اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه

3.9/5 - (27 امتیاز)

جهت مشاره تلفنی رایگان و درخواست وکیل خانواده با شماره زیر تماس بگیرید


71333400 - (021) { سی خط ویژه }

اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه

اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه موضوعی است که در این مقاله به توضیح بیشتر در مورد آن می‌پردازیم. بهتر است بدانید به طور کلی شخصی که همسر قانونی دارد جز در موارد محدودی قانون اجازه ازدواج مجدد را به او نمی‌دهد. در موارد ذکر شده شخص می‌تواند با ارائه مدارک و مستندات لازم نسبت به اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه اقدام کند. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این مورد کسب کنید.

اجازه ازدواج مجدد:

با توجه به بند ۱۲ سند ازدواج اگر زوج بدون گرفتن رضایت زوجه ازدواج مجدد داشته باشد، یا اینکه دادگاه تشخیص دهد که عدالت بین دو همسر شخص رعایت نشده حق طلاق را به زوجه می‌دهد. در شرایط گفته شده زوجه می‌تواند از طریق دادگاه خود را مطلقه کند.

شرایط لازم برای ازدواج مجدد:

طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از حق خانواده شروطی برای اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه ذکر شده است. زوج می‌تواند در صورت دارا بودن این شرایط در مواقع لزوم نسبت به اخذ اجازه ازدواج مجدد اقدام کند.

_ مواقعی که زوج بتواند رضایت زوجه را جلب کند. در چنین مواردی زوجه با اعلام کتبی، رضایت خود مبنی بر ازدواج دوم زوج را اعلام می‌کند.
_ در برخی موارد به دلایل مختلفی از جمله مشکلات جسمی یا روحی همسر اول شخص قادر به انجام وظایف زناشویی زندگی مشترک نیست. در چنین مواردی اگر زوج بتواند درستی ادعا خود را ثابت کند، دادگاه مجوز ازدواج مجدد را به او می‌دهد.
_ عدم تمکین زن از شوهر از دیگر مواردی است که با اثبات آن به دادگاه می‌توان نسبت به اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه اقدام کرد.
_ در صورت ابتلای زن به جنون، مریضی‌‌های صعب العلاج و اعتیاد مضر نیز دادگاه اجازه ازدواج مجدد را به مرد می‌دهد.
_ محکومیت زن به حبس برای مدت پنج سال یا بیشتر نیز از جمله مواردی است که با اثبات آن به دادگاه مرد می‌تواند نسبت به اخذ مجوز ازدواج مجدد اقدام کند.
_ اگر زن زندگی و خانه مشترکشان را ترک کند، مرد می‌تواند اجازه ازدواج مجدد از دادگاه را بگیرد.
_ غایب بودن و مفقود الاثر شدن زن هم از دیگر شرایط لازم برای اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه است.

مدارک لازم برای اخذ مجوز ازدواج مجدد:

شروط ذکر شده برای اقدام نسب به اخذ مجوز ازدواج مجدد لازم است، اما کافی نیست. اگر زوج قصد دریافت مجوز ازدواج مجدد از دادگاه را دارد باید مدارک و مستندات لازم برای اثبات ادعای خود را به دادگاه ارائه دهد. در ادامه به توضیح بیشتر در مورد مدارک لازم جهت دریافت مجوز ازدواج مجدد می پردازیم.

ارائه مدارک و مستندات لازم برای اثبات دادخواست، انجام تحقیقات لازم و ضروری از طرف دادگاه، بررسی فراهم بودن امکان اجرای عدالت بین دو همسر، دادگاه توانایی مرد از جمله توانایی‌های مالی او را بررسی می‌کند‌. هدف از بررسی این موارد آگاهی دادگاه نسبت به این موضوع است که آیا مرد توانایی مالی تامین دو زندگی را دارد یا خیر!

موارد ذکر شده تنها چند مورد از مواردی است که دادگاه برای صدور مجوز ازدواج مجدد بررسی می‌کند. پس از گذشت تمام مراحل و در صورت تائید شدن از سوی دادگاه مجوز ازدواج مجدد صادر می‌شود.

مراحل اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه:

اگر زوج شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز ازدواج مجدد را داشته باشد، باید مراحل زیر را طی کند.

_ در مرحله اول مرد باید با به همراه داشتن مدارک شناسایی و مدارک و مستنداتی که نشان دهنده ادعا او است به دفتر خدمات الکترونیکی قضائی مراجعه کند. با مراجعه به این دفاتر می‌تواند دادخواست خود را به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند. پس از آن هم باید خواسته خود را که دریافت مجوز ازدواج مجدد است را از دادگاه درخواست کند.

_ پس از اینکه درخواست دریافت مجوز ازدواج مجدد در دفتر خدمات الکترونیکی قضائی ثبت شد، به شعبه مربوطه ارسال و مورد بررسی قرار می‌گیرد. قاضی پرونده نسبت به بررسی دادخواست اقدام می‌کند. مسائل مختلف از جمله صحت ادعا مرد مبنی بر شامل شدن برای دریافت اخذ مجوز ازدواج مجدد از دادگاه، توانایی مالی و… بررسی می‌شود‌. اگر دادگاه به این نتیجه برسد که مرد توانایی مالی تامین دو زندگی را دارد مجوز ازدواج مجدد به او داده می‌شود‌. در غیر اینصورت اگر دادگاه به این نتیجه برسد که مرد توانایی اداره دو زندگی را ندارد درخواست او رد می‌شود.

_ اگر مردی بدون داشتن رضایت همسر اول یا بدون دریافت مجوز ازدواج مجدد از سمت دادگاه نسبت به ازدواج مجدد اقدام کند، بنا بر قوانین نمی‌تواند ازدواج دوم خود را ثبت قانونی کند. سر دفتر دفاتر ثبت ازدواج هم بدون رضایت همسر اول یا مجوز ازدواج مجدد حق ثبت قانونی ازدواج دوم را ندارند. در صورتیکه بدون رضایت همسر اول یا داشتن مجوز ازدواج دوم ازدواج دوم شخصی را ثبت کنند قانون آنها را از ادامه اشتغال محروم می‌کند.

_ لازم به توضیح است که ازدواج دائم دوم باید ثبت شود‌. اگر شخصی ازدواج دائم خود را ثبت نکند قانوناً مجازات می‌شود. مجازات نقدی چنین اشخاصی ۸۰ تا ۱۸۰ میلیون ریال است. علاوه بر این حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه نیز حبس دارد.

_ ازدواج موقت نیاز به ثبت قانونی ندارد‌. مگر اینکه زن باردار شود یا زوج و زوجه تمایل به ثبت قانونی آن داشته باشند.

در نتیجه به بیان شرایط لازم برای اخذ اجازه ازدواج مجدد از دادگاه پرداختیم. دانستید که در برخی موارد مرد می‌تواند قانونی نسبت به دریافت مجوز ازدواج دوم اقدام کند. مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهد‌. دادگاه مدارک و مستندات را بررسی می‌کند. در صورت تائید شدن و مناسب بودن شرایط مرد برای اداره دو زندگی مجوز ازدواج دوم به او داده می‌شود‌.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • علی
    علی

    سلام خسته نباشی ببخشید زنم معلم است از کارهای مدرسه وسرکله گذاشتن با دانش اموزان وقت بی وقت ..وقت نمیکند به خانه خودش وکارهای زناشوی برسد ایابنده میتونم درخواست ازدواج بدهم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر چنین امکانی وجود ندارد

  • فقط خدا
    فقط خدا

    سلام همسر بنده که زوجه هست حدود ۳ ماهه بدون دلیل رفته و حکم عدم تمکین قطعی شده…مهریه هم اجرا نگذاشته…ایا میتونم درخواست ازدواج مجدد بدم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      باید برای حکم تمکین تان اجرائیه صادر نمایید و نهایتاً گواهی نشوز گرفته و سپس دعوی ازدواج مجدد طرح نمایید

  • ناسناس
    ناسناس

    سلام من به همسرم اجازه ازدواج مجدد داده‌ ام ودر دفتر خانه ثبت شده است در صورت ازدواج همسرم آیا من میتوانم مهریه ام را به اجرا بگذارم ویا تقاضای طلاق دهم؟

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      مهریه هیچ ارتباطی به ازدواح همسرتان ندارد ولی امکان طلاق ندارید.

  • رقیه رضازاده
    رقیه رضازاده

    سلام من به همسرم اجازه ازدواج مجدد دادم ودر دفتر خانه ثبت شده است ولی الان پشیمان شدم وبه آنجا مراجعه کردم تا آن را باطل کنم ولی گفتند امکان ندارد، آیا واقعا امکان ندارد؟یا من چطور میتوانم اقدام کنم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر چون سند رسمی است امکان ندارد

  • ناشناس
    ناشناس

    سلام منو همسرم در یک ساختمان با خانواده همسرم زندگی میکنیم ولی همسرم جدا از من میخوابه و مدتیع رابطه نداریم و حتی غذام خونه مادرش میخوره و موقع خواب میاد خونه نفقه هم نمیده . من میتونم شکایت کنم؟ فقط نمیدونم چطوری ثابت کنم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله می توانید دادخواست مطالبه نفقه اقامه نمایید یا در صورت قصد جدایی با توجه به موضوع مطروحه ادعای عسروحرج نمایید.

  • پاد هستم
    پاد هستم

    من وخانومم از دادگاه حکم عدم سازش گرفتیم ۳ماهه وهیچ کدوم صبتش نکردیم میخاستم بدونم برای ازدواج مجدد نیاز به اثبات مجدد ناشزه بودن خانومم هست یا ناشزه بودن در حکم قبلی کفایت میکنه با تشکر.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقتتون بخیر
      چنانچه حکم تاکنون به دفتر خانه طلاق ارائه نگردیده حکم صادره باطل و بلااثر بوده و مجدداً میبایست اقدام نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقتتون بخیر
      چنانچه حکم تاکنون به دفتر خانه طلاق ارائه نگردیده حکم صادره باطل و بلااثر بوده و مجدداً میبایست اقدام نمایید.

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت بخیر
      اگر یک بار حکم به ناشزه بودن خانوم صادر شده باشد میتوانید نسبت به ارائه دادخواست ازدواج مجدد از دادگاه اقدام نمایید

  • مهسا
    مهسا

    کسی کهاز دادگاه اجازه ازدواج مجدد میگیره اگه دادگاه اجازه بده تلکیف زن چیه چجوری طلاق بگیره باید از حق و حقوقش بگذره مهریه ببخشه تا طلاق بگیره و من دوساله خونه رو ترک کردم عدم تمکین زدند و تو دادگاهای مهریه گفته ندارم بدم با این حال میتونه اجازه بگیره من تو این دادگاه میتونم بگم میخام بگردم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      اولاً شما هرزمانی می توانید اعلام نمایید که تمایل به بازگشت دارید ثانیاً اجازه ازدواج مجدد منوط به داشتن تمکن مالی مناسب از ناحیه زوج می باشد.

  • حمید
    حمید

    سلام . من همسرم یه سال میشه رفته خونه پدرش . و یه فرزند دارم . دادخواست تمکین دو بار زدم نیومده و ری دادگاه هم به نفع من اومده که باید برگرده .ولی حاضر به برگشت نشده . و من درخواست ازدواج مجدد کردم .. آیا رأی به نفع میاد یا خیر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله در صورتی که حکم تمکین شما قطعی شده و گواهی نشوز هم صادر شده باشد حکم ازدواج مجدد صادر می گردد.

  • رضائی
    رضائی

    سلام و وقت بخیر اگر مرد فرزند بخواهد اما زن امتناع کند قانون چه می گوید در ضمن خانواده مورد نظر دارای دو فرزند می باشد ایا ازدوج مجدد می تواند بکند. تشکر

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      اگر از موارد عدم تمکین بوده و حکم قانونی در این خصوص صادر شود مرد می تواند با گرفتن گواهی نشوز طرح دعوی ازدواج مجدد نموده و حکم بگیرد

  • علی خداوردی
    علی خداوردی

    سلام وقت بخیر.همسر من ۹ ماه که منزل مشترک و بدون دلیل ترک کرده و در جلسه اول دادگاه تمکین ، تونستم رای دادگاه و بگیرم در تجدید نظر هم دوباره تمکین گرفتم و ایشون ناشزه شدند.و خانم مهریه شو هم اجرا نزاشتن .خواستم ببینم اگر من درخواست ازدواج مجدد کنم شرایط پذیرش درخواستم به چه شکلی خواهد بود؟
    باتشکر ازشما

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      بله می توانید با مدارکی که دارید درخواست ازدواج مجدد نمایید.

  • علیرصا
    علیرصا

    سلام حدود نه ماه است که همسرم از خانه رفته و نمی آید میگوید بیا در شهر من ولی من کارم و خانه ام جایی دیگر است آیا میتوانم حکم ازدواج بگیرم

    • ره جویان عدالت
      ره جویان عدالت

      سلام وقت شما بخیر
      خیر می بایست دادخواست الزام به تمکین مطرح نمایید.

ثبت پرسش

شما می توانید از این بخش سوال خود را ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب را از طریق ایمیل دریافت کنید.

مشاوره حضوری

از طریق این بخش شما می توانید قرار مشاوره حضوری خود را ثبت و در زمان مشخص شده مشاوره حضوری دریافت کنید.

مشاوره تلفنی

درصورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید از این بخش اقدام کنید و با وکلای پایه یک دادگستری تلفنی صحبت کنید.



  مشاوره تلفنی رایگان