طلاق توافقی

3.9/5 - (299 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

طلاق توافقی

طلاق توافقی: در طلاق توافقی زن و شوهر می‌بایستی در مورد کلیه مسائل مربوط به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات، جهیزیه و اجرت‌المثل و … توافق کنند تا زودتر به هدفشان برسند. دادگاه هر توافقی در این موارد را در حکمی که گواهی عدم امکان سازش نام دارد، ذکر می کند که بین عموم مردم به (رای طلاق) معروف است.

طلاق توافقی چیست ؟

یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است که در متون قانونی تعریف نشده ولی با استباط از مواد ۱۱۴۶ قانون مدنی و قانون حمایت خانواده، این نوع طلاق در رویه قضایی مرسوم است. طلاق توافقی که در آن زن و مرد توافق می‌كنند از یكدیگر جدا شوند و این توافق در حكم دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می‌كند. در واقع همانطور که از نام این نوع طلاق بر می آید طلاقی است که همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر برای اینکه از یکدیگر جدا شوند یکسری توافقاتی را انجام می دهند که این نوع طلاق ، طلاق باین می باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره موارد مختلف در طلاق توافقی میتوانید مطالب زیر را مطالعه فرمایید.

طلاق توافقی
طلاق توافقی ره جویان عدالت

مزایای حضور وکیل طلاق توافقی

۱٫ انجام کلیه مراحل  توسط وکیل طلاق توافقی که آشنا به تمام روند دادرسی است باعث می شود در کمترین مدت زمان ممکن کار انجام شود.

۲٫ نیاز به حضور هیچ یک از زوجین نمی باشد .

۳٫ تنظیم دادخواست طلاق توافقی که در حکم پی و بنیان مراحل و روند دادگاه می باشد در صورتی که ناقص تنظیم شود زمان رسیدگی را طولانی میکند و درصورتی هم که اشتباه تنظیم شده باشد و در توافقات که بعدا آثار حقوقی مهمی را به دنبال خواهد داشت با توجه و اشراف به قانون و آثار آن نباشد قطعا مشکلات بعدی را ایجاد خواهد کرد و برای جلوگیری حضور وکیل لازم و ضروری است .

۴٫ دیگر نیاز به حضور زوجین نیست و از تنش و اختلافاتی احتمالی  زوجین در ملاقاتی که باهم دارند جلوگیری می شود.

۵٫ حضور وکیل طلاق توافقی از طولانی شدن روند رسیدگی جلوگیری می کند .

۷٫ هرچند حضور وکیل مستلزم هزینه و حق الوکاله می باشد ولی از هزینه های بی جهت پرهیز می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر ویدیو زیر را مشاهده کنید

هزینه طلاق توافقی

هزینه های  طلاق توافقی به طور معمول شامل مواردی نظیر هزینه ثبت دادخواست، هزینه مشاوره خانواده در دادگاه هزینه آزمایش بارداری، هزینه طلاق در محضر و هزینه یا حق الوکاله وکیل می باشد با توجه به اینکه طلاق به صورت توافقی بوده، هزینه دادرسی در صورتی که دادخواست از سوی هر دو نفر ارائه داده شود این هزینه بین آنها تقسیم خواهد شد.

پس از ثبت دادخواست  و تعیین شعبه دادگاه و با توجه به اینکه داوری از طلاق توافقی حذف گردیده و جای آن را مشاوره خانواده گرفته است، واحد مشاوره دادگاه نیز هزینه ای بابت حق مشاوره از زوجین دریافت می کند که این هزینه در شهرهای مختلف کشور و مجتمع های خانواده متفاوت می باشد که در مطلب هزینه طلاق توافقی به طور کامل توضیح داده ایم .

مدت زمان طلاق توافقی

برای پاسخ به سوال اینکه مدت زمان انجام طلاق توافقی چقدر می باشد باید گفت که در حال حاضر در اکثر شعبات دادگاه های خانواده تهران روند و مدت زمان طی کردن مراحل  که شامل ثبت دادخواست  در دفاتر خدمات قضایی، تعیین شعبه و دادگاه، مراجعه به شعبه و صدور رأی گواهی عدم امکان سازش است، این زمان با بهره مندی از وکیل طلاق توافقی کمتر از یک ماه به طول می انجامد و در صورتیکه طلاق توافقی بدون وکیل انجام پذیرد، این مدت بین ۳ الی ۴ ماه زمان می برد.

این زمان در شهرهای مختلف کشور می تواند متفاوت باشد. با توجه به این موضوع باید گفت که گاها پیش می آید که انجام تمامی مراحل در برخی مناطق به چند هفته هم نمی کشد و شاید بهتر است در جواب اینکه مدت زمان انجام طلاق توافقی چقدر می باشد، گفت در کوتاه ترین زمان ممکن .

مراجعه به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق در طلاق توافقی

ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده ۹۱: «مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی  طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است .چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفتر خانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند ،گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است .»

تبصره-هر گاه گواهی عدم امکان سازش صادر شده براساس توافق زوجین به حکم قانون از درجه اعتبار ساقط شود کلیه توافقاتی که گواهی مذکور برمبنای آن صادر شده است ملغی می گردد.

طلاق توافقی و گواهی عدم امکان سازش

گواهی عدم امکان سازش که دادگاه خانواده صادر میکنه نهایت باید ظرف سه ماه پس از ابلاغ رای قطعی و درصورتی که رای قطعی نشده باشد پس از قطعی شدن  رای توسط زوجین به دفتر خانه ارائه شود .اگر در این مدت ارائه نشود یا زوجین مدارک لازم را به دفتر خانه ندهند گواهی از اعتبار می افتد و همچنین توافق ها هم از اعتبار می افتد و زوجین اگر خواهان طلاق توافقی باشند باید مجدد درخواست بدهند. صیغه طلاق با رعایت جهات شرعی در دفتر خانه یا در محل دیگر و با حضور سردفتر انجام می گیرد.

طلاق توافقی
طلاق توافقی، ره جویان عدالت

طلاق توافقی حداقل چه مدت زمان می برد ؟

از تاریخ ثبت دادخواست طلاق حداقل یک ماه

طلاق توافقی حداکثر چه مدت زمان می برد ؟

از تاریخ ثبت درخواست طلاق (دادخواست) حداکثر زمان برای مشاوره ۴۵ روز می باشد وبعد از وصول نظر کارشناسی مرکز مشاوره خانواده به  دادگاه،در صورت عدم نیاز به نظر پزشک قانونی  یا آزمایشگاه بارداری ظرف یک هفته دادگاه مبادرت به صور گواهی عدم سازش میکند.

دادگاه صالح برای رسیدگی به دادخواست طلاق توافقی کدام دادگاه می باشد؟

به ترتیب  دادگاه خانواده محل اقامتگاه ،محل سکونت موقت زوجه.

مراکز خانواده در دعاوی طلاق توافقی طی چه مدت مشاوره و اتخاذ تصمیم می کنند؟

حداکثر در ۴۵ روز باید اتخاذ تصمیم کنند که با توافق زوجین قابل تمدید تا ۳ ماه دیگر می باشد .بنابراین در مدت مشاوره و تصمیم گیری مراکز مشاوره می تواند کمتر از ۴۵ روز بشود ولی بیشتر از ۴۵ روز و ۵ جلسه نباید طول بکشد مگر اینکه زوجین بخواهند تمدید شود.

اگر در طلاق توافقی زوجین در مهلت مقرر ۳ ماه در دفتر خانه حاضر نشوند تکلیف چیست ؟

گواهی عدم امکان سازش از اعتبار ساقط و زوجین اگر همچنان متقاضی طلاق باشند باید مجدد طرح دعوا کنند. (م۳۴قانون حمایت خانواده)

اگر در طلاق توافقی مرد در دفتر خانه حاضر شود ولی زن حاضر نشود تکلیف چیست ؟

اگر مرد گواهی را به دفتر خانه ببرد و زن ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر طلاق را جاری نمی کند و هیچ مرجعی نمی تواند زوجه را اجبار به حضور سردفتر به جانشینی او صیغه طلاق را جاری نماید.

اگر در طلاق توافقی مرد در دفتر خانه حاضر نشود و زن حاضر باشد تکلیف چیست ؟

عدم حضور مرد در دفتر خانه مانع اجرای صیغه طلاق می باشد مگر اینکه زن بنا به اعلام دادگاه صادر کننده رای وکالت بلا عزل در طلاق داشته باشد یا به موجب سند رسمی وکالت بلاعزل داشته باشد که عدم حضور مرد مانع اجرا ی صیغه طلاق و ثبت آن نخواهد بود .(م۳۶ قانون حمایت خانواده)

مراحل طلاق توافقی

مرحله یک: در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند باید قبل از ثبت دادخواست طلاق توافقی به سامانه تصمیم به نشانی zaman.behzisti.net مراجعه نمایند و پس از ثبت نام در سامانه به مراکز تعیین شده مراجعه می نمایند، مراکز بهزیستی زوجین را به مشاوران منتخب معرفی و زوجین پس از مراحل مشاوره اقدام به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق می نمایند.

مرحله دو: زوجین پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی می نمایند.

مرحله سه: پس از ثبت دادخواست پرونده به یکی از حوزه های شورای حل اختلاف ارجاع می شود بعد از تشکیل جلسه و عدم حصول  صلح و سازش پرونده به یکی از شعب دادگاه های خانواده ارجاع می شود. دادگاه زوجین را به مراکز داوری واقع در مجتمع معرفی و در داوری توافقات بین زوجین بر سر حقوق مالی زوجه از قبیل مهریه، نفقه و اجرت المثل و در صورت وجود فرزند مشترک نفقه و ملاقات و حضانت فرزند مشترک مکتوب و به شعبه ارائه می گردد و دادگاه طبق آن اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید.

مرحله چهار: زوجین پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش و دریافت قطعیت آن ظرف مدت سه ماه از تاریخ دریافت قطعیت می توانند به یکی از دفاتر طلاق مراجعه و نسبت به ثبت آن و جاری نمودن صیغه طلاق اقدام نمایند.

طلاق توافقی
طلاق توافقی – ره جویان عدالت

اما چند سوال مهمی که معمولا از ما پرسیده  می شود عبارتند از :

در طلاق توافقی زوجین در چه مدت زمانی باید به دفتر ازدواج و طلاق مراجعه کنند و گواهی عدم امکان سازش خود را تسلیم دفترخانه کنند؟

سه ماه پس از ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رأی.

اگر در مدت سه ماه مذکور زوجین گواهی عدم امکان سازش را تسلیم دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق نکنند تکلیف چیست؟

گواهی عدم امکان سازش از اعتبار می افتد و توافقات انجام شده ملغی میشود (ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده).

اگر یکی از طرفین متقاضی طلاق توافقی بعد از تسلیم گواهی عدم امکان سازش در دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند تکلیف چیست؟

گواهی صادره از درجه اعتبار ساقط و کلیه توافقاتی که گواهی عدم امکان سازش بر مبنای آن صادر شده باطل است ( ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده).

 آیا در طلاق توافقی شوهر میتواند به زن وکالت دهد که بدون حضور شوهر در دفترخانه صیغه طلاق جاری شود؟

بله مرد میتواند به موجب سند رسمی به زن وکالت بلاعزل دهد و عدم حضور زوج مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست ( ماده ۳۶ قانون حمایت خانواده).

نکته: زن میتواند بنا به اعلام دادگاه صادرکننده رأی بعد از اعطای وکالت بلاعزل در طلاق به تنهایی در دفترخانه رسمی ازدواج و طلاق حاضر شده و صیغه طلاق جاری شود و سردفتر به نمایندگی، صیغه طلاق را جاری میکند و عدم حضور مرد مانع اجرای صیغه طلاق و ثبت آن نیست.

مدارک طلاق توافقی

زوجین می بایست مدارک زیر را برای انجام طلاق توافقی تهیه کنند و به پیوست دادخواست طلاق توافقی توسط خود فرد یا وکیل وی به دادگاه تقدیم شود:

  • اصل عقدنامه یا رونوشت آن
  • اصل شناسنامه زوج (مرد)
  • اصل شناسنامه زوجه (زن)
  • کپی کارت ملی زوجین
  • وکالت نامه محضری طلاق (در صورتیکه حق طلاق با زن باشد)
  • توافق نامه مبنی بر توافقات زوجین بر سر مهریه، حضانت و …
  • گواهی عدم بارداری زوجه (دریافت این گواهی نامه باید از پزشکی قانونی و مراکز پزشکی مجاز صورت گیرد)
  • گواهی بکارت از پزشکی قانونی (برای طلاق توافقی در دوران عقد و نامزدی)
  • نظر واحد مشاوره در دادگاه خانواده

اگر اصل سند ازدواج به هر دلیلی در دسترس نباشد چه راه حلی برای درخواست طلاق توافقی وجود دارد؟

باید رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت نمایند.

اگر زن و شوهر به هنگام انجام توافق در مورد مساله ای باهم توافقی انجام نداده باشند تکلیف چیست ،مثلا در مورد حضانت فرزند هیچ گونه توافق نشود تکلیف چیست ؟

در این صورت به در خواست طرفین دادگاه با توجه به قوانین و قواعد کلی موجود در قوانین در آن مورد که توافق نشده است تعیین تکلیف خواهدکرد.

طلاق توافقی زن باردار

ماده۱۱۴۰ قانون مدنی: «طلاق زن در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نیست مگر اینکه زن حامل باشد یا طلاق توافقی قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا شوهر غایب باشد به طوری که اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند»

ماده ۱۱۵۳ قانون مدنی: « عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضای آن در مورد زن حامله تا وضع حمل است».

طلاق توافقی زن باردار
طلاق توافقی زنان باردار، ره جویان عدالت

طلاق توافقی زن باردار: با توجه به مفهوم مواد قانون مدنی زمانی که زن حامله باشد نیز میتوان او را طلاق داد و حامله بودن زن مانع طلاق توافقی نمیباشد و در صورت طلاق زن در زمان حاملگی مدت عده او تا زمان به دنیا آمدن نوزاد میباشد. یعنی تا زمانی که نوزاد به دنیا نیامده است نمی تواند شوهر دیگر اختیار کند.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

در طلاق توافقی اگر بین زن و شوهر در رابطه با حضانت و نگهداری فرزندان توافقی شده باشد بر اساس توافق بین آنها دادگاه حکم خواهد نمود و اگر توافقی نشده باشد مطابق قانون خواهد بود.

مطابق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی: نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف والدین است و همچنین مطابق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی برای حضانت و نگهداری طفلی که پدر و مادر او جدا از هم زندگی میکنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.و مطابق تبصره  همین ماده بعد از هفت سالگی در صورت وجود اختلاف حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه میباشد.

ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی: هیچ یک از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل به عهده آنها است از نگهداری او امتناع کنند در صورت امتناع یکی از والدین حاکم باید به تقاضای دیگری تقاضای قیم یا یکی از اقربا یا به تقاضای مدعی العموم نگهداری طفل را به هر یک از ابوین که حضانت به عهده او است الزام کند و در صورتی که الزام ممکن یا موثر نباشد حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تامین کند.

مهریه در طلاق توافقی

مهریه مالی است که در زمان ازدواج از طرف مرد به زن داده می شود و مطابق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی به محض انعقاد عقد ازدواج زن مالک مهریه می شود.

بسیاری از افراد نمیدانند که طلاق توافقی به معنی بخشیدن مهریه نیست! شاید شما هم فکر میکنید که اگر زوجین با طلاق توافقی از هم جدا شوند یعنی زوجه همه مهریه را به زوج بخشیده است. اما این تصور غلطی است.

هر تصمیمی که زوجین در خصوص مهریه بگیرند منجر به طلاق توافقی خواهد شد، چه آنکه تمام مهریه بخشیده شود یا قسمتی از آن و چه آنکه مهریه نقدا پرداخت شود و یا به اقساط توافق شده. این توافق ها در مورد هر زن و شوهری متفاوت است و بستگی به تصمیم و شرایط آنها دارد.

نفقه زن در طلاق توافقی 

در طلاق توافقی همه چیز بر مبنای توافق طرفین می باشد و اگر در زمان عده برای زن نفقه در نظر گرفته شده باشد مستحق نفقه خواهد بود و اگر نه مطابق قانون زن در زمان عده طلاق باین حق نفقه ندارد و طلاق توافقی نیز باین بوده و در زمان عده زن نفقه ندارد (ماده ۱۱۰۹قانون مدنی).

نفقه فرزندان در طلاق توافقی

«مطابق ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی نفقه اولاد بر عهده پدر است بعد از فوت پدر یا عدم قدرت او به دادن نفقه به عهده اجداد پدری است و در صورت نبودن پدر و اجداد پدری و یا عدم قدرت آنها نفقه به عهده مادر است…»

در طلاق توافقی اگر بین زن و شوهر توافقی درباره نفقه فرزندان شده باشد براساس توافق عمل خواهد شد و اگر توافقی هم نشده باشد دادگاه با توجه به ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی پرداخت نفقه را بر عهده شوهر تعیین خواهد کرد.

طلاق توافقی در دوران نامزدی

مفهوم و تعریف نامزدی  در قانون :

مطابق ماده ۱۰۳۵ قانون مدنی«وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند اگر چه تمام مهر یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخته شده باشد .بنابراین هریک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده میتواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمیتواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید».

با توجه به قانون مدنی نامزدی، نکاح نبوده و رابطه زوجیت را به همراه ندارد بنابراین اگر طرفین در دوران نامزدی با هم توافق کنند که نامزدی را به هم بزنند این توافق در قالب طلاق توافقی نمیگنجد و طلاق ویژه عقد نکاح دائم میباشد.

مفهوم و تعریف نامزدی در عرف: نامزدی در عرف معنی متفاوتی از نامزدی در قانون مدنی دارد، در عرف دختر و پسری که با هم عقد ازدواج منعقد میکنند و صیغه نکاح بین آنها جاری میشود و تا زمانی که آنها مراسم ازدواج نگرفته و زیر یک سقف مشترک نرفته اند عرف در مورد آنها اصطلاح نامزدی را به کار میبرند اما در واقع دختر و پسری که به این نحو بین آنها عقد ازدواج دائم منعقد شده باشد از نظر قانونی زن و شوهر محسوب شده و در صورتی که بخواهند با توافق از یکدیگر جدا شده و نامزدی را بهم بزنند باید در قالب طلاق توافقی این کار را انجام دهند.

بنابراین نامزدی مورد نظر قانون مدنی به مرحله ی قبل از ازدواج گفته می شود که هنوز عقد ازدواج بین طرفین جاری نشده است.

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱: «هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیتدار محل اقامت خویش مطرح کنند احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجرا نمیشود مگر آنکه دادگاه صلاحیتدار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند.»

تبصره: ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار که با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری ها معرفی میشوند امکان پذیر است. ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است.

در طلاق بائن نیز  زوجه میتواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار فوق در کنسولگری ثبت نماید. در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت میگردد زوجه میتواند با رعایت این قانون برای مطالبه حقوق قانونی خود به دادگاه

های ایران مراجعه نماید.

دادگاه صالح برای رسیدگی به طلاق توافقی زوجین مقیم خارج از کشور (ماده ۱۴ قانون حمایت خانواده ۹۱)

  • در صورتی که یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد: دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد.
  • هر دو  زوجین مقیم خارج از کشور باشند: دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران
  • اگر هر دو مقیم خارج باشند و هر دو در ایران محل سکونت داشته باشند:دادگاه محل سکونت موقت زوجه
  • اگر هر دو مقیم خارج باشند و هیچ یک در ایران محل سکونت موقت نداشته باشند : دادگاه شهرستان تهران صالح به رسیدگی است مگر اینکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.

نحوه طلاق ایرانیان خارج از کشور

هموطنان خارج از کشور که تقاضای طلاق توافقی دارند؛ درصورتی که دارای کد ثنا در سامانه عدل ایران باشند بدون نیاز به حضور می توانند وکالت بدهند تا کارهای طلاق ایشان انجام شود در غیر اینصورت می تواند از طریق سامانه میخک(یا سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی) وابسته به وزارت امور خارجه نسبت به اعطای وکالت به وکیل مربوطه اقدام نمایند تا امور طلاق شان در دادگاه های ایران انجام شود.

در نهایت با توجه به سامانه یکپارچه عدل ایران و ثبت کد ثنا برای ایرانیان، تمام اشخاص در سراسر کشور یا خارج از کشور می توانند بدون حضور، با اعطای وکالت از طریق سامانه به وکلای گروه ره جویان عدالت نسبت به اخذ رای طلاق اقدام نمایند.

الزامی به ثبت این مورد در دفاتر اسنادرسمی نمی باشد قید این مورد در حکم و دادنامه حکم همان سند رسمی را دارد.

خیر، برای انجام تمامی مراحل در طلاق توافقی، حضور زوجین یا وکلای آنها الزامیست.

در طلاق توافقی تعیین تکلیف بر سر تمامی امور از جمله حقوق مادی خانم، جهیزیه، تعیین تکلیف حضانت، نفقه فرزندان با توافق طرفین می باشد و هیچ الزامی مبنی بر بخشش مهریه شما برای طلاق توافقی نیست مگر اینکه شرط توافق همسرتان با انجام طلاق توافقی این مورد باشد.

در حال حاضر از تاریخ 1/9/97 مطابق بخشنامه زوجین متقاضی طلاق توافقی مکلفند در بازه زمانی 45 روزه 5 جلسه حتماً نزد مراکز معرفی شده قوه قضائیه مشاوره بگذرانند و نامه مشاوره سازمان بهزیستی برای ثبت دادخواست طلاق توافقی لازم است، و بعد از آن به اتفاق هم یا وکلای آنها دادخواست طلاق توافقی از طریق دفاتر خد مات الکترونیک قضایی به ثبت برسانند و پس از آن به دادگاه مراجعه نمایند و باقی مراحل را انجام دهند.

بله، اصولاً در حکم روزها و میزان ملاقات فرزند ذکر می شود اما در آینده با تغییر شرایط فرزند یا اوضاع احوال امکان درخواست تغییر و تطبیق آن با اوضاع احوال موجود از دادگاه فراهم می باشد.

رأی با موضوع طلاق توافقی توافق زوجین بر جدایی و طلاق باید در تمامی مراحل از ابتدا(ارجاع به مشاوره ، تقدیم دادخواست) تا انتها یعنی اجرای صیغه طلاق توسط سردفتر وجود داشته باشد و نیاز به حضور زوجین یا وکیل آنها. لازم است، و هر یک از طرفین با انصراف خود می تواند مانع انجام سایر مراحل جهت اجرای صیغه طلاق باشد.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • زینب
    زینب

    سلام.من حدود۳ ماهه ک از خونه اومدم بیرون و شوهرم نمیخاد منو طلاق بده با وجود اینکه اصلا منو دوست نداره و حتی توی مدت۵ سال زندگیمون بزور بچه منو سقط کرد و من این کارو توی خونه کردم چطوری میتونم ثابت کنم؟ایا ممکنه تا وقتی شوهرم نخاد طلاق بگیره منم مجبورم همینجوری زندگی کنم؟یا میتونم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.موجبات طلاق زوجه درماده۱۱۳۰قانون مدنی وشروط سندنکاحیه ذکرشده است.سقط جنین وسببیت درآن جرم است.به شرط داشتن دلائل اثباتی می توانیدشکایت کنید.

  • صغرا
    صغرا

    سلام وقت بخیر خسته نباشید ببخشید من الان یکسال و سه ماه تو عقدم الان بانامزدم به مشکل خوردیم یعنی مشکلمون اینه که ایشون کار نمیکنه منم بهش میگم کار کن میگه من شک دارم تو در آینده بچه دار بشی یا میگه تو قلبت درد می‌کنه وظیفه ای ندارم ببرمت دکتر باید خونواده خودت ببرنت دکتر من چکار کنم
    یعنی میتونم با این شرایط درخواست طلاق بدم؟؟؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.اگرزندگی مشترک تشکیل نداده اید می توانید ازحق حبس استفاده کرده و تامهریه خودرا کامل نگرفته اید تمکین نکنید.

  • user-09186698780
    user-09186698780

    با سلام و خسته نباشی
    من حدود ی ماه با شوهرم درخواست توافقنامه طلاق رو نوشتیم و منتظر پاسخ جلسه مشاوره هستیم توافقنامه حضانت بچه رو بهم داد در قبال مهریه الان تو این ی ماه که جدا هستیم ایا نفقه داریم با بچم شوهرم میگه من نفقه نمیدم الان میخام هم نفقه هم ۲۰ عدد از سکه رو اجرابزارم اگه این کارو بکنم چیزای که تو توافقنامه نوشته شده لغو میشه یا نه من مدرک هم دارم که گفته من نفقه نمیدم.
    متشکرم هرچه زودتر بهم جواب و بدین

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.درطلاق توافقی شرط اصلی توافق طرفین درامورمالی ونوعیت طلاق است.

  • Maral
    Maral

    سلام .دادگاه با توجه به چه چیز هایی گواهی عدم امکان سازش رو صادر میکنه ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بستگی به نوع درخواست دارد.طلاق ازطرف زوج، زوجه یاتوافقی.

  • ح
    ح

    با سلام
    من ۶ ساله ازدواج کردم و با شوهرم سازگاری ندارم، فرزندی هم نداریم میخوام طلاق توافقی بگیرم و مهریه را ببخشم، آیا میتونم اجرت المثل را بگیرم؟
    و اگر مهریه را مطالبه کنم و او بخواهد مهریه را پرداخت کند میتواند طلاق را ندهد؟؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام.بله.قدرت قانونی مرددرطلاق مطابق قانون بیشتراست.درحقوق ایران طلاق ایقاع است یعنی یک طرفه ازجانب مرداعمال می شود.برای طلاق توافقی اول توافقنامه تان رابایدامضا کرده وسپس دادخواست توافقی بدهید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام در طلاق توافقی تعیین تکلیف نسبت به حق و حقوق براساس توافق طرفین است. پرداخت مهریه ربطی به طلاق ندارد

    • دریا
      دریا

      سلام من سه ساله ازدواج کردم و حدود یک ساله درخواست طلاق دادم مهریمو هم گذاشتم اجرا و شوهم الان زندانه چنتا ادم بزرگ اومدن پیشمون ک محلی یا همون توافقی ردش کنیم بابام با ۷۰میلیون رضایت داده و همه چیو اوکی کردند خودشون اما من راضی نیستم بخاطر اینکه مجبورم نکنند چه اقدامی باید کنم؟

      • ره جویان عدالت
        ره جویان عدالت

        با سلام در نهایت نیاز به رضایت شماست و نمی توانند شما را مجبور کنند

  • اسماعیل
    اسماعیل

    با سلام من و همسرم دوساله ازدواج کردیم من میگم طلاق توافقی او میگه من برم درخواست طلاق کنم ما مشکلمون این هست که همش گیر میده به چیزی الکی مثلا من دارم خیانت میکنم یا بهانه های الکی ای مامانم ای بابام ای چیزا یا حرفهای هم اصلا نمیفهمیم مثلا میگم شب الان باید بشینه ثابت کنه که روز هست کلافم کرده من سرکار خسته میام باید از جونم بکشه از اعصاب و ناراحتی بهم ما اصلا از لحاظ اخلاق یکی نیستیم
    من میخوام طلاق توافقی بگیرم و راجع به همه چی باهاش توافق کنم اما راه نمیاد چکنم
    ممنون

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام خدمت شما
      در صورتي كه همسرتان توافقي بر طلاق نداشته باشند نمىتوانيد ايشان را مجبور كنيد بنابراين اگر خواهان طلاق هستيد به وكيل دادگسترى مراجعه كنيد تا جهت طلاق از ناحيه زوجه شما را راهنمايي نمايد.

  • تینا
    تینا

    سلام خسته نباشید.منو همسرم تصمیم ب طلاق توافقی کردیم(مهریموببخشمو مقدار پول بابات طلاهای ک دادم فروخته بگیرم).آیاامکان داره وکالت طلاق ازشون بگیرم ک دیگه ب مشاور خانواده دادگاه مراجعه نکنیم؟.اگ وکالت طلاق بگیرم طلاق رجعی نمیشه؟.و امکان اینکه بعداز وکالت طلاق وبخشش مهریه ایشون نمیتونه ک از من هزینه ی دریافت کنه؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      اگر وکالت در طلاق بگیرید بعدا با حق توکیل باید به یک وکیل دادگستری وکالت بدهید.
      امکان اینکه همسرتان بعد از طلاق چیزی(در خصوص روابط مالی زوجیت) از شما دریافت کند وجود ندارد.
      نوع طلاق توافقی خلع می باشد.

  • مستانه
    مستانه

    سلام من ۳ ماهه نامزد کردم و میخوام طلاق بگیرم. باید چیکار کنم؟ میشه راهنماییم کنید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام
      بهتر است ابتدا در جهت حل مشکل به مشاور خانواده مراجعه نمایید و در خصوص جنبه حقوقی قضیه با توجه به کلی بودن سوال بهتر است حضورا از وکیل مشورت اخذ نمایید.

  • علی
    علی

    سلام وقت بخیر من وکالت طلاق دادم به خانم به صورت محذری و کلاسهای مشاورشو رفته و اللان دادخواست طلاق توافقی داده آیا من باید اون جلسه دادگاه حضور داشته باشم؟تکلیف مهریه هم سازش کردیم.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وکالتنامه شما مهم است ممکن است هم طلاق بدهید و هم کلیه حقوق مالی را محکوم به پرداخت شوید .

  • Mortez
    Mortez

    سلام خسته نباشید من وخانمم ازهم توافقی جدا شدیم زنم کل مهریه رو بخشید و به دادگاه گفت که هرکسی وسیله خودشو ببره .الان زنم چند تا از وسایلمو نگه داشته حتی گوشی که دوتا دارم هنوز به اسم خودمه دستش نگه داشته با کارتن و طلاهای زمان عقدمون و نمی ده و خونه ای که خودم خریدم وقرار بود ۵۰ /۵۰ به اسم هم باشه و چون پدر خانمم بنگاه دار بود قولنامه دست خودش نگه داشته بود وگفت به اسم جفتتون کردم ولی تا این اواخر که خواستیم جدا شیم فهمیدم خونه به اسم خودشه می خواستم بدونم چطور میشه وسایلمو و خانه رو پس بگیرم و اگه بخوام وکیل بگیرم بهتره یا نه

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام در خصوص مسکونی و مالکیت آن حتما باید به صورت حضوری با وکیل مشورت نمایید ولیکن در خصوص اموال با توجه به توافقات می تواند دادخواست استرداد اموال راطرح نمایید .

  • علی
    علی

    با سلام
    من مدت ۱۰ سال است که ازدواج کردم و یک فرزند دارم در این در زمان بارداری همسرم متوجه شدم همسرم با اشخاص دیگر دوست بوده وبا انها ارتباط داشته و همینطور هم خودش گفت که اوایل ازدواج ما ایشون دنبال شخص دیگری بوده که تا ازدواج هم جلو رفته ولی اقدامی نکرده
    من بخاطر فرزندم چشم پوشی کردم و چیزی نگفتم جدیدا همسرم با برنامه های قبلی برای طلاق داره اقدام میکنه ایشون بخاطر این کار حتی دنبال دیوانه جلوه دادن من از طریق استشهاد محلی و نیز دعوا اقدام کرده که واقعا نبوده
    ایشون زندگی رو برام زهر کرده ایا من میتونم مدارکی که درموردش دارم رو به دادگاه بدم یا حرفهایی که زده رو میشه استناد کرد تا شاید از این کار منصرف بشه و باعث اذیت بیشتر فرزندم نشه
    ممنون از شما

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام برای طلاق از ناحیه زوج پرداخت نقدی حقوق مالی زوجه ضرورت دارد اگر ایشان دعوی طرح نمود بر مبنای آن مشورت کنید .

  • جلیل
    جلیل

    با سلام
    سه ماه بعد از عقدم زوجه درخواست طلاق داد مراحل طلاق توافقی ب خوبی طی شد تا اینکه قاضی دستور تشخیص بکارت داد. زوجه باکره نبود من هم دو بار بیشتر در کنار او نخابیدم و اصلا نزدیکی نداشتیم.الان من میتوانم از زوجه شکایت کنم ک قبل از عقد باکره نبوده؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام اگر در سند نکاحیه شما زوجه را دوشیزه ذکر کرده اند و با مدرک کامل و مورد استناد بتوانید تدلیس در نکاح را اثبات کنید از موجبات فسخ نکاح است ولی با توضیحاتی که ما داده اید و روابط شما با زوجه اثبات تدیس مشکل است مگر اینکه نکاح شما جدید باشد و پزشکی قانونی کهنگی و تاریخ تقریبی را که با نکاح شما فاصله بسیار دارد تائید نماید .

  • محمد
    محمد

    سلام من حدود بیست سال ازدواج کردم همسرم ابتدا خیلی مومن بود و مقید چهار پنج سالی هست که اصلا دین اسلام را قبول نداره و حتی به بزرگان دین هم دشنام میگه ناتوجه به اینکه عقاید او در تربیت فرزندان تاثیر مستقیم داره من اگر من بخوام جدا بشم به دلیل کفر ایشان ایا می تواند حق حقوقی طلب کنه .

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام اگر اثبات کنید که ایشان کافر است حق و حقوق ساقط می شود .

  • رضا
    رضا

    سلام من ۷ سال ازدواج کردم و با همسرم به دلیل اینکه نتونستم خونه مستقل بگیرم به مشکل خوردم و الان هم با درخواست من در مورد بچه دار شدن خیلی مقاومت میکنه و راضی به بچه دار شدن نمیشه
    و میخواهیم طلاق توافقی بگیریم
    میخوام بدونم برنامه طلاق ما خیلی طول میکشه و قاضی رای طلاق رو صادر میکنه و ایا نیاز به جلسه مشاوره های دادگاه هست؟

  • نوید
    نوید

    سلام ، همسر من مدت ۴ ماهه از خونه رفته چندین بار تلاش کردم برگرده ولی نشد تکلیف نفقه چی میشه باید پرداخت کنم؟ در ضمن اختلاف بین ما به دلیل عدم تمکین خانمم به من بخاطر سرد مزاجی و تنفرش از رابطه که چندین بار ازش خواستم به پزشک مراجعه کنه یا با مشاوری چیزی صحبت کنه برای درمان ولی هربار مخالفت کرده و میگه توقع من زیاده همچنین چون مستاجر هستیم از من انتظار داره براش خونه بسازم ولی من شرایط مالی خوبی ندارم و هرچی درمیارم بابت اجاره خونه و هزینه های جاری خرج میشه وقتی دیدم کوتاه نمیاد منم لج کردم گفتم اگر هم خوابی نکنی ، به من خانوادم بی توجهی و بی اعتنایی کنی و به حرفام توجه نکنی و همینطور بخوای بهونه گیر بمونی و زندگیمو کوفت کنی منم میرم تریاک میکشم و سرکارم نمیرم و چندبار که جلوش اینکارو کردم خونه رو ترک کرد پسرمم برده خونه مادرش و نمیزارن بچه هم بیاد پیشم ، حالا هم میگه میخام طلاق توافقی بگیرم ! ولی من بخاطر بچه حاضرم با شرایط کنار بیام و طلاقش ندم
    میخواستم ببینم حق با کیه و تکلیف چیه؟
    من میتونم بخاطر اینکه خودش خونه رو ترک کرده و راضی به طلاق نیستم به جز مهریه که حق قانونیشه هیچ پول دیگه یی ندم و اجازه ندم چیزی از خونه ام ببره؟
    میتونم بدلیل عدم تمکین و ترک منزل و اجازه ندادن ملاقات با بچه م ازش شکایت کنم؟
    اگر اون بخواد درخواست طلاق بده چه اتفاقی میافته؟
    ممنونم اگر راهنماییم کنین

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام شما باید حضوراً با وکیل مشاوره نمائید .

  • محمدى
    محمدى

    سلام من و شوهرم با هم سازس نداريم ولى من تمايل به گرفتن طلاق ندارم و مدارا ميكنم اما شوهرم روالى رو در پيش گرفته كه فقط من رو آزار بده و به جايى برسونه كه خودم براى طلاق اقدام كنم. چه طورى ميتونم مهريه ام رو كامل بگيرم و يك كارى كنم كه يكم بترسه و خودش رو جمع و جور كنه و بشينه سر زندگى

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام همسر شما در مقابل زوجه تعهدات قانونی و قراردادی دارد قانوناً مهریه به شما بدهکار است نفقه را باید پرداخت کند و نباید به اموری که مبانی خانواده را سست می نماید و یا جرم است بپردازد باید مصداق را مشخص نمائید تا ارائه طریق گردد.

  • نیما کریمی
    نیما کریمی

    سلام در طلاق توافقی چه نوعی طلاقی صادر می شود آیا امکان دارد طلاق رجعی صادر شود؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام خیر در طلاق توافقی چنین امکانی وجود ندارد .

  • ماریا
    ماریا

    سلام من و شوهرم سازگاری نداریم.و در حال حاضر جدا از هم زندگی میکنیم. و او میخواهد این روال ادامه یابد.من هم طبقه گفته هایش که پول مهریه را ندارد از او هیچ شکایتی نکردم.میترسم به جایی نرسم.با توجه به اینکه من هم فقط یک مادر پیر دارم و درامد چندانی ندارم ،لطفا راهنمایم کنید چیکار کنم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      اگرقصد زندگی باهم را ندارید می توانید باهم طلاق توافقی بگیرید و اگر مهریه تان نیز مطالبه نماید حتی اگرهمسرتان توان پرداخت نداشته باشد قاضی ۱۱۰سکه از مهریه همسرتان را محکوم می کند و ۲تا ۵سکه باید ابتدابپردازد و مابقی را به اقساط مثلاًهر ۶ ماه یک سکه .

  • R. Sabzi
    R. Sabzi

    با عرض سلام دختر من طلاق توافقی گرفته حضانت دخترش را به عهده گرفته طبق توافق مخارج فرزند با مادر است و پدر بچه در طول این چهار ماه حتی یک ریال خرجی به دخترش نداده آیا مادر میتواند حضانت را به پدر فرزندش واگذار کند

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      با سلام ,بله مادر می تواند به دلیل عدم توانایی مالی حضانت فرزند را به پدر واگذار نماید برای انجام این کار از وکلای متخصص در این زمینه در دفتر حقوقی ما ,مشاوره بگیرید.

  • P.M25
    P.M25

    سلام وقت بخیر
    می خواستم بپرسم راهی هست که جلسات مشاوره طلاق توافقی را نریم و وکیلی که برای طلاق توافقی می گیریم همه ی کارا را انجام بده ؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      طبق قانون جدید در طلاق توافقی زوجین باید برای جلسات مشاوره حضور یابند مگر اینکه زوجه از زوج وکالت در طلاق داشته باشد و در قسمت حدود اختیارات اذن در مشاوره داشته باشد.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان