اهمیت دریافت گواهی حصر وراثت

علاوه بر اینکه وراث با حصر وراثت به طور قانونی تعیین و مشخص میشوند در مواردی و برای انجام برخی کارهای قانونی در مورد ماترک در دفاتر اسناد رسمی ارائه گواهی انحصار وراثت الزامی میباشد. برای مثال در بعضی از موارد برخی از وراث قصد خروج از کشور دارند که در این گونه موارد برای تعیین تکلیف سهم الارث خود و سایر ورثه، به ورثه یا شخص ثالثی وکالت میدهند تا امور آنها را انجام دهند در این مورد باید گواهی حصر وراثت ارائه شود.

موارد الزامی ارائه گواهی انحصار وراثت به ادرات ثبت اسناد و یا دفاتر اسناد رسمی

  • ثبت ملک به نام وراث در دفتر املاک
  • تنظیم و ثبت اسناد ناقله وراث در دفاتر اسناد رسمی، اگر وراث نسبت به املاک متوفی معامله ای انجام دهند معامله را وقتی میتوان تنظیم و ثبت نمود که گواهی نامه انحصار وراثت را در دست داشته و بین آنها در سهم الارث توافق باشد. ماده ۴۰ آیین نامه دفاتر اسناد رسمی
  • تنظیم و ثبت اسناد وکالتی راجع به ماترک

هزینه دادرسی انحصار وراثت چقدر میباشد؟

طبق نظریه مشورتی ماده ۳۷۵ قانون امور حسبی به صراحت هزینه دادرسی گواهی انحصار وراثت را مبلغ ۵۰۰ ریال تعیین کرده است .

در صورت گم کردن گواهی فوت و شناسنامه متوفی چطور انحصار وراثت کنیم؟

برای اخذ گواهی فوت و شناسنامه متوفی باید به ثبت احوال مراجعه نماییم .

 اگر برگه گواهی انحصار وراثت مفقود شود چگونه میتوان دوباره آن را تهیه کرد؟

میتوانید ضمن مراجعه به شورای حل اختلاف با دادن مشخصات وراث و یا تاریخ آن برای گرفتن رو نوشت آن اقدام نمایید.

رویه قضایی در خصوص صدور گواهی حصر وراثت

مطابق بخشنامه شماره ۳۸۳۸۴ مورخ ۷/۷/۹۹ اگر دارایی متوفی بیش از ۵۰۰ میلیون ریال باشد شوراهای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت نامحدود صادر می نمایند که نیازمند نشر آگهی می باشد لیکن چنانچه دارایی متوفی کمتر از مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال باشد گواهی انحصار وراثت محدود صادر می شود که مدت زمان آن به دلیل حذف پروسه نشرآگهی کوتاه تر خواهد بود.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • حمید
    حمید

    زنی متولد۱۳۴۲هستم که درسال ۱۳۵۹که بنده به سن قانونی نرسیده بودم بهمراه یکی ازبرادرانمان که اوحدود۶۵سالش است وبدون رضایت وهرگونه امضا ودست خطی‌ازاوهم برادر کوچکمان زمین کشاورژی پدرمان رابدون سندوبصورت دست نویس به فردی فروخت،اکنون بعدازگذست سالیان برای ای گرفتن حق خودشش سال پیش از برادر کوچکم شکایت کردیم،خلاصه‌ پنج سال پیش برادرکوچکمان فوت کردو بالخره نزدیک به ماه پیش داداگاه بدلیل قانونی نبودن سنم درآن زمان یک احضاریه یا حکم اسمش رانمیدانم،ولی بنفع من وبه فرزندان بردارم ۲۰روز فرصت برای اعتراض دارید.انهاهم اعتراض اصلیشان این است که پدر مااز خواهرش مراقبت وسرپرستی میکرد(در صورتی که خانه ای که درآن زندگی میکردیم بنام مادرم وسرپرست من مادرم بود)خلاصه ازدواج کردم ودوفرزند داشتم که مادرم فوت کردوسهمم از خانه مادرم به همان برادرم بخشیدم.حالا میخوام بدونم،ادعای اوناکه پدرشون از من مراقبت میکرده وبرام جهیزیه(دروغین)خریده میتونه برای من مشکلی بوجودبیاره؟نکته ای که یادم رفت اینه که دایی بزرگم هم طرف اوناس وحرفای اونا رو تاییدمیکنه.(بیصبرانه منتظر پاسختونم)

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      خیر چنین ادعایی از آنان پذیرفته نمی شود

  • مصطفی
    مصطفی

    سلام ما سه برادر ودوخواهر هستیم و برای فروش خونه من میتونم برم دادگاه برای گرفتن سهمم اقدام کنم شکایت کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله

  • Fariba
    Fariba

    با سلام
    آیا با فوت پسر و ازدواج مجدد مادر به مادر ارث میرسد یا نه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      پرسش مفهوم نیست.

  • مرتضی
    مرتضی

    پدر من زنده هستن ولی شروع کردن ارث رو به خواهر و برادرانم تقسیم کردن. یعنی به من نداده
    پدر یه کارخونه داره که تقسیم نکرده یعنی نمیکنه و فقط ساختمان هاشو به اونا داده
    بعد فوت پدر طبیعتاً کارخونه بین ما تقسیم میشه
    ولی ارزش ساختمان ها خیلی زیاده
    تو دادگاه میشه از خواهر و بردرام شکایت کرد یا نه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خیر

  • Asal
    Asal

    سلام ، سوال بنده این است اگر کسی بالایِ منزل پدری واحدی را سبک سازه کند(بدون سند) بعد از مرگ پدر تکلیف آن واحد چه میشود؟آیا تخریب بایدشود یا جز ورثه قرار میگیرد؟‌وممنون‌میشم‌راهنمایی‌کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام،
      میتوانید با ارئه دلایل، مشارکت خود در بنا را اثبات نمایید.

  • فاطمه ش
    فاطمه ش

    سلام
    من پدر و مادرم جداشدن و مادرم رفته صیغه یه آقای شیاد شده که اون آقا می‌خواد خونه ای که به نام مادرم هست رو صاحب شه.منم برداشتم تمامی مدارک خونه مادرمو آوردم خونمون.من ازدواج کردم برادرم مجرده. الان مامانم میگه سندرو بیار بزنم رایگان به نام اون کلاهبردار، اون خونه تنها ارثیه که به منو داداشم میرسه، میخواستم ببینم مامانم زندست می‌تونم برم درخواست بدم سهم خودمو داداشمو بگیرم ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      خیر

  • سعید
    سعید

    سلام در خانواده کلیمی یک پسر قبل از فوت پدر به اسلام گرویده آیا او تنها وارث محسوب میشود

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله

  • سعید
    سعید

    سلام در انحصار وراثت نام فرزندی هست که قبل از پدر فوت کرده آیا او سهم ارث میبرد اگر جواب منفی است در مورد انحصار وراثت چه کار میشود کرد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      انحصار وراثت باید اصلاح شود

  • ساجدی
    ساجدی

    سلام ممنون وز مطالب خوبتون سوال داشتم
    اگه سایر ورثه همکاری نکنن و مدارک لازمه رو ارایه نکنن چطور میشه اقدام کرد
    منظورم مدارک مرتبط با متوفی مثل کپی عقدنامه هست

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      ا استعلام از مراجع قانونی قابل انجام است.

  • مهدی اسدی
    مهدی اسدی

    سلام ممنون از اینکه وقت می گذارید و جواب می دهید یک سوال دارم
    پدر قبل از مادرم فوت نمود بعد از فوت پدرم حصر وراثت گرفتیم جهت ماترک پدرم در آن هنگام مادر زنده بود و اسمش در حصر وراثت است . حالا با فوت مادرم آن حصرروراثت تکلیفش چه می شود . مادرم هیچ ملکی یا دارایی ندارد آیا برای ایشان حصر وراثت لازم است یا خیر .

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      چنانچه برای تقسیم ارث، نیاز به تنظیم اسناد رسمی داشته باشید، میبایست انحصار وراثت مادر را هم بگیرید.

  • علی
    علی

    اگر مردي فوت كند و خودش صاحب يك فرزند دختر و همسر باشد و مادرش و دوخواهر زنده باشند چقدر به مادرش و خواهران مي رسد ؟ چقدر به فرزند و همسر او؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      به مادر یک ششم ارث میرسد، به خواهران ارث نمیرسد.

  • آرمان
    آرمان

    آیا گرفتن گواهی انحصار وراثت به معنای تصرف ماترک است ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      خیر

  • Zahra
    Zahra

    اگر مردي فوت كند و خودش صاحب يك فرزند دختر و همسر باشد و مادرش زنده باشد چقدر به مادرش مي رسد ؟ چقدر به فرزند و همسر او؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سهم مادر یک ششم، سهم همسر یک هشتم و بقیه سهم دختر است.

  • ‌

    سلام
    یک سوال داشتم اگر پسر وارث قبل از وارث فوت شده باشه به نوه ارث میرسه ولی خود وارث وصیعت کرده که نوه هم سهم ببره و الان فوت شده

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      ارث نمیبرد
      اما مفاد وصیت نامه معتبر است.

  • پروانه
    پروانه

    بنده به شورای حل اختلاف رفتم و گواهی حصر وراثت گرفتم که در اون قید شده :
    پس از انجام تشریفات قانونی و عدم وصول اعتراض سرانجام در تاریخ…….. در وقت مقرر حوزه …….. شورای حل اختلاف منطقه ……. تهران تشکیل شده است و با ملاحضه محتویات پرونده و اظهارات خواهان مبنی بر ارزش ریالی ماترک متوفی به میزان بیش از پانصد میلیون ریال و نسخ ماده ……. مالیاتهای مستقیم مصوب ………. و همچنین استشهادیه تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی ……. تهران و یکبار نشر آگهی فوت در روزنامه کثیر الانتشار گواهی می نماید که ورثه متوفی منحصر به اشخاص فوق الذکر بوده و وراث دیگری ندارد و دارایی آن شادروان پس از ادای حقوق و دیونیکه بر ترکه تعلق میگیرد به شرح ذیل تقسیم می گردد .
    حال بنده یه سوال از خدمتتان دارم بنده برای فروش منزل پدریم باید به اداره دارایی بروم تا مالیات برارث پرداخت شود و به روزنامه هم اگهی بدهم یا باین متن بالایی که شورای حا اختلاف داده دیگه احتیاجی به دارایی ومالیات نیست

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      در صورت تصمیم به انتقال ملک موروثی و یا اخذ سند تفکیکی آن، موظف به پرداخت مالیات بر ارث آن خواهید بود.

  • م
    م

    اگر دو نفر از وراث بیان به بهونه ی تقسیم برابر ارث ها مادرشون رو فریب بدن و مادر بیاد خونه رو به نام اونها بزنه و بعد فوت مادر اون دو نفر بگن که قصد ندارن سهم کسی رو بدن و تعدادی شاهد هم در خصوص اینکه مادر گول خورده و اون دو وارث خونه رو بالا کشیدن باشه، در صورت شکایت سایر وراث این دعوا چه نتیجه ای میتونه داشته باشه آیا سایر وراث به سهم خود میرسن؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      انتقال رسمی که در زمان حیات مادر انجام شده معتبر است.

  • مهسا
    مهسا

    وراث حین الفوت متوفی، دو فرزند و پدر و مادر متوفی و همسر بوده، بعد ۵ سال پدر متوفی هم میمیرد، حالا برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف مدارک تنها وراث حین الفوت برده شود یا در کنار اینها وراث پدر متوفی هم باشد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      وراث حین الفوت،شامل پدر متوفی که در آن زمان زنده بوده هم میشود.

  • مریم
    مریم

    سلام پدرومادر یکساله که به رحمت خدارفتندانها ملکی دارند برای ارث ولی یکی از پسرها موافق نیست ونمیدونم برافروش حالا ما چه کار ی باید انجام بدیم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      میتوانید مستند به قانون فروش ملک مشاع، تقاضای فروش ملک موروثی را از دادگاه بخواهید و دادگاه نیز بدون رعایت تشریفات دادرسی، دستور فروش ملک مشاع را صادر خواهد کرد.

  • مهسا
    مهسا

    وراث حین الفوت متوفی، دو فرزند و پدر و مادر متوفی و همسر بوده، بعد ۵ سال پدر متوفی هم میمیرد، حالا برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف مدارک تنها وراث حین الفوت برده شود یا در کنار اینها وراث پدر متوفی هم باشد؟

    چون اخه وراث متوفی کسی هست که در زمان فوتش اونا زنده بودن..اونا میشه وراث حین الفوت..
    حالا اگه بعد یکی از وراث بمیرند و هنوز انحصار وراثت انجام نشده، همچنان مدارک اون وراث اصلیو باس برده شه شورای حل اختلاف؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      وراث حین الفوت،شامل پدر متوفی که در آن زمان زنده بوده هم میشود.

  • داوود
    داوود

    سلام.اگر پدری فوت شود و بعد از فوت او در عرض یک سال پدر و مادر متوفی نیز فوت کنند و هنوز اموال متوفی تقسیم نشده باشد تکلیف ارث و میراث متوفی چیست؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      باسلام ، وراث پدر و مادر متوفی ، ارث میبرند

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان