مهریه و قانون مهریه

4.1/5 - (111 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

همه چیز درباره ی مهریه

مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح ، مرد تعهد می کند که به زوجه بپردازد. ما در این نوشتار به طور مختصر منابع و احکام حقوقی مهریه را بیان می کنیم. بنابراین مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح برای ضوابط شرع و رسم و عادت از طرف مرد به زن پرداخت می گردد و صداق – صداقیه، کابین و قرض هم نامیده می شود.

به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه می شود. در صورت بطلان نکاح از مهریه به زن تعلق نمی گیرد و در صورت فسخ نکاح چنانچه فسخ قبل از رابطه زناشویی باشد مهریه به زن تعلق نمی گیرد مگر اینکه مرد توانایی انجام عمل زناشویی به صورت دائمی یا برای مدت طولانی را نداشته باشد که در این صورت زن مستحق نصف مهریه خواهد بود و در صورت رابطه زناشویی متحق تمام مهریه است.  در زمان عقد زوجین می توانند توافق نمایند که شخص خاصی ضمانت پرداخت مهریه را بنماید یا تضمین جهت پرداخت آن اخذ شود. بعد از فوت زن مهریه از طریق وراثت قابل مطالبه می باشد. یعنی وراث می توانند به نسبت سهم الارث ادعای مهریه را داشته باشند.

مهریه

مهریه در طلاق از طرف مرد 

زمانی که مرد دادخواست طلاق را تقدیم دادگاه نماید باید کل مهریه زوجه را پرداخت کند.

مهریه در طلاق از طرف زن

در طلاق از طرف زن از نوع طلاق بائن بوده و زوجه باید در قبال مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد و این مال در اغلب موارد مقداری از مهریه زن می باشد که زوجه آن را بذل می نماید.

مهریه در طلاق توافقی

پرداخت مهریه در طلاق توافقی بستگی به توافق طرفین دارد. هرچند که با توجه به اینکه نوع طلاق خلع می باشد زوجه باید مقداری از مهریه خود را بذل نماید.

قانون مقدار مشخصی برای مهریه تعیین نکرده و بستگی به توافق طرفین دارد. تعیین مهریه در نکاح منقطع الزامی است و عدم تعیین آن موجب ابطال عقد می باشد. قوانین جدید صرفاً درخصوص نحوه وصول مهریه و اجرای محکومیت مالی و بازداشت مرد می باشد.

قانون مهریه

مهریه به هر میزانی قابل وصول می باشد ولیکن مطابق مقررات جدید اعمال ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و بازداشت مرد درخصوص مهریه صرفاً تا میزان ۱۱۰ عدد سکه بهار آزادی یا معادل آن میسر می باشد. اگر اموالی از زوج توقیف شود یا ایشان توانایی پرداخت داشته باشد بیش از ۱۱۰ سکه قابل وصول است. هرگاه زوجه در صدد وصول مهریه خود برآید باید ابتدا به دفترخانه محل عقد مراجعه نماید و پس از صدور اجراییه از طریق دفترخانه از اداره اجرای ثبت اقدامات لازم را انجام دهد. حتی می توان بابت مهریه مرد را ممنوع الخروج کرد.

جهت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه و چگونگی وصول مهریه ویدیو زیر را ببینید.

انواع مهریه

مهر انواع و اقسام مختلفی دارد که عبارتند از :
۱٫ مهرالسنه یا مهر محمدی : مهری است که پیامبر اسلام (ص) برای حضرت فاطمه (س) مقرر کردند و آن عبارت است از دویست و شصت و دو مثقال و نیم پور نقره مشکوک است.
۲٫ مهرالمسمی : عبارت است از میزان مالی که به عنوان مهریه در عقد نکاح ذکر می گردد و مورد توافق زوجین است و یا مهری است که در عقد نکاح تعیین شده یا تعیین آن به عهده شخص ثالثی گذارده شده است.
۳٫مهرالمثل: هرگاه در عقد نکاح در زمان عقد مهریه تعیین نشود، زوجین می توانند پس از وقوع عقد با توافق مهریه تعیین نمایند. حال اگر قبل از تراضی برای تعیین مهریه نزدیکی شود زوجه مستحق مهرالمثل است. مهرالمثل عبارت است از مال که با در نظر گرفتن وضع خانوادگی زوجه و حال اقران و نزدیکان زوجه جهت مهر تعیین می شود. مهریه که در نکاح معوضه البضع پس از وقوع نزدیکی و قبل از توافق بر مهر معین برحسب شرافت و اوضاع و احوال زوجه به او داده می شود. (ماده ۱۰۹۱ قانون مدنی)
۴٫ مهرالمتعه: هرگاه در عقد نکاح مهر تعیین نشود و زوج مصمم باشد که زوجه را قبل از نزدیکی طلاق دهد مقداری را به عنوان مهر تعیین و به زوجه پرداخت می کنند و این مبلغ بستگی به وضعیت مالی زوج دارد. برخلاف مهرالمثل که به وضع خانوادگی زوجه داشته است در تعیین مهرالمتعه وضعیت مالی زوج را مدنظر قرار می دهند،  به طور خلاصه مهرالمتعه مهری است که در نکاح مفوضه البُضع شوهر به زن مطلقه خود که با او نزدیکی نکرده می دهد برای تعیین این مهر برخلاف مهرالمثل مرد از حیث وضعیت مالی مرد مد نظر قرار می گیرد.
۵٫مفوضه البضع: زوجه را در عقد نکاحی که دائم بوده و مهر ذکر نشده باشد با شرط عدم مهر شده باشد مفوضه النضع نامند.
۶٫ مفوضه المهر: زوجه را در نکاح دائم که تعیین مقدار مهریه را به اختیار شوهر یا زوجه یا ثالث گذاشته باشند، مفوضه المهر گویند.

مهریه عندالاستطاعه چیست؟

عندالاستطاعه قیدی است که در عقدنامه درج می شود و تا زمانی که مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد زن نمی تواند مهریه خود را وصول نماید.

تفاوت مهریه عندالاستطاعه و عندالمطالبه

در زمانی که مهریه عندالمطالبه تعیین شود مرد محکوم به پرداخت مهریه شده و با توجه به شرایط باید آن را پرداخت کند ولیکن در زمانی که مهریه عندالاستطاعه تعیین می شود ابتدا باید ثابت شود که زوج توانایی پرداخت دارد.

مهریه

دادخواست اعسار در مهریه

دادخواست اعسار از جانب مرد تقدیم دادگاه می شود و شخص باید ثابت نماید که توانایی پرداخت دین خود را ندارد و بر مبنای توانایی او دین تقسیط می شود.

مفهوم حال یا مدت دار بودن مهریه :

مهریه می تواند حال باشد یا مدت دار، اگر حال باشد زوجه می تواند بلافاصله بعد از عقد آن را مطالبه نماید و تا وصول آن از تمکین نیز امتناع کند و اقدام زن به موجب حق حبس از موارد نشوز نبوده و مسقط نفقه نیز نمی شود. ولی اگر مهریه مدت دار باشد، حق حبس ساقط و زن با تمکین می تواند نفقه دریافت کند. زن به مجرد عقد مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. مهریه در سند نکاحنامه ذکر می شود و به صورت دین بر عهده شوهر خواهد بود. در عقد نکاح دائم می توان مهر تعیین نموده، یا پس از وقوع عقد بر میزان مهریه توافق کرد و عدم تعیین مهریه در عقد نکاح دائم موجب بطلان عقد نیست ولی در عقد نکاح غیر دائم (موقت) مبنای وقوع عقد تعیین مهریه می باشد عدم ذکر مهریه در نکاح موقت موجب بطلان آن خواهد بود.

شرایط مهریه :

مهریه باید دارای شرایط زیر باشد:
۱٫ مهریه ارزش مالی داشته باشد بنابراین آنچه را که فاقد ارزش مالی باشد نمی توان به عنوان مهریه تعیین کرد.
۲ . زوج مالی را که می تواند مهریه قرار دهد که خود مالک آن باشد، بنابراین اموال عمومی یا مال موقوفه را نمی توان مهریه قرار داد. از نظر شرع و قانون قابل نقل و انتقال و معامله باشد لذا نمی توان مشروبات الکلی یا حیوانات حرام گوشت و….. را به عنوان مهریه تعیین کرد.
۴٫ لازم نیست که مهریه عین معین باشد، بلکه انجام عمل یا حرفه آموزی یا تدریس هم می تواند مهریه باشد مثل آموزش رایانه یا آموزش قرآن یا زبان انگلیسی به زوجه می تواند، به عنوان مهریه تعیین نمود.

شرایط مطالبه مهریه

مهریه به دو طریق از زوج توسط زوجه قابل وصول است :
از طریق مراجعه به محاکم دادگستری
زن (زوجه) با طرح دعوا با دادن دادخواست به دادگاه خانواده مهریه خود را از شوهرش مطالبه می کند، چون مطالبه مهریه دعوی مالی است، باید با توجه به میزان مبلغ مهریه مورد مطالبه مهریه علاوه بر دو برگ دادخواست باید فتوکپی مصدق عقدنامه یا رونوشت آن ضمیمه دادخواست شود، طرح این دعوی تابع تشریفات دادگاه خانواده است.
وصول مهریه از طریق اجرای ثبت

هرگاه عقدنامه ازدواج رسمی باشد مهریه از طریق اجرای ثبت نیز قابل وصول خواهد بود. بدین توضیح که زوجه به دفترخانه ای که ازدواج در آن واقع و به ثبت رسیده است رجوع و تقاضای وصول مهریه خود را می نماید از طرف دفترخانه مراتب به زوج ابلاغ میشود. هرگاه زوج حاضر به پرداخت مهریه نباشد، زوجه تقاضای اجرای مفاد سند ازدواج خود را درخصوص مهریه می نماید و چنانچه از طرف زوجه مالی از زوج معرفی شود که جزء مستثنیات دین نباشد مال معرفی شده از طرف اجرای ثبت به نفع زوجه توقیف می شود.

چگونگی محاسبه میزان مهریه :

هرگاه مهریه وجه نقد باشد و زوجین هنگام وقوع عقد برای وصول و پرداخت آن به توافق نکرده باشند، به ترتیب زیر عمل می شود:
متوسط شاخص بهای سال قبل تقسیم بر متوسط شاخص بهای سال وقوع عقد نتیجه به دست آمده ضربدر مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه.
در صورت فوت زوج که مهریه باید از ترکه وی پرداخت شود مبنای محاسبه تاریخ فوت خواهد بود. توضیح آن که شاخص بهای سال های قبل و سال قبل از وصول از طرف بانک مرکزی تهیه و در اختیار دستگاه قضای قرار می دهد و فهرست این شاخص ها به دادگاه ها و ادارات ثبت ارسال می گردد و مبنای محاسبه قرار می گیرد.

نحوه محاسبه ارزش مهریه وجه رایج کشور

بر اساس ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی مصوب مورخ ۱۳۷۷/۰۲/۱۳ هیئت محترم وزیران، نحوه محاسبه ارزش فعلی مهریه به ترتیب ذیل می باشد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال قبل) تقسیم بر (عدد شاخص در سال وقوع عقد) = ارزش مهریه در حال حاضر
به طور مثال اگر ازدواجی با مبلغ مهریه ۲۰۰/۰۰۰ ریال در سال ۱۳۵۲ تحقق یافته و قرار باشد مبلغ مذکور در حال حاضر تأدیه گردد، برای محاسبه مبلغ مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶) از رابطه ذیل استفاده می گردد:
مبلغ مهریه مندرج در عقدنامه × (عدد شاخص در سال ۱۳۸۶) تقسیم بر (عدد شاخص در سال ۱۳۵۲) = ارزش مهریه در حال حاضر (۱۳۸۶) بر اساس رابطه فوق و با توجه به اعداد شاخص که در جدول پیوست آمده است:
ریال ۵۲٫۵۳۱٫۹۱۴ = ۲۰۰/۰۰۰ ریال * ( ۱۲۳/۴۵) / ( ۴۷/ ۰ ) = ارزش مهریه در حال حاضر (سال ۱۳۸۶)
در نتیجه مهریه قابل پرداخت در سال ۱۳۸۶ (زمان تأدیه) معادل ۵۲/۵۳۱/۹۱۴ ریال می باشد.
بدیهی است که تا سال ۱۳۸۶ به پایان نرسد، صورت کسر فوق، شاخص سال ۱۳۸۵ یعنی عدد ۱۲۳/۴۵ خواهد بود و بعد از اتمام سال ۱۳۸۶ و ورود به سال ۱۳۹۷ شاخص سال ۱۳۸۶ جایگزین شاخص ۱۳۸۵ خواهد گردید.

 سوالات متداول از مهریه

۱٫زندان بخاطر مهریه چقدر است ؟

تا زمانیکه مهریه را پرداخت نکنید در زندان خواهید بود.

۲٫ اگر در دوران عقد زن درخواست مهریه کند نصف خواهند شد ؟

در صورتی که زن باکره باشد نصف مهریه به او تعلق می گیرد ولی در غیر این صورت تمام مهریه به او تعلق می گیرد.

اجرا گذاشتن مهریه طبق قانون جدید :

قبل از بخشنامه جدید، نحوه گرفتن مهریه به دو طریق بود. یکی از طریق دادگاه خانواده و دیگری از طریق اجرای ثبت. (اجرای ثبت اداره‌ای‌ است که هر مطالبه‌ای که مستند به سند رسمی باشد از جمله سند نکاح از طریق آن پیگیری می‌شود). اما طبق بخشنامه جدید زوجین نمی‌توانند مستقیم به دادگاه مراجعه کنند و ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام شود.
به این معنی که مطابق بخشنامه جدید نحوه اجرا گذاشتن مهریه به این صورت است که زوجین به دفترخانه‌ای که ازدواجشان در آنجا ثبت شده مراجعه و درخواست اجرائیه می‌کنند. اجرائیه صادر می‌شود و به آدرس طرف مقابل فرستاده می‌شود و به او ۱۰ روز مهلت داده می‌شود که مهریه را پرداخت کند که غالباً زوج در این مهلت مهریه را پرداخت نمی‌کند.
بعد از اینکه مهلت سپری شد و زوج مهریه را پرداخت نکرد زوجه با مدارک به اجرای ثبت مراجعه می‌کند و درخواست تشکیل پرونده اجرایی می‌دهد. سپس از دارایی‌های زوج استعلام گرفته می‌شود تا مشخص شود دارایی دارد یا خیر. که در صورت داشتن دارایی دستور توقیف آن صادر می‌شود. وقتی این مراحل در اجرای ثبت تمام شد اگر دارایی زوج کفایت مهریه را نکرد راهنمایی می‌شوند که به دادگاه مراجعه کنند و از طریق آن حکم بگیرند زیرا اجرای ثبت مجاز به صدور حکم جلب نیست و به این ترتیب باید مابقی مطالبات را از دادگاه درخواست کرد.

فرار از دین و راه های اثبات آن

۱- فرار از دین زمانی مفهوم پیدا می کند که شخصی بخاطر این که دین دیگری را پرداخت ننماید، اموال خود را منتقل نماید به نحوی که اموال باقی مانده بدهکار تکافوی پرداخت دین را ننماید.

۲- فرار از دین هم دارای جنبه حقوقی می باشد و هم دارای جنبه کیفری.

۳- برای این که دعوای فرار از دین دردادگاه احراز گردد خواهان باید اثبات نماید که قصد خوانده از انتقال اموال، نپرداختن دین وی و یا به عبارت دیگر فرار از دین بوده است.

۴- دلایل اثباتی فرار از دین می تواند هر دلیل قانونی مندرج در قانون مدنی از جمله اقرار، اسناد، شهادت شهود و غیره باشد.

۵- به عنوان مثال اگر شخص مدیون قبل از سر رسید چک صادره، اتومبیل خود را منتقل نماید و قصد وی از این انتقال این باشد که دین خود به دیگری را پرداخت ننماید، امکان تقدیم دادخواست فرار از دین وجود دارد.

۶- چنانچه در مثال فوق مدیون اتومبیل خود را به مادر خود منتقل نماید بدون این که هیچ گونه وجهی بین ایشان ردو بدل گردد، قرائن و امارات موجود دلالت بر این دارد که مدیون به قصد فرار از دین اتومبیل را منتقل نموده است.

۷- قانونگذار در قانون مدنی آورده است که اگر معامله به قصد فرار از دین باشد و ثابت شود که بطور صوری انجام شده معامله باطل می باشد.

۸- منظور از صوری بودن معامله این است که طرفین اراده ای برای انجام معامله نداشته باشند و قصد واقعی آنها معامله کردن نباشد.

۹- از جنبه کیفری، چنانچه شخص مدیون با سوء نیت و در حالی که بقیه اموال وی تکافوی پرداخت بدهی طلبکار را نمی دهد ، مبادرت به انتقال مال به دیگری نماید دارای مسئولیت کیفری می باشد و در صورت احراز این موضوع در دادگاه به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.

۱۰- چنانچه بطلان معامله در دادگاه احراز گردد، طلبکار می تواند با توقیف مال نسبت به وصول طلب خود از محل مال توقیف شده اقدام نماید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • حمید
    حمید

    سلام خانم من مهریه اش ۳۷۲ سکه بوده که توسط اداره ثبت مبلغ چهارمیلیاردو پانصدمیلیون وحدود۲۳۰میلیون حق دولت مشخص شده که نامه به اداره اینجانب ارسال گردیده تا یک چهارم از حقوق برداشت شودتا صفرگردد.سوال این است که آیا این مبلغ برای خانم قابل اعتراض هست وهمسرم می تواند آنرا هر سال باتوجه به تورم بروز رسانی بنماید؟اگرقابل اعتراض هست چند بار می تواند اینکار راانجام دهد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مبلغ تعیین شده تغییر نمی کنه

  • فاطمه
    فاطمه

    سلام وقت شما بخیر
    من در شرف ازدواج هستم و قصد دارم مهریه ام سرپرستی یک کودک باشد از سن شیرخوارگی تا قبل از ازدواجش ، چگونه میتوانم این مهریه رو بگویم که قابل ثبت باشد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      مهریه باید مالیت داشته باشد
      و چنین تعهدی نمی تواند مهریه باشد

  • مریم
    مریم

    سلام وقت بخیر
    من الان حدود ۶سال از شوهرم جدا شدم و تقاضای مهریه کردم .که محکوم شدن وحکم قطعی ما ۸ماهی یه سکه شد الان یک سال از حکم قطعی میگذرد ولی هیچ سکه ای پرداخت نکرده والان آزاد شدن لطفا راهنمایی کنین چطور آزاد میشه بدون پرداخت حتی یک سکه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

  • مهرداد
    مهرداد

    با سلام و احترام
    چه شرایطی در تسقیط مهریه برای دادگاه قابل قبول هست
    مثلا صرفا میزان حقوق و درآمد و گردش مالی مرد را در نظر می گیرند یا به میزان قسط و هزینه های مرد هم توجه می کنند؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگر زوج مال بیش از مستثنیات دین نداشته باشد و چند شاهد معرفی نماید دادگاه با بررسی وضعیت مالی زوج حکم تقسیط مهریه را تعیین نمایید

  • مریم
    مریم

    سلام وقت بخیر من اموال همسرم که ماشین بود رو توقیف کردم و در مزایده فروختم و میخواستم بدونم از این مبلغ دادگاه پولی کسر خواهد کرد یا تمام پول رو پرداخت خواهد کرد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      هزینه های اجرا کسر میشود.

  • نیکان
    نیکان

    سلام خانوم من با برنامه ریزی پدرش خونه رو ترک کرده و انگشتر و دستبند منو برده بعد یه هفته پدرش زنگ زده که من دخترش رو بیرون کردم ولی اینطور نیست خودش تاکسی تلفنی گرفت رفت من گفتم اجازه ندارید بری الآنم میگه که من بیرونش کردم و بعد از یک هفته از ترک خونه پدرش میگه جهازو پس بدین یا قانونی اقدام میکنم مهرش ۱۲۴تا سکه و همش و بعد یه هفته از ترک کردن خونه گذاشته اجرا من هم اضهار به تمکین و دادخواست تمکین ارایه دادم می‌خوام ببینم چقدر زمان می‌بره تا از دادگاه ابلاغ اجرای مهریه بیاد و اینکه من مالی ندارم که توقیف کنه آیا بعد از حاضر شدن در دادگاه میتونم اعسار بدم و طلا هایی که مربوط به من بوده قبل از اینکه مهرشو بزاره اجرا از خونه برده برای اون چیکار میتونم کنم و اینکه این خانوم دوشیزه بوده چطوری کل مهریشو گذاشته اجرا

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      بله شما می توانید الزام به تمکین بدهید
      و مهریه را در نهایت پس از اعلام اعسار به اقساط پرداخت خواهید کرد

  • احمدی
    احمدی

    با سلام ، در این نوشته اختلاف نظر وجود دارد ،««به مهر پول پانصد متر زمین واقع در قریه شعبانی جنب انبار و باغ علی بهشتی که هر متر هزار تومان باشد که جمعا پانصد هزار تومان باشد »»تاریخ ازدواج ۱۳۷۲، طبق این نوشته مهریه چه چیزی مشخص شده و باید به روز شود ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      به نظر میرسد طبق جمع بندی پایانی عبارت، مبلغ پانصد هزار تومان باید به روز محاسبه شود.

  • امیر
    امیر

    سلام نامزد من تو دفتر خانه رسمی کلیه مهریه نفقه و اجرت والمثل حق و حقوقشو ابرا و بری و ساقط کرده با صحت کامل با شاهد پدرش بخشیده و من هم حق طلاق دادم ولی حاضر نمیشه طلاق اقدام کنه که قرار بود اقدام کنه حالا من چقدر زمان میبره طلاق بدم و اینکه که ایا ازدواج مجدد چقد زمان میبرد بگیرم برای ثبت دوباره حق ازدواج مجدد میخوان یا طلاق نامه ممنون میشم راهنمایی کنین ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      باسلام شما خودتان میتوانید برای طلاق اقدام کنید. برای ازدواج مجدد قبل از طلاق نیاز به محکوم کردن زوجه به عدم تمکین در دادگاه میباشد. نیاز به مشاوره تلفنی میباشد.

  • حسین
    حسین

    سلام وقت بخیر من در اولین جلسه مهریه شرکت کردم و قاضی صورتجلسه ای نوشت برای مهریه و از من پرسید که میدی مهریه رو یا نه من گفتم بله میدم حقشه.آیا برای من با گفتن این حرف مشکلی ایجاد میشه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام خیر مشکلی نیست ، گفتید پرداخت میکنید ، اگر اموالی بغییر از مستثنیات نداشته باشید درخواست اعسار و تقسیط به دادگاه صادر کننده مهریه میدهید

  • user-09362098968 کاترین
    user-09362098968 کاترین

    سلام برای گرفتن مهریه بدون درخواست طلاق چه کاری باید بکنم غیر از یک زمین ۳۰۰ متری ویک ماشین از دارایی های دیگر همسرم خبر ندارم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام اعسار مطرح نمایید

  • محسن
    محسن

    سلام من۳دانگ منزل زدم بنام خانم ولی رسید سکه ازش نگرفتم ایاخانم میتونه سکه هم طلب کنه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام بله میتواند

  • محدثه کبریایی
    محدثه کبریایی

    سلام من یک ساله جدا شدم، مهریه من۱۴سکه بود که ۴تا رو بخشیدم، ۱۰تا رو نبخشیدم،می خواستم بدونم ایشون که نه کار کارمندی داره نه اموالی، میتونم مهریه ام رو بگیرم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام میتونید جلب بگیرید

  • انیتا
    انیتا

    باسلام ببخش یه سوال خدمتتون داشتم من الان عقدکردم وبانامزدم دچاره بعضی اختلافات شدیم اختلافمونم اینه که وسیله‌ای خونه رونخریده ومنم ازش خواستم که بخر اونم الان میگه ندارم بعدازعروسی میخرم واجازشم دسته باباشه خواستم ببینم نصفه مهریه روبه من تعلق میگیره اگه درخواست کنم چون نامزدم گفت که نمیخوام بروبزاراجراه چون نامزدم ازخودش هیچی نداره ایااموال باباش توقیف میشه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خیر

  • مرجان
    مرجان

    سلام کسی که ۱۱۴ سکه مهرش باشه و همسرش توان پرداخت نداشته باشه مهریه چطور قسط بندی میشه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام با تنظیم استشهادیه و ارائه دادخواست اعسار
      میزان پرداختی به نظر قاضی بستگی داره

  • Javad
    Javad

    با سلام وخسته نباشید بنده بعد از ۱۳ سال زندگی مشترک و عدم وجود تفاهم بین من و همسرم دیگه این زندگی قابل تحمل نیست و برای همین قصد جدایی دارم تو این چند سال زحمت زیادی کشیدم تا بتونم صاحب خونه و ماشین بشم یعنی کل جوونی خودمو گذاشتم تا به اینجا برسم و همه کاری کردم تا زندگیم ادامه پیدا کنه اما واقعا الان دیگه خیلی اذیت میشم نمیتونم تحمل کنم الانم اگر بخوام طلاق بدم کل اموالی که جونم در اومده تا جمع کنم از دستم میره واقعا به ناحق.میخواستم لطفا راهنمایی کنید که چطوری میتونم از این مشکل عبور کنم ‌و زحمات چندین سالم از دست نره‌.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خونه جزو مستثنیات دینه اما ممکنه بعنوان شرط تنصیف اموال محاسبه بشه ترجیحا بصورت حضوری همراه با مدارک تشریف بیاورید.

  • میری
    میری

    مرد و زن طلاق گرفته و زن ازدواج مجدد کرده است، مرد مهریه را تقسیط و تمکن مالی هم جهت پرداخت ندارد، پدر مرد به دلیل این‌که بعد از مرگ وی ارث پسرش توقیف نشود مال خود را شش دانگ به نام دخترش کرده تا بعد از مرگ وی او تقسیم کند.
    آیا همسر مرد فوق‌الذکر بعد از مرگ پدر می‌تواند دعوای فرار از دین مطرح کند؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خیر

  • وحيد وفايي
    وحيد وفايي

    سلام
    همسرم در سال ٩٩بابت ١١٠سكه معادل ٨٥٠ميليون تومان ملك من رو توقيف كرد ، مراحل اجرا تا حالا طول كشيده است . محاسبه قيمت سكه در سال ٩٩ ، حدود ٨ميليون بوده است.
    بعضي از وكلا معتقدند كه مطالبه مهريه از طريق اداره ثبت ، مبناي محاسبه قيمت زمان دادخواست است نه زمان پرداخت.
    آيا اين صحيح است؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام در اینخصوص اختلاف نظر وجود دارد.

  • رضا
    رضا

    سلام ووقت بخیر میخواستم بدونم آیا خونه ای که قولنامه ای می باشد قابل توقیف جهت پرداخت مهریه می باشد یا خیر؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام اگر منظورتون نفقه هست بر اساس توانایی پدر حکم صادر میشود

  • حبیب
    حبیب

    سلام و روز بخیر
    من هفت سال هست که ازدواج کردم. یه فرزند چهار ساله دارم .الان یواش یواش دارم به مشکل بر میخورم.
    بعد از یک عمر تلاش الان صاحب یه واحد آپارتمان ۱۱۰ متری هستم. اگر همسرم شکایت کنه برای دریافت مهریه آپارتمان را از من میگیرند. و اینکه اگر آپارتمان را در دفتر املاک کد رهگیری بزنم به نام مادرم مشکل برطرف میشه یا حتما باید در دفتر خانه هم سند بنام بزنم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خونه جزو مستثنیات دین محسوب میشه

  • مهرسا
    مهرسا

    سلام، خواستگاری دارم که چندین ماه پیش با خانمی که قصد ازدواج داشتن صیغه ای بینشون جاری میشه بعد از چند روز که آقا از نیت خانم متوجه میشه که قصدشون فریب و دریافت مهریه بوده خانم شکایت میکنن که مهریه دریافت کنند آیا با یک صیغه نامه چند روزه و اینکه هیچ رابطه ای بینشون نبوده این قانون اصلن وجود داره که بتونه ایشون مهریه دریافت کنه؟؟؟؟؟؟؟و با توجه به اینکه آقا وکیل گرفتن و دادگاه رای را به نفع آقا صادر کرده و بعد از چند ماه دوباره خانم شکایت کرده و پرونده رو به جریان انداخته این موضوع چجوری ختم میشه و با توجه به اینکه یک بار رای دادگاه صادر شده دوباره میشه پرونده به جریان بیافته؟؟؟؟؟ممنون میشم راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام اگر تعیین مهریه شده باشه خانم مستحق مهریه خواهد بود اما اینکه چرا دادگاه دعوای خانم رو نپذیرفته میبایست پرونده مطالعه شود و یا حضوری تشریف بیاورید جهت توضیح کامل

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.


برچسب‌ها :

  مشاوره تلفنی رایگان