تخلیه ملک مسکونی

4.1/5 - (47 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

در مورد اجاره محل مسکونی قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۷۶ حاکم است. همچنین در مورد قراردادهای اجاره محل کسب وسکونت که بعد از سال ۱۳۷۶ منعقد می گردند قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستأجر سال ۱۳۷۶ حکومت دارند. (ماده ۱ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶)

دستور تخلیه ملک مسکونی

مطابق ماده ۱۳ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶، بعد از انقضای مدت اجاره ، یا در صورت درخواست فسخ توسط مستاجر، یا در صورت درخواست فسخ اجاره از طرف موجر .

تخلیه ملک

مستاجر در چه مواردی حق دارد درخواست فسخ اجاره نامه را بکند؟

( ماده ۶ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، ماده ۱۲قانون سال ۵۶، و قانون مدنی)

۱-درصورتی که ملک مسکونی وصف مورد نظر در اجاره نامه را نداشته باشد.

۲-در طول اجاره عیبی در ملک مسکونی بوجود آید که ملک قابلیت استفاده را نداشته باشد و رفع عیب هم ممکن نباشد.

۳- در صورتی که در اجاره نامه برای مستاجر با شرایطی حق فسخ گذاشته شده باشد و اون شرایط بوجود آید و مستاجر محق در فسخ می­شود.

۴-در صورتی که مستاجر فوت کند و کلیه ورثه درخواست فسخ کنند.

۵-ملک مسکونی در حال خراب شدن باشد و تعمیر آن ممکن نباشد.

۶-ملک مسکونی در حال خرابی بود و برای بهداشت مضر باشد.

در چه مواردی طبق قانون مدنی مستاجر حق فسخ و تخلیه ملک را دارد؟

۱-موجر ملک را به تصرف مستاجر ندهد و اجبار او به تسلیم ممکن نباشد (ماده ۴۷۶ ق.م).

۲-عیبی در ملک باشد(ماده۴۷۸)

۳-تعمیرات ضروری در ملک لازم باشد مستاجر می­تواند اجاره را فسخ کند.(۴۸۵)

۴-بعد از قرارداد اجاره و قبل از تحویل ملک به مستأجر، شخص ثالث مزاحم مستاجر شود او می­تواند قرارداد اجاره را فسخ کند.

۵- اگر مستاجر در موقع قرارداد اجاره برای خودش حق فسخ شرط کرده باشد.

نکته:  ارتباط با ملک مورد اجاره فرقی نمی­کند که آن ملک مسکونی باشد یا تجاری ،  در هر دو مورد شرایط فسخ برای مستأجر یکسان است . در ماده ۶ قانون سال ۶۲ که مختص به اجاره املاک مسکونی است موارد فسخ توسط مستأجر بیان شده و در ماده ۱۲  قانون سال ۵۶ که مربوط به اجاره املاک تجاری است به این موضوع پرداخته است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید ویدیو زیر را مشاهده کنید.

در چه مواردی موجر می­تواند درخواست تخلیه ملک مسکونی را بنماید؟

مطابق با ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲، موجر محل مسکونی نیز همانند موجر محل تجاری ( مطابق با ماده ۱۳ قانون سال ۵۶ ) در موارد زیر می تواند فسخ قرارداد اجاره و نهایتاً  تخلیه مستأجر از دادگاه  بخواهد :

  • در صورتی که مستأجر حق انتقال به غیر نداشته باشد ولی با این وجود کلا یا جزئا آن را به دیگری واگذار کند برای مثال خانه ای را که برای سکونت خود اجاره کرده است به دیگری اجاره دهد.
  • در صورتی که مستأجر محل مسکونی را اجاره کرده ولی عملا آن را در اختیار اشخاص دیگر بجز ورثه خود قرار دهد.
  • در صورتی که موجر در اجاره نامه شرط کرده باشد که درصورتی که ملک خود را به طور قطعی به دیگری انتقال دهد، حق فسخ اجاره را خواهد داشت.
  • درصورتی که محل مسکونی را برخلاف منظور و جهت مقصود در اجاره نامه استفاده کند برای مثال مستأجر خانه را برای سکونت خود و خانواده­اش اجاره کند اما عملاً آن را تبدیل به کارگاه فرش کند.
  • درصورتی که مستأجر تعهد کرده باشد اجاره بهاء را در مهلت مقرر پرداخت کند ولی تخلف کند.
  • در صورتی موجر ملک را برای سکونت خود یا خانواده­اش نیاز داشته باشد.(ماده۱۴ سال ۵۶).

اگر مستاجر ملک مسکونی را به آموزشگاه نقاشی و یا … اجاره دهد مشمول چه قانونی خواهد بود؟

مطابق ماده ۸ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۶۲ اگر ملک مسکونی برای مقصود غیر از کسب و پیشه و یا تجارت به اجاره داده شود از هر حیث تابع مقررات مربوط به اجاره محل مسکونی است.

 اگر مستاجر ملک مسکونی که اجاره کرده به مرکز فساد اختصاص داده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۹ قانون سال ۶۲ در این صورت اگر در دادگاه ثابت شود، به درخواست موجر محل تخلیه و در اختیار او قرار داده خواهد شد.

آیا دادگاه میتواند حکم تخلیه ملک مسکونی را به نفع موجر صادر نکند و مستاجر به سکونت خود در آن محل ادامه دهد؟

مطابق ماده ۹ قانون ۶۲ در صورتی که به دلیل کمبود مسکن دادگاه تخلیه ملک مسکونی توسط موجر را باعث عسر و حرج مستاجر بداند می تواند به مستاجر مهلت بدهد البته درصورتی که باعث عسر و حرج خود موجر نباشد.

اگر مستاجر در شهر محل سکونت خود یک واحد مسکونی داشته باشد عسر و حرج از او رفع می ­شود؟

بله در این صورت مطابق تبصره ۴ ماده ۲۴ قانون سال ۵۶ ، موجر پس از انقضای مدت اجاره می­تواند تخلیه ملک را بخواهد.

دادگاه های ذیصلاح دعاوی تخلیه 

رسیدگی به اختلافات راجع به ملک مسکونی در دادگاه محل وقوف ملک انجام میشود که با توجه به قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوب ۹۴ ماده ۹ در بند ب دعاوی تخلیه ملک استیجاری را در صلاحیت شوراهای حل اختلاف قرار داده است بنابراین شوراهای حل اختلاف محل وقوع ملک مسکونی صالح به رسیدگی می باشد مگر اینکه در آن محل شورای حل اختلاف نباشد که مطابق اصل دادگاه محل وقوع ملک مسکونی صلاحیت رسیدگی خواهد داشت که در دادگاه و شورا به این گونه دعاوی خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی خواهد شد.(تبصره ماده ۱۲ سال ۶۲).

اگر دعوای تخلیه و تعمیر ملک مسکونی باهم مطرح شده باشد تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ قانون ۶۲ اقامه دعوای تخلیه مانع دعوای تعمیر نیست و در صورتی که دادگاه مورد را از موارد تخلیه نداند و آن را رد کند به دعوای تعمیر رسیدگی خواهد نمود.

نکته: یکی از معمول­ترین مورد تخلیه ملک مسکونی، موردی است که مدت اجاره تمام شده و مستاجر ملک را تخلیه نمی­کند.

اگر مستاجر بعد از انقضای مدت ملک را تخلیه کند ولی موجر از تحویل گرفتن آن خوداری کند تکلیف چیست؟

در این صورت مستاجر مکلف است از طریق فرستادن اظهارنامه از موجر یا نماینده او بخواهد که ملک را تحویل بگیرد

چگونه مستاجر برای موجر اظهارنامه تحویل ملک مسکونی را بفرستد؟

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی عمل میکنیم و مستاجر می­تواند از طریق دادگاه حقوقی محل وقوع ملک اقدام کند و در اظهارنامه کلیه اظهارات خود را برای موجر بفرستد که یا از طریق اجرای اداره ثبت می­تواند اظهارنامه بفرستد ، و در صورتی که اجاره نامه به صورت رسمی در دفترخانه تنظیم شده باشد از طریق دفترخانه تنظیم کننده اجاره نامه نیز میتواند به موجر اخطار بدهد که ملک مسکونی خود را تحویل بگیرد.

اگر بعد از ارسال اظهار نامه مستاجر برای موجر همچنان موجر حاضر نشود تکلیف چیست؟

مطابق ماده ۱۳ اگر موجر ظرف ۵ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستاجر باید به دادگاه محل وقوع ملک مراجعه و تخلیه کامل مورد اجاره را تامین دلیل نماید و کلید آن را به دفتر دادگاه تسلیم کند.

 دعوای تخلیه ملک مسکونی چه نوع دعوایی است مالی یا غیرمالی؟

دعوای غیرمالی اعتباری می­باشد.

هزینه دادرسی دعوای تخلیه ملک مسکونی چقدر می­باشد؟

در ابتدای طرح دعوا برابر دعاوی غیرمالی حدودا ۱۵۰ هزار تومان می باشد .

مراحل تخلیه ملک مسکونی در صورت عدم پرداخت اجاره بهاء یا اجرت­ المثل ملک مسکونی

اجاره ملک مسکونی یا به وسیله سند عادی است که توسط موجر و مستاجر  و در بنگاه­های املاک معمولا منعقد می­شود و یا این که در دفاتر اسناد رسمی به طور رسمی منعقد می­شود مطابق  بند ۹ ماده ۱۴ )

مرحله اول: در اجاره نامه رسمی موجر از طریق دفترخانه تنظیم کننده سند اقدام می­کند، یعنی دفترخانه به مستاجر اخطار می­کند که ظرف ۱۰ روز قسط یا اقساط عقب افتاده را پرداخت نماید.

مرحله دوم: موجر با مراجعه به اداره ثبت از طریق اجرای ثبت ، صدور اجراییه بر تخلیه و وصول اجاره بها را بخواهد .

اگر بعد از صدور اجرائیه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند تکلیف چیست؟

اجرای ثبت تخلیه را متوقف می­کند.اما موجر می­تواند به استناد تخلف مستاجر از پرداخت اجاره بهاء از دادگاه درخواست تخلیه ملک تجاری را بخواهد.(بند ۹ ماده ۱۴ قانون ۵۶)

تخلیه ملک

اگر اجاره نامه تنظیم نشده باشد مراحل تخلیه به چه صورت خواهد بود؟

موجر برای تخلیه ملک و وصول اجاره بهاء می­تواند با ارسال اظهارنامه درخواست وصول اجاره بهاء را بکند یا به دادگاه مراجعه کند.

در اجاره نامه­ های عادی هر گاه قبل از صدور حکم دادگاه مستاجر اجاره بهاء را پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

اگر مستاجر اجاره بهاء معوقه را به نفع موجر در صندوق دادگستری بگذارد حکم به تخلیه داده نمی­شود اما مستاجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم شده و به موجر پرداخت می­کند. و این ارفاق برای هر مستاجر فقط برای یک بار می­باشد.

اگر مستاجر مکررا اجاره بهاء را به تعویق بیندازد و هر بار بعد از اخطار دفترخانه یا از طریق اظهارنامه پرداخت کند چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که مستاجر محل مسکونی در ظرف یک سال دو بار بعد از اخطار یا اظهارنامه اجاره بهاء را پرداخته باشد در بار سوم اجاره بهاء را در موعد مقرر به موجر پرداخت نکند یا در صندوق ثبت تودیع نکند موجر میتواند با تقدیم دادخواست مستقیما از دادگاه درخواست تخلیه را بکند.

توقف دستور تخلیه  

 توقف دستور تخلیه ملک مسکونی و تجاری، زمانی امکان پذیر است که دستور تخلیه از شورای حل اختلاف صادر شود اگر شخصی مدعی خلاف قانون بودن دستور باشد، می تواند با توجه به مواد ۹ و ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف نسبت به دستور صادره تجدید نظرخواهی و دستور توقف تخلیه نماید.

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری

اجرای حکم تخلیه توسط کلانتری بعد از آن که دستور تخلیه صادر شد و به مستأجر ابلاغ گردید ، در صورتیکه مستأجر از اجرای دستور استنکاف کند ، مرجع قضایی به کلانتری محل از طریق نامه اعلام می کند که نسبت به اجرای دستور تخلیه اقدام کند. مأمورین انتظامی موظف به اجرای دستور قضایی می باشند و مقاومت مستأجر در این خصوص تاثیری ندارد.

دستور تخلیه ی فوری

دستورتخلیه فوری زمانی صادر می شود که طرفین دارای قرارداد کتبی با امضای دو شاهد باشند ؛ که در این حالت قانوناً باید ظرف یک هفته پس از تقدیم درخواست دستور تخلیه  فوری صادر و اجرا شود.

حکم تخلیه منزل 

دستور تخلیه ملک مسکونی به همان ترتیب فوق بعمل می آید اما اگر مدعی فسخ قرارداد در اثنای مدت قرارداد باشد، باید دادخواست فسخ قرارداد و صدور حکم تخلیه را به دادگاه عمومی حقوقی تقدیم نماید. درخصوص املاک تجاری نیز به ترتیب فوق اقدام می شود مگر در صورتیکه مستأجر حق کسب یا پیشه یا تجارت و یا سرقفلی داشته باشد.

  مزایا تخلیه املاک توسط وکیل

بررسی و انطباق قرارداد اجاره و شروط آن با قوانین مربوطه من جمله قانون مدنی و قانون روابط مؤجر و مستأجر (سال ۱۳۶۲ یا ۱۳۵۶) از جانب وکیل می تواند در وقت و هزینه خواهان مؤثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ارسلان
    ارسلان

    سلام خسته نباشید من یک ملکی رو اجاره کرده ام یکساله الان قراردادم ۲۶ ۵ تمام شده صاحب خونه گفت بشین ۴ میلیون تومان اجاره برج ۶ ( شهریورماه ۱۴۰۰)رو بهش دادم و صاحب خونه میگه تخلیه کن خونه اش میخواد.
    ایشون الان توسط وکیل دادخواست تنظیم کرده و در برگه دادخواست خواسته تخلیه فوری به دلیل انقضای مهلت اجاره نیاز شخصی به سکونت در مطالبه خسارات پرداخت وجه التزام قرارداد تاخیر تخلیه مبلغ ۳ میلیون ریال از تاریخ انقضای قرار دارد تا اجرای کامل احکام به انضمام خسارت وارده و هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل ۱۱ میلیون تومان ۱۱۰ میلیون ریال مطالبه خسارت دادرسی من باید چیکار کنم؟؟؟
    سپاس

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      قرارداد اجاره شما و دادخواست طرف مقابل باید مطالعه شود، ولیکن به طور کلی شما می توانید به مصوبات ستاد کرونا در خصوص قراردادهای اجاره استناد نمایید.

  • محمد احمدی
    محمد احمدی

    سلام. بنده اپارتمانی را در سال ۹۷رهن کردم .پس از پایان مدت پشت قولنامه تا شهریور ۹۹ تمدید کردیم .در شهریور ۹۹ نیز بصورت شفاهی تمدید کردیم با اجاره جدید .که هر ماهه اجاره به حساب موجر واریز شد و پیامک برای ایشان ارسال کردم. ایشان تمایل به تمدید اجاره ندارد .و به شورا ی حل اختلاف شکایت کرد.شورا حکم تخلیه با حق اعتراض ۲۰روزه صادر نموده است .چگونه میتوانم از مصوبه کرونا استفاده کنم .در لایحه جلسه شورا نیز اعلام کردم ولی ترتیب اثر داده نشد .و نیز اگر درخواست تجدید نظر کنم چقدر زمان جهت صدور حکم جدید صرف میشود. با پرداخت اجاره مصوب موافقم .کلا چه پیشنهادی میدهید.و نیز در لایحه تجدید نر چه مطلبی درج کنم. ممنون از راهنمایی شما

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.حکم تخلیه بادستورتخلیه فرق دارد.مصوبه ستادکروناهم شرایط خاص دارد.باوکیل مجرب مشورت نمایید.

  • داوود
    داوود

    سلام من حکم تخلبه گرفتم. برای خانه چند رور طول میکشه تا خانه تخلیه شود. اگر مستاجر در خانه را باز نکند چی میشود

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگردستورتخلیه باشداجرای احکام باقفل ساز واردشده وخانه راتحویل شمامی دهند.

  • داریوش نورزاده
    داریوش نورزاده

    سلام قرارداد بنده ده روزه تموم شده بخاطر مریضی دو ماهه بیکارم ۳ ماهه کرایه پرداخت نکردم،الان صاحب خانه رفته شکایت کرده واسه تخلیه،یعنی خانه را به کس دیگه اجاره داده،اگه من کرایه عقب افتاده را پرداخت کنم شامل تمدید یک سال ستاد کرونا میشم؟؟؟لطفاا راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام چون شما از مفاد قرارداد تخلف کردید ممکنه مشمول مصوبه نشوید

  • سروش
    سروش

    آیا میشود در صورتی که مدت اجاره ملک به پایان رسیده و تسویه شده اما مستاجر بلند نمیشود ملک را بدون اطلاع مستاجر قبلی به فرد جدید اجاره داد تا فرد جدید خودش به وسیله قانون مستاجر قبلی را بیرون کند؟
    مشکلی برای موجر پیش نمیاد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اگر به دنبال راه حلی در خصوص تمدید قراردادهای اجاره در ایام کرونا هستید، این ایده اصلا راه حل خوبی نیست و مستاجر جدید نمی تواند دستور تخلیه مستاجر قبلی را اخذ نماید.

  • م ش
    م ش

    با سلام،
    در سال ۹۷ خانه‌ای را در مشهد در بنگاه املاکی طی قرارداد اجاره رسمی به مستاجر اجاره دادم.
    پس از آن برای ۴ سال متوالی بصورت پشت‌نویسی و بدون مراجعه به بنگاه املاک قرارداد را هربار برای یکسال تمدید کردم. البته پارسال مایل بودم که مستاجر تخلیه کند و به ایشان یک ماه زودتر اعلام کردم (به دلیل نیاز پسرم برای سکونت در این واحد که الان در اشغال این مستاجر می‌باشد چون پسر مجردم که در تهران شاغل بوده و آنجا مستاجر است و به دلیل افزایش ناگهانی اجاره‌بها و عدم توانایی پرداخت آن، تصمیم به استفاده از این واحد برای سکونت او گرفتیم). اما پارسال به دلیل شرایط کرونا و مراعات حال مستاجرمان، قرارداد را برای یکسال دیگر (تا ۱۳ مرداد ۱۴۰۰) تمدید کردم. با توجه به افزایش نیاز پسرم به استفاده از واحد مسکونی خودمان، از شش ماه پیش به مستاجر اعلام کردم که بایستی سر موعد اتمام قرارداد، خانه را تخلیه کند و ایشان قول مساعد دادند. اما الان که حدود یک هفته از پایان قرارداد اجاره گذشته، از تخلیه امتناع ورزیده و کرونا را دلیل پیدا نکردن خانه عنوان می‌کند. رفتار اهانت آمیز و طلبکارنه خود مستاجر و دو پسرش هم شرایط بسیار استرس‌زا و غیر قابل تحملی را برای من و خانواده‌ام که در طبقه بالای این واحد مسکونی سکونت داریم ایجاد کرده است. تقاضای دادخواست در شورای حل اختلاف داده‌ام. اما می‌خواستم قبل از ثبت دادخواست با یک وکیل در این زمینه مشورت کنم. ممنون می‌شوم اگر من را راهنمایی بفرمایید و بگویید باید چه مدارکی را برای اثبات نیاز خانواده خودم به سکونت در واحد مذکور، در روز ثبت دادخواست ارائه دهم و اساساً بگویید چه مدارکی شانس صدور حکم تخلیه را بیشتر می‌کند.
    و اینکه آیا پس از ثبت دادخواست و ارائه مدارک می‌توان مدارک دیگری را تا پیش از روز دادگاه به پرونده اضافه کرد ؟
    آیا وکیل را می‌شود بعدا تعیین کرد یا اگر در همان زمان ثبت دادخواست وکیل تعیین نشود دیگر امکان تعیین وکیل وجود نخواهد داشت؟
    آیا صرف اعلام اینکه پسرم که برنامه‌نویس است و دورکاری می‌کند و همینطور قصد ازدواج دارد و نیاز به خانه دارد برای اثبات نیاز شخصی من به عنوان صاحبخانه کافیست؟
    در ضمن خانه به اسم من نیست و به اسم فرزندانم می‌باشد.
    با تشکر.

  • حمید
    حمید

    سلام
    مهلت قانونی مستاجر بنده اول خرداد ۱۴۰۰ تمام می شود، دادخواست صدور دستور تخلیه دادم، با توجه به شرایط کرونا امکان تهلیه وجود دارد . خودم در جای دیگری ساکن هستم ولی اعلام کردم قصد سکونت در منزل خودم را دارم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سام.آخرین مصوبات ستادکرونارادراینترنت ببینید.

  • حسن به نژاد
    حسن به نژاد

    با سلام می خواستم بپرسم ایا فردی که وکیل رسمی دادگستری نیست می تواند با وکالت نامه محضری از مالک نسبت به طرح دعوای تخلیه به طرفیت مستاجر اقدام نماید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام، مستقلاً خیر ولی با اخذ وکیل دادگستری می تواند این کار را انجام دهد

  • امین
    امین

    سلام
    من دستور تخلیه را به اجرای احکام دادم و گفتند که روز بعد بروم برای گرفتن اجرای دستور، ولی مجدد به روز بعد موکول کردند.
    فردای آن روز گفتند که مستاجر برای اجاره یک ملک دیگر مهلت خواسته و پول پیشش را هم گرفته،
    چطور ممکن است که اجرائیات احکام هنوز ملک من رو تحویل نگرفته ولی پول پیش مستاجر رو کامل داده؟؟؟
    بابت اجاره‌هایی که نداده باید مجدد شکایت کنم؟ چون دادگاه کل پول پیشش رو بهش داده

    اگر مستاجر کلید ملک را تحویل اجرای احکام بدهد من چگونه می‌توانم متوجه خسارت‌های وارده به ملک بشوم؟
    امکانش هست در حضور خودم خانه را تحویل بدهد؟ چون ممکن است بعدا بگوید من ملک را سالم تحویل دادم درصورتی که اینگونه ممکن است نباشد.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام
      بله .می توانیدباتوافق یکدیگرپوال راپرداخت کرده وهمزمان بصورت کتبی وفیزیکی ملک خودراتحویل بگیرید.اگرودیعه رابه شوراداده می توانیدمبلغ ودیعه رادریافت واگرخسارتی زده بودازطریق همان شوراتامین دلیل کرده ودعوی مطالبه خسارت طرح نمائید.

  • سید ابوالفضل صادق زاده
    سید ابوالفضل صادق زاده

    با سلام
    بنده مستاجری هستم که طبق مبایعه نامه ای موعدش آخر مرداد ۱۴۰۰ به پایان می رسد.موجر بنده که در شهر دیگری مستاجر بودند اواسط تیر ماه تخلیه کردند و وسایلشان را در یک انبار که انباردار مول ۳ ماهه را ازشان پیش گرفت گذاشتند.
    از بنده خواهش کردند که اگر ممکن است یک ماه زودتر منزل را تخلیه کنیم.بنده با توجه به اینکه زمان کروناست و همسرم باردار بود و تصمیم داشتیم طی چند ماه آینده منزلی خریداری کنیم با توجه به رکود بازار قبول کردیم که تخلیه کنیم و زیر مبایعه نامه نوشتیم و امضا کردیم.ولی ۱۰ روز مانده به تحویل منزل شرایط جور شد که منزلی خریداری کنیم و از موجر فرصت اندکی خواستیم که قبول نمی کند.
    خواستم بدانم در صورت گرفتن دستور با حکم تخلیه بنده حداکثر چند روز فرصت تخلیه منزل دارم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.موجر ودیعه شمارا به صندوق واریزمی کندو دستورتخلیه می گیرد.دراجرای احکام باتوجه به شرایط خاص شمامی توانیدمهلت بگیرید.

  • علی
    علی

    سلام
    مدت اجاره ملک من بهمن ماه به اتمام رسید فرادا جدید برای چهارماه بستم که فرصت به علت کرونا به مستاجر دادم جهت تخلیه الان قرارداد چهار ماه سررسید شده ومستاجرمیگوی طبق مصوبه تخلیه نمی کنم وحاضر به بسا
    تن قرار داد جدید در بنگاه هم نیست
    آیا شورا دستور تخلیه میدهد با توجه به مصوبه وچقدر حداکثر طول میکشد

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.مطابق مصوبه ستادکرونااگرایشان افزایش اجاره بهارانپذیرندتخلیه انجام می شود.

  • مهران
    مهران

    بنده آپارتمان به خانمی اجاره دادم و پسر ایشان در پارکینگ از داخل خودروها دست به سرقت زد.و مدیر ساختمان و مالکان خودرو سارق رو شناسایی کردند. و ایشان با التماس در مقابل عدم شکایت ساکنین اموال مسروقه رو پس داد. آیا می توانم با توجه به درخواست همسایگان دستور تخلیه بگیرم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.خیر.رابطه استیجاری عقد لازم است و فقط می توانیدشخصآ بواسطه تعدی و تفریط درملکتان درخواست تخلیه کنیدکه آن هم بواسطه مصوبه ستادکرونا دارای شرایط خاصی است.

  • ا/ دونو
    ا/ دونو

    سلام ما از بهمن ۹۹ به مستجرمون گفتیم که تخلیه کنه وقتشونم ۱۴۰۰/۲/۱ تموم شده الانم درس ۲۰ روزه که وقتش تموم شده از زمانی ک بهش گفتیم تخلیه کن طبقه پایین کلا رطوبت برداشته بهش گفتیم لوله کش بیار رفت دوتا آدم ناشی ک اصلا لوله کش نبودن رو آورد باعث شد اینبار رطوبت به خونه همسایه ومستجرشم برسه یکیم ک مبلغ رهن رو از پارسال گفتیم ۵ میلیون بده فقط ۲میلیون داده بنظرتون دادگاه دستور تخلیه فوری میده تروخدا راهنماییمون کنین

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.دستورتخلیه درصلاحیت شورای حل اختلاف است.همزمان درخواست تامین دلیل باجلب نظرکارشناس رسمی دادگستری برای برآوردخسارت هم بکنید.بایدبه دفترخدمات الکترونیک قضائی مراجعه کنید.

  • علی محبی
    علی محبی

    سلام، موعد تخلیه مستاجر من سررسیده است و ایشان اعلام کرده با توجه به شرایط کرونا خانه را تخلیه نخواهد کرد. با توجه به اینکه ایشان خودشان مالک هستند و در کرج آپارتمان دارند و بنده نیز برای سکونت شخصی به ملک خود احتیاج دارم آیا میتوانم شکایت کنم و حکم تخلیه بگیرم؟ و چگونه اثبات کنم که ایشان دارای ملک مسکونی است؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله می توانیدبا تامین دلیل اثبات کنید.اگرمورد اجاره را برای سکونت خودتان می خواهیدمی توانیددعوی تخلیه طرح کنید.

  • ابراهیم رنگریز
    ابراهیم رنگریز

    سلام .خانه را برابر قرار داد به یک زوج جوان اجاره دادم. طرف قرار داد خانم می باشد . حالا خانم مجرده ؛خانه مجردی برای تفریح وخوشگذرانی گرفته ؛ راهنمایی بفرمایید .از چه طریق زودتر حکم تخلیه رامی توانم بگیرم .چون واحدهای دیگر خانواده سکونت دارندوبرای اونا مزاحمت داره

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.می توانیدزمانی که باعث مزاحمت شماهستندباپلیس ۱۱۰ تماس گرفته وسپس باگزارش پلیس ۱۱۰ شکایت ایجادمزاحمت طرح نمائید.

  • علی
    علی

    با سلام و احترام
    ضمن تشکر از شما بابت پاسخ به موارد ذیل :
    ملکی دارم که در اختیار مستاجر می باشد
    ۱- هر ماه به بهانه تعمیرات جزیی یا سرویس کولر از اجاره مبلغی کسر کرده و مابقی را پرداخت مینماید.این کار قانونی است؟
    ۲- با توجه به اینکه در شهر دیگری مستاجر هستم و در قرارداد ما ذکر شده بابت هر روز تاخیر مبلغی به عنوان تاخیر در پرداخت کرایه می بایست پرداخت نماییم،در قرارداد با مستاجر خود نیز قید نموده ام، نحوه پرداخت یا دریافت هزینه تاخیرات چگونه باشد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      هزینه های تعمیرات کلی با موجر ولی اگر در اثر استفاده مستاجر آسیب به وسیله ای برسد پرداخت هزینه با مستاجر است .
      مطالبه خسارت قراردادی از طریق شورای حل اختلاف میسر است.

  • سیامک
    سیامک

    سلام من ملکی اجاره دادم و مستاجر قراردادش تمام شد و تمدید نکرد من هم حکم تخلیه گرفتم و قرار شد با حکم اجرای احکام همراه با مامور برای تخلیه درب منزل بروم ولی روز قبل اجرای احکام نامه زده به کلانتری و توقف تخلیه تا اطلاع ثانوی زده داخل نامه میخواستم راهنمایی کنید این اطلاع ثانوی به چه منظور است و اینکه اگر مستاجر درخواست مهلت ۱ماه نهایتا میتونه بکنه از اجرای احکام چرا داخل نامه نوشته اطلاع ثانوی

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      احتمالا منظورشان همان مهلت یک ماه است. موضوع را حضورا از اجرای احکام پیگیری نمایید.

  • بهی
    بهی

    بعد از تخلیه واحد مسکونی توسط مستاجر ودر حضور مامور اجرای احکام وکلانتری وصورت جلسه ایشان دال بر تحویل بی کم وکاست مورد اجاره به موجر آیا باز هم موجر میتواند جهت مطالبه خسارت دادرسی،خسارت مالی دیرکرد تخلیه،اجرت المثل مذکور در قولنامه وخسارت غدم پرداخت اجاره بها وتأدیه ازمستاجر شکایت کند؟در صورت پاسخ مثبت آیا باید در همان شعبه که دستور تخلیه صادر کرده شکایت مطالبات خود را بکند یا میتواند در شعبه دیگری فقط جهت خسارات ذکر شده اقدام کند؟ضمن اینکه مستاجر درتمام مدت اختلاف کرایه را به حساب دادگستری واریز کرده است وفیش آن را به شعبه ای که تخلیه را صادر کرده داده است.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.
      بله خسارت دادرسی قابل مطالبه میباشد و بابت اجرت المثل نیز چنانچه مستاجر از قبل بدهکار باشد قابل مطالبه میباشد.

  • احمدی
    احمدی

    سلام من ملکی را اجاره داده ام. در اجاره نامه دو نفربه عنوان شاهد امضا کرده اند. پس از اتمام مهلت اجاره، قرارداد را با مستاجر به مدت یکسال تمدید کردم. در تمدید اجاره شاهدی قرارداد را امضا نکرده است. آیا برای گرفتن دستور تخلیه، نیاز به امضای تمدیداجاره توسط دو شاهد وجود دارد؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.قانونآ بله ولی درخواستتان رابدهید.معمولآ مراجع شبه قضائی مثل وکلا وقضات اینقدربدبین ودقیق نیستند.

  • محمد
    محمد

    سلام وقت بخیر..من مستاجرم چندین ماه اجاره رو نداده و ۲ماه که از قرارداد هم گذشته و من نمیخوام تمدید کنم و مستقیم گفت من تخلیه نمیکنم اگر میتونی برو شکایت کن..حالا میتونم حکم تخلیه بگیرم؟؟و چقدر زمان میبره؟و مراحلشو میخواستم بدونم چکار کنم و از کجا شروع کنم..ممنون میشم راهنمایی کنید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.برای دستورتخلیه بایدبه دفترخدمات ولکترونیک قضائی مراجعه ودادخواست خودراثبت کنیدتابه شورای حل اختلاف محل ارجاع وتصمیم گیری شود.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان